Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
Prosim za realen odgovor 2.4.2007 9:44:33
|
|
|
|
Anonimen
|
Danes je neka mati izvedela, da bo dobila svojega četrtega vnuka. Kar pomeni, da je njena hči četrtič noseča. Ne bom napisala, da jo je njena reakcija zelo prizadela, ampak dotaknila se jo pa je. Že ko je bila noseča drugič, je bilo vse narobe, Od matere in očeta ni dobila niti telegrama v porodnišnico. Potem se je stanje nekako normaliziralo. Sprejet je bil tudi tretji vnuk. Morda zato, ker je bil fantek...ne vem. Skratka, zdaj pa spet. Hči je poslušala očitke, da je neodgovorna, da na svet spravlja reveže in kako sploh lahko rojeva otroke v ta umazan svet. Njena mati je rekla še, da jo je sram, ker bo njena hči imela štiri otroke. Da bodo ti otroci veliki reveži, ki jim mati in oče ne bosta mogla nuditi niti osnovnih potrebščin. Stanje družine, kjer bodo štirje otroci: mamica zasluži dovolj za položnice in hrano. Oče teh otrok je magister. Ima dokaj solidno plačo. Res bo težko, odpovedali se bodo marsikateri stvari. Imajo dva avtomobila srednjega cenovnega razreda. Živijo v stanovanjski hiši, dva nadstropja. Vsak otrok bo imel svojo sobo. prostora je dovolj. Res otroci ne bodo obuti v najboljše čevlje in obleke. Res ne bodo imeli najboljših igrač. Imeli pa bodo dovokj ljubezni, drug drugega, imeli bodo mamico, ki je ves čas z njimi. Očeta, ki vsak prosti trenutek preživi med njimi. Imeli bodo vsako leto tri tedne morja. Imeli bodo izlete v naravo... Sprašujem: sta oče in mati teh štirih otrok res neodgovorna? Je danes imeti štiri otroke res neumnost? mamica teh štirih otrok ne potrebuje tolažbe, ve tudi, da bo zmogla. Niti je besede njene matere ne bolijo več tako zelo. Mamico zanima samo, če je res zmešana, ker bo imela štiri otroke? Jih je res s tem pahnila revščini v objem in jim dala v njihove življenju le trpljenje? Hvala za vaše odgvore. prosim, naj bodo realni.
|
|
|
|
RE: Prosim za realen odgovor 2.4.2007 9:46:59
|
|
|
|
CUKRČEK
|
Ljudem okoli ni nikoli nič prav....v vsakem primeru si ponavadi skritiziran. ČE bi se oziral na njih, ne bi daleč prišel. ZAto naj se ta družina ne sekira zaradi takih butljev in nsaj delajo to, za kar so prepričani da je najbolje za njih.
|
|
RE: Prosim za realen odgovor 2.4.2007 9:48:39
|
|
|
|
Anonimen
|
Ne! Mamici in oču je samo za čestitat! Le, da bi bilo še več takih... Sama jih zaradi mojega EMŠOja ne bom nikoli mogla imeti toliko, žal. Vsako rojstvo je čudež in vsak otrok je čudež in sreča v velikem paketu. In ta mamica in očka bosta zelo srečna. O njeni mami pa ne bom izgubljala besed . Starši bi svoje otroke morali podpirati, ne pa...
|
|
|
|
RE: Prosim za realen odgovor 2.4.2007 9:52:04
|
|
|
|
rija
|
Ja, po moje je mamica res totalno zmešana...... ....ker posluša svojo bedasto mater.
|
|
RE: Prosim za realen odgovor 2.4.2007 9:52:38
|
|
|
|
Naja31
|
Meni se zdi to super,da bosta imela še četrtega. Glede na napisano se mi njuno finančno stanje sploh ne zdi slabo. Na pripombe njenih lastnih staršev pa naj se ne ozira. Res, res žalostno, kakšni so nekateri starši.
