|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  184 185 [186] 187 188   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke
23.2.2007 11:50:05   
cv105
Žabika,
da boš imela popoln seznam ti dolgujem še leta (27) in spol našega user posted image . Je user posted image .

(odgovor članu Žabika)
Neposredna povezava do sporočila: 4626
23.2.2007 11:50:24   
Žabika
Imam pa še eno vprašanje za tiste, ki že imate otročičke!

Zanima me, če je kateri uspelo ne uporabljati dude oziroma kako in kdaj ste jo začele dajati vašim dojenčkom? Jaz jo silno rada ne bi uporabljala, ampak ne vem, če je to sploh mogoče! Berem veliko o tem, a vaši nasveti mi bodo več pomenili!

Hvala,
Ž.

(odgovor članu Žabika)
Neposredna povezava do sporočila: 4627
23.2.2007 11:58:46   
simonka
Žabika  naš Timon ni res skoraj nič imel dudice. Mogoče dvakrat trikrat . Je pa res ,da po tistih začetnih težavah ni bilo več kakih problemov. Smo mu pa zvečer dali pleničko to belo za cartanje, tako, da je bila ta namesto dudice in jo zdaj pri 4 letih ko gre ajat še vedno drži v rokici.
 Sicer pa so mnenja glede uporabe dudic tako deljena da res ne veš kaj je prav. Ker ni bilo potrebo dudice nisem dajala, če pa bi dosti jokal ali bi ga mučli krčeki pa bi ga to potolažilo bi mu jo sigurno dala. Res pa ej da eni spet pravijo, da duda ni zdrav za zobke, kako jo je težko potem odvzeti pa še mnogo drugega. Jaz mislim, da boš najbolj videla pri svojem otročku, kaj mu bo pasalo, mogoče se bo potolažil že  s tem, da ga malo vzameš v naročje. Res težko je dati nasvet.

Upam, da sem vsaj malo pomagala. Pa pa

Naša sončka: Timon in Jaka

(odgovor članu Žabika)
Neposredna povezava do sporočila: 4628
23.2.2007 12:02:25   
simonka
Dobrodošla cv105. Malo za tolažbo, mislim, da nas je že kar dosti ko ne spimo  ponoči in kar dosti, ko nas nekaj zbada, pa smo balo sitne, pa spet utrujene, pa spet polne enregije - pač nosečnisški hormoni. Ampak ker, smo user posted image user posted image user posted image  prave korenine bomo vzdržale do konca.

Si pišemo

(odgovor članu simonka)
Neposredna povezava do sporočila: 4629
23.2.2007 12:32:19   
Anonimen
Evo tudi mene.Po pregledu sem se malo zavila v trgovine pa Mcdonalds,mi je zapasalo user posted image ....
Moja G je bila danes na bolniski tako,da me je pregledal en drug G. Waaaafffff petelin stari....Vaginalno me pregledal in je bil grob k sam user posted image .Se mi je zdelo kot da mi bo kar preluknjal vse skupajuser posted image .Zlate prste ima moja G,pr njej sploh kaj ne cutim,da stora kje notri...Drugace je vse ok,naslednji pregled imam 7.3 s CTG-ejem,takrat bo glih 37 4/7...
tejcica
hvala za kavico.grem pa jaz zdaj tudi malo v mizuleuser posted image
cv105 dobrodosla user posted image
Žabika sele zdaj sem opazila,da je za en dan narobe pdp pri meni,pravi je 24.3 itak pa en dan gor al dol a ne user posted image ..Steje potem kdaj user posted image res na svet prihiti.

