|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zlagana ljubezen do otrok?
3.3.2007 16:04:33   
atteya
Sicer nisem prepričana, če tale tema paše na ta forum ali podforum, ampak nimam časa vsega pregledat in ugotavljat kam gre. Če sem se zmotila, naj moderator prestavi temo, prosim.

Te dni sem malo razmišljala o službi. Imam sodelavko, ki je ne prenašam najbolje, pa čeprav je še kar OK punca. Sva učiteljici razrednega pouka in če tako učiteljico vprašate, zakaj se je odločila za ta poklic, odgovor čivkajo že vrabci: ker imam rada otroke in rada z njimi delam. Enako je tudi z njo. Fanta ima že 11 let, skupaj živita 4 leta, imata službe, stanovanje, avto..., stara je 27,5 let, torej vse kar potrebuje mlada družina, ko pa jo vprašaš kdaj bosta imela otroke, pa ona pravi, da o tem še ne razmišlja, da si otrok še ne želi imeti, da ima še čas,... Torej zdi se mi kot kup izgovorov. Kje pa se tukaj izgubi tista ljubezen do otrok, ki jo učiteljice tako rade uporabljamo v pojasnilih za izbiro poklica?user posted image
Ali ni tako, da če ima človek rad otroke, si otrok po navadi tudi zelo želi?
Ob tem sem pomislila, da je mogoče njena ljubezen do otrok zlagana, kaj pa mislite vi?

Ja, žal se obremenjujem tudi s takimi rečmi, kaj hočem, včasih tako nanese.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zlagana ljubezen do otrok?
3.3.2007 16:22:59   
kjava
Kva pa vem. Pri men je pa glih obratno. Nikoli nisem bila mahnjena na otroke, sploh nisem vedla kaj naj se pogovarjam z njimi, medtem, ko sem se z vsakim mačkom lahko pogovarjalauser posted image . Me je kr mav skrbel kako bo, ko bom imela svoje otroke. in seveda sploh nisem imela problemov, zdej pričakujemo drugega user posted image , pa še kakšnega mamo namen imet v prihodnosti, ker se mi je ful luštno ukvarjat z njimi, ampak z drugimi otroci mi pa še vedno nekako ne gre.

(odgovor članu atteya)
Neposredna povezava do sporočila: 2
3.3.2007 16:35:36   
paris
Jaz pa sem pomislila na to, da mogoče ne more imeti otrok! Lažje je reči, da še nisi pripravljen na otroke, kot pa- imava zdravstvene težave. To so zelo intimne stvari in hude travme, zato nikoli ne silim v ljudi zakaj nimajo otrok. Taka vprašanja so lahko zelo boleča! Jaz itak ljudem puščam in privoščim, da živijo kakor jim ustreza.

In nikakor se mi ne zdi nujno imeti otroke, da bi jih lahko imel rad. Ne, nikakor ne!
Morda banalna primerjava, pa vendar- zelo rada imam živali, pa nimam nobene doma!
Poznam primer učiteljice (širša družina), ki je v službi oh on sploh priljubljena in super in krasna do otrok- doma pa svojo hči zanemarja, vpije nanjo, jo zmerja z vsemi mogočimi vzdevki, punca pa je več pri babici kot doma. Kje pa se je tu izgubila ljubezen do lastnega otroka, se vprašam?

Ljubezen sta prostor in čas, merjena s srcem.
(M. Prust)

(odgovor članu atteya)
Neposredna povezava do sporočila: 3
3.3.2007 17:28:44   
Anonimen
Ljubezen do otrok se ne meri s številom lastnih otrok.

(odgovor članu paris)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
3.3.2007 17:39:02   
CAPA
OPROSTI, ampak bi bilo bolje če se nebi vtikala v tuje stvari... sploh pa bi bilo še bolje, da stvari, ki se te ne tičejo ne dajaš na net..

Če maš pa svoje probleme in rabiš nasvet pa kar.

lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
3.3.2007 17:45:31   
Anonimen
Se strinjam s Paris, najverjetneje je, da ne more imet otrok.. Sicer če bi ga lahko imela, to ni tvoj problem.. Vsak ima rad otroke, a nekateri svojih še nočejo... Pomisli, mogoče niso pripravljeni.. Vsak je različen, različnega občutka za otroke... 

(odgovor članu CAPA)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
3.3.2007 18:05:27   
muki1
user posted image  oprosti, ampak mi je to totalno mimo.
Sploh pa je stara komaj 27,5 let naj se naužije življenja. Verjetno ima otrok že v šoli prek glave dovolj.

