|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  105 106 [107] 108 109   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2007
20.4.2007 13:05:35   
ŠpelaP
Tiste mrežaste sp. hlače bi naj imeli v Sanolaborju ali kaki podobni lekarni/trgovini z medicinskimi pripomočki.

Posteljica že stoji! user posted image Mi je pa ful smešno, ko pogledam dve posteljici na kupu. Se mi zdi, da smo šele za Tima skupaj sestavljali posteljico, zdaj je pa že druga pripravljena. No, posteljnine še ni in tudi jogi je še v polivinilu.

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 2651
20.4.2007 13:45:08   
melaverde
mrežasre hlačke sem s kopila danes v lekarni, ma so bolk kot bokserce - izgledajo full fanj...

kaj vas lahko še nekaj zamorim, vsaj eno od tistih ki je že oddala papirje na CSD (boste rekle da sem blondinka, pa nisem user posted image )...
Izjavo matere ali očeta (če uveljavlja pravico do dopusta za nego in varstvo otroka samo eden od staršev)
ma kaj je v bistvu to ??? Jo izpovnim ali ne ???

Tukaj pri nas so zelo skromni z navodili in nasveti pri izpolnjevanju user posted image

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 2652
20.4.2007 15:08:07   
Kati81
Mela če boš koristila dopust samo ti (se pravi tiste ostale dni po 105 dneh), jo izpolniš tako da ga pač koristiš ti in se podpišeš ter oddaš. Ne rabiš pa vpisovat emšo otroka in imena, ker baje to potem sami pridobijo, vsaj v ljubljani.

Srečanje bomo valda organizirali, sam da jaz pridem do svojega računalnika v nedeljo in potem se zmenimo.

(odgovor članu melaverde)
Neposredna povezava do sporočila: 2653
20.4.2007 15:37:42   
melaverde
Ma tiste ostale dni po 105 dneh, lahko koristiva oba ? Ali morava podpisat da bo samo eden??
tega ne razumem...

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 2654
20.4.2007 15:55:58   
Kati81
Lahko jih oba samo ne moreta sočasno, lahko najprej polovico ti, potem pa še polovico tvoj. Ne moreta da bi bila oba naenkrat doma če si ta dopust delita.

(odgovor članu melaverde)
Neposredna povezava do sporočila: 2655
20.4.2007 16:45:47   
Anonimen
Oj
Mela ti ne znam pomagat, ker nisem zaposlena pa se mi zdi, da tega jaz ne rabim. Sem danes dobila papirje za na CSD in sem že skoraj vse uredila. Ne vem, ampak jaz res ne rabim toliko dokumentacije, kot govorite ve. Najbrž zato, ker nisem zaposlena. Svoje papirje sem vse izpolnila že na CSD, s seboj sem dobila le papirje za očetovski dopust, ki jih mora user posted image nest v službo potrdit. Sem že vse izpolnila, le še oni vpišejo noter tiste njihove podatke in plačo.
Pa dobila sem še obrazec za otroški dodatek. Tu pa me nekaj zanima, ker bi jaz to rada kar izpolnila (seveda tisto kar lahko, podatkov o user posted image še ne morem). Zanima me za katero obdobje se vpisuje dohodke in prejemke? A je to za obdobje 1.1.2005-31.12.2005 ali 1.1.2006-31.12.2006? Se spomnim, da sva mogle za mene z mami vedno oddajat za v bistvu dve leti nazaj, ne bom pa trdila. Men se zdi, da bi mogla za leto 2005 vpisovat podatke, nisem pa sigurna. A mi lahko katera tu pomaga. Ma sem tečna a ne, samo rada imam vse pošlihtano, raje prej kot kasneje. Pa še nekaj me zanima. Vlogo za OD sem napisala da sem jaz vlagateljica, čeprav nisem zaposlena a mislite da je to kaj narobe. A bi mogla na moža, ker me pač on preživlja, oziroma naju bo preživljal? Sem pa sebe vpisala pod točko IV. in pa VI., da nimam dohodkov in da me preživlja mož.

No sem res mislila da me bodo zasuli s papirji pa je kar ok. Denarno nadomestilo dobim 15.5. starševski pa potem začnem dobivat z julijem, ker se izplačuje za nazaj. Mi je kar malo kriza, ker sem prej vse sama zaslužila, zdaj pa je vse breme na user posted image . Ma sej še teh par mesecev, pol bom pa spet vsaj nekaj dobila.

