|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   najdeni oče
3.5.2007 16:49:42   
Bobrica
Pozdravljene RR-jevke.
Bi mi pomagale z vašim mnenjem glede ene malo bolj nerodne situacijeuser posted image
Namreč, pred kratkim sem izvedela, kdo je moj očeuser posted image
Vem kje živi, kako mu je ime in da ne ve da obstajamuser posted image
Seveda bi ga rada spoznala...ampak me je strah.
1. Ne morem kar pozvonit na vrata in reči "Dober dan, jaz sem pa vaša hči"...ali pa "dober dan, jaz sem pa hči od vašega moža"
2. Ali se vam zdi po vsem tem času (29 let) fer do njega se pravi očeta, do mojega očima, (ki mimogrede tudi ne ve kdo je ta oseba) in do moje mame drezat v to?

Full sem v dilemi, pa še pogovarjat se nimam s kom o temuser posted image  
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: najdeni oče
3.5.2007 17:24:47   
Anonimen
Jaz osebno vem,da bi ga poiskala,kajti tiče se moje osebne indetitete.Malo možnosti pa je,da te bo prvi trenutek sprejel in ti sploh vrjel,da si njegova hči,za katero do danes sploh ni vedel.Si predstavljaš ta šok,da se to zgodi tebi.Groza.Držim pesti,da ti prvo srečanje uspe...

(odgovor članu Bobrica)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
3.5.2007 17:42:55   
Anonimen
Tudi jaz mislim, da je prav, da se mu predstaviš. Vse to pa je zdaj samo med teboj in očetom, to s tvojo mmo in očimom nima nobene veze in mislim, da nihče od njiju zaradi tega ne bismel biti prizadet. Vsaj jaz ne bi bila, če bi bila ti moja hči.

Kako to izvesti ... hm, mogoče bi mu pa pismo napisala za začetek.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
3.5.2007 18:01:52   
LARIKA
uuuu matr spisala vse, potem sem pa zaprla user posted image . Jovo na novo user posted image

Mene je moj biološki oče zapustil ob rojstvu. Odpovedal se me je takoj. Podpisal vse dokumente za posvojitev. Ga ne poznam in ga ne želim poznati. Nikoli! Zame je oče tisti, ki srkbi zate, te neguje, je tam zate, ne pa tisti ki te je samo naredil, potem pa via ga že ni več. O.K. pri tebi je situacija malo drugačna kot pri meni. Tebi je mama odvzela očeta še preden si se rodila. Dobila si drugega. Upam, da te ima rad, tako kot pravi oče. Mene moj namreč ima. Ima me za svojo hči, nikoli ni delal razlik med mano in sestrami. Ravno tako celotno sorodstvo, vsi so me sprejeli za svojo, čeprav nisem njihove krvi, sem pa zato njihova! In ker sem deležna vsega, je on moj oče. Ko sem bila stara 8 let, sem mu zabrusila, da naj mi neha težit, ker on že ni moj oče. Takrat sem ga prvič idela jokati. Prizadela sem ga v dno duše in takrat sem se odločila, da je on moj ati, ne samo na papirju ampak tudi v srčku. Nikoli mu nisem rekla očim, ali ga klicala po imenu, vedno kot ati, fotr, fotko,... Jaz sem že od samega začetka vedla, da on ni moj biološki oče pa sem ga takoj sprejela. Mami se je z njim poročila v bistvu samo zato, ker je mene oboževal od prvega trenutka. In vedno bom njegova lubica. In zaradi tega vem, da bi ga hudo hudo prizadela, če bi iskala biloškega očeta. In zato nikoli nisem imela ne želje in ne potrebe po iskanju sebe nekje izpred 28 let. Nima smisla, ker ne rabim odgovorov.
ne glede na to kako se boš odločila ti želim da se odvije tako kot si želiš. Samo ne pričakuj preveč glede na to da on zate ne ve,... Srečno user posted image

Imejmo se radi

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
3.5.2007 21:05:28   
Bobrica
Ja saj to je to. Tukaj sem tako skeptična.
Po eni strani menim, da je prav da vem iz kje izhajam in tudi da ima tako on kot jaz pravico vedeti da na tem svetu obstaja še del tebe.
Po drugi strani pa imam očima zelo zelo rada in tudi on me ima za svojo hči, tako da je pravzaprav on največja "ovira" pri tem da ne poskusim poiskati stika. Je zelo navezan name in se bojim, da bi ga prizadela-ne vem če bi razumeluser posted image
Razmišljala sem tudi, če bi morda to naredila tako da ne bi povedala staršem, vendar pa te osebe (mojega očeta) ne poznam in ne vem kako reagira...lahko da bi bil jezen na mojo mami, ker mu ni povedala zame....lahko da bi jo on poiskal in naredil kako "štalo"...milijon variant sem dala skozi misliuser posted image

Da bi mu napisala pismo, hmmm.....kaj pa naj napišem? Kako naj se mu predstavim, naj dam kontakt? Telefon?

