tinaaja
|
Hvala najprej za vse cestitke Vceraj je bilo zelo na hitrico, tudi sedaj nisem se imela casa brat.Sem imela en super naval hormonov in sem bila vceraj cist out. Seveda k temu niso nic doprinesli problemi z dojenjem - mala se ni hotela prisesat in zato se nisva dojili tko in tolikokrat kot bi bilo treba. No vesela sem, ker smo zgleda vceraj zvecer pogruntali zadevo - HVALA BOGU ZA NASTAVKE. Takoje Brinkica zagrabila in sva se od zvecer do sdaj dojili ze 6x Jaz sem toook srecna, pikica pa koncno sita. No, da ne dolgotvezim, gremo na porodno zgodbo V sredo sem bila sprejeta na oddelek, dali so mi vaginaleto. In tako smo 3 sotrpinke prezivele do 14:30, ko so me prikljucili na CTG. Takrat sem cutila neke bolecine v krizu,mal menstrualnih krcev, ampak nic strasnega. CTG je pokazal neke popadke. Moj je ob 3 prisel na obisk, da bi mi cas hitrje minil in v tistem so me poslali na pregled h G,ki je rekla,da smo odprti 3cm, da MV ni vec in da gremo v porodno. Hkrati vesela, zmedena in zavedajoc se,da gre zares. Mojega smo poslali jest, poklicala sem babco in ospeljali so me v porodni blok. Sledilo je britje in klistiranje. Med klistiranjem so se popadki stopnjevali, tko da sem glih komaj sedela na stolih, no na pol lezala, ker stati itak nisem mogla. Prisla je babca in me odpeljala pod tus. In ko stopim izpod tusa, pogleda dol in vidim, da mi tece rdeca voda - bil je naraven razpok mehurja. Bil sem tok happy, ker se je lepo samo dogajalo No in sibamo mi v porodno.. Tam se je pridruzil moj mozekob 4:15. Popadki pa so se kar vrstili en za drugim. Jaz sem samo lezala na boku in predihavala z zaprtimi ocmi. Nisem bila sposobna za karkoli drugega. Bolelo je veliko bolj kot sem si predstavljala, sploh za zacetek poroda. Ob 5:15 me je pregledala babca in rekla, Tina cudovito bomo rodili.. Jaz pa njej v bolecinh, da o tem bomo pol razpravljal, ko bo do tega prislo Nastavi protibolecinsko terapijo in se flaso z umetnimi. Ob 5:45 mi rece, se bomo obrnili na hrbet, da se naucis, kako pritiskat. Meni je od bolecin treslo celo telo tako, da sem skoraj mizo unicila No tist mali cas med popadki je minil v neuspesnem poskusu prijeti se pod koleni in poskusiti, kako bo ko bo slo zares. In pol me babca pogleda in rece: zdaj bomo pa rodili - jaz pa v sok, moj pa tud. Po uri in pol v porodni .. Poklicala je se eno babco in smo probali s prvim popadkom. Nisem znala prav pritisnit, sem kar s trebuhom hotela, ne pa kot sem pol ugotovila, da moras res tako kot da gres na blato. Hkrati tudi,ker nisem mogla izvest tega giba, da se primem pod koleni, so mi nastimali oporo za noge in roke in smo sli v naslednji popadek - babca men na trebuh in glavica je bila zunaj. Crni laski so se pokazali Men nic jasno, da gre tok hitro. Prisel je naslednji popadek in pikica je bila zunaj pri meni, jokajoca, jaz pa sem se tresla od vsega. Noro no.. Neopisljivo. Od umetnih popadkov so mi jih dodali samo na koncu. Protibolecinska terapija - hmm , men se ni zdelo da deluje. Ker sem narobe pritisnila in se nisem mogla prijet, sem se mal raztrgala in me je pol morala prerezat, tko da so me sivali, ampak ni krize. Prakticno od prvega dne lahko malo sedim, sedaj je skoraj OK. Moja G, ki je bila dezurna, ni mogla verjet, da je slo tko hitro. Midva pa tud ne. Obcutki, ko vidis to bitje, ki je raslo v meni, da je vse OK, da si stars,ma to je fascinantno. Da si reces, pa ti si moj otrocek, moj moj in se enkrat moj. In tako popoln otrocek. Zakljucek na kratko: porod je bil kratek ampak zato tok bolj intenziven. Morda malo zmedena zgodba, pisana bolj na hitro, ampak za okus bo a ne Lj P - no, meni so zrihtali, da sem bila sama v sobi in sem bila izredno srecna zaradi tega. Izkusnja definitivno pozitivna Skacica, Draja, LP, Pikca in ostale cakajoce... zelim vam,da cim prej stisnete k sebi svoje soncke.. Pridem se naokoli kaj pogledat,ko bo cas dopustil.
|