No poleg teh papirjev bi se mogla učit, ampak že dva dni samo rožice sadim in se mi prav nič ne da učit, ko pa je tako lepo. Tud tu gor me je blo bolj malo, zato sem vas samo na hitro prebirala. No danes sem spet zabluzila dan. Zjutraj rožice, potem CSD, potem sem kuhala (ker že cel teden nisem skuhala konkretnega kosila, vse bolj na hitro, no danes pa pravo slovensko kmečko kosilo user posted image user posted image juha, pečenka, pečen krompir in solata). Imam moža na dieti - holesterol in sem mogla full pazit z maščobo. No danes je bil prav vesel ko se je lahko mastil user posted image .

Naj bo, sem se odločila, da bom zdaj malo v knjige pogledala, potem pa itak grav k mojim na obisk. Sicer sem vsak dan pri mami doma, ker sem tudi njej vse rožice posadila (kolk mam to veselje user posted image ), danes sem bla že zjutraj tam, pa bom še potem zvečer nekaj sadila.

Mejte se lepo, pa če mi zna katera pomagat glede otroškega dodatka.

(odgovor članu Kati81)
  Neposredna povezava do sporočila: 2656
20.4.2007 17:34:32   
Anonimen
Ronja poglej pod moj ticker koliko imam do konca user posted image . Imaš mnogo več časa kot jaz, mene pa je že malo strah - bolečin, pa da bi bilo vse ok z user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2657
20.4.2007 19:27:32   
Luckabucka
Pozdravljene punce!

Danes sem si privoščila DOPUST in sem šele zdaj malo pokukala sem gor, da vidim, kaj je novega.
ŠpelaP, meni še za šlafrok ne rabiš prevajat kaj šele, da bi se za rožice kregali user posted image . Če si ti kaj bolj računalniško pismena, bi bila zelo vesela, če bi ti prevzela seznam. Z nasveti bom pa po svojih najboljših močeh pomagala. Saj ne bomo nikogar nič silili, a ne user posted image ? Idejo sem pa dobila zato, ker ko gledam malo po drugih forumih, vidim, da imajo samo te klasične sezname, meni pa se take malenkosti kot so mrežaste hlačke zdijo pomembne. Pa itak da več glav več ve user posted image .

Ronja, saj nisem glih skrivnostna glede steznika, samo nisem hotela  preveč pametovat user posted image . Če se spomniš, mam ene dvojčke doma. V prvi nosečnosti sem bila precej drobna, edino trebuh sem imela velikanski (predstavljaj si, da maš še enega dojenčka poleg Ronje v trebuhu user posted image ). Po porodu mi je rekla babica, da nimam šans, da tak trebuh še kdaj spravim v normalno stanje. Pri dvajsetih pač vzameš tako izjavo dokaj resno oz. vsaj jaz sem jo in se nisem niti toliko potrudila, da bi kaj poskusila narediti za svoj trebuh. Vsa ta leta sem imela med 50 in 54 kg, občasno tudi manj, trebuh pa mi je seveda ostal. Zato me je bilo v prejšnji nosečnosti strah, kaj bo ratalo iz mojega trebuha - tako kot praviš sama, razen prvič nikoli več ne štartaš z nule user posted image .  Na enem od forumov sem prišla do info za ta steznik. Saj ni nič posebnega, kupila sem ga v Sanolaborju in ga uporabljala po prihodu iz porodnišnice. Mojemu trebuhu je pomagal do stanja pred nosečnostjo in tudi počutila sem se z njim zelo dobro. Po porodu je trebuh ko ena prazna vreča, pa tudi z mišicami je bolj slabo na začetku. Če te bo še kaj zanimalo, vprašaj - zdaj moram it in se javim v ponedeljek.

Punce, vsem skupaj želim lep vikend, uživajte na sončku!!!

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 2658
21.4.2007 13:22:53   
Anonimen
Luckabucka mene pa zanima koliko približno stane ta steznik. Bi si ga kupila, če ne bi bil predrag, ker se kar bojim kako bo z mojim trebuščkom po porodu.