Ko razmišljam o vseh možnostih mi je prišlo na misel, da bi morda kdo malo oprezal kakšen je njegov urnik in kdaj se ga lahko dobi na samem in vzpostavi stik....ampak spet kakouser posted image
V glavnem tristo nekih bolj ali manj neuporabnih idej dilema pa vedno večjauser posted image

(odgovor članu LARIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
3.5.2007 21:41:48   
Marogica
Jaz pa mislim, da imaš pravico očeta spoznati, če je to tvoja želja. In očitno si to želiš. Pa če ti nikoli ne bo "oče" v pravem pomenu. saj v bistvu sploh ne gre za to. Gre tudi zato, da spoznaš, od kod izvirajo tvoje "korenine". Kaj boš s temi spoznanji naredila, je tvoja stvar in stvar tvojih občutkov.

Jaz bi mu napisala pismo....za začetek... Tako boš videla, kakšna bo njegova reakcija in kako naj "ukrepaš" dalje,

Vso srečouser posted image

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Bobrica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
3.5.2007 21:47:34   
caillou
Mogoče pa ne bi bilo neumno o tem govoriti z mamo. Sama osebno sem hotela poiskati svoji polsestri , pa sem po temeljitem premisleku prišla do zaključka, da me preteklost ne  zanima in je po vsej verjetnosti boljše da ne drezam v nekaj kar je bilo pred mano. Mogoče bi zvedela veliko preveč slabega, mogoče me polsestri sploh nimata namen spoznati,......

Pa tvoj biološki oče  ve zate ? Poglej, če je želja res huda, ga moraš spoznati. Tako ali tako nimaš kaj izgubiti. Očeta imaš, kot praviš in sedaj bi rada spoznala samo nekoga, ki je daroval svojo spolno celico tvoji mami. To je tudi vse in kot spoznavaš nove ljudi, na isti način lahko spoznaš tudi očeta. Naj bo to, seveda če si res močno želiš, samo novo poznanstvo, v katerega greš lahko popolnoma neobremenjeno.

Jaz bi zbrskala njegovo telefonsko številko, ga poklicala in se mu predstavila. Povedala bi mu, da bi se rada sestala z njim in to bi bilo tudi vse.  Seveda bi prej povedala tudi mami in očimu. Upam, da bosta odreagirala tako kot morata, saj si vendar človek z vsemi pravicami in dolžnostmi ?

Držim pesti, da prideš do zase pravega zaključka.

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)

(odgovor članu Bobrica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
3.5.2007 22:17:44   
Bobrica
Ja želim si ga spoznati, rada bi vedela kaj o njem, o "koreninah"user posted image
Ampak da bi ga pa kar poklicala....ja kaj pa če ima kakšne zdravstvene težave, saj po mojih podatkih ni več ravno rosno mlad. To je lahko hud šok...ga bom imela še na vestiuser posted image

Ne vem če ne bi prej potipala terena po kaki drugi poti...ampak kakšni?user posted image

(odgovor članu caillou)
Neposredna povezava do sporočila: 8
3.5.2007 22:18:53   
Bobrica
Pa tvoj biološki oče ve zate ?

Ne, ne ve!

(odgovor članu Bobrica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
3.5.2007 22:22:58   
caillou
Se bo treba znajti user posted image .

Kaj če bi ga poklicala v tem smislu, da delaš telefonsko anketo o zdravju in  zdravem načinu življenja ? Prej si pripravi par vprašanj in ga zasliši . Tako boš vsaj približno vedela kako stoji tvoj oče.
Upam samo da je človek, ki ga telefonske ankete ne nervirajo preveč.