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
3.3.2007 18:05:56   
iva01
če ima nekdo rad otroke ne pomeni da jih more imeti tudi sam, materialne dobrine niso pogoj za otroka.
res je da imata z fantom vse pogoje ki jih naj bi imeli pari ko se odločijo za otroka, sam si se kdaj vprašala da mogoč med njima ni vse tako lušno kot se zdi, kaj pa če ima kateri zdravstvene težave, itd.
mislim da se mal preveč sekiraš in vtikaš v tuje probleme.
Nekateri pari se pač odločijo da nebodo nikol meli otok, oziroma si jih želijo kasneje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
3.3.2007 18:10:39   
Primoza
IZVIRNO SPOROČILO: atteya

, ko pa jo vprašaš kdaj bosta imela otroke, pa ona pravi,

Verjetno ji greste, če ima težave z neplodnostjo, prav s takimi vprašanji pošteno na živce.

(odgovor članu atteya)
Neposredna povezava do sporočila: 9
3.3.2007 18:10:57   
Dashenka
Moji najboljši, najkvalitetnejši učitelji in profesorji, z enormnim smislom za pedagoški poklic so bili, brez izjeme, brez lastnih otrok.

Največji "pod od podna" pa je bila učiteljica za slovenščino in angleščino, mati štirih otrok.

Smisel za pedagoški poklic, se prav gotovo ne meri s številom lastnih otrok.

Take opravljivke, kot si pa ti, pa si ne bi želela imet niti za sodelavko, kaj šele za učiteljico svojega otroka.

(odgovor članu atteya)
Neposredna povezava do sporočila: 10
3.3.2007 18:12:35   
Dashenka
Primoža, pa ne še ti.

A zdaj mora biti pa že neplodna, če se pri 27 še ni odločila za otroke, ali kaj????

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 11
3.3.2007 18:24:19   
Primoza
Glede na to, da je 11 let že s partnerjem bi kar rekel da bo to to. Zakaj pa bi bilo tako neverjetno????

(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
3.3.2007 18:29:21   
Seven*
Pri spocetju otrok ni pomembno samo to ali ima par stanovanje, oz. placo.  Pravzaprav se marsikdo odloci za otroke, pa se nekaterih stvari niti nima urejenih. Prav tako pa se marsikdo ni pripravljen imeti otrok, cetudi je star 30 ali celo 35. Kaj je vzrok? Vzrokov je lahko ogromno.. Morda se par ne ujema tako dobro in se nista popolnoma prepricana v vezo, morda si zelita potovati, uzivati.. Kdo ve.. Jaz pravim, za otroke se odlocis takrat ko si SAM pripravljen na njih. Eni prej, drugi kasneje..  Bogve kaksen razlog ima, vsekakor pa s tem ne vpliva na kvalitetno delo v soli. Tako kot je napisala Dashenka. Verjamem, da je marsikatera uciteljica kvalitetnejsa tudi ce nima otrok. Koneckoncev pride v solo spocita in sveza, ne pa navelicana otroskega kricanja. Izkusnje gor ali dol, vecinoma je pomembna predvsem energija, ki si jo pripravljen/sposoben vloziti v cel proces.

A si jo mogoce ze iskreno kdaj vprasala o tem? Kdo ve, morda bi pa bila vesela vprasanja...

Gospa sem.

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 13
3.3.2007 18:32:43   
Dashenka
Joj, kakše trače so morali potem šele spuščat za mojim hrbtomuser posted image

Za otroka sva se namreč odločila potem, ko sva bila skupaj 17 let, od tega 12 let skupaj živela in bila 5 let poročena, oba pri dobrih 37 letih.

Tajming je bil seveda "zadetek v nulo" - boljšega obdobja ne bi mogla izbrat.

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 14
3.3.2007 18:35:55   
vampirka
Atteya, jaz bi te pred dvemi leti (v mislih) pribila do nafte in še globlje vsakič, ko bi me to vprašala...sem bila stara 27,5...dobra služba, hiška, mož...in za informacijo: lani v tem času sem zanosila v prvem postopku ICSI... Saj ni rečeno, da ima tvoja sodelavka problem z zanositvijo, ampak vseeno vas prav nič ne briga zakaj in kdaj in ali sploh jih bo imela. Se namreč zelo strinjam z izjavo, da se ljubezen do otrok ne meri po številu lastnih!

Pa še to: obožujem pse, pa ga doma nimam...šment user posted image

http://vampirka.moj-album.com/

The brain is like a parachute. It works only when it is open!

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 15
3.3.2007 18:55:35   
Anonimen

Kaj če bi se vsak zase brigal? Madona s čim se ljudje ukvarjajo,samo,da jim ni treba svojih problemov reševat.
Pustite ljudi naj živijo po svoje,naj imajo otroke kadar hočejo,s komer hočejo in kolikor jih želijo.

(odgovor članu vampirka)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
3.3.2007 19:10:56   
*Karmen*
Jaz se pomalem strinjam kar z vsemi vami.