Punce sem brez telefona user posted image . Za zjokat. Tako da moram v nakup, pa ne vem kaj naj vzamem. Definitivno vem, da bo tudi naslednji telefon Nokia, ampak ne vem pa katera. a mi lahko kej svetujete? Bi pa tako na preklop. Mi je na Mobitelu ponujal eno za 20 eur, baje da je čist ok. Sicer je res, da fotoaparata ne uporabljam (ta ga nima), zato bi bilo mogoče kar ok, da ne dam več denarja.

Drugače pa se malo učim.

Lep dan vam želim, sicer pa itak ni nobene tle gor.

(odgovor članu Luckabucka)
  Neposredna povezava do sporočila: 2659
21.4.2007 21:12:47   
*ANA*
Živjo punce, kako ste kaj?
Kako je kaj z vami in kilogrami? Jaz imam v ponedeljek kontrolo in sem se danes zvagala, pa imam cele 4 kg več kot pred enim mesecemuser posted image user posted image user posted image Ne vem kako je to mogoče- saj jem popolnoma enako- edino gibam se ne tolk kot prej ker moram počivat.
A ve imate kaj strij? Jaz sem jih začela dobivat sedaj user posted image user posted image user posted image .
No saj bo ampak je pa tolk čudno za videt.
Uživajte preostanek lepega konca tedna.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2660
21.4.2007 23:36:39   
ronja
Punce, sem upoštevala in sem vsak dan vsaj par urc spala, (no vsaj kako urco, če sem čisto iskrena) - sicer kadar grem zelo pozno spat (torej, ko je že zelo močno dan, kot recimo danes, ko sem šla spat ob 13h, hehe:), takrat ne spim dolgo, se kar sama od sebe zbudim po 2-3 urah... Ampak sem pa ok, nisem več nič zdelana, čeprav ta teden res nisem nič kaj spala, mam srečo, da se hitro regeneriram, 2 uri spanja, pa sem že ko nova, hehe:) No, zdaj si bom počasi popravila ritem nazaj in obljubim, da bom bolj pridno spala.

Mate kak nasvet glede zatekanja? meni gležnji kar ornk zatekajo in mi gre že pošteno na živce.

Sicer mi je mami kupila eno trenirko, sem prav vesela, ker svojih nisem več mogla nosit, tista njena, ki mi jo je zadnjič dala, ker njej ni bila prav, je pa tudi že premajhna ratala za mojega bušija (pa pravijo, da ne raste dovoljuser posted image )... To je pa šla prav kupit zame!user posted image Sem ji morala obljubit, da si bom šla kupit eno majco in ene hlače... Se strašno boji, ker se nič ne rihtam, pravi, da bo potem tudi otrok tak, da sem jaz taka zato, ker je mela, ko me je nosila samo 2 oblekiuser posted image . No, po moje bo Ronja čisto zadovoljna, če bo znala lepo risat, pa se ne bo preveč rihtala.

Aja, sem vam povedala - so navdušeni nad tem, kar sem narisalauser posted image user posted image user posted image Me je ful skrbelo, nisem nič izobražena v tej smeri, pa nimam lih neke hude samozavesti na tem področju... Tak da mi to še toliko več pomeniuser posted image

A sem vam že povedala, da mam ful zlatega fanta? ne res! Me tok crklja, je šel na trg po jagode in ananas zame! In mi je kupil še en krasen šopek tulipanov - kar takouser posted image ! ma res je srček!

Aja, pa njegova mami si bo kupla bicikel - uganite zakaj! - da bo lahko hodila sem gledat Ronjo, ker je malo predaleč za peške, heheuser posted image Ma, res je faca! Čeprav se sicer ne vozi s kolesom, pravi, da se ji vrti na njem, ampak očitno je motivacija prehuda  - da bo lahko šla kadarkoli ne glede na avtouser posted image .

Skratka: z zdravjem res nimam največje sreče v življenju, ampak ljudje okoli mene so pa super!user posted image

(odgovor članu *ANA*)
Neposredna povezava do sporočila: 2661
22.4.2007 0:05:45   
ronja
nikica, hvala ker me malo nazaj držišuser posted image Saj bi rekla, en me mora, pa vem, da ni res - mene po navadi mora nazaj držat več ljudi, en sam ne moreuser posted image Hvala, res!

