študentka Mici
|
Enkrat, ko boš imela kup cot, dela in ne vem česa še. Jo pokliči in ji tamalo sama ponudi. Med tem si pa vzami kako urco časa in pospravi, namakaj se v banji, umij si lase... ali pa se pokni pred tv ali računalnik pa nam napiši kak stavek. Ne si jemat tako k srcu. Vem, da ti ni vseeno in da jo imaš poln kufer. Sej ti ni treba svetet zraven. Moraš vedit, da je babica tvojemu otroku, mama tvojemu možu/fantu... in da ima svojo vnučko izredno rada. Tako kot vsaka babica. Ne čakat na to, da te bo ona poklicala kje sta, spokaj tamalo al kar koli že imaš, ker sem spregledala, oprosti in ji jo odpelji. Sigurno bo užgalo, če jo boš poklicala mama ali imate malo časa? Vam lahko za kako uro prinesem pupiko, bi malo popazili nanjo. Tako rada bi zlikala, pa pospravila. Če boš na tak način pristopila ti bo ful fajn, njej na tud. Boš vidla kako bo ponosna tudi nate. Večim ljudem bo rekla, naša tamlada je pa tko fejst ženska. Veš kako mi rada prinese punčko. Obe imam tako rada....... men je šlo tud večkrat v nos, ko je šel moj domov ( živima še vsak pri sebi doma, med tednom sva pa skupaj v LJ, tudi med vikendi sem rada videla, če sva bila pri nas... ampak kdaj pa le mora it domov, a ne, saj je še vedno njegov dom ). Sedaj sem pa že večkrat naredila, da sem v nedeljo šla pokukat kaj delajo, mogoče sem jim malo pospravila. Namesto tašče naredila kak stroj, obesila perilo, mogoče spekla kak peciv in je bila sila vesela, ko je prišla domov. Take malenkosti, pa ti zlo spremenijo življenje. Ampak ne morte verjet, smo zdej obe srečna. Ona, ker pride sin domov in ji kaj pomaga, pač je ostala brez moža, še z dvema otrokoma in prababico, na kmetiji, kjer je dela več kot preveč. Je super tašča/mama, vendar pa tudi nima 100 rok in spoznanj na vse stvari od popravila traktorja, kmetovanja, gospodinjstva, materinstva.... Pa tudi jaz, ker naredim nekaj dobrega in nimam tistega občutka, spet je šel domov, kaj pa jaz... Imejte se radi in tudi življenje bo lepše. Rada vas imam. Lep pozdrav.
|