|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Izkušnje s skupinami
29.5.2007 22:15:09   
tanikaa
Ampak mene še vedno firbec daje...user posted image

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 51
30.5.2007 6:55:04   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa

Ampak mene še vedno firbec daje...user posted image

He he Tanikaa obsodila napačno Dolenjko.
Al bina veš jaz pogrešam tistga fajn dečkota, ki ga ti poznaš user posted image user posted image user posted image
Tko da Al bina me zihr pozna user posted image  

(odgovor članu tanikaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 52
30.5.2007 7:06:12   
Anonimen
Al bina veš jaz pogrešam tistga fajn dečkota, ki ga ti poznaš
Tko da Al bina me zihr pozna

Katerga, a urarja?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 53
30.5.2007 8:04:30   
Anonimen

Evo, stara odkrita in direktna Al bina. user posted image

He he... tole pa ni mogla bit al bina.. user posted image user posted image  Lahko pa bi bla kaksna od tistih, ki so vcasih zivele na gradu.. :)

(odgovor članu tanikaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 54
30.5.2007 10:04:07   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Tjazy
He he... tole pa ni mogla bit al bina.. user posted image user posted image  Lahko pa bi bla kaksna od tistih, ki so vcasih zivele na gradu.. :)

Tjazy a si mislu na služkinjo al' kuharco???

Al bina user posted image

Zdej pa itak veste kdo sem user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 55
30.5.2007 10:12:17   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Jaz ne user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 56
30.5.2007 10:27:51   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Tjazy

Tjazy a si mislu na služkinjo al' kuharco???

A sem te razkinkal aaa??user posted image user posted image Kaj te spet daje..?? user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 57
30.5.2007 11:05:49   
Slončica
Zame so skupine za samopomoč pesek v oči pa praznina v denarnici...nekoč pred davnimi časi sem imela fanta ki je bil bolan na tovrstne skupine in je čist not padu,in je ta gospa A. ki je kr naenkrat postala njegov življenski guru in bla bla.V glavnem hočem povedat da so ga elegantno zmolzli,tip je ratu psihič,ekstremist,tantrik,vegi..,pa še težit mi je začel da bi se mogla resno zamislit nad sabo ker ne bo iz mene nič če bom tako živelauser posted image ..no zdej,5 let po tem imam krasno hčerko,super partnerja,službo...on pa še kr bluzi pr svojih 33 letih živi na račun drugih.
Vem da sem ful nastrojeno proti tovrstnim skupinam sam to je moje mjenje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 58
30.5.2007 11:12:53   
Zahi
no.. če je tip pri 33ih srečen.. je to že neki ne? user posted image

sam men so take skupine tudi malo peska v oči.. če imaš malo samokontrole in discipline.. teh skupin ne rabiš..
noben ti ne more povedat kaj je dobro zate.. to veš samo sam.. da te pa vodijo kot ovco naokoli.. je pa tut ****..

men so take skupine kot kak Tupperware al pa tist k kozmetiko preprodajajo user posted image  množica lačnih sprememb se gnete in kupuje nekaj kar v bistvu ne rabijo..
se pa počutijo boljše.. saj je večina tudi kupila.. če pa nekdo reče da je še povrh to super.. pa toliko boljše user posted image

(odgovor članu Slončica)
Neposredna povezava do sporočila: 59
30.5.2007 12:08:59   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Slončica

Zame so skupine za samopomoč pesek v oči pa praznina v denarnici...nekoč
tip je ratu psihič,ekstremist,tantrik,vegi..,pa še težit mi je začel da bi se mogla resno zamislit nad sabo ker ne bo iz mene nič če bom tako živelauser posted image ..no zdej,5 let po tem imam krasno hčerko,super partnerja,službo...on pa še kr bluzi pr svojih 33 letih živi na račun drugih.

Slončica vesela sem, da slišim tudi negativno mnenje. Mogoče ni bila prava skupina za tvojega bivšega fanta, mogoče je on vse skup narobe dojel in se zasvojil in sedaj živi kot živi(sam ve kako in kaj).

