|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   sodelavec zaudarja
13.4.2007 9:04:04   
Anonimen
V službi se je v mojo pisarno preselil sodelavec. Sicer v redu človek in dokaj miren. Vse bi bilo OK, ko ne bi tako neprijetno zaudarjaluser posted image  Po enem tednu, ko sva že skupaj cimra, se mi mešauser posted image user posted image
Ne pomaga, da zračim niti da imam prepih v sobi niti osvežilec zraka. Ttisti njegov vonj mi gre v možgane.user posted image Še pri delu sem težko zbrana.

Zavedam se, da ne bo pomagalo nobeno dodatno sredstvo za boljši zrak, tudi darilo za rojstni dan, ki ga ima v kratkem (dezodorant, gel za tuširanje...) ne.

Morala mu bom obzirno povedati v obraz to težavico. In ne vem na kakšen način naj to povemuser posted image user posted image

Povejte mi tudi prosim, kako se drugače rešuje takšen problem v službi??

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: sodelavec zaudarja
13.4.2007 9:28:58   
Angellina
Jst mem mela dva taka primera. Pa prav vem kaj misliš s tem ko se ti njegov vonj vleze v možgane.

Prakso sem opravljala z še enim študentom. V pisarni  je vse smrdelo po njemu. Še njegov Yugo je tako smrdel, da sem mu pobegnila ven, ko mi je ustavil na poti v službo.
En dan sem prnesla v pisarno 4 svečnike in eterično olje. Vse sem prižgala in dala res veliko eteričnega olja v vodo. Ma pol mi je blo slabo od te dišave, pa še z njegovim čudaškim vonjem se je zmešalo, tko, da me je začela tako močno bolet glava in sem šla domov! Sam to ni nikamor peljalo, ker smo bli vsi živčni zaradi njega. Rečt mu pa tut nisem mogla: stari a bi se šel ti kej umit, k maš res neprijeten vonj in mi je od tebe full slabo, tko, da tut delat ne morem user posted image
Pa še skoz je jamru, da ga nobena punca ne mara, pa da jaz sem mu všeč, sam mam fanta, pa da ga to ful mori... Matr še dans vem kak vonj je mel!!! Rešili nismo ničesar, osmrajal nas je do konca prakse.

Drug primer: Starejša ženska, ki je smrdela po konjskemu švicu 365 dni v letu. Nosila je prešvicane cune dan na dan, ker jih kao ni umazala. En da, ko sem nekaj iskala pod pultom (bilo je v trgovini) sem se sunkovito dvignila in se po nesreči zaletela z obrazom v njeno pazduho. V vsej štorastotsti je njo to zažgečkalo in me je še za par sekund (meni se je zdela cela večnost) stisnila k sebi. Bil je nepozaben dogodek, zaradi katerega imam še zdaj travme user posted image .
Težavo je rešila šefinja, ki jo je odslovila. Odganjala ji je namreč stranke.

Tko da najboljš je povedat. Je pa težko, sam boljš to, kot pa da trpiš ti, posledično ne boš rada hodila v službo, delo ne bo kvalitetno opravljeno, slabo se boš počutila, on pa bo v miru osmrajal pisarno, ne da bi vedel kaj je narobe.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
13.4.2007 9:33:15   
tanikaa
Joj, včeraj sem pa stala v vrsti pred blagajno v Šparu. Pa je ena tak fejst smrdela po švicu. Pa kaj ljudje ne vejo, da se je potrebno vsak dan stuširat??? Kak je ni sram, da taka smrdeča hodi po svetu???

Evo tako povej kao neki sodelavki v njegovi prisotnosti. In če ma samo malo možgačkov, mu bo potegnilo.

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu Angellina)
Neposredna povezava do sporočila: 3
13.4.2007 9:41:06   
Angellina
IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa

Joj, včeraj sem pa stala v vrsti pred blagajno v Šparu. Pa je ena tak fejst smrdela po švicu. Pa kaj ljudje ne vejo, da se je potrebno vsak dan stuširat??? Kak je ni sram, da taka smrdeča hodi po svetu???

