frrrr
|
IZVIRNO SPOROČILO: altati Kot sem že napisala, naš Jaša je osvojil GH in je psotal pravi mali jedec. Najbolj obožuje mlečno žitne kašice v katere mu zamešam še sadje (slive, borovnice, maline...). Rad ima tudi krompir in špinačo, kuhala sva že ovsene kosmiče na riževem mleku in dodala kuhane slive, pa korenček...Je pa tako, da nekaj časa je, ko ima pa dovolj ima pa dovolj in to upoštevam. Včasih poje za cel obrok, včasih nekaj žlic, včasih pol obroka....prilagajam se njegovim željam, popolnoma. Doji se pa več kot prej . Mislim, da ga zelo žeja.....ker pitja pa še nismo osvojili...to pe pride...bi se reklo počasi v klanec, a ne uvajanje GH - vsake tolk časa kr mau obupam... pa si rečem da do 8. meseca naj si zmišljuje, potem bom pa začela mau bolj striktno, da mu kak obrok zamenjam... če ne bo šlo drugače, bo pač vse z rižolinom zmešano tekočina nam tut še trdo gre dol mah, vse preizkušamo - po navadnem kozarcu, po flaški, po magičnem lončku, po slamici, po žličkah - enkrat neki zapali, drugič drugo... in zato imamo tut največ problemov s kakanjem pomoje, ker premalo tekočine dobi... no, danes je blo zjutraj konkretno presenečenje v plenici - po količini in smradu danes sva brokoli poskusla... pa sm mogla kr nekajkrat poskusit, da je ena žlica ostala v ustih sm mu z mojim mlekom mešala, ampak sm kr na žlico nakapljala, da ni šlo v nič in je mleko dol posrkal, zeleno zadevco pa vn zbezal GH količinsko - nekje sm prebrala, da je za otroka dovolj ena žlica vsake jedi, ki jo mi pojemo - npr. naše kosilo in za tamaučka: žlica juhe + žlica krompirja + žlica mesa + žlica zelenjave -> z vsakim letom pa naj bi se ta količina za eno žlico povečala... to drži? no, mi še poskušamo, še ne je po zgoraj napisanem sistemu, ampak enkrat pa bo in sm firbčna, če to v praksi tut drži MAMICA81, js bi ji na tvojem mestu najprej nudila GH, po vsaki GH bi jo pa še podojila... pa bi zih mogle kaj dobit na teži... GH pa poskušaj začinit - mau soli, olivnega olja, mau smetane - bo bolj kalorično in bolj okusno, pa ji bo mogoče bolj pasalo... moci, si zihr da je Zoja tvoja... učke ima take velike kot Pocahontas, pa indijansko že zna kričat Lu, pozdravte se! pa ne se kje srečat v vsej norišnici, ki te čaka *anč*, uživaj na koncertu! altati, kako se je pa vaš laringitis končal? Jaša še šarmira ala Predin? Maxica, js tut Arabelo pogrešam... prejšnjič na veliko pospravljala, pol pa izginila beki, mi smo tut imeli fiksno uro 20:00 oz. to je bilo najkasneje... zdej pa kr neki sračka in zaspi nekje do 20:30 - vmes se pa po postelji suče, se hoče v položaju psička (na vseh štirih) dojit , se prevrača in kolovrati okrog... js ga pa lovim vmes, no včasih ga samo gledam in se mu potiho smehljam aja, drgač pa naše dnevno spanje - vstal 6:00, na sprehodu za pol urce zaspal, potem os 13:00-14:45 in še od 16:00-16:45... mogoče zato še ni zaspan, ker je tolk spal kaj pravite, mamice?
|