špela, čestitke za posteljico, midva je še gledat nisva šla, sva mela ta teden v planu, pa naju je teden prehitel, plani so pa ostali...

mela, tistih 105 dni si lahko poljubno razdelita, ni nujno pol pol, lahko recimo on ostane samo en mesec doma, pa ostalo ti ali pa kolikorkoli, samo napisat in podpisat morata to oba, mislim da 30 dni predno se ti dnevi začnejo.

nogica, tvoj je na dieti s pečenko?user posted image Hehe, mal te hecam. Kaj ma visok holesterol ali pritisk? (lubi je včasih delal v farmaciji in je ravno ta zdravila delal, pa so seveda morali vedet tudi vse o preventivi:)
ma, kaj se sekiraš, če ti par mesecev pač on plačuje hrano? Saj ne poješ tolk, pa pol tega itak gre v skupno naložbo - user posted image Pa saj sta poročena! Midva mava skupen denar, čeprav ločena računa, ker ju mava pač še od prej, ampak ne štejeva, kaj kdo plača, približno da je pol pol mava razdeljene račune, ampak je obema jasno, da če en nima službe, bo pa tačas drugi plačeval. Ne se zato slabo počutit, tega si on sigurno ne želi! Vzemi to kot vlaganje v družinico, ne da on zdaj nekaj tebe sponzorira, saj ne zapravljaš nekaj v tri krasne! Ti se samo pridno uči, pa je! To je zdaj tvoje delo - to pa user posted image , seveda. Telefon si pa kupi po moje kar tega tapoceni, kaj dosti več itak ne rabiš, denarja za stran metat pa tudi nimata, če sem prav zastoplauser posted image

lučkabučka, veš da se spomnim tvojih user posted image user posted image , da jih maš doma - sem ti jih prav fauš!user posted image Jaz bi ful mela dvojčke... Ma, ti zdravniki so res hecni, namesto,d a bi te vzpodbudili, kao vse se da,če se hoče, ti pa vso moralo vzamejo! no, jaz sicer trma trmasta po svoje reagiram in ko so mi rekli po operaciji zloma stegnjenice, da se potem pač ne da več noge obrnit (v račjo pozicijo, tak kot tiste baletke), sem si mislila, no, to bomo pa še vidli... In zdaj jih seveda lahk dam takouser posted image Tak da - ne jih preveč poslušat, v 90% itak nimajo pojmauser posted image Mišice pa že zdaj pridno treniram, 50 malih trebušnjakov vsak dan, po moje bi moralo zadostovat za začetek, da mi ne bo buši lih ven paduuser posted image po porodu... Kaj praviš?

POtem misliš, da bi dejansko lahko moj buši spravila nazaj na izhodno stanje? ker se sprašujem, pa saj vse tiste razne igralke, pa manekenke so tudi že marsikatere rodile... Pa jim je očitno ratalo... Potem mora bit možno? Saj ja niso šle vse na plastično operacijo?user posted image

ana, strij na srečo (še) nimam, upam, da se jim bom uspešno izognila. Res pa se nisem toliko tako na hitro zredila, sicer sem se zdaj že 8 kil, kadar nič ne spim in skoz delam, se vedno zredim, tudi sicer, čeprav zdaj sem se še pred tem rukerjem, zdaj pa stoji na teh 62 kilah. Toliko sem sicer mislila met na koncu, ma dobro, se bomo malo prilagodiliuser posted image , moje odpovedovanje večerni čokoladi se je namreč ukinilo, ko sem morala delat - razumljivouser posted image Tak da...

No, malo se tolažim, da je nekaj tega očitno le voda, glede na zatečene gležnje... Ker maščoba ni tako hudimano trda, pa tudi zgleda drugače... No, prav preveč si pa vseeno ne želim nabrat do konca, da ne bom potem poleti hujšala - lih tega si želim, da bi morala še zato na hrano pazit, že tak bomo omejene zaradi user posted image ...

Samo tole zatekanje gležnjev je pa res že tečno! grozno, res! Nasveti???user posted image

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 2662
22.4.2007 8:06:10   
ŠpelaP
Dobro jutro!
Ronja -105 dni (porodniški dopust) - od 28dni pred PDP  dalje - lahko koristriš samo ti;
        - 260 dni (dopust za nego in varstvo otroka) - za tega pa imaš različne variante (samo ti, samo oče, oba deljeno, strnjeno, po dnevih...)