Tjazy kaj me že spet daje....Dolga zgodba, bom poskusila skrajšati (pa ne me izdati).
Sama sem prišla do ugotovitve da sem zasvojena z odnosi:
- partnerski odnos (zasvojena in odvisna sem od njega in to ni prav)
- zasvojena in odvisna od staršev (sedaj vidim kaj je bilo v našem odnosu narobe), vsem ki jih mučijo odnosi s starši priporočam knjigo: Howard Halpern - Rezanje spon
- bojim se prihodnosti in sem močno obremenjena s preteklostjo (tega se je vsekakor potrebno rešiti)
- imam premalo samozavesti
- imam razne duševne stiske (tresenje, stiskanje v prsih, moreče sanje kar naprej) - pa ne kadim in ne pijem!!!
- ovira me preteklost - odraščanje, odnos s starši
- izgubljala sem že zavest
- bojim se določenih oseb
- imam razne notranje strahove,...
To je samo na kratko opisano.
Imam se rada in se želim notranje uravnovesiti in najti notranji mir.

Po individualnih svetovanjih, sem torej povabljena v skupino - sama, brez partnerja, da najprej "sama sebe najdem" in ugotovim kaj si želim v življenju.
Po prvem pogovoru sem zelo težko napisala življenjepis, ker ga ni tako enostavno napisati (psihološko, ne tistega za službo).
Skupina je mešana - individualci, ne pari, vendar se mi verjetno ne bo uspelo vključiti v njo (zaradi službe).
Sedaj imam za nalogo napisati: "Kje se vidiš v naslednjih 5.letih?" vezano na vsa področja: osebnost, izobraževanje, kariera, družba, družina, partnerski odnosi....kje želiš živeti, kaj želiš početi, prosti čas,.....

Ima še kdo kako izkušnjo s skupino?

(odgovor članu Slončica)
  Neposredna povezava do sporočila: 60
30.5.2007 12:10:39   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Zahi
men so take skupine kot kak Tupperware al pa tist k kozmetiko preprodajajo user posted image  množica lačnih sprememb se gnete in kupuje nekaj kar v bistvu ne rabijo..
se pa počutijo boljše.. saj je večina tudi kupila.. če pa nekdo reče da je še povrh to super.. pa toliko boljše user posted image

Zahi to je čisto nekaj drugega kot skupina prodajalcev user posted image user posted image user posted image  al pa zavarovalnih zastopnikov, ki ti s fintami perejo možgane.

(odgovor članu Zahi)
  Neposredna povezava do sporočila: 61
30.5.2007 12:15:54   
Anonimen
Glej, anonimna, jaz izkušenj nimam, ampak če se tebi zdi, da ti pomaga, potem nadaljuj. Se mi zdi, da si je bila že pošteno potrebna, oprosti. Se pa res zna potem vse skupaj prevesiti v orto: npr. moja mama je hodila k AA in ti povem, da je zdaj orto anti, madona, tud pira "ne smem" pred njo spiti...no, seveda ga lahko, sdamo mi ne "tekne" tako kot mi je včasih.

Sem vesela, da si se premaknila.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 62
30.5.2007 12:28:22   
Slončica
Slončica vesela sem, da slišim tudi negativno mnenje. Mogoče ni bil

Zame so skupine za samopomoč pesek v oči pa praznina v denarnici...nekoč
tip je ratu psihič,ekstremist,tantrik,vegi..,pa še težit mi je začel da bi se mogla resno zamislit nad sabo ker ne bo iz mene nič če bom tako živelauser posted image ..no zdej,5 let po tem imam krasno hčerko,super partnerja,službo...on pa še kr bluzi pr svojih 33 letih živi na račun drugih.

Slončica vesela sem, da slišim tudi negativno mnenje. Mogoče ni bila prava skupina za tvojega bivšega fanta, mogoče je on vse skup narobe dojel in se zasvojil in sedaj živi kot živi(sam ve kako in kaj).

