|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ginekologi v kr
30.1.2007 12:57:53   
Mavrična zvezdica
Sem pred dilemo: moja ginekologinja, s katero sem bila med prvo nosečnostjo izredno zadovoljna je na porodniški in izbrati sem si morala nadomestnega ginekologa. Ker jih ne poznam, sem izbirala bolj po tem, kdaj delajo v ordinaciji, a zaenkrat z izbiro dr. Gregorača nisem preveč zadovojna. Ne bi pa rada kar naprej nekaj menala in težila. Kakšne izkušnje imate z njim?

V prvi nosečnosti sem npr. za spol izvedela že pri pregledu NS in res se je rodil fantek. Ko sem novega g. ob koncu pregleda vprašala, kdaj se vidi spol, me je natulil, da to sploh ni pomembno in kaj sprašujem taka vprašanja. Ko sem mu razložila, da sem pri prvem že dokaj zgodaj zvedela, mi je zatrdil, da to pa ni mogoče, sploh pa ne na tem UZ. A sem 100% - v prvi nosečnosti sem imela dva UZ (v 8. in 14.tednu) in na drugem sem izvedela spol.

Predvsem me moti, da me je že v odgovor na prvo vprašanje zastavljeno le informacijsko (na prvem mestu je seveda zdravje otrok) natulil.

Lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ginekologi v kr
30.1.2007 13:23:25   
Anonimen
Moja je tudi na porodniški.No sej verjetno gre za isto (dobra ginekologinja).
Ko sem klicala za prvi pregled so mi dali na izbiro Dr.Lavriča,Gregorača pa še enga ginekologa.

Iz razočaranja sem zbrala Lavriča in mi je vse skupaj dost dol padlo,ker mi ni,da bi me kdo od teh treh vodil skozi nosečnost.
Ti gin. so toliko izkušeni,da se mi zdi da je pri njih vse tako...površno....hitro....ne vem.

Ja spol se pa vidi pri NS.
Srečno

(odgovor članu Mavrična zvezdica)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: ginekologi v kr
30.1.2007 13:37:45   
Mavrična zvezdica
Lavriča so tudi meni ponujali, a sem ga gladko zavrnila - je bil prvi ginekolog h kateremu sem šla pred pribl. sedmimi leti in se mi je čist zameril, ker me sploh ni pogledal v obraz. Ves čas je gledal ali v kartoteko ali pa v steno pred sabo. Čist mem.

Lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: ginekologi v kr
30.1.2007 17:37:17   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: BarbaraC

Lavriča so tudi meni ponujali, a sem ga gladko zavrnila - je bil prvi ginekolog h kateremu sem šla pred pribl. sedmimi leti in se mi je čist zameril, ker me sploh ni pogledal v obraz. Ves čas je gledal ali v kartoteko ali pa v steno pred sabo. Čist mem.

Lp



Saj Gregorač je isti. Ampak naj vas opozorim, da to v kranjski porodnišnici vse berejo in če imate kakšne slike gor, potem to za vas ni preveč dobro.

(odgovor članu Mavrična zvezdica)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: ginekologi v kr
30.1.2007 20:22:37   
Mavrična zvezdica
Slik na internetu ne objavljam.

LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: ginekologi v kr
30.1.2007 20:26:11   
Anonimen
Ja, O.K., mislila sem tudi na druge, če bi kaj napisale tule na tej temi.

(odgovor članu Mavrična zvezdica)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: ginekologi v kr
30.1.2007 20:29:57   
tintin
Si izbrala bolj izmed ta starih:) Zelo fajn in prijazn sta dr. Rantova (moja g),mogoče še dr. Urh (tudi mlajši). 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: ginekologi v kr
30.1.2007 20:35:14   
Anonimen
Saj ne da jih ona ni izbrala, tedva sta čist zasedena...

(odgovor članu tintin)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: ginekologi v kr
30.1.2007 20:44:16   
tintin
se mi je zdelo :( ceprov na njihovi net strani piše  drugače....da se lahko pacientke dr. Virant naročajo k zgoraj navedenim zdravnikom (ala vsem...oz. nc ne pise ktermu). No, vidm da sem mela vsaj v necem sreco... 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: ginekologi v kr
30.1.2007 22:23:33   
Anonimen
Meni so tud po telefonu rekli, da se ne morem drugam kot h Lavriču, Riznerju ali Gregoraču vpisat.
Potem sem pa morala na nedeljo v dežurno in sem Gregoraču to omenila, pa se je samo za glavo prijel. In je rekel naj se vpišem kamor hočem. Pa sem potem še s sestro govorila in je rekla, naj pridem osebno tjav ponedeljek(ker v dežurni nimajo pooblastila za vpisovanje) in  ko sem prišla sem se takoj lahko h Rantovi vpisala. user posted image  Je bilo pa to ca. mesec dni nazaj!

(odgovor članu Mavrična zvezdica)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: ginekologi v kr
30.1.2007 23:03:36   
TheAngel
Jaz imam dr. Handžarja in ga ne znam prehvaliti. Vedno si vzame čas in mi vse razloži - čeprav vem da kako vprašanje zastavim kot v stilu "1 + 1 pa je ". Potrpežljivo. Res lepo.
Na prvem UZ moje prve nosečnosti v 6 tednu si je vzel čas in se trudil mi dati dovolj naglas vse da sem slišala srček - ker so ostale v čakalnici tako kričale... Pa lepo je vse povedal. Skratka jaz sem prezadovoljna

_____________________________

Kako lepo je biti v troje...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: ginekologi v kr
31.1.2007 7:22:23   
tintin
Jaz mislim, da se nasplošno rečeno, g v kranju kar potrudijo: so prijazni in z večino se da kar precej stvari zmenit. So pa seveda izjeme...