Glede strij - meni so se naredile točno nad popkom in na predelu, kjer je slepič, ko sem kot otrok bila operirana na črevesju (slepič in vodna cista). Tam so se mi naredile strije že v prvi nosečnosti, pa se čez čas sploh ni več poznalo. Tako, da sploh ni panike.

< Sporočilo je popravil ŠpelaP -- 22.4.2007 8:13:02 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2663
22.4.2007 14:08:13   
ronja
Ja, Špela, prav imaš, sem zamešala katero je katero, skratka na začetku samo jaz, potem se lahko zmeniva - čeprav pri naju bom kar vse skup jaz, zato ker ima on službo za nedoločen čas, jaz pa za določen in mi vmes status stoji in se mi splača potegnit, kolikor se pač da... on bo pa na bolniških ostajal, hehe:)
po dnevih - kaj to pomeni, da bi se recimo lahko zmenitla, da on hodi v službo od pon. do sre, jaz pa čet in pet? Čisto resno?ma, super, če se to da...

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 2664
23.4.2007 8:01:15   
babajči
Živjo punce...po dolgem času se še jaz javim... Sem si prav morala vzet cajt, da sem vsaj nekaj za nazaj prebrala (ste gobčne ful user posted image )...Ni bilo časa,preveč sem bila zaposlena in v službi smo imeli največjo sezono...Tale služba me je končno spravila na bolniško (beri cinično). Po velikih mukah smo končno dobili zamenjavo zame, ampak lej ga zlomka, po 2 tednih uvajanja mi je ginekologinja naredila paniko, da otrok ni dovolj velik. V ponedeljek 16.4. sem bila na UZ. Takrat naj bi bila noseča 31 tednov in 3 dni. Po meritvah pa je bil bejbi velik za 29 tednov in 2 dni... Skratka, dala me je na boniško, ležat na levem boku, brez stresov in sekiranja in 1 sprehod na dan... Sem bila čisto iz sebe, cel dan prejokala, še mama me ni mogla pomirit...No, zdaj je že OK. So me prepričali, da to ni nič takšnega...da se je verjetno ginekologinja zmotila pri določanju roka...kar bi bilo možno, saj moj ciklus ni bil reden na 28 dni, ampak na 30-34 dni.

Ampak mi prav paše...nič nisem utrujena, uspela sem zrihtat mojo gredico z rožami, nič več nisem zatečena, oddala sem diplomo (vse v 1 tednu), moj user posted image  je ful zadovoljen, da sem doma...Tale moja zamenjava pa je čisto panična...Saj je res, da je moje delo zelo odgovorno in obširno...ampak, če bi se vse hotela naučiti pravočasno, bi jaz morala 2 leti prej povedat, da bom zanosila user posted image  Tudi jaz sem prišla kot zamenjava za porodniško...pa sem imela samo 3 dni preden je nehala delat...potem sem pa počasi, malo po malo dobivala izkušnje, se učila na napakah...bila ful dolgo v Italiji zaradi dela in uvajanja, spoznavanja tehnologije...Tale pa noče v Italijo. Pol pa ni čudno, da je panična.

Še vedno pa nam ni jasno ali imamo pupo ali fantka... pa tako si želim vedet. Če ne veš, je pravi problem kaj lepega kupit za oblečt. Vse ta lepe stvari imajo po kompletkih za punčke (pocukrano) ali za fantke (frajersko), tisto, kar pa je uni, pa ni tako zelo luškano (saj je, sam ni pa nič kaj posebnega)...

No, tako grem nazaj na levi bok...da bo moje dete bolje raslo...baje, da je ta lega najbolj ugodna za mami in za boljši pretok snovi po popkovini...ste že slišale za to? OK, vem, da je zaradi žil in živcev najbolje ležat na levem boku, ampak za popkovino pa res nisem vedela.

Pozdravčke vsem....