Homines quod volunt credunt. -- "Ljudje verjamejo to, kar želijo." (Julij Cezar)

(odgovor članu Bobrica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
3.5.2007 22:25:37   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: caillou

Kaj če bi ga poklicala v tem smislu, da delaš telefonsko anketo o zdravju in  zdravem načinu življenja ? Prej si pripravi par vprašanj in ga zasliši . Tako boš vsaj približno vedela kako stoji tvoj oče.
Upam samo da je človek, ki ga telefonske ankete ne nervirajo preveč.

Ta je pa bosa.... Ženska je čisto zmedena, da bo prvič slišala človeka po telefonu, ki je njen oče, ona bi se pa naj pripravila na telefonsku anketo o zdravju?user posted image

R. Tagore

(odgovor članu caillou)
Neposredna povezava do sporočila: 11
3.5.2007 22:27:39   
caillou
Samo pomagat sem hotla, sem pa kuj bosauser posted image .

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
3.5.2007 23:33:01   
Bobrica
Lol, Caillou, saj vem da želiš pomagati. Hvala vsem, ki ste se odzvali. In tudi meni je že padla taka misel na glavo...ampak po mojem bi me kap od stresa ali pa bi pozabila kaj moram sploh povedat in bi zabluzilauser posted image

Ampak sprejemam predloge - vsak mi prav pride in za enega se bom ze mogla odločit ko / če bo napočil ta trenutekuser posted image

(odgovor članu caillou)
Neposredna povezava do sporočila: 13
4.5.2007 6:56:08   
srki
Jaz bi tudi navezala stik z njim. Malo grdo od mame, da te mu je zamolčala, moje mišljenje.

Imaš vso pravico do njega, pogovori se z mamo in z očimom, konec koncev si dovolj stara, da odločaš od svojem življenu. In ker te imata mama in očim rada, bi te morala razumet.

Jaz bi očeta poklicala po telefonu, nekih drugih igric se ne bi šla. Verjetno bo šok za njega in pripravljena boš morala biti na vsakršno reakcijo z njegove strani, predvsem pa ne smeš obupat, če bo reagiral negativno.

Držim pesti zate, da se končno po tolikih letih najdeta!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
4.5.2007 7:11:36   
LARIKA
Kako boš pa prenesla če te zavrne? Če te zavrne na grob in grd način? Te ne bo to prizadelo? Potem ne boš samo ti prizadeta, ampak tudi tvoja starša. On pa tudi, na nek način. Ne vem,.... jaz sem o tem precej razmišljala včeraj in moje mnenje je, da ga jaz osebno ne bi iskala, ne glede na korenine in na želje. Kar je bilo je bilo in me ne zanima. Jaz mislim, da bo to za njega resnično hud šok. Da je imel vsa ta leta hči za katero ni vedel. In ni 2x za reči, da bi o tem tudi zelo zelo dvomil. Kar je pa itak logično. Le kako bi verjel, da je pred 30 leti spočel otroka in to zve, toliko let kasneje?

Imejmo se radi

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 15
4.5.2007 7:26:20   
Marogica
LARIKA, tudi to se lahko zagodi, kar si napisala, saj situacija tudi za "očeta" ni enostavna, predvsem če celo življenje ni vedel, da Bobrica obstaja. Tu se seveda poraja ZAKAJ ni vedel in da je tega najbrž "kriva" mama. Tu odzadaj se skriva zgodba, ki ima več plati in ni enostavna za nobenega od vpletenih.

Bobrica, upam, da se bo zgodba razpletla tako, kot si želiš

R. Tagore

(odgovor članu LARIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 16
4.5.2007 8:51:23   
caillou
Bobrica, kdaj si izvedela za biološkega očeta in od koga ?

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 17
4.5.2007 9:38:37   
Anonimen
Zelo delikatna zadeva.Treba bo po prstih poseči vanjo,da ne bo nihče prizadet ne tvoji starši ne družina,če jo ima biološkega očeta,posebej,če on sploh ne ve,da obstojaš.Sicer je pa to že davnina,tako,da bi morala tvoja starša razumet tvojo željo,da spoznaš tistega,ki ti je omogočil,da si se rodila.
Vidiš tu si v precepu,težka bo.Ti poznaš očima do obisti,ti veš,kako bi odreagiral,da ne bo prizadet.
Na vrata se mu ne moreš kar tako prikazat,zato pa piši,napiši pismo,če ti je že toliko do tega,da bi brskala po preteklosti.Napiši človeku,kdo si,kako si prišla do zaključka,da si njegova hči,vprašaj ga,če želi,da se srečata,če te želi spoznati.Ampak povem ti tu bo še vihar nastal posebej,če so drugi otroci v njegovem življenju,dandanes oziroma od nekdaj bodo najprej pomislili,se zbali,da nekaj hočeš od njega.
Pazi,premisli dobro,preden storiš tak korak,v igri je več ljudi,ne samo ti.
Če si živela toliko let v nevednosti,ne vem no....