Lahko noc user posted image

(odgovor članu tejčica)
  Neposredna povezava do sporočila: 4630
23.2.2007 12:35:10   
Dajadada
Jaz sem pa v dilemiuser posted image . A se pleničke zlagajo po tisti strani, kjer so šivane/entlane ali po tisti, kjer niso? Imam pleničke od Tosame 80x80.
Če se prav spomnim se za široko povijanje zlagajo na četrtino in primemo jih tam kjer so enlane, a ne?
Mislim, da sem jih nekaj narobe zlikala.  
Kdo bi si milsil, da se bom kdaj ubadala s tem, kako je prav nekaj zložiti in zlikati. Sem absolutna zagovornica nelikanja in preklinjam tistega, ki je izumil likalnikuser posted image .

(odgovor članu simonka)
Neposredna povezava do sporočila: 4631
23.2.2007 12:41:20   
LP
Ojla punce!
Spet ste ful napisale in sem komaj vse prebrala.
Vsem, ki imate danes pregede vse naj... Js sem na vrsti s tem v sredo, ko imam prvi CTG.
Sicer sem pa bolj klavrno. Danes sem ponoči imela neke krče, pa ne vem, al so bili popadki al ne, me je pa kr mal stisnlo. Čeprv je zdej stanje mirno. Edino križ me prvič res fajn boli,verjetno od tega, ker sem predvčeraj ponoči bila ne vem kako dolgo lepo odkrita... No sej, malo poležavam, pa bo že minilo. Pridno pijem, da hodim lepo na wc da ne bo kaj narobe z ledvicami, ko pa možek pride domov, me bo pa še malo pomasiral in bo.
Mali korenjak je že od včeraj malo bolj umirjen, sej se premika, mapak bolj na izi. Pravkar ga veselo kolcauser posted image ... Sem očitno prehitro vstala iz postelje....
Nič, zdej pa kuhat, sploh ne vem kaj bi, ampak se bo nekaj že našlo.
UŽIVAJTE v sončku, kjer ga imate - pri nas je najprej slabo kazalo, no zdej pa na veliko sije in bo prav fino popolnde na sprehodu....
POZDRAVČKI user posted image user posted image user posted image

Najin Žiga . . . pravi sonček !

(odgovor članu simonka)
Neposredna povezava do sporočila: 4632
23.2.2007 12:43:00   
vms
Ojlauser posted image !
Tako pa sem srečna ko radiouser posted image user posted image user posted image user posted image  moja pupika je vedela, da sva danes naročeni na zunanji obrat in mi vso noč ni pustila spati. Take čudne premike je imela, da sem imela občutek kot bi se krokodilček po meni plazi. Brez heca spala sem od 5 do 5.30 ure in nič več. Danes pa pridem v porodnišnico pa me zdravnik pregleda in pravi, da ima moja princeska glavico dol vendar še malo bolj visoko. Tako da mi jo je ob gin. pregledu malo dol potisnil. JUPIIII sploh vam ne morem opisati svoje sreče, zato jo delim z vami.user posted image  Priznam, da ko mi jo je " potiskal dol" je kar bolelo toda sem se požvižgala na to. Seveda je moj čep kar tam ostal. Jaz pa sem sedaj polna energije, da bi gore premikala. Ampak bom šla vseeno ajat ker mi učke skupaj vleče in odkar sem prišla domov mi trebuh otrjuje kar pogosto, mam pomiselke da je gin. kaj sprožil ampak ni panike kar bo pa bo.

Tako se opravičujem sebičnosti, ker sem samo o sebi govorila, bom popoldan kaj več počvekala z vami.user posted image user posted image za vse vas pa en velikuser posted image !

lupčka

(odgovor članu Žabika)
Neposredna povezava do sporočila: 4633
23.2.2007 12:44:52   
vms
aja še to, dajte mi mal povedat kako dolgo ste po pregledu krvavele. Meni še kar teče pa krvave nitke so na vložku.
lp

(odgovor članu vms)
Neposredna povezava do sporočila: 4634
23.2.2007 12:47:50   
Dajadada
VMS, jupiuser posted image user posted image user posted image . Mala je že vedela, kaj jo čaka in je raje sama poskrbela za obrat.

