Rok_LM
|
IZVIRNO SPOROČILO: caffee IZVIRNO SPOROČILO: Rok_LM To, da tam nisi nikogar ogrožala (ja, in nihče pa ne pomisli, da voznik LAHKO OGROŽA SAMEGA SEBE ZARADI NEPRILAGOJENE HITROSTI - pa ne leti zdaj to na Tulip ker tistih 16km/h je res zanemarljivih), in da tam ni nobene hiše ti jaz čisto verjamem, na žalost pa so naši policisti zelo neživljenski (po temtakem je NEŽIVLJENJSKA ZAKONODAJA in ne policisti) in se postavijo na taka bedasta mesta, kjer te najlažje ulovijo in odirajo reveže (VSE. Reveži so le tisti, ki se ne znajdejo) , tam kjer je pa res nevarno jih pa nikoli ni (pa ja de... - tam kjer je najbolj nevarno so stacionirane radarske kontrole - npr. Golovec). Žal je zakon na njihovi (ni zakon na strani policistov, ampak so policisti na strani zakona) strani in ne moreš kaj dosti narediti. Najhuje pa je, da se niti zavedajo ne, da pljuvajo v svojo skledo in da ni čudno, da jih ljudje ne marajo (na žalost ljudje slepo verjamejo takim bedastočam, kot jih širiš ti). In ni ti treba širiti takšne nestrpnosti med ljudi! Tudi Tulip bi jo lahko odnesla zgolj z opozorilom, če bi le takoj "stegnila jezik"!!!! Policisti opravljajo svojo službo tako, kot ti opravljaš svojo. Mogoče še bolje! Caffe, saj se mi je zdelo da boš skočila name, še posebej ko sem videl da imaš doma policaja, ampak tako mnenje o policajih sem dobil na podlagi izkušenj, ki sem jih imel z njimi. Tudi jaz bi imel raje prijazno policijo s katero bi ljudje sodelovali, vendar za to naredijo žal bolj malo. Glede tega, da so na strani zakona si poglej debato, ki si jo sama odprla na forumu naš vsakdan, kjer pišeš kako so te ujeli na radar in te spustili, ko si jim rekla, da si divjala zato ker te je tiščalo "scat". Pa o tvojem dedku, ki vozi gnoj na prikolici. Če si pozabila naj ti malo osvežim spomin: http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1359194&mpage=1&key=� Seveda si s tem spodbudila še enih dvajset drugih, da so malo povedali o svojih izkušnjah z njimi. In ne ti men potem, da jaz trosim bedastoče. Zdaj mi pa še povej, kaj so policaji mislili pokazat s tem, ko so te spustili. Da so tako glupi, da so nasedli tvoji fori s scanjem? Mogoče da začnejo misliti z drugo glavo, ko vidijo žensko za volanom? Ali pa morda to, da je zakon na njihovi strani, in delajo točno to kar hočejo? Spustijo mimo tiste, ki so jim simpatični in kaznujejo tiste, ki jim niso všeč. Saj dobro vem, da zakoni pri resnejših kriminalnih dejanjih niso na njihovi strani in tega se zavedajo tudi sami, zato pa raje stojijo ob cesti z radarji v rokah in delajo stvari, kjer so pokriti. Me zanima, koliko policajev je že dobilo kakšno kazen za prekršek. Pa ne začenjaj mi zdaj o tem, kako lepo po predpisih vozijo in kako hudo jih skrbi za mojo varnost. Bo že držal star pregovor, ki pravi da tabla pozor hud pes za lastnika ne velja. In kdo je zdaj tu revež? Tisti, ki ga odirajo na najbolj neumnih mestih in to za tiste stvari, ki jih v vsakdanjem življenju tudi policaji sami počnejo. Na ta način si ne bojo pridobili zaupanja ljudi. Kar se tiče nevarnih mest je moja soseda leta prosila, da bi se kaj naredilo, ker vozniki tako divjajo po cesti, ki pelje mimo naših hiš. Misliš, da so kdaj prišli z radarjem k nam. Ne vsi so se ji smejali. Na žalost je pred tremi leti prav tej sosedi, par metrov od moje hiše povozilo sedem letno hčerko. Umrla ji je na rokah. No ja vsaj smejati so se nehali, in ene parkrat po tem le prišli z radarjem. Žal je bila cena previsoka. Glede bedastoč in stereotipov o policajih naj ti povem, da stereotipi ne nastanejo kar tako sami od sebe, ker nekdo trosi bedastoče okoli, ampak iz lastnosti večine policajev, ki se jih potem posploši na vse. Saj vem, da so med njimi tudi izjeme, ampak žal so to le izjeme, ki potrjujejo pravilo. Močno upam, da je tvoj policaj med njimi, in ne jemlji stvari preveč osebno. Jasno mi je tudi, da za vse niso krivi policaji, ampak ko govorimo o policiji mislimo na celo organizacijo od ministrstva navzdol, ampak veliko bi pa lahko naredili tudi policaji sami. Na žalost si je pač izbral tako službo, ki mu je roko na srce nič ne zavidam. Še posebej ko jih gledam ob cesti z radarji in loparčki, in ko vidiš v mimovozečih avtomobilih če malo bolj pogledaš voznike kako mu vsaj trije od petih omenijo mamo ali vržejo kako drugo kletvico. In veš kaj me je zadnjič vrglo na rit? Ko mi je triletni sin rekel: "Ati, ko bom velik bom policaj." . Saj nisem vedel, kaj naj sploh rečem. No ko je drugi dan visel na oknu, in se je pred hišo ustavil smetarski avto sem bil pomirjen, ko mi je rekel: "Ati, ko bom velik bom smetar.". Pa lep dan ti želim.
< Sporočilo je popravil Rok_LM -- 7.3.2007 11:28:31 >