Mogoče se hoče ženska do konca naužiti življenja. Ji prav nič ne zamerim. Zakaj pa ne? In če sta še oba partnerja za to. Naj uživata kolikor moreta. So na svetu tudi takšni pari, ki bi lahko imeli otroke pa jih nočejo in jih tudi nikoli nimajo. Pa jim nič ne manjka. Da sta le oba srečna.

Lahko pa, da ima tvoja sodelavka res težave z neplodnostjo. Ne vem no, ampak na lastni koži sem občutila, kako v tem primeru boli, ko te sprašujejo kdaj misliš imeti otroke. Če že ne morete storiti nič drugega ji ne morite s temi vprašanji. Ona že ve zakaj jih nima in njeno odločitev oz. usodo poskusite spoštovati in jo pustiti pri miru.

Je pa res brez veze, da se s takšnimi problemi, ki se vas niti pod razno ne tičejo, sploh obremenjujete.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
3.3.2007 19:27:17   
lojzika
Nikoli nikomur ne težim zakaj nima otrok. Če kdo v moji bližini kaderi začne težiti zakaj jih še nima, ga okurcam. Dandanes je veliko zdravstvenih težav ki ne dajo spati mnogim parom.

No ne bi rekla da je ta ljubezen do otrok zlagana. Opravlja svoj poklic in mogoče se ne čuti, da bi imela doma še svojega pač stvar posameznika. Morda bosta še malo uživala - potovala  pa potem v akcijo.

(odgovor članu *Karmen*)
Neposredna povezava do sporočila: 18
3.3.2007 19:33:15   
Angellina
Sej ni važno zakaj, pač nima jih, pa kaj.

Rukn ga en deci, pa pozab na to user posted image .

(odgovor članu *Karmen*)
Neposredna povezava do sporočila: 19
3.3.2007 19:40:50   
dulcinea
Kaj pa če jih ne more imeti. Malo pomisli, ker jo lahko s temi vprašanji spraviš le v slabo voljo.

Sicer pa. Kje pa piše, da moraš pa pri 27.5 imeti že otroke. Jaz jih na primer še nimam. Pa sem isto stara. Pa tudi učiteljica razrednega pouka sem.

Ne vem pa zakaj bi bila ljubezen do otrok zlagana, če še nima lastnih.

-----------------------------------------------------------------
Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.

(odgovor članu atteya)
Neposredna povezava do sporočila: 20
3.3.2007 19:43:03   
bskrle
 Ne zagotovo ne: imaš pa šolske otroke največ  5 ur na dan in 10 mesecev v letu. Ja, imaš jih rad četudi nimaš svojih otrok. Si pa potem prost, ko imaš pa svoje otroke (pazi  množina), ima pa čas  in življenje druge razsežnosti in prioritete.

Zakaj Slovenke nimajo otrok pa se da prebrati v vsaki rumeni reviji pa tudi resnejših časnikih.

(odgovor članu Angellina)
Neposredna povezava do sporočila: 21
3.3.2007 20:01:43   
Anonimen

Ja, želi si jih. Ampak ob svojem času, ne ob tistem, za katerega vsevedna okolica meni, da je idealen.

(odgovor članu atteya)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
3.3.2007 20:44:47   
mayflower
Jst ljudi ne sprašujem zakaj nimajo otrok. Razlog: ogromno parov ne more imeti otrok. Zadaj so take travme.... Raje misli na kaj drugega in pusti ljudi na miru. To vprašanje je preveč občutljiva tema.

Ko se mi nasmehneš, s soncem napolniš moj dan.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
3.3.2007 20:46:15   
karmy
jaz pri svojih 22 letih, (pa mam enega otroka) bi vsakemu ki bi razmišljal met otroke tako mlad kot jaz, zmeraj rečem raje ne, drugače boš obžaloval/a .... zdaj je moj star 5 let, pa nimam niti najmanjše želje po drugem otroku, pa sem že eno leto v resnem razmerju pa niti ne pomislim nato, saj mi svoboda, ki jo trenutno imam zelo všeč in mi je tudi všeč samostojnost malega, namreč se sam obleče,obuje, je, hodi, mi ga ni treba prenašat na vsak konec stanovanja, sam pazi da gre počasi po stopnicah, mi ni treba vsako sekundo bit za njegovim hrbtom kadar smo doma, pa še najlepše opravilo ki mi ni ga treba več delat.. menjat plenice user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
3.3.2007 20:53:32   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: Mič

Ja, želi si jih. Ampak ob svojem času, ne ob tistem, za katerega vsevedna okolica meni, da je idealen.

Se strinjam.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Koliko ss ste imele?
metuljcek27

1 (79%)

2 (10%)

3 (3%)

4 (1%)

več (7%)

Število vseh glasov: 189

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!