(odgovor članu vms)
Neposredna povezava do sporočila: 4635
23.2.2007 12:54:51   
simonka
VMS čuvaj s i n lepo počivaj če pa bodo še zvečer krvave nitke in bolečine pa se idi pokazat.
Džim pesti, da bo vse ok in super da se je bebika obrnila

(odgovor članu vms)
Neposredna povezava do sporočila: 4636
23.2.2007 13:05:02   
dskubin
vms, pa to je neverjetno. Super. Če se te nitke ne bojo ustavle, bi se jaz tudi šla pokazat, ker je lahko to začetek luščenja čepa.

(odgovor članu simonka)
Neposredna povezava do sporočila: 4637
   [Brisano sporočilo]
23.2.2007 13:38:18   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu dskubin)
  Neposredna povezava do sporočila: 4638
23.2.2007 13:40:43   
Pikca
Oj,
glede bakterije - streptokoka b; meni je naredila pregled brezplačno, ampak mislim, da zato, ker je bilo to v okviru raziskave, drugače je samoplačniško. Mi je pa rekla, da se gin. zavzemajo za to, da bi bil ta pregled brezplačen in obvezen za vse. Tako kot je že Sezam napisala, je rekla, da je dovolj antibiotik v žilo ob porodu (če ti ugotovijo to bakterijo). Rezultat mi bodo čez 14 dni vpisali v materinsko, izvid pa dobijo (že prej) tudi v porodnišnico.

Simonka, a pol praviš, da se bo treba z vodo nalivat, no, se pa bom... najbrž res premalo pijem.
Me veseli, da se ti zdravje vrača.

Žabika, glede dude; jaz sem ji jo dala, ker je imela krčke in so mi svetovali, naj poskusim. Ampak je ni nikoli marala, se je raje na dojki crkljala. Smo večkrat poskusili, nismo je pa silili. Je pa res, da naša tudi po flaški ni hotela ničesar pit, je mal poseben primerek. Mislim, da je dudica bolj olajšanje za nas starše, dojenček je pa ne bo pogrešal, če mu je ne boš dala. Mislim pa, da tudi ni kakšne posebne škode, če jo ima; poznam fantka, ki je imel dudo do šole, pa ma čist lepe zobke.

Pozdravčki, Pikca

(odgovor članu dskubin)
Neposredna povezava do sporočila: 4639
23.2.2007 13:44:03   
sezam
zabika - pri nas bi skoraj ratalo, da ne bi imeli dude. Prve mesec jo sploh ni smirala. Pa ker ko je jokala, je tasca skoz navijala z dudo, smo ji jo parkrat dali, pa se je pocasi navadila. Je pa res, ad jo jo vec ali manj imela le za spanje. In na sreco smo jo bp odvadili od nje. Oktobra (20M) ko smo prisli od pregleda pri zobozdravnici, ji jo zvecer nisem dala in sploh ni porajtala, drugi da jo je pogresala, pa sem ji rekla, da je ne ravi, ker je ze velika in je rekla "prov" in smo bili brez. Me pa zanima kaj bo, ce jo bo sedaj user posted image  imel, kako bo to sprejemala. Sicer ji skoz govorim, da imajo dudo le dojencki ampak bomo videli, kako bo to sprejela user posted image .

vms - user posted image user posted image  fino da se je princesa sama obrnila. Je ze vedela, da je tako bolje user posted image

Sreča ni v tem da počneš to kar rad počneš, temveč v tem, da imaš rad to kar moraš početi. (Sir.S.M.Barrie)

(odgovor članu dskubin)
Neposredna povezava do sporočila: 4640
23.2.2007 13:48:39   
Pikca
Aja, pa VMS user posted image  tvoji pikici za obrat. Če se slučajno kaj začenja, pa srečno!
Lp, Pikca