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 2665
23.4.2007 8:31:24   
ANDREJA 75
Jutro!
Punce jaz imam še vedno tako drisko vsak dan je slabše včeraj sem vse kar sem pojedla in popila šlo ven vse me že boli user posted image user posted image ma tolk dol pritiskata .Sem včeraj spet klicala v porodnošnico in so mi rekli da driska lahko traja 8 dni pri meni se je pa to začelo prejšni ponedeljek in je vse slabše.Tako sem se danes zj odločila potem ko sem do sedaj bila od 6 do 8 že 4 krat na wc da po deveti pokličem Blejčevo (mojo ginekologinjo)upam da jo uspem dobit in da se potem odpravim tja na pregled, ker drugače bom čisto dihidrirala.Če ostanem notri bom sporočila emi in vam bo sporočila.user posted image user posted image user posted image

16.05.2007 sta se nam pridružila MAJ IN GAL!!!!

(odgovor članu babajči)
Neposredna povezava do sporočila: 2666
23.4.2007 9:24:27   
dorina
Kako ste kaj junijke? Še malo, pa bodo prišli naši sončeki! Jaz že res komaj čakam. Imamo vse že pripravljeno, razen torbe za v porodnišnico user posted image user posted image user posted image . Ampak za to je še časa (upam) vsaj 3 tedne.

Jaz sem izpolnjene obrazce že nesla nazaj na CSD. Zdaj pa čakam na odločbo. Na porodniško grem 8.5. Sem imela pa celo štalo s temi papirji. So mi v našem računovodstvu narobe plače vpisali. Še dobro, da sem preverila, preden sem oddala in jih nesla popravit. Ne vem kako se lahko kaj takega zgodiuser posted image ?

Uživajte v današnjem sončku!

(odgovor članu ANDREJA 75)
Neposredna povezava do sporočila: 2667
23.4.2007 10:35:59   
ŠpelaP
Ojla punce!
Kako ste kaj danes, jaz sem bolj zaspano, sem slabo spala to noč. bo zgleda sprememba vremena.
Danes sem si kupila malo higienskih stvari za po porodu - mrežaste sp. hlače v lekarni (1 hlačke 1,17€), vložke sem pa kupila tosamine (VIR NATURE super - so bolj dolge in VIR EKSTRA - te so pa ful mehke in nežne - sem jih imela že prvič).

Babajči -
sem že mislila, da si se pogreznila v zemljo.user posted image
Sem izvedela, da bo letos med tvojimi bratranci dobra letina dojenčkov. Boste imeli pravo žurko, ko se boste dobili skupaj. Super! Ko boš kaj na našem koncu, se javi, da bova malo počvekali!
Drugače pa mi tudi ne vemo, kaj se skriva med nogami našega user posted image , a je lulek ali lulika. bomo morali počakati še nekaj tednov. Takrat bomo pa zagotovo vedeli! A ne?
Pazi nase in veliko počivaj! Čeprav se mi zdi, da odkar sem jaz na bolniški, počnem vse drugo, samo počivam ne. Je kar težko kar naenkrat izpreči!
A veš, da sem jaz tudi ugotovila, da mi bolj paše lažati na levem boku kot na desnem. Se bolj naspim, če sem na levem boku! Bo že držalo, kar si napisala glede žil in ostalega!!

Andreja - držim pesti, da se ti prebavne motnje uredijo in da so res le prebavne motnje in ne začetek poroda!!!

Ronja - a ti že kaj bolj spiš?! Da ne boš postala zombi, če sploh ne boš spala! To ni dobro! Pa če že ne moraš zaspati, pa vsaj leži! Se tako telo vsaj malo spočije!

Dorina - fajn, da imate že vse pripravljeno! Zdaj boš pa sigurno po roku rodila! user posted image
Jaz sem v prvi nosečnosti imela že tudi kar hitro vse pripravljeno, potem pa pikec ni in ni hotel priti ven. Zdaj v drugo, pa se kar nekaj prepričujem, da je še ful časa. Po drugi strani pa mi neki notranjui čut pravi, da bo malo prej! user posted image Potem bo pa laufarija! user posted image
Aja še to! Sem videla, da si  spraševala glede porodnišnice! Jaz sem v prvo rodila v SG in tudi v drugo bom tam! Meni je bilo čisto v redu!  Saj se med sestrami najde kak čuden primerek, samo se preživi!  Glede Joliča  pa ne vem. Po zadnjih  govoricah, ga naj ne bi bilo več v SG. Sem že jaz tudi spraševala! Sem že mislila, da bi vprašala svojega ginekologa, samo mi je malo neprijetno!  S katerega konca pa si doma, da je SG bolnica ena izmed tvojih izbir za porodnišnico?

