Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: al bina AA ne uči, da sorodniki ne smejo piti. Pravzaprav sploh ne uči, pomaga zasvojenim. Vzameš kar ti je všeč in pustiš, kar ti ni. AA-jevci imajo večinoma za sabo psihiatrično zdravljenje, od tam prinesejo navodila, kaj se sme in kaj ne. Če ti Albina tvoja mama ne pusti niti enega piva, je to njen problem, slišala pri kakem psihiatru najbrž, pri AA-jevcih dam vroko v ogenj, da ni. O ja, pa uči, ker moja ne pije, pač pa njen partner in je šla zaradi njega k njemu. Pri psihiatrih ni bila nikoli, niti on ne. In ne da mi ne pusti spiti piva, pač pa meni ne "tekne", če je zraven. Toliko. Al bina to je napisala anonimna št.2, jaz pa sem anonimna št.1 in lahko ti nekaj napišem iz lastnih izkušenj; Moj oče se je zatekel v pijačo, ko se je ločeval z mojo materjo(moja mami ni želela reševati njunega odnosa in njunih "težav") in se ni izkopal ven dokler mu ta nova (sedaj moja mačeha) ni postavila ultimata, da pač ne bo z njim, če bo ga bo pil. In je prenehal, se poročil z njo,pustil pijačo in pristal na brezalkoholnem pivu. Šele kasneje je ruknil tudi kak kozarec vinčka. Ko se ga je nazadnje napil za novo leto (saj veš posebna priložnost) je ženska čist znorela, ker je tako zelo alergična na alkohol (da ga videti ne more, če on pije) ter se boji, da ne bo izgubil izpita za avto (ker je povezano z njegovim delom). Potem jaz, ko sem se ga prvič napila in se primajala pijana domov - moja mami me je dobesedno zbutala, skloftala, zbrcala,.....(Ker ni prenesla alkohola). Pri 18.letih me je sedaj že bivši enkrat klofnil, ko sem se ga napila - za moj rojstni dan!!!!! (njegova mama alkoholičarka in non stop problemi s pijačo). Vsi ti ljudje, ki jih omenjam - nihče ni nikoli hodil v kako AA skupino ali k psihiatru, vsak ima svoj pogled na pijačo, a vsi imajo nekaj skupnega: Sovražijo alko in zato se tako obnašajo. Moja končna izkušnja: vedno se bojim zvrniti kak kozarček (Ker ko ga spijem, se mi jezik razveže in to ni dobro), posledično imam težave z želodcem (vse je moja psiha). Nazadnje ko sem spila z veseljem en Bandidos, sem bila čist boga- želodec me je bolel k . Al bina ni pa prav da ti zdraven mame ne smeš spiti enega piva. PO drugi strani se pa ona boji, da bi ti postala odvisna od piva. Mogoče bi ti pomagalo, da se lepo pogovorita o tem. Upam, da ti nisem zatežila, opisala sem ti situacijo z drugega zornega kota.
|