Tjazy kaj me že spet daje....Dolga zgodba, bom poskusila skrajšati (pa ne me izdati).
Sama sem prišla do ugotovitve da sem zasvojena z odnosi:
- partnerski odnos (zasvojena in odvisna sem od njega in to ni prav)
- zasvojena in odvisna od staršev (sedaj vidim kaj je bilo v našem odnosu narobe), vsem ki jih mučijo odnosi s starši priporočam knjigo: Howard Halpern - Rezanje spon
- bojim se prihodnosti in sem močno obremenjena s preteklostjo (tega se je vsekakor potrebno rešiti)
- imam premalo samozavesti
- imam razne duševne stiske (tresenje, stiskanje v prsih, moreče sanje kar naprej) - pa ne kadim in ne pijem!!!
- ovira me preteklost - odraščanje, odnos s starši
- izgubljala sem že zavest
- bojim se določenih oseb
- imam razne notranje strahove,...
To je samo na kratko opisano.
Imam se rada in se želim notranje uravnovesiti in najti notranji mir.

Po individualnih svetovanjih, sem torej povabljena v skupino - sama, brez partnerja, da najprej "sama sebe najdem" in ugotovim kaj si želim v življenju.
A veš kaj pomeni sama sebe najdem...kaj če boš ob pomoči terapevtov prišla do zaključka da to ni pravi partner zatebe ala komplementarni dvojček...
Po prvem pogovoru sem zelo težko napisala življenjepis, ker ga ni tako enostavno napisati (psihološko, ne tistega za službo).
In ti si dala popolnim neznancem svoje življenje v roke...kaj pa kraja identitete
Skupina je mešana - individualci, ne pari, vendar se mi verjetno ne bo uspelo vključiti v njo (zaradi službe).
Sedaj imam za nalogo napisati: "Kje se vidiš v naslednjih 5.letih?" vezano na vsa področja: osebnost, izobraževanje, kariera, družba, družina, partnerski odnosi....kje želiš živeti, kaj želiš početi, prosti čas,.....
Oprosti,sam moje mnenje je da s takimi forami tvegaš svoje družinsko življenje...kokr sem sama takrat vidla so bili nastanjeni mešano po sobah par par in mi je vse skupi smrdelo po orgijah... moje mnenje

Ima še kdo kako izkušnjo s skupino?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 63
30.5.2007 12:40:45   
Anonimen
Joj Slončica, s kakimi ljudmi si te ti mela opravka???? user posted image

AA ne uči, da sorodniki ne smejo piti. Pravzaprav sploh ne uči, pomaga zasvojenim. Vzameš kar ti je všeč in pustiš, kar ti ni. AA-jevci imajo večinoma za sabo psihiatrično zdravljenje, od tam prinesejo navodila, kaj se sme in kaj ne. Če ti Albina tvoja mama ne pusti niti enega piva, je to njen problem, slišala pri kakem psihiatru najbrž, pri AA-jevcih dam vroko v ogenj, da ni.

(odgovor članu Slončica)
  Neposredna povezava do sporočila: 64
30.5.2007 12:44:43   
Slončica
Svašta a neuser posted image
Želim ti da se najdeš in da poštimaš svoje življenje

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 65
30.5.2007 12:55:42   
Anonimen

A veš kaj pomeni sama sebe najdem...kaj če boš ob pomoči terapevtov prišla do zaključka da to ni pravi partner zatebe ala komplementarni dvojček...
In ti si dala popolnim neznancem svoje življenje v roke...kaj pa kraja identitete
Oprosti,sam moje mnenje je da s takimi forami tvegaš svoje družinsko življenje...kokr sem sama takrat vidla so bili nastanjeni mešano po sobah par par in mi je vse skupi smrdelo po orgijah... moje mnenje

Slončica to kar ti opisuješ gotovo ni bilo:
zavod. Poglavitna dejavnost zavoda je izvajanje programa psihosocialne pomoči ljudem v stiski. Osredotočamo se na urejanje soodvisnostne problematike ter sorodnih in pridruženih motenj (nekemične zasvojenosti - predvsem motnje hranjenja), in urejanje partnerskih in družinskih odnosov. Pomoč se nudi v obliki individualnega svetovalnega in skupinskega terapevtskega dela. 
Dvomim da je tvoj bivši partner obiskoval tako obliko pomoči user posted image user posted image .

Ja se zavedam, da lahko ugotovim da nimam ob sebi pravega partnerja.
Kraja identitete??? Na to še pomislila nisem, ker gre za javni zavod, z usposobljenimi strokovnjaki in podatki, ki jih tam pustim so tajni - ne grejo naprej.

