ronja
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Hudo mi je zato, ker so najbrž vsak človek na tem svetu želi normalno mater. Ne sekiraj se preveč, pojem normalne matere je zelo raztegljiv in ti garantiram, da to, kar imamo za normalno mater je neka idealistična predstava, ki jo zelo redko srečaš v realnem svetu... Moja je ves čas težila, kdaj bojo že otroci, čeprav je vedela, da jih ne bi imela s čim preživljat, (jaz sem pa vedela, da je ona predzadnja (zadnja bi bila moja sestra;), ki bi nama pri tem pomagala, čeprav je tudi zadnja, ki bi to priznala) no, potem ko sem , me je naenkrat začela vsak ljubi dan klicat (prej sva se slišali 1x na mesec...), sem se počutila ko plemenska krava, ti rečem, prav tako bedast občutek kot če ne sprejmejo tvojega otroka, počutla sem se ko en babymašin... NIma veze, kaj jaz delam, čeprav je delo kar intelektualno zahtevno, nima veze, kako mi gre, nima veze, kaj vse delam v prostem času... samo to je važno - halo? Enkrat kasneje sem ji to (sicer lepše in bolj obzirno) tudi povedala... Ko da sem zdaj nekaj vredna, ker sem noseča, sama se namreč ne počutim tako. Ja, bolj pazim na kake zadeve, pa da se mi kaj ne zgodi, ne rolam in več pijem (nonalko, seveda ), ampak to je pa tudi vse, ni mi zdaj neka vrednost zrasla zato... No, saj se je malo umirila. KO sem bila na bolniški, sem hotela čim prej it nazaj delat iz več razlogov, tudi zato, ker sem malo računala finance in sem videla, da ne bo lih tako zelo na izi zneslo z vsemi nakupi za dojenčka itd... ker bo pač stroškov več, prihodkov pa manj... In mi je vsakič rekla, da ja, saj če bo treba, bojo že pomagali, da lahko vsak nekaj da, nekaj ona, nekaj oče, nekaj fantova dva... da naj se zato nič ne sekiram, itd... Ko ji pa rečem, da bi si za ta in prejšnji svoj rd in za rojstvo male, za vse tri "praznike" skup zaželela lupinico, pa nekak ne bo šlo... Pa si kupi kavč za milijon sit, kao za vnučke, da ga je zbrala tako, da se ne umaže. Mislim, ful bo mel tisti vnuček od njenega kavča In potem moram bit jaz še hvaležna, da si je kupla tak kavč meni je pa popolnoma vseeno, kak kavč ma... Za otročka je že rekla, da ne bo nič kupovala, da bo rajši otroku dala čas, ne pa denarja. No, kar se mene tiče, bom na porodniški imela več časa kot denarja, se mi zdi, tako da ne vem, če bom lahko cenila to njeno "pomoč", ki bo prišla seveda samo takrat, ko bo njej lih pasalo malo videt vnukinjo/a. Če bom rabila, da bi mi nekdo pazil otroka, ko bi JAZ to rabila, da bi šla s fantom v kino, recimo, sem pa 100%, da ona ne bo mogla, da bo zmatrana, da bo mela obiske... skratka, ne moremo lih čisto vsi računat na svoje mame Lahko pa zato računam na taščo in tasta in na svojega očeta, se mi zdi, da je 75% krasen delež in se nimam kaj pritoževat Pa s fantovim bratom in njegovo punco in mojim bratom se bo tudi mogoče dalo kaj kombinirat. Predno me kdo nadere, kaj vendar pričakujem od boge mami in kako sem nehvaležna in da ni vse v denarju: saj se ne gre za denar ali za karkoli, tisto lupinico si lahko navsezadnje na amzs sposodiva, če nama ne bi zneslo, pa saj nama bo, gre se zato, da mi gre na živce, kadar nekdo nekaj na veliko obljublja, pa nima niti najmanjšega namena karkoli od tega res naredit... Tak da - nič sekirat, nas ma veliko "nenormlane" mame, hehe Sama se bom seveda trudila ko , da bom drugačna. Mogoče ne bom boljša, čeprav upam, da bom, seveda , ampak vsaj enaka ne bi rada bila in to si nekak zaupam, da ne bom, ker mam pač ene stvari malo bolj počiščene v glavi...
|