Evo tako povej kao neki sodelavki v njegovi prisotnosti. In če ma samo malo možgačkov, mu bo potegnilo.

Bomba nasvet! user posted image

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
13.4.2007 9:45:32   
Felicity
Anonimna, te razumem in sočustvujem s tabo.

Jaz sem bila v prejšnji službi tudi v pisarni z eno "smrduljo".user posted image
Tisti, ki ne dela v takih okoliščinah ne ve, kako je grozno.
Ta gospa pa je bila še nadrejena in sem v bistvu jaz prišla k njej v pisarno. In ne, nisem ji povedala, saj ji do takrat noben ni, pa so vsi takoj zaznali vonj.
Če se je le dalo, sem šla iz pisarne, enkrat kopirat, drugič v drugi oddelek,...

Okno sem imela odprto tudi pozimi, ampak žal, tudi to ni veliko pomagalo.

In ne razumem, da ljudje že zjutraj ko pridejo delat smrdijo po potu.
Ta moja bivša sodelavka se je občasno vmes še pošpricala z deodorantom po cvetličnem vonju. Groza. user posted image

Ne vem kaj ti svetovat, povedat, ne povedatuser posted image

Mogoče nasvet od Tanikeuser posted image
Ampak nekateri ne razumejo prenesenega pomena. In sploh se ne zavedajo da smrdijo.user posted image

Škodit ne more, a ne?

In če ne ob prvi priliki mu podari en dober roll-on.

Srečno!

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
13.4.2007 9:47:17   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: Felicity

In če ne ob prvi priliki mu podari en dober roll-on.

Srečno!

Ki pa bo ustvaril še bolj neznosen vonj, če se bo nanašal na prešvicano podpazduho user posted image

(odgovor članu Felicity)
Neposredna povezava do sporočila: 6
13.4.2007 9:55:42   
Felicity
Potem mu podari pa še karto za v bazen!user posted image

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
13.4.2007 9:56:55   
tanikaa

user posted image user posted image user posted image  Bogi ostali kopalci. user posted image user posted image

Samo na bazen sporoči, da naj dajo malo več klora v vodo.

(odgovor članu Felicity)
Neposredna povezava do sporočila: 8
13.4.2007 9:57:16   
Anonimen
tanikaa, žal tvoja taktika ne bo palila. Vem, je zelo trd v glavo, pa še nevrotičen je.
Mi je sodelavka omenila, da naj bi tudi zelo rad jedel česen, zaradi zdravjauser posted image
Je v srednjih letih in brez ženske. Se ne čudim.

Rabim diskretne besede ali tako foro, da mu bom lahko to povedala v obraz.

(odgovor članu tanikaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
13.4.2007 9:57:40   
Angellina

Jle, itak bo mel v hipu vsega zase user posted image

(odgovor članu Felicity)
Neposredna povezava do sporočila: 10
13.4.2007 10:05:43   
kalbo
Joj, včeraj sem pa stala v vrsti pred blagajno v Šparu. Pa je ena tak fejst smrdela po švicu. Pa kaj ljudje ne vejo, da se je potrebno vsak dan stuširat???

Lahko tako ogabno smrdi tud človek, ki se vsak dan tušira, pa se vsak dan ne preobleče. So pa redki ljudje, ki se umivajo večkrat na dan, pa jim švic zasmrdi v trenutku. Eden takih je moj sodelavec, ki se tega zaveda in se tudi večkrat opraviči. Sam on se umije, pa čet eno uro spet smrdi,sam to je pač vonj po potu, ne tist zastaran švic, ki kar reže v možgane.

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 11
13.4.2007 10:08:33   
tanikaa
Je bistvena razlika v švicu, ki je star eno uro ali pa en dan.