< Sporočilo je popravil neva6 -- 4.5.2007 9:39:53 >

(odgovor članu caillou)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
4.5.2007 10:03:33   
Teja N
Če bi ga jaz poklicala po telefonu, ne bi takoj butnila ven, da sem jegova hči. Rekla bi samo, da bi ga rada spoznala, ker bi se rada pogovorila o nečem pomembnem in da naj pride sam - torej bi se probala dobit na nekem nevtralnem področju, na kaki kavici na primer.
Takrat, osebno, bi mu pa povedala.

Očim pa naj razume, da je biološki oče pač del tebe in povedati mu moraš jasno, da njega zaradi tega ne boš imela nič manj rada, da ga imaš še vedno za edinega pravega očeta, da bi pa le rada spoznala, od kod si prišla.

Morda bi bilo dobro malo izvrtati, zakaj biološki oče ne ve zate. Mogoče je bila situacija čudna, morda sta se razšla, še predno je mama izvedela, da je noseča, morda ni smela povedat, morda ga njena družina ni sprejemala, ...miljon varant je.

Morda bi s ebilo vendarle dobro pogovorit s starši pred naslednjim korakom in izvedet, kako je do te situacije sploh prišlo.

Če lahko vprašam, kako pa si sploh izvedela zanj?

Oglasno sporočilo:
Zakaj uporabljati nekaj umetnega, če pa je naravno toliko boljše?
www.aubrey.si
Strupi v otroških izdelkih

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
4.5.2007 10:36:57   
Bobrica
Pozdravček vsem,

SRKI IN MAROGICA, mama je bila v stiski zaradi svojega očeta in je zato molčala in jo popolnoma razumem in ji ne zamerim, ker je bil nasilenuser posted image

LARIKA: ne vem kako bi prenesla grobo reakcijo. Verjetno mi ne bi bilo lahkouser posted image
Ampak se zavedam, da je tudi to ena od možnosti in jo moram sprejet. Če pa bi bila težava le v dvomu da je res on oče, pol pa bi mu predlagala testiranje.

CAILLOU: zvedela sem čisto slučajno, niti ne upam povedati tako javno kako...
potem pa sem se vsedla z mamo in jo direkt vprašala kaj je na stvari.....no, in ona mi je povedala potem točno kdo je in da on ne ve zame itd. Saj če bi mi rekla da ve in da me ne mara, ne bi brskala naprej in bi pustila stvari take kot so tko pa.....lahko da je čist prijazen in fajn človekuser posted image

NEVA 6:kar se tiče otrok jih ima, vendar saj ni potrebno da zvejouser posted image
mislim da je to čisto osebna stvar med mano in njim...če pa on želi povedat, je pa to njegova stvar...jaz bi ga rada le spoznala in mu povedala da je to tudi vse kar sem želelauser posted image

TEJA N : sem pa včeraj razmišljala, da bi morda stopila v kontakt, ko bom tudi jaz v pričakovanju user posted image  (upam, da kmaluuser posted image ), in bi mu povedala, da čutim, da ga moram spoznat in da želim tudi otročku znati povedati, če me bo kdaj vprašal kam segajo njegove korenine. Kar je seveda tudi zelo res. Morda pa bo kdaj želel delati družinsko drevo in zvedeti kaj o prednikih, jaz pa mu ne bom mogla povedati popolnoma ničuser posted image

Kaj menite o tem?

(odgovor članu Teja N)
Neposredna povezava do sporočila: 20
4.5.2007 10:38:19   
Bobrica
No in še to sem pozabila....morda bi z istim pristopom lahko razložila tudi svoji mami in bi se skupaj odločile ali poveva tudi očimu ali počakava

(odgovor članu Bobrica)
Neposredna povezava do sporočila: 21
4.5.2007 11:01:04   
Anonimen
Vprašaj se,ampak resno,če bi bila na njihovem mestu(teh otrok,ki so do sedaj čisto nevedni,da obstajaš)kako bi ti reagirala.
Ne ni čisto vajina stvar,ker so njegovi otroci in žena del njegovega življenja in jaz osebno smatram,da mora družina v vsemu sodelovati,brez skrivnosti.