< Sporočilo je popravil ŠpelaP -- 23.4.2007 10:45:28 >

(odgovor članu dorina)
Neposredna povezava do sporočila: 2668
23.4.2007 11:20:56   
Anonimen
Ohoj

Ja ronja mogoče sem malo čudno napisala. Veš kaj sem navajena od srednje šole se preživljat sama, pa mi je zdej full bedno. Pa čeprav je moj mož zlat, vse bi mi dal, res. Tud za telefon je rekel, da naj si kar ta boljšga kupim. Nikio 7390, je pa 150 eur. Pa sem jo šla iskat, pa je ni na zalogi. Dobim enkrat tekom tedna. Ma sem pa jezna sama nase, ker nama delam stroške glih zdej ko to ni potrebno. Drugače pa je moj možek res dobrega srca in bi meni in user posted image kupil kar si zaželiva, samo jaz nisem tako izkoriščevalna, sem bolj šparovna user posted image .

Se grem učit.

LP

(odgovor članu ŠpelaP)
  Neposredna povezava do sporočila: 2669
23.4.2007 13:40:12   
dorina
ŠpelaP, sem iz Velenja, tako da imam približno enako dolgo pot do SG in do CE.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2670
23.4.2007 13:44:24   
MEGi20
evo po napornem vikendu moram rečt, da se jaz počutim perfektno vendar moji izvidi pravijo drugačeuser posted image

Mogoče bo potrebno zopet na porodniški oddelek user posted image .Čeprav je z user posted image vse uredu se ful sekiram k mi vsak drugi dan uzamejo kri izvidi so pa vse slabši.user posted image

Ali veste kako se reče dvema ljubimcema ki sexata po metodi varnih dni?

mamica in očka...

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 2671
23.4.2007 14:10:09   
FLASK_A
Ojla punce! Kako ste kaj! Vidim, Andreja, da imaš kar probleme..user posted image user posted image user posted image  pikapoke za srečo, da bo z vami vse v redu in boste še počakali tale mesec do poroda!

Ronjica, Ronjica... Otekajo gležnji? Itak, če pa nič ne počivašuser posted image  Hecno vprašanje... Počivaj, noge u vodoravni položaj, pa bo mogoče kej boljš. Pa spat pejt ponoči- podnevi je tako sonce, da se itak ne da dolgo spat- tudi če bi hotel...

Nogica, meni tudi ni všeč, da visim na njegovem tekočem računu, ampak trenutno ni druge šanse. Štipendija trenutno ni dovolj, da mi pokrije vse stroške.. Pa mi moj nikoli ni nič rekel, z vesljem mi vse da. Ampak mi res ni všeč, da je tako. Ti se nič ne sekiraj. Če ne gre drugače, ne gre, včasih je treba tudi kaj sprejeti, ane?
Pa pridno se uči, držim pesti zate! Upam, da boš kmalu brez obveznosti!

Ana, strij zaenkrat še nimam, me pa prav zanima, kdaj mi bo koža začela pokatuser posted image  Se mi zdi da bo ta trenutek zdaj zdaj prišel, ko sem tako napeta... Pa mažem, upam, da bo kaj pomagalo, čeprav je elastičnost kože na prvem mestu pri odločilnih faktorjih za strije ane...
Zredila? Hm, 12 kg. Če pa takoooo rada jem user posted image user posted image

Babajči, ja lepo, da si se nam oglasila! Tudi jaz sem raje na levem boku, naši otročki naj bi imeli tam tudi hrbtenico- možno je tudi, da je to en izmed razlogov za lažji spanec prav na tej strani.

Dorina, jaz tudi počasi finiširam vse skup- saj je samo še en mesec pa pet dni!! Sem že čisto navdušena!