(odgovor članu TheAngel)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: ginekologi v kr
31.1.2007 10:06:40   
Kaštrun
No, jaz sem imela čisto na začetku Lavriča (itak mi takrat noben ni povedal kdo je dober in kdo ne, pa takrat G tudi še ni bilo toliko na izbiro) in ko sem enkrat doživela, da je zamujal 2 uri in potem v roku 45 min "pregledal" cca. 10 pacientk, sem rekla, da nekaj ne bo v redu.

Potem sem zamenjala in šla k dr. Hanđarju, ker so ga pač vsiii hvalili. Se ravno ne strinjam da si vzame veliko časa in ti vse razloži. Ravno nasprotno. Vse je šlo po "hitrem postopku" in edino kar mi je vedno rekel je, da "sem ginekološko vredu". Ko so potem odkrili več kot 15 cist na vsakem jajčniku in ko sem imela SS ne da bi vedela, da sem noseča in sem prišla na kontrolo po abraziji (vsa potrta in poklapana da otročka ni več) me je spraševal češ "kako da ste zanosila če imate toliko cist... kako da ne veste koliko časa ste bila noseča... kako pa da ste bila v LJ na abraziji..." sem bila čisto paf. Nobene besede "ga. vse bo še v redu... bomo mi to "zrihtali"... Saj nisem prišla takrat po tolažbo, ampak po graje pa tudi ne.

No sicer pa ima vsaka svojo izkušnjo. Tiste ki imajo lepo hvalijo, druge grajajo. Je čisto logično. Vsak vsem tudi ni všeč.

Sedaj imam v LJ dr. Drobniča. Super! Ne bi menjala. Sicer tudi pri njemu nisem ne vem kako dolgo notri, ker ob njegovem obsegu dela verjamem, da je to nemogoče. Izvem pa vse kar me zanima, pa tudi če ga kaj vprašam, vse razloži in se mu nikamor ne mudi. Ga pa cenim tudi zato, ker pove tako kot je in je istega "kova" kot Pušenjak. Postavi te na realna tla.

Veste kaj mi je tudi všeč pri njem? Vpraša me po dojenčku in ve koliko mi to pomeni. Ni mu "logično" da sem noseča, ampak mi da občutek, da je ta otroček pomemben in da sem lahko vesela, da je uspelo. Vpraša če brca, pa če že čutim kako se mu kolca, pa da je zdaj kot "ena veverica" velik... Pove to kar že vem, samo je lepše slišati od njega, ki skrbi zame čez celo nosečnost in vem, da mu je mar.

_____________________________

Otroci ne vedo, kako radi jih imajo njihovi starši,
in tega tudi nikoli ne bodo vedeli, dokler se ne bo
nad temi starši zagrnil grob ali dokler
ne bodo imeli svojih lastnih otrok.

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: ginekologi v kr
1.2.2007 13:10:38   
Mavrična zvezdica
Hja, sem imela posvetovalnico pri Gregoraču, pa so nekaj zamučkal in me poslali v ordinacijo k Urhuuser posted image - jaz sem se pa seveda ful upirala. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Kaštrun)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: ginekologi v kr
2.2.2007 21:36:26   
zabica26
Sem preživela nekaj časa v bolnici in spoznala večino teh ginkeologov. Osebno sem bila zadovoljna z vsemi zdravniki in vsemi sestrami, ker resnično noben ni bil težak.
Moje mnenje je pa takšno... Urh je bil zelo prijazen in je vse lepo razložil, res super. Rizner sicer ni gledal v oči, ampak je pa pojasnil stvari in dal dober občutek. Lavrič mi je bil zelo simpatičen, strokoven, brez pripomb. Rantova je faca, se da z njo lepo zment vse, lepo razloži. Osebno imam rajši žensko ginekologinjo, ampak v porodni sobi bi pa zaupala vsem, ker jim zaupam. Ne vem pa, kako je, če jih imaš za izbranega ginekologa.

(odgovor članu Mavrična zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: ginekologi v kr
3.2.2007 10:53:33   
neisha
Definitivno dr. Hanđar. Ni ravno za ne vem kakšen klepet, je pa strokoven in odgovori na vsa vprašanja - tko po domače, brez nekih strokovnih izrazov. Jaz sem pri njem že od vsega začetka in res je user posted image !!!!

(odgovor članu Mavrična zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: ginekologi v kr
4.2.2007 17:07:54   
Sandra*
Dr. Gregorač je bil tudi meni navidez in tudi tako bolj brezoseben, ampak baje je pa ful strokovno podkovan (no mene je spravil na svetuser posted image user posted image user posted image ). Ko sem bila prvič noseča je bil on dežuren v porod. in sem mogla it not ker sem krvavela, ampak sem imela tak občutek kot da sem številka. Bolj človeški je dr. Urh, faca.
V drugo pa sem spet krvavela pa so me dr. Podlipnikovi poslal, pa morem rečt, da je tut ona ful ok.
Drugače pa jaz hodim v Ljubljano, pa mam tut tako ginekologinjo, da reče samo dober dan in nasvidenje, kar pa me drugega zanima pa jo moram prašat.

(odgovor članu neisha)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: ginekologi v kr
5.2.2007 8:45:10   
dodi
Ojla!
Jaz sem šestkrat rodila v Kranju,od tega dvakrat dvojčke in sem z zdravniki zelo zadovoljna,prav tako z ostalim osebjem.Nikdar se nisem počutila samo številka,ampak kot nekdo,ki ima pomembno življensko nalogouser posted image user posted image .Maja,če bo vse po sreči,se zopet oglasim na starem mestu v porodnišnici Kranj in upam in želim,da bo