|
|
|
|
RE: Prosim za realen odgovor 2.4.2007 9:59:04
|
|
|
|
Anonimen
|
Čisto preprosto: je mamica zadovoljna in srečna? Želi imeti 4 otroke? Jih ima rada in jim nudi vso svojo ljubezen in podporo? Kolikor razumem, je odgovor na vsa ta vprašanja ja. Ni pomembno, kaj si mislijo drugi, kakšna so pričakovanje drugih, pomembno je, kaj si želi ona in njena družina. Opisala si tipičen primer, ko ljudje mislijo, da je za vse primerno življenje edino tisto, ki ga živijo sami. Pozabljajo, da smo ljudje različni, imamo različne cilje, želje, izkušnje in ubiramo različne poti, da jih uresničimo. Ni nekaj, kar je dobro zame, dobro tudi za druge. Torej, draga mamica, go for it. Sledi sebi in svojim potrebam. Kar drugi govorijo, odraža samo njih in njihovo življenje, ne življenje mamice in njene družine. Tudi jaz bi imela 4 otroke in sem slišala že marsikaj, tudi to, da bom uničila svoje življenje in ga žrtvovala za otroke. Le kako je lahko žrtev nekaj, kar si močno želiš? Zato je svet danes tako zarukan: ker večina močno poudarja materialne dobrine, pozablja pa na osnovne zadeve, kot so varnost, toplina, ljubezen, bližina.
|
|
|
|
RE: Prosim za realen odgovor 2.4.2007 10:00:17
|
|
|
|
Dejča
|
Da ti lahko lastna mati reče kaj takega, mora biti resnično ... podn od podna. Njuna situacija se mi sploh ne zdi kritična, če pa otroci ne bodo imeli čevljev za 20 jurjev, se mi pa zdi prej dobra stran kot ne - se bodo vsaj naučili, da materialne stvari v življenju niso najpomembnejše. Meni bi se zdelo neodgovorno le v primeru, da jim resnično nimajo kaj dati v usta in nimajo kaj obleči, pa še to ni moja stvar. Mamica je najbrž ostala doma ali pa še bo - pri 4 otrocih to res ni nič nenavadnega. Takšna babica - sem brez besed!!
|
|
|
|
RE: Prosim za realen odgovor 2.4.2007 10:01:09
|
|
|
|
Felicity
|
Na njenem mestu se ne bi ozirala na materine besede. Pa tudi stikov z vnuki ji ne bi dovolila. A babica plačuje njihove račune? Iz napisanega ne razberem tako. Naj se zase briga, in ne kritizira hčerkinih odločitev. Mamici pa želim vse naj boljše in mirno ter zdravega .
|
|
|
|
RE: Prosim za realen odgovor 2.4.2007 10:01:38
|
|
|
|
Anonimen
|
Verjetno itak ne vemo vsega, zakaj njena mati tako reagira. Zdaj, kar slepo ploskat nekomu, ki se odloči za četrtega, pa petega, pa šestega otroka je včasih res brez potrebe.
|
|
|
|
RE: Prosim za realen odgovor 2.4.2007 10:02:59
|
|
|
|
Marogica
|
TO ja vajina osebna stvar in odločitev. Če vama gre "skozi" finančno, psihično in fizično, ne vidim problema. Jaz ne bi in ne bom imela nikoli niti treh otrok....pa saj to je tudi moja (najina) odločitev.
|
|
RE: Prosim za realen odgovor 2.4.2007 10:03:06
|
|
|
|
Anonimen
|
Na njenem mestu se ne bi ozirala na materine besede. Pa tudi stikov z vnuki ji ne bi dovolila. Verjetno boš tudi ti nekoč babica...