(odgovor članu Bobrica)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
4.5.2007 11:10:57   
Sibil_
Tisti ki tega ni doživel si po moje ne predstavlja, kako to je.Sem ti mislila napisat zs, pa bom kar javno, ker ni česa skrivat.

Jaz sem odraščala z mamo, očeta ni bilo.Potem se je pri mojih 8 letih mama poročila z očetom moje najboljše prijateljice, dobila sem polbrata in polsestro.On je kar ok, samo delal je razlike med mano in polsestro, kar je po eni strani logično.PAč ni moj oče.

Ko sem mamo spraševala za očeta je rekla, da on ve zame, ampak ker ga takrat ni hotela poročit in se z njim preselit je pač šel po svoje in naju pustil na miru.Iz njenih ust je izpadlo kot da ga ni brigalo.Pri 15ih letih pa je mene glodal firbec in sem klicala na njegovo številko.In se mi oglasi ženski glas-moja polsestra.In malo jo povprašam in izvem, da sta v bistvu dve.Ji nisem povedala kdo sem, samo svoje ime sem pustila in pač naj pove, da sem klicala.

Ko sem čez nekaj časa spet poklicala je bil prijazen, ampak je zvenel kot tujec.Nakar me čez par mesecev preseneti pismo od polsestre.Z njo smo v kontaktih, se imava res rade.user posted image

Vglavnem-pri svojih 23ih sem jih šla spoznat-vse, polsestri in očeta in njegovo ženo.In izkazalo se je, da ni bilo glih tako, kot je rekla moja mama.In da je on prišel na obisk, samo ker ga je bremzala slaba vest me je gledal bolj od daleč.In še sedaj ima slabo vest.Ni pa se javljal, ker ga je moja mama prizadela, ni mi dala namreč njegovega priimka, četudi me je on hotel priznati.

Aja-dileme o njegovem očetovstvu pa ni, ker sva si podobna kot jajce jajcu, pa moj starejši sin mu je tudi zeloo podoben (no, na srečo, je bil ful dober tip, hehe).user posted image

Moj nasvet Bobrica zate pa je, da razčisti z mamo kako in kaj, samo z mamo in naj ti pove zakaj sta šla narazen in kakšen tip človeka je, kako misli da bo reagiral itd.Konec koncev ga lahko ona pokliče in mu pove, ne?Če ne bi ga pa jaz poskusila spoznat nekje na nevtralnem terenu, slučajno.In ko parkrat z njim govoriš si že lahko narediš predstavo kakšen je.PA njegove otroke bi tudi hotela spoznat, lahko odkriješ zelo fajn osebe.Ki te bodo mogoče imele rade.user posted image

LP,
Sibil

Moja dva srčka:

angelček Patrik - 13.10.2004 - 05.04.2011
Lukas - 28.02.2007

(odgovor članu Bobrica)
Neposredna povezava do sporočila: 23
4.5.2007 11:56:56   
Anonimen
Vprašaj se,ampak resno,če bi bila na njihovem mestu(teh otrok,ki so do sedaj čisto nevedni,da obstajaš)kako bi ti reagirala. Ja seveda, da bi bila najprej zelooo presenečena. Če pa prav pomislim, bi bila pa po mojem potem vesela, da imam še nekje nekoga, ki je iste krvi kot jaz in če bi bila oseba fajn, bi jo z veseljem želela spoznat in zanimivo bi se bilo pogovarjat z njo in povedala bi ji-ali mu lahko veliko o očetu. Ampak to sem jaz, sto ljudi sto čudi.
Ne ni čisto vajina stvar,ker so njegovi otroci in žena del njegovega življenja in jaz osebno smatram,da mora družina v vsemu sodelovati,brez skrivnosti.
IZVIRNO SPOROČILO: neva6 Se tudi jaz strinjam, da družina mora sodelovati, vendar pa hkrati menim, da je odločitev o tem njegova.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
4.5.2007 12:02:43   
Anonimen
Zelo lepo Sibil, da si delila to znami. Sem vesela zate, da si našla toplo družino, ki te je lepo sprejela, predvsem pa oče.
user posted image

< Sporočilo je popravil Louisa -- 4.5.2007 12:12:50 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?