(odgovor članu sezam)
Neposredna povezava do sporočila: 4641
23.2.2007 14:04:37   
dskubin
Žabika, še glede dude. Mi jo imamo (16 mes) samo za spanje in že od začetka je tako. Sem tudi hotla, da bi bili brez, mapak je mali tako sesal, da bi bil kar cel dan na joški, jaz pa krvavela kot user posted image . In je pol vleku dudo, da je bil skor krvav okol ust in smo skoraj doktorirali, da smo našli dudo, ki mu ne bo delala tega rdečega okoli ust (zagrabil je pa čistvo vsako) - in smo jo našli. V glavnem, nisem zagovornica dude, ampak mislim, da mi brez nje ne bi preživeli. Imamo jo pa res samo za zaspat, ne pa za se crkljat.

Nečakinja je pa mela ful krčkov, pa so ji tudi hotli dudo podturit, pa nič, jo je vztrajno zavračala in jo pljuvala ven, čeprav je prvi mesec imela tako šibek sesalni refleks, da so ji dajali izključno flašo, šele na to se je začela dojit. Tako, da mislim, da to ni povezano. Eni otroci pač vzamejo dudo, drugi ne. Boš vidla. Jaz bom sedaj nesla eno s sabo v porodnišnico, pa naj tam rečejo kar hočejo (pri nas je mislim, ne dovolijo), ker nočem spet prit domov z grintavimi joški (to se mi je porihtalo potem šele po pol leta!).

(odgovor članu Pikca)
Neposredna povezava do sporočila: 4642
23.2.2007 14:32:07   
tinaaja
Ekola, pa smo doma. 3 ure v porodnisnici..
CTG OK, mala je bila mal znervana pa ji je 3x pulz narasel na 180. Popadki 0. Pritisk 130/90 in me je poslala na jetrne teste user posted image , da preveri, ce se slucajno kaj ne dogaja, kar se ne bi smelo. Jaz mislim, da je bil pritisk visok, ker sem bila kar nekaj zivcna danes zaradi pregleda. Toxa negativna. UZ OK. user posted image Pika je tezka priblizno 2750g,kar je lep napredek , sem pa mislila, da bo mroda kaj vec. Ampak je OK.

Draja - pejt domooov in izklopi sluzbo user posted image Juhuhu, se veselim s tabo, ves kok je lustno doma. Jaz sem drugace ful workaholik, ampak sem cist not padla v nesluzbo heheh

Simonka, super, da je vrocina minila, naj se le tako obdrzi..

Tale streptokok - mene G tud vprasala ni nic user posted image Jo bom naslednji petek,ko imam pregled, sem danes pozabila.

Zabika, ti kar spreminjaj seznam, punce z rojevanjem pocakat do ponedeljka user posted image   Duda - ce je polno dojen, naceloma ne rabi dude, je bolj stvar starsa. Razen ce ima fuul mocen sesalni refleks in prav rabi dudo, da potesi to. To pravijo. Jaz bom probala brez, ceprav so mi tok corti dojencki z dudo. user posted image Jaz sem bila tako brez dude in flaske. Flaske tud kupljene nimam, ker ce bo potreba, bom dala piti otroku po zlicki ali iz kozarca. Itak upam na dojenje vsaj do ene 5,6 meseca, ce bo slo.

LeINA, sam da je vse OK... Ne vem, a res nimajo filinga nekateri G, da tkole mesarijo zenske..

VMS - to je pa super novica user posted image user posted image user posted image Si kar predstvljam,kok si bila vesela. Bi se kaksno noc zrtvovala za takle izid a ne user posted image

Aja, v LJ P je obvestlo, da so obiski dovoljeni samo partnerjem oz soprogom.