Ja, to z obleko pa drži.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 12
13.4.2007 10:21:19   
Njuškalo
Fuj pa še bljak!user posted image Mi imamo tudi eno tako v službi,samo ne zaudarja tako,da bi jo zavohal na kilometre.Če pa stopiš bližje...user posted image No,samo hvala Bogu si nisva kaj preveč blizuuser posted image
Če bi pa morala s takim delat na tak način kot ti, bi mu pa kar rekla.Ker se poznam in vem,da ne bi zdržala.Nekaj časa bi bila tiho, samo potem bi ga pa kar vprašala kako in kaj.On lahko, da se ne umiva dovolj redno, lahko,da ima probleme s hormoni, lahko pa,da je tako hrano,ki se potem skozi pore razkraja in zaudarja..recimo kakšno mastno meso, česen..ma vse sorte je lahko.
Ni druge rešitve,kot da mu kar rečeš,obzirno,ampak z besedo bo treba na dan.user posted image

Vprašaj se, ali te bo to kar počneš danes,kaj bolj približalo tistemu,kar bi želel biti jutri!

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 13
13.4.2007 10:24:35   
srki
Mi je poznano. Sicer s to sodelavko nismo skupaj v pisarni, njen vonj pa je bil tako izrazit in nadeležen, da so se vsi delavci v hiši pritoževali. Zaudarjala je tako močno, da je cel hodnik smrdel, vejretno so si tudi stranke svoje misile.

Najhujše je, ker ne pusti okna odpret, češ da ji piha. Ne da pa se ji dopovedat, da je v sobi grozen vonj in da naj gre ta čas ven iz pisarne, če ji tako piha pod kiklo. Prišlo je tako daleč, da je šlo vse do šefice. Ta ji je lepo povedala, nekaj časa je bil mir, potem pa spet.

Ženksa enostavno sama sebe ne voha več. Problem pri njej je pa to, da hodi po 14 dni v enih in istih oblekah, nosi umetne materiale, ki še bolj pospešijo potenje.

Skratka, obupen in brezupen primer, očitno, ker ji res nič ne zaleže. Ena je prinesal osvežilec zraka, pa je tista, ki zaudarja rekla, da je to premočen vonj in da ona v takem ne more delati.

Aja, v smradu pa lahko.

Drugi, ki je non-stop odpirala okno, je rekla, da naj hodi v kopalkah v službo, če ji je tako vroče...

Prijano mu povej, upam samo, da bo tvojo opazko razumel kot pozitivno in te ne bo zasovražil in te grdo gledal.

To so res zoprne stvari.

In razumem, da ima nekdo lahko bolj izrazit vonj, samo pri vodi in milih in pralnem stroju se mi zdi, da to ne bi smel biti problem.

(odgovor članu Angellina)
Neposredna povezava do sporočila: 14
13.4.2007 10:25:16   
lex
Moj ati je imel sodelavko, ki je po pol ure službe ostala sama v pisarni, vsi ostali pa so se razlezli po hali tovarne (to je bila mojstrska pisarna) in so bili vsi not toliko, da so šihte napisali ali pa kam poklicali, drugač pa so bili bolj kot ne na oddelkih. Ampak ji niso mogli povedat, no na koncu je šla prej v penzion.

Ma moj tast tud tak zaudarja po švicu, pol pa pride domov iz službe in ima skoz iste cote za doma gor. Pa naj tašča govori kolikor hoče, da skoz pere, ko iz tistega poliestra (plastike) ne gre ven smrad. jaz ponavadi preluftam celo bajto ko gre on ven. Sam kaj ko pa pride 3 krat na dan dol k nam po tamalega, pa ga nazaj pripelje itd. Najbolj mi gre na živce ko se pol še tamali navleče tistega vonja. Mi je kar slabouser posted image . Pa mu ne pomaga kupit kaj za higieno. Da pa ne omenjam njegovih kolonskih za po britjuuser posted image , tiste stare klasične. Pol jo je še pa mojemu kupil za božička - je res dobra - čez pol ure je že bila v košu, pa je še povohat nisem rabla.

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 15
13.4.2007 10:25:56   
srki
Ampak nekateri ne razumejo prenesenega pomena. In sploh se ne zavedajo da smrdijo.user posted image

Saj to je največji problem tistih, ki sami sebe sploh ne vonjajo ali pa nočejo in jim je ravno.....