(odgovor članu Slončica)
  Neposredna povezava do sporočila: 66
31.5.2007 7:29:13   
maruškaŠ
Ja se zavedam, da lahko ugotovim da nimam ob sebi pravega partnerja.

Jaz pa mislim, da to že veš. Ampak kot si sama rekla, sumiš, da si zasvojena z odnosi, zato si še vedno z njim.

Drugač pa, če meniš, da ti bo takšna skupina pomagala, potem se kar vključi, ampak resnično iskreno in globoko razmisli o svojem življenju. In vse kar poveš povej po resnici, iz dna duše. Drugače škoda časa za takšno vključevanje v skupine.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 67
31.5.2007 7:35:56   
Anonimen
AA ne uči, da sorodniki ne smejo piti. Pravzaprav sploh ne uči, pomaga zasvojenim. Vzameš kar ti je všeč in pustiš, kar ti ni. AA-jevci imajo večinoma za sabo psihiatrično zdravljenje, od tam prinesejo navodila, kaj se sme in kaj ne. Če ti Albina tvoja mama ne pusti niti enega piva, je to njen problem, slišala pri kakem psihiatru najbrž, pri AA-jevcih dam vroko v ogenj, da ni.

O ja, pa uči, ker moja ne pije, pač pa njen partner in je šla zaradi njega k njemu. Pri psihiatrih ni bila nikoli, niti on ne. In ne da mi ne pusti spiti piva, pač pa meni ne "tekne", če je zraven. Toliko.

(odgovor članu maruškaŠ)
  Neposredna povezava do sporočila: 68
31.5.2007 8:49:19   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: al bina

O ja, pa uči, ker moja ne pije, pač pa njen partner in je šla zaradi njega k njemu. Pri psihiatrih ni bila nikoli, niti on ne. In ne da mi ne pusti spiti piva, pač pa meni ne "tekne", če je zraven. Toliko.

Al bina to je napisala anonimna št.2, jaz pa sem anonimna št.1 in lahko ti nekaj napišem iz lastnih izkušenj;
Moj oče se je zatekel v pijačo, ko se je ločeval z mojo materjo(moja mami ni želela reševati njunega odnosa in njunih "težav") in se ni izkopal ven dokler mu ta nova (sedaj moja mačeha) ni postavila ultimata, da pač ne bo z njim, če bo ga bo pil. In je prenehal, se poročil z njo,pustil pijačo in pristal na brezalkoholnem pivu. Šele kasneje je ruknil tudi kak kozarec vinčka. Ko se ga je nazadnje napil za novo leto (saj veš posebna priložnost) je ženska čist znorela, ker je tako zelo alergična na alkohol (da ga videti ne more, če on pije) ter se boji, da ne bo izgubil izpita za avto (ker je povezano z njegovim delom).

Potem jaz, ko sem se ga prvič napila in se primajala pijana domov - moja mami me je dobesedno zbutala, skloftala, zbrcala,.....(Ker ni prenesla alkohola).
Pri 18.letih me je sedaj že bivši enkrat klofnil, ko sem se ga napila - za moj rojstni dan!!!!! (njegova mama alkoholičarka in non stop problemi s pijačo).
Vsi ti ljudje, ki jih omenjam - nihče ni nikoli hodil v kako AA skupino ali k psihiatru, vsak ima svoj pogled na pijačo, a vsi imajo nekaj skupnega: Sovražijo alko in zato se tako obnašajo.
Moja končna izkušnja: vedno se bojim zvrniti kak kozarček (Ker ko ga spijem, se mi jezik razveže in to ni dobro), posledično imam težave z želodcem (vse je moja psiha). Nazadnje ko sem spila z veseljem en Bandidos, sem bila čist boga- želodec me je bolel k user posted image .
Al bina ni pa prav da ti zdraven mame ne smeš spiti enega piva. PO drugi strani se pa ona boji, da bi ti postala odvisna od piva. Mogoče bi ti pomagalo, da se lepo pogovorita o tem.
Upam, da ti nisem zatežila, opisala sem ti situacijo z drugega zornega kota.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 69
31.5.2007 9:24:05   
Zahi

Zahi to je čisto nekaj drugega kot skupina prodajalcev user posted image user posted image user posted image  al pa zavarovalnih zastopnikov, ki ti s fintami perejo možgane.