Pridem se kasneje nazaj na RR, zdaj se grem mal odpocit user posted image

(odgovor članu draja)
Neposredna povezava do sporočila: 4643
23.2.2007 14:39:59   
amy26
Žabika, jaz sem pri svojmu user posted image  dudo uporabljala že od samega začetka, ko jo je zagrabil je ni več pustil, danes je star 15 mesecev in še vedno je duda zakon, podnevi jo vrže stran pa pol ko jo vidi spet vtakne v usta pa vrže, torej čez dan bi bil lahko brez..., ponoči mu pa jo obvezno dam le tako zaspi. Sem pa jaz vesela da se jo je navadil se vsaj potolaži, od user posted image  žena svojmu sinku ne dovoli dati dude kao se bo preveč navadil na njo, no sej to je že res, vendar pa zdej otroček zvečer ne zaspi brez flaške mleka, pa po cele dneve drži v ustih flašo z mlekom in cucljauser posted image  mislim da je to hujša razvada kot duda, saj bolj negativno vpliva na zobke.

vms, bravo za pikico user posted image user posted image da je sedaj v pravilnem položaju.

Tiste, ki imate danes preglede pa lepo opravite.

(odgovor članu dskubin)
Neposredna povezava do sporočila: 4644
23.2.2007 15:26:23   
Sibil_
Dan!

Punce-naj vas ne začne bolet zob, ker zobar ne more v tako pozni nosečnosti baje nič kaj naredit.Vsaka stvar, ki bi jo naredil, lahko sproži porod.TAko da moram jaz zdaj trpet z bolečim zobom do po porodu, ko bom lahko šla k njemu.Popizdiš.user posted image

Sem pa zdej poskusila malo spat-uganite kako?NA mizi pred računalnikom, z blazino na pol.In zdaj me seveda boli vrat, pa križ tudi ni glih ok.Najvelje preklestvo te bolezni je ko ne moreš spat.Jaz sem pa že tako utrujena...moram vam malo pojamrat, mož me že ima poln kufer, pa ga kar razumem.Pa hvala za vse lepe želje, upajmo da mi bo uspelo se nekako spravit na noge.user posted image

Naš pikec ni nikoli imel dude, je bil užaljen ko si mu jo dal v usta.Iz flaške pa tudi ni hotel piti, dokler nisem kupila Chhicove in je pri 6 mesecih iz nje pil vsaj vodo.Čeprav pa opažam pri kolegici, da ima tudi duda svoje prednosti, recimo daš otroku dudo in ne vlači vsega v usta, kar je naš redno počel (najbolj fascinantni so bili seveda kaki papirčki ali reklame), jaz pa sem morala budno pazit kaj roma v usteca.

Če gre katera rodit vso srečo, Bibi pa se res že nekaj časa ni javila.A nobena nima njene telefonske ali pa jo pozna?user posted image

LP,
Sibiluser posted image

Moja dva srčka:

angelček Patrik - 13.10.2004 - 05.04.2011
Lukas - 28.02.2007

(odgovor članu amy26)
Neposredna povezava do sporočila: 4645
23.2.2007 16:13:32   
slumpo
ojla

vms user posted image user posted image user posted image  za tvojo pikico ki se je še pravi čas odločila da je na glavi boljše. Tudi jaz si želim slišat naslednji teden tako novico pol je pa svet popolen. Sicer pa se bomo tudi sprijaznili in naredili vse najboljse za nasega pikca.

Ste ble pa cveke danes dopoldan ko sem morala se zadnjič v službo da se uradno poslovim. Ma sej je bilo lepo ko prides v službo bolj kot turist brez problemov in skrbi kaj in kako bo kaj reseno...

bodte pridne in pobožajte busije pa se zvečer se oglasim....
malček mi je slabo in grem v horizontalo.

(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 4646
23.2.2007 16:52:59   
blanči
Živjo čvekice!

Da se še jaz malo oglasim. Jutri grem v P na CTG in kontrolirat pritisk. Upam, da bo vse ok in, da me ne obdržijo notri. Že 14 dni imam povišan pritisk in baje to ni dobro.
Tinaaja: Kako pa zgledajo jetrni testi in zakaj te je poslala? Ali imaš že celo nosečnost povišan pritisk?

