ronja
|
Meni zdaj, ko sem noseča, fant stisne zjutraj svež pomarančni sok in to popijem, predno grem v službo. Ko pridem tja, pa vse počasi pripravim, ratam pa lačna - to je razen soka vse enako kot je bilo prej (nikakor se ne moreva navadit zajtrkovat - pa probavava in probavava, pa ne gre...) in potem v službi okoli 10h pojem vraga in pol - to je tudi tako kot je bilo prej:) S sabo si nosim svašta: vedno je to sadje in jogurti (navadno enkrat do dvakrat na teden prinesem zalogo, saj mamo hladilnik), v službi imam tudi margarino, med in marmelado, pa nekaj kosmičev in čokolino, mleko imam tudi tam, če si ga hočem naredi. Včasih sem pojedla tudi nekaj teh juhic iz vrečk, zdaj pa si rajši kar svoje sabo nosim, mi tiste niso preveč dobre... Zelo rada si sabo nesem tudi korenje, ker se nič ne stlači ali zmečka med prevozom in lepo zdrži v hladilniku, ga pa rada jem surovega in ga lahko ješ sproti za računalnikom. Včeraj sem si prinesla sabo še suho (sladkorjeno) sadje, da pokažem dobro voljo, da ne bom jedla samih "taslabih"sladkarij, ki pa so vedno na jedilniku: v službi navadno kake male čokoladice, keksi, domača peciva in bonboni,... Sem ga že pojedla in kljub njemu še kos čokoladne torte, ki sem ga mela sabo - včeraj in danes - vsak dan enega:) Za kosilo si pa včasih prinesem sabo to, kar pač doma naredim prejšnji dan, če tako nanese - navadno sicer jeva kosilo doma, ampak včasih, ko sva cele dneve v službi, p anaredim ornk večerjo, ki ostane še za naslednji dan za kosilo in si nesem recimo: kos pice, quicha, zadnjič celo pasulj (sem ga naredila prvič - imamo mikrovalovko v službi, tako da ni problem kaj takega pojest), zadnje čase sem se proti vsem svojim pričakovanjem navdušila nad juhami, ki jih sicer ne maram... Očitno sem res noseča, hehe:) Enrkat čisto na začetku nosečnosti pa mi je noro zapasalo meso, ki ga sicer ne šmirglam prav preveč... Takrat pa sem tri dni samo na zrezke mislila, pa zrezke mam od vsega mesa še najmanj rada... In kljub temu, da sem mela svojo najljubšo jed - marelične cmoke - na jedilniku, mi sploh niso pasali!!! To se mi še v življenju ni zgodilo!
|