No, in naj vam končno povem, kako je z mojimi izvidi zadnjega ultrazvoka... V soboto smo šli k Pušenjaku na navaden UZ, ker mi ga moja g noče več naredit, glede mer otroka pa nimam nikjer nič napisano in potrjeno. In poslušte zdej tole- mene je skor kap trofnila!!- najin otroček ima reci piši že 3,254 kg!!! Mislim grozno, dobil bo pa sigurno še 1kg min. Ker je vse v razmerju- glavica, trebušček, stegnenica- pomeni, da ni debel/a, ampak samo velik/a štručka. Pušenjak je reku- ja ste si pač izbrali takega očetauser posted image user posted image user posted image  In moj je valda čist ponosen očka, njegovo dete je veliko, razvija se s polno paro- in zdej je moj ko en petelin ko pove, kake mere ema njegov podmladekuser posted image  
No, evo, saj ni čudno, da sem že tko okorna in težka in slonasta, ko se želim premaknit u posteljiuser posted image  Rok se mi naj ne bi premaknil, otrok pa je drugače že tako razvit, da bi lahko bp rodila že 3.5. (po meritvah UZja).
No, me prav zanima, kako bo moja g to komentirala 3.5., ko imam pregled.

Želim vam lep sončkast pozdravček!

Si doma? Doma si. http://www.facebook.com/doma.si.vesna

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2672
23.4.2007 14:11:26   
FLASK_A
Megi, tudi zate držimo pesti, da se stanje popravi!user posted image user posted image user posted image user posted image

Si doma? Doma si. http://www.facebook.com/doma.si.vesna

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 2673
23.4.2007 15:39:09   
Anonimen
nikica ja ni prijetno. Komaj čakam julij, da dobim vsaj tisti sterševski (vsaj nekaj). 
Ja pa čestitke za tekega korenjaka. jaz tudi ne vem nobene mere o mojmu user posted image . Moja g pravi, da bi moral bit velik nekje bla bla bla, to mi ponavlja kar naprej. Povzem pa splošne mere za tisti teden v katerem sem. Ma bom pa preživela tud če ne vem.

Ronja ja ti pa res več počivaj pa bo. Saj tudi jaz cele noči rogovilim, ker ne morem spat, ampak pa vsaj ležim, berem, gledam tv. Sem vsa zmešana čez dan, če ponoči ne počivam, pol bi pa najraje podnev spala, ampak se pa napijem kavice in potem nekako zdržim.

Joj kolk je lepo zunaj, noter pa me prav hladi, čeprav sem na vse strani okna odprla. Zdaj je pri nama še full hladno po hiši, potem pa ko enkrat vročina noter useka, to je ponavad enkrat julija, avgusta, takrat je pa groza. No bo pa fajn za user posted image . Sva zdej prav razmišljala kako ga bom kopala, ker je tako mraz, radiatorjev pa tu ne bova prižigala sred poletja. No pol pa sva se spomnila na kalorifer, to bo najboljša varianta. Sicer pa če bo šlo tako naprej bo že junija vroče noter.
Jutri pa naj bi bil dež a ne? Ma sej bi blo prav fajn mal presekat vse to.

Joj se moram pohvalt, da mi pa danes ni treba kuhat, se ja tašča ponudila. Zdaj je kar ok med nami in upam, da ostane pri tem, čeprav sem pa full strpna. No sem pa ji povedala, da ji ne rabim polagat računov kje sem, kam grem, kaj sem kupila. Pa ne morem iz svoje kože. Ji vse povem.
Mojga pa še kar ni iz službe, čeprav ponavadi dela do treh. Bo tud tašča mogla počakat s kosilom do štirih.

Se grem še malo učit dokler dragi ne pride.

(odgovor članu FLASK_A)
  Neposredna povezava do sporočila: 2674
23.4.2007 20:33:54   
Kati81
Evo punce seznamček prijavljenih na srečanj:
-Nikical
-Drnula
-N&B
-Lučkabučka
-Nogica
-Liona
-Ronja
-Kati

Upam, da nisem katere pozabila, drugače me pa spomnit.
Kdaj bi se dobile
Ena možnost je v sredo 25.4., je kar kmalu, potem petek 27.4. ali enkrat po 1.5., dajte malo idej, lahko me tudi kontaktirate na zasebno sporočilo pa posredujem gsm, pa se dogovorimo. Mislim pa da ne smemo preveč odlašat, ker se bo akcija kmalu začela, vsaj pri meni mislim.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2675
Stran:   <<   < Prejšnja stran  105 106 [107] 108 109   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  105 106 [107] 108 109   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?