Sita
|
Brala sem samo prve dve strani, ostalo bom potem ... Spomnila sem se na svojo izkušnjo iz daljne mladosti .... Kaj pa če imaš dva rad, mislim zelo zelo rad? Ne vem, če to spada sem, samo meni se je to zgodilo. Ko sem imela 16 let sem imela svojega prvega resnega fanta. Zelo sem ga ljubila, pa je prišlo poletje, morje ... Mami mi ni dovolila, da bi on šel z nami in sem jokala za njim, da bova 14 dni narazen. Samo, dobro, morala sem iti in smo šli. Bilo nas je več. Moja mamica, ki je bila samska, je tam našla nekoga in vse noči preživljala z njim. Ostali so si našli druge .... In nekega večera, ko smo sedeli za neko mizo, sem bila tam osamljena in k meni je sedel nek lepi dalmatinec, pa sva se mao pogovarjala. Naenkrat sem se potopila v njegove modre oči ..... in razmišljala, da so kot morje ... Še zmeraj se spomnim. Samo klepetala sva in se dobila še naslednji dan. Že zjutraj je prišel k meni na plažo in bil ves dan z mano. In ves večer in skoraj celo noč. Ampak sva se le pogovarjala ... in bil je deset let starejši od mene. Seveda sem mislila na svojega fanta doma in sem tega imela le za družbo. Samo tako sem gldala nanj ... kot na prijatelja. In dopust se je bližal koncu. lavala sva in on... tako kao slučajno, se me je zmeraj bolj dotikal .... v vodi najprej in potem .... samo nisva nič imela, ker sem itak še bila nedolžna. vedare je zaljubljeno gledal in zadnji dan objemal in jokal. "Volim te i čekam te, da se vratiš ..." Rekel je, da mi bo zgradil hišo in se bova poročila, ko končam šolo. Tam se je še nek večer stepel z nekom, ki je stalno hotel plesati z mano ... bilo mi je nerodno ... In ko sem prišla domov, sem šla spet na randi s svojim fantom. Nisem mu povedala, da ga ne bi vznemirjala ... niti se mi ni zdelo pomembno. Saj končno ni bilo nič .... A tisti iz morja me je vsak dan klical in pogosto pisal ljubezenske kartice. Govoril je, da me voli, ljubi, pogreša ... in da se bo poročil z mano. In kako gradi hišo za naju .... nisem ga hotela prizadeti in tudi jaz sem ga imela rada, zares rada. Rada pa sem imela tudi tega fanta ... In enkrat je tisti dalmatinec vse presenetil in prišel v Ljubljano - k meni. Pri meni pa je bil moj fant. Kaj storiti? Predstavila sem ju, vedela sta .... sao potem se je moj fant začel boriti tako, da me je poljubil pred tistim dalmatincem. Dalmatinec se mi je zasmilil. Ko je moj fant šel na WC, sem šla k dalmatincu in mu rekla, da ga imam rada in objela .... in on mi je vrnil s strastnim objemom in poljubom nazaj .... in tako z enim in potem z drugim .... skrivalnice. pa sem šla z enim na sprehod in potem z drugim in vsak je jokal, da me hoče ... jaz pa se nisem mogla odločiti. Moje srce je takrat strašno trpelo. Kaj naj, če imam pa rada oba? - sem se spraševala. In trpeli smo vsi trije, dokler se nisem odločila za čisto tretjega .... Ja veste povsem mogoče je, da ljubiš dva hkrati in da te več moških (žensk) privlači. To je mogoče, imam izkušnje. To sploh ni enostavno. Doma imam pravljico, to vsi veste, me pa vseeno še kdaj kdo privlači - zares. Nisem varala, pa vendar ... to so svari, na katere nimaš vpliva. Seveda se lahko pametno odločiš in rečeš, da ne boš šel z drugim. Ja, lahko obvladaš svoje nagone. Pridejo pa vseeno .... kako potem zmoreš razčistiti je pa stvar posameznika ali bolje para .... koliko si zaupata in lastita drug drugega, koliko se znata pogovarjat o tem, koliko sta tolerantna drug do drugega ... In moj odovor: ne, ne bi ga nagnala, če bi me prevaral ... ni to tako pomembno zame, veliko bolj bi me motilo, če bi mi omejeval svobodo - pa nisem še kdaj varala in ne bom - nimam potrebe. Ampak - če bi mi rekel, ne smeš s tem lovekom govoriti, ne smeš tega in tega početi .... bi me to omejevalo in potem res ne vem, ali bi bila zvesta. Ker pa smem delati s sabo, kar želim, pa bom zvesta.