mama54
|
Ha,ha jaz pa berem.Večkrat bi kaj napisala pa imam tako malo časa.Večino časa mi delata družbo vnukeca,saj popoldan ni drugega varstva kot sem jaz in deda.Tako,da malo pregledam RR in že letim k otrokoma. Več časa je zvečer ko že spita,takrat pa sem že kar utrujena saj je sedaj že kar dosti dela okrog hiše.No,da vam napišem.Sama imam zeta,se zelo dobro razumemo.Imam snaho katero je sin pripeljal k hiši.Skupaj sta že 12 let.In verjemite v vseh teh letih se s snaho nisva spričkale.In dokler je bila moja tašča v spodnjem delu hiše,(zdaj že 2 leti pokojna)sta sin in snaha bila zgoraj .Imela sta samo 2 sobi ,kuhinja,kopalnica,WC,so bili skupni. Tako,da smo večina časa preživeli skupaj.V kuhinji sva se tako dobro ujeli,da mi nikoli ni bilo lepše.Seveda zato,ker snaha zelo rada kuha(jaz ker morem)jaz rada delam na mojem sedaj zelo malem vrtičku(snaha rada samo pobira iz njega),zelo pogosto,ko je lepo vreme pripravlja za grilit in za praznike,ko praznujemo roj.dneve.Meni prinese sinove službene srajce in hlače za zlikat(ker sama sovraži likanje).In še bi lahko naštevala kaj jaz rada delam in tisto delam in kaj snaha rada dela itd.Tako sma se prilagodile,da že vema kaj in kako.Nikoli pa si ne diktirama "TI MOREŠ"to narediti ampak "ALI BI LAHKO ".Zdaj, imata svoje gospodinstvo že dve leti in še danes pride k meni v kuhinjo pogledat v lonce kaj se kuha ali pa mi reče,da naj ne kuham,ker bo ona pripravila kosilo.Ravno v nedeljo mi je rekla,kako bi bilo,če bi začela delati na dojenčku.In ko bo dojenček,če bi ji hotela pomagati.Hočem povedati,da se nikakor ne bojte imeti snahe,niti tašč le pogovarjajte se.In bodite strpne.Imam kar hudo 30 letno izkušnjo s svojo taščo.In pri tem sem si zmiraj rekla,da do svoje snahe nebi mogla biti tako pokvarjena kot je bila moja tašča do mene in vseh ostalih njenih otrok.Vem,da moja snaha bere in sodeluje na RR zato ji še tukaj povem,da jo imam iz srca rada.Sicer pa to že veš,saj si to večkrat povema.