(odgovor članu Felicity)
Neposredna povezava do sporočila: 16
13.4.2007 10:52:34   
Anonimen
Saj to je tisto problem, ko ljudje samega sebe ne vohajo in ne opazijo ničesar. Meni je sedaj v user posted image  prav nerodno, ker res hitro zašvicam, se mažem s kremicami in se ljudem opravičujem če morda smrdim po švicu. Ampak do sedaj ni še nihče rekel, da bi res kaj močno zaudarjalo. Tudi večkrat dnevno se obrišem z robčki za pod pazduho in jih imam kar v torbici. Ampak se težave zavedam in poskušam vse narediti da bi bilo bolje.

Sem pa delala 4 leta za šankom. Ko ti to not pridejo trije prešvicani dedi, ki cel dan fizično delajo, umili se niso že en teden, ker to delajo samo ob sobotah, ker kao med tednom nima smislauser posted image . Vsak dan v istih majicah in hlačah, mastna glava, pol pa še vsak dan 2 litra vinčka al pa pira, ker so pač žejni, čik v goflji in jih to gor drži. To si predstavljajte, da vam eden tak pride vsak dan za šank in ti si prisiljena stat 1m nasproti njemu in vohat to sapo in pazduho. In nimaš kam pobegnit. Ko so odšli smo cel lokal prezračili, pa še ni šlo ven.
Vsakič sem se vprašala kako žena lahko zraven njega spi vsako noč. jaz bi si šotor pred bajto postavila. Ali pa še boljše, zanj bi ga postavila.

Težko je kaj takega nekomu rečt v obraz, ker ti bo vsekakor zameril. Če mu pri svojih letih tega še ni nihče rekel, pol veš zakaj.
ALi pa načni temo z nekom pred njim o tem kako je nekdo nekje smrdel ko si v vrsti stala, pa nadaljujte debato in boš videla če se bo pridružil. Pa mu poskušaj v hecu namignit, da se "včasih" tudi pri njemu pozna, da preveč česna poje in bi bilo mogoče boljše da ga nebi toliko jedel. pa boš videla reakcijo...

(odgovor članu srki)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
13.4.2007 11:37:03   
baguSka
Evo moj sodelavc mi je povedal njegovo resitev iz njegove prve sluzbe, ko je imel tako smrdeco sodelavko:

1. nekaj casa so vsi v pisarni trpeli
2. nekega jutra je znorel in jo prosil, ce se gre lahko domov umit in preoblect, ker je njen vonj resnicno nevzdrzen in nihce ne more delat zaradi nje
3. ko se je koncno zavedla svojega problema, so ji vsi svetovali kaj naj stori, da se znebi tega vonja:
- se vsako jutro stusira
- pije cimvec vode
- si oblaci samo bomazne puloverje, ki dihajo
- se namaze z deodorantom proti svicu (kristali itd...)
- si s seboj prinese se dodaten pulover v sluzbo, da ga preoblece..
- da gre tudi v sluzbi na wc in se veckrat umije in se namaze podpazduho...

In problemi so bli reseni. Samo povedat je treba.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
13.4.2007 11:43:13   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: baguSka

Evo moj sodelavc mi je povedal njegovo resitev iz njegove prve sluzbe, ko je imel tako smrdeco sodelavko:

1. nekaj casa so vsi v pisarni trpeli
2. nekega jutra je znorel in jo prosil, ce se gre lahko domov umit in preoblect, ker je njen vonj resnicno nevzdrzen in nihce ne more delat zaradi nje
3. ko se je koncno zavedla svojega problema, so ji vsi svetovali kaj naj stori, da se znebi tega vonja:
- se vsako jutro stusira
- pije cimvec vode
- si oblaci samo bomazne puloverje, ki dihajo
- se namaze z deodorantom proti svicu (kristali itd...)
- si s seboj prinese se dodaten pulover v sluzbo, da ga preoblece..
- da gre tudi v sluzbi na wc in se veckrat umije in se namaze podpazduho...