v bistvu ni.. dokler so te skupinske terapije plačljive.. je to v bistvu prodaja nekega produkta - sreče.

razlaga kako do lastne sreče.. sugeriranje le tega.. prodaja kakih priročnikov ali drugih pripomočkov..

obljubljanje uspeha po določenih korakih in tako naprej..

to vse, drage moje, je le verižna prodaja masi, ki je v danem trenutku ranljiva in žejna vsega, kar obljublja spremembo..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 70
31.5.2007 10:16:02   
trojči
Sam za info Zahi: obstajo tudi neplačljive skupine. Teh je večina. Tudi plačljive niso vse nestrokovne prodajalke produkta sreča, ker sem se zanimala pri eni, leto in pol nazaj, pa me niso hoteli, češ, da niso sigurni, da sem zasvojena z odnosi. Če bi jim bilo le za denar, bi me naročili. user posted image

(odgovor članu Zahi)
Neposredna povezava do sporočila: 71
31.5.2007 10:38:06   
Zahi
IZVIRNO SPOROČILO: trojči

Sam za info Zahi: obstajo tudi neplačljive skupine. Teh je večina. Tudi plačljive niso vse nestrokovne prodajalke produkta sreča, ker sem se zanimala pri eni, leto in pol nazaj, pa me niso hoteli, češ, da niso sigurni, da sem zasvojena z odnosi. Če bi jim bilo le za denar, bi me naročili. user posted image

če ne vidjo potencialnega kupca v tebi.. potem najdej problem user posted image

tut neplačljive skupine prodajajo.. tudi Tupperware meeting je neplačljiv user posted image  sam je tok fiiinooo vse pol.. da sigurno zapraviš 100€ user posted image

(odgovor članu trojči)
Neposredna povezava do sporočila: 72
31.5.2007 10:44:13   
tanikaa
Zahi toliko za informacijo. AA so mojemu sosedu pomagali iz pekla alkohola. Bil je že čist na koncu.
In zapravil ni niti ficka. Še danes, po 5 letih hodi občasno na sestanke, kjer se samo dobijo, kako povejo. Edino kar jih stane, da vržejo skup denar in si kupijo sokove. Ženske pa spečejo pecivo in majo pač eno tako srečanje. In vsak praznuje obletnice, ko je nehal piti. Tako kot nekateri obletnice poroke in podobnega.

Tak da ne vsiljuj svojega mnenja. Če nimaš izkušenj ne tupi svoje. Ker skupino Taperver pa AA je ful glupo primerjati.

(odgovor članu Zahi)
Neposredna povezava do sporočila: 73
31.5.2007 11:00:50   
Zahi

Zahi toliko za informacijo. AA so mojemu sosedu pomagali iz pekla alkohola. Bil je že čist na koncu.
In zapravil ni niti ficka. Še danes, po 5 letih hodi občasno na sestanke, kjer se samo dobijo, kako povejo. Edino kar jih stane, da vržejo skup denar in si kupijo sokove. Ženske pa spečejo pecivo in majo pač eno tako srečanje. In vsak praznuje obletnice, ko je nehal piti. Tako kot nekateri obletnice poroke in podobnega.

Tak da ne vsiljuj svojega mnenja. Če nimaš izkušenj ne tupi svoje. Ker skupino Taperver pa AA je ful glupo primerjati.

AA je financiran s strani države.. nič ne rečem.. razni seminarji "pot do sreče" ipd neumnosti.. te pa temeljijo na financiranju slušateljev.. tako, da..

ne primerjaj AA z Tupperwareom :)

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 74
31.5.2007 11:06:24   
tanikaa
Torej tudi ti ne hodiš k zdravniku, ker za to dobi plačilo?

In če bi bil samo pol toliko pameten, kot se delaš tle gor s svojimi izjavami, bi bilo ful fajn. In če so zate nekatere stvari neumnosti, še ne pomeni, da so za druge. In začni že enkra sprejemati drugačnost ostalih uporabnikov RR-a.

In še to. V večini mojih postov pišem kao što govorim. Zato si prihrani pisanje popravkov moj besed. Ker če bi želela bi komot prepisala tvoj velecenjeni pravopis.

(odgovor članu Zahi)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?