Naty_ka
|
IZVIRNO SPOROČILO: tincci Aja, še nekaj vam skos hočem napisat. Verjetno ima večina od vas v wc školjki tisto držalo s tekočino notri, da odišavi sekret. Pa na polno vse uporabljamo prile pa pralne praške pa šampone pa vsa možna kozmetična sredstva. poleg tega, da vsako gospodinjstvo pridela 1 veliko vrečo smeti vsak dan. Skratka, zdaj bom malo "zatežila", ampak pri takem otroku mojem je to skoraj moja naloga A ste kdaj pomislile, kam grejo vsa ta čistila. Zemlja jih ne izniči, pri nas v vasi nimamo niti kanalizacije, to gre vse na polja in potem se zadnjič sprehajam in vidi, da v naših rečicah že plavajo mehurčki Prila. Fak. Mi pijemo lastno svinjarijo. Kaj šele v mestih, tistih blokih, ko vsi razmetavamo z vsem, vodo stekamo kot da jo je v neomejenih količinah in uporabljamo vso živo kozmetiko. Prej se tega nisem niti zavedala. Zdaj sem odkrila ena ekološka čistila (www.biosi.si) pa jih bom nakupila. Ne delam za njih, to ni reklama ampak samo bi rada, da pomislite, česa ne rabite v gospodinjstvu (tistega za v sekret sigurno ne) pa malo bolj racionalno uporabljate dobrine, ki so nam danes samoumevne in se afnamo z njimi. Ker če bo šlo tako naprej, sploh nočem vedt, v kakšno okolje bodo naši otroci rodili svoje otroke. Pa sem to rekla eni sodelavki pa je rekla, da en človek nima kaj narediti. Da to bi morala država poskrbeti za hude čistilne naprave in da začne promovirati eko čistila. To itak ni res, se ne bo zgodilo. Pa jaz sem mnenja, da če nekaj gospodinjstev na to misli in "okuži" še kake prijatelje, da se to že ogromno pozna. Kar malo pomislite, koliko pralnih sredstev, kozmetike se dnevno steče v vaš obtok. Po vsem tem nakladanju me boste izločle iz foruma , a vseeno.. vse bi rade, da naši otroci živijo dobro nekoč, imajo še 80let pred sabo in to je dolga... Bravo za takšno razmišljanje. No, pa da povem kaj se je zadnjič dogajalo pri nas v službi. Jaz sem ful alergična na luči, ki so po nepotrebnem prižgane, povrh vsega pa še sonce sije not. In sem ful vse ugašala in mi je direktorica rekla: saj lahko gorijo, ker za elektriko nimamo števca ampak fiksno cifro. Pa sem ji samo rekla, da imam majhnega otroka za katerega želim da odrašča in živi v takšnem okolju kot sem jaz. Da se z vsako po nepotrebnem prižgano žarnico veča ozonska luknja in če bi vsi razmišljali kot ona, potem že nas ne čaka nič dobrega kaj šele naše otroke. Malo so me vs skup čudno gledali, rekel pa ni nihče nič. Danes so pa naši otročki preživeli čudovit dan (Adam, Primož in Sergej). Slikice pa jaz nobene nimam ker nisem vzela fotoaparata zraven. Tako, zdaj pa moram vstran od računalnika. Moj je še vedno pokvarjen in sem trenutno na službenem od Gregorja a me že vstran tera ker ga rabi. Vas pridem še kaj vmes prečekirat, če mi bo uspelo...
VČERAJ JE ZGODOVINA. JUTRI JE SKRIVNOST. DANES JE DAR! NAJBOLJŠE NE PRIHAJA SAMO. PRIHAJA V DRUŽBI VSEGA (Tagore) Moški so najpametnejši med seksom, ker so takrat priključeni direktno na izvor inteligence.
|