In problemi so bli reseni. Samo povedat je treba.user posted image

ja, samo za to moraš meti jajca. Ne vem, če bi jih jaz mela. user posted image

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
13.4.2007 11:53:23   
baguSka
ja, samo za to moraš meti jajca. Ne vem, če bi jih jaz mela

ja on jih ma... ze odkar se je rodil... ti pa se pomoje nebi nikol odlocila za ta korak!? user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 20
13.4.2007 11:56:42   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: baguSka

ja, samo za to moraš meti jajca. Ne vem, če bi jih jaz mela

ja on jih ma... ze odkar se je rodil... ti pa se pomoje nebi nikol odlocila za ta korak!? user posted image user posted image user posted image

Ne, ne bi se. Jih mam raje skrite. user posted image

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 21
13.4.2007 11:57:40   
mala maja
Nimam nasveta. Mogoče si kašen deo za prostor direk pred nos. težko je človeku povedati v nos.

Jaz sem imela sošolko. Groza. pa skupaj sva sedeli v šoliuser posted image  enkrat ji je en sošolec direk v obraz rekel.
je jokala ko dež, jaz sem bila pa tista ki jo je tolažila da bo vse uredu. da ni tako hudo. Nisem si ji upala povedat.

smo pa tudi rožiceuser posted image user posted image , ki razen izrazitega vonja ne vohamo. Mene je vedno groza da slučajno ko kam pridem ne smrdim po švicu, ker se ne voham. Sej se umijem, pa preoblečem, pa naprfumam....
Jaz bi bila vesela če bi mi kdo rekel pojdi se umit če bi švicala.

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 22
13.4.2007 12:13:35   
romy
Tako stvar je res nekomu zelo težko povedati.
Vendar bi bilo najbolje da se čimprej opogumiš in mu to poveš, vendar ne pred drugimi, obvezno takrat ko bosta sama, se pravi na 4 oči. Lepo razloži in povej da pač razumeš če ima mogoče težave z prekomernim potenjem in reci mu še, da si mu to povedala tudi zaradi drugih, da ga ne bodo začeli po zobeh vlačiti. Da mu želiš samo pomagati.
Mogoče bo v prvem trenutku mal jezen, ampak verjemi ko bo to razčistil pri sebi ti bo hvaležen, prav tako ti bo hvaležen tvoj nos user posted image

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 23
13.4.2007 12:29:48   
Pajaca
Mi imamo takega sodelavca, se mu je tud resno rekl, direkt, pa nič ne pomaga. Men je katastrofa, na srečo ni z mano v pisarni, če morava kaj skupaj delat me je groza.

Čist tko kar je rekel Kalbo o prešvicanih cunjah drži. Ta sodelavec se vozi v službo s kolesom (Trzin-LJ), pa poleti pride v službo 3 dni zapovrstjo v isti mikici. Jaz bi se preoblekla in umila že če bi prikolesarla v službo, ne pa da sem 3 dni v isti mikici tuki.

Tko da včasih se tud z direkt pogovorom ne da tega rešit.

Aja sam ta moj sodelavc ima ženo. In to tako hudo babo, da se včas sam vprašam kaj neki vid na njemu.

(odgovor članu romy)
Neposredna povezava do sporočila: 24
13.4.2007 12:33:52   
Anonimen
V prejšnji službi preko študenta smo bili vsi študentje v eni ogromni pisarni(vnašali smo podatk v rač.), notr je blo itak vroče k nas je blo tolk pa še računalniki. In vmes smo imeli eno punco k je res grooooozno zaudarjala. Če si par min sedel zraven nje te je orng začela glava bolet. Pa ji je dosti ljudi povedalo da smrdi, ona je vedno rekla da smo mal čudni in da bomo vsi zboleli ker se tolk umivamouser posted image , da je enkrat tedensko dovolj. Poleg vsega so ji še obleke smrdele po zatohlem in plesnivem. Za user posted image v glavnem. Na srečo sem šla kmalu stran.

(odgovor članu Pajaca)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?