Vidim, da imate težave s spanjem. Jaz spim kot že dolgo ne, samo obračam se iz enega boka na drugega in to se mi zdi da 100x na noč, ker me drugače spodaj vse boli. Na WC pa grem 1x ali 2x na noč in mi kar paše, da malo noge pretegnem. Spim pa ponavadi tja do 8 ure.

user posted image je že obrnjen tako kot mora biti in zelo telovadi po mojem bušiju, težek pa je 2800g. Komaj čakam, da ga/jo bom držala v naročju.

Čvekajte še naprej in lepo se mejte.

LP iz še malo sončnega Celja.

Blanči

14.03.2007 se je zgodila najina sreča - Anja
29.08.2010 se nam je pridružila še Eva

(odgovor članu slumpo)
Neposredna povezava do sporočila: 4647
23.2.2007 17:05:02   
simonka
Nosečke moje lep pozdrav.

Evo v album sem dodala nekaj slikic naše otroške sobice, Jakčevega prvega vozila in očkov prvi nakup - je sinoma šel kupit teniske. Ti naši očki, se mi zdi , da so včasih še bolj srčkani kot me.

Upam, da ste vse ok in se dobro počutite - kolikor se pač da.
Odštevajmo zadnje dne ve naše nosečnosti, pri nas še 10 dni.
Pa pa zaenkrat.

(odgovor članu blanči)
Neposredna povezava do sporočila: 4648
23.2.2007 17:13:57   
tinaaja
Blanci, jetrni testi so v bistvu odvzem krvi, kjer ti kontrolirajo jetrne encime, zolcne kisline in celo biokemijo. Poleg povisanega pritiska dajo odgovor, ce je morda prisotna preemklampsija, kar je lahko razlog za spozenje poroda. Zdaj smo tok dalec, da tud ce pridejo pozitivni, ne bo panike. Vseeno pa sem mnenja, da je bil pritisk posledica zivcnosti. Doma si moram zdaj merit pritisk in ce bi bil visji, moram v P. Mi je pa pritisk merila ena praktikantka in dvakrat, tko da ne vem, ce je cist tocno namerila.  Ker jaz mislim, da imam prej nizkega kot  visokega. Bomo videli, danes mi mami prinese Omron merilec.  Prej sem imela pritisk normalen.

(odgovor članu blanči)
Neposredna povezava do sporočila: 4649
23.2.2007 17:28:14   
erna14
ojla,po dolgem casu,res mi je zal da nisem uspela slediti vsem novim rojtvom,tezavam in tako dalje,imela sem zelo naporen mesec v tem mesecu sm opravila tri se zadnje izpite tako da tudi jaz lahko vrzem knjige nekam dalec v predal.rada bi cestitala vsem novopecenim mamicam in ockom in jim zelim veliko lepih trenutkov z novimi bebicamiuser posted image user posted image user posted image user posted image .
zabika:pri meni lahko napises 27 let;LJ in pauser posted image .
pri nas imamo ze vse pripravljeno,celo posteljico sem ze oblekla v sredo ker mi je moja g.rekla da je na ctg-u ze pokazalo da imam rahle popadke in da sem odprta 3 cm.tako da me je narocila za v sredo na ponovni ctg ampak je rekla da po vsej vrjetnosti da se ne bomo videli.tako da smo ze vsi v pripravljenosti kdaj bo,moram priznat da do zdaj me ni bilo nic kaj prevec strah,sedaj mi pa ze kar mal hitrej srcek bije.

zdaj se pa odpravljam jest ker sem ze posteno lacna,vse ostale se cuvajte pa pazite na svoje user posted image .

lp erna

(odgovor članu cv105)
Neposredna povezava do sporočila: 4650
Stran:   <<   < Prejšnja stran  184 185 [186] 187 188   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  184 185 [186] 187 188   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?