|
|
|
|
RE: Prosim za realen odgovor 2.4.2007 10:05:48
|
|
|
|
ALEJINAD
|
Vsak starš zase ve, koliko otrok lahko ima in kaj jim lahko nudi. Reakcija mame - čudna, vendar ne vemo vsega.... <Vsekakor pa so to vajini otroci, in tudi babice se spreminjajo... Jaz pozdravljam vajino odločitev, ker imam podobne želje in status vidim, je nekako primerljiv...
|
|
|
|
RE: Prosim za realen odgovor 2.4.2007 10:06:07
|
|
|
|
Felicity
|
IZVIRNO SPOROČILO: al bina Na njenem mestu se ne bi ozirala na materine besede. Pa tudi stikov z vnuki ji ne bi dovolila. Verjetno boš tudi ti nekoč babica... Upam da ja . Ampak ne takšna. Vsaj upam ... zarečenega kruha... No ja, bomo videli sproti. Lahko pa da se navedena babica boji da bo morala vse ona pazit.
|
|
|
|
RE: Prosim za realen odgovor 2.4.2007 10:11:55
|
|
|
|
nanka
|
Meni se zdi takšna odločitev pohvala, sploh pa je to odločitev partnerjev. Midva imava tri in padla je skupna odločitev, da si želiva še enega. To je bila skupna odločitev in se na okolico ne oziramo. Odločitev je izključno najina, sorodniki naj se pa sami odločijo kako nas bodo sprejeli. Moja družina je na prvem mestu in najini starši so to sprejeli.
|
|
|
|
RE: Prosim za realen odgovor 2.4.2007 10:17:57
|
|
|
|
Anonimen
|
Najprej hvala za odgovore. Veliko mi pomenijo. Babica je res dala kar veliko stvari v življenju skozi. Med drugim si je vedno želela veliko materialno bogastvo, a ji nekako ni uspelo. želela si je samo enega otroka, pa ji tudi to ni uspelo. Ima dva. Njena hči, ki bo imela štiri otroke je 'ponesrečen' pridelek. že ko je bila majhna, je večkrat poslušala od svoje matere, da če bi bila ona še enkrat mlada, ne bi nikoli imela otrok. Ko je bila sedaj ta mamica, ki pričakuje četrtega otroka noseča za drugega, je bila babica totalno šokirana. ker si je sama vedno želela enega otroka, je upala, da bo hči imela enega. No ja, daleč od tega, kajne? Skratka, drugega otroka dolgo časa ni sprejela, kar je občutil tudi otrok. Ni pa enostavno pretrgati stikov, saj je bil prvi vnuk zelo navezan na svojo babico in mamica noče imeti svoje otroke za orožje porti njej. Naj imajo babico. Skratka hči si je ubrala drugačno življensko pot, kot jo je zanjo začrtala njena mati. In ne, babica ne čuva otrok, oziroma jih vidi in ima dve uri tedensko. To pa je tudi vse. Otroci so v šoli in v vrtcu. V bistvu sem želela slišati samo, če sem res tako nora, da mi otroci pomenijo več kot audi v garaži. Zavedam se, da ne bo lahko. Ampak, stala bom za svojimi dejanji in podpirala vse štiri otroke. Hudo mi je zato, ker so najbrž vsak človek na tem svetu želi normalno mater.
|
|
|
|
RE: Prosim za realen odgovor 2.4.2007 10:20:01
|
|
|
|
Anonimen
|
če ta babica pokasir veliko ur varstva in podobnih zadev potem še razumem da se kej vtika saj na koncu izpade da ima spet enega novega za merkat, če pa v familiji ni udeležena aktivno pa nima tu kaj brskat zraven,. odločita naj se po lastni presoji ali zmoreta ali ne!
|
|
|
|
RE: Prosim za realen odgovor 2.4.2007 10:20:31
|
|
|
|
Anonimen
|
V bistvu sem želela slišati samo, če sem res tako nora, da mi otroci pomenijo več kot audi v garaži. Zavedam se, da ne bo lahko. Ampak, stala bom za svojimi dejanji in podpirala vse štiri otroke. Hudo mi je zato, ker so najbrž vsak človek na tem svetu želi normalno mater. No, si končno začela pisati v prvi osebi, ker tisto je bilo prav mučno brati
|
|
|
|
RE: Prosim za realen odgovor 2.4.2007 10:23:49
|
|
|
|
Anonimen
|
hehe zakaj se je blo pa treba sprenevedati=? no če imaš raje 4 otroke kot audija potem pa kar ..kaj te briga kaj si mislijo drugi okoli tebe! it's your life!
|
|
|
|
RE: Prosim za realen odgovor 2.4.2007 10:29:14
|
|
|
|
HHH
|
Mamica, čestitam ti za četrto nosečnost. Tudi jaz bi jih imela več, vendar mi starost tega več ne dopušča. Ko pa sem bila mlajša žal nisem razmišljala tako. Prav nič nisi nora in ne raumem tvoje mame da lahko kaj takšnega reče. Kaj ni največje veselje babic zborček krasnih vnukov? res bi bilo nekaj drugega, če jih ne bi mogla preživljati. V tvojem primeru pa to ni problem, zato pa se nikar ne sekiraj zaradi besed tvoje mame. Lahko si ponosna, da boš mama štirim otrokom. To ni noro ampak neskončno lepo.
|
|
|
|
RE: Prosim za realen odgovor 2.4.2007 10:29:37
|
|
|
|
caillou
|
Mamico zanima samo, če je res zmešana, ker bo imela štiri otroke? Ne, ni zmešana, kljub temu da ima zmešane gene v sebi. Čestitaj prijateljici in jo močno objemi še namesto mene .
< Sporočilo je popravil caillou -- 2.4.2007 10:30:30 >
|
|
RE: Prosim za realen odgovor 2.4.2007 10:29:47
|
|
|
|
lukec
|
Jaz bi samo obema čestitala, ker sta se odločila, da bosta z ljubeznijo obdarila še enega otroka. Glede na podatke, sem prepričana, da ne bodo živeli v revščini. Mamica pa naj se zaveda, da je 100-krat boljša mama, kot je njena mama. Čestitke še enkrat !
|
|
RE: Prosim za realen odgovor 2.4.2007 10:36:47
|
|
|
|
Anonimen
|
Kaj ni največje veselje babic zborček krasnih vnukov? Očitno že ne. In kaj potem? Niso vsi ljudje za nenehen vrvež okoli sebe, itd, itd....pa niso zato prav nič slabši ljudje kot ostali, pa prav nič slabše mame kot hčerke, itd...
|
|
|
|
RE: Prosim za realen odgovor 2.4.2007 10:40:33
|
|
|
|
caillou
|
Al bina, pa bi ti pričakovala kaj takega od svoje mame ?
|
|
RE: Prosim za realen odgovor 2.4.2007 10:42:30
|
|
|
|
HHH
|
Kaj ni največje veselje babic zborček krasnih vnukov? Če ji nenehni vrvež ne paše, se pa lahko umakne, kajne? Saj očitno nihče ne pričakuje od nje, da bo zraven. Takšne izjave kot jih ven meče pa res niso potrebne. Meni se zdijo njene izjave bolj nore kot naj bi bila nora odločitev njene hčerke
|
|
|
|
RE: Prosim za realen odgovor 2.4.2007 10:53:54
|
|
|
|
beba76
|
Pol sem pa jaz tudi čist zmešana, ko mam 4 otroke?? Če je meni tako prav, naj si drugi mislijo, kar hočejo! Pri nas je situacija malo drugačna - še slabša, ker otroci nimajo vsak svoje sobe in spijo po dva in dva skupaj, pa jim zato nič ne manjka. Ni pomembno!! Glavno je, da so zaželjeni in bodo deležni ljubezni, kakršne bi moral biti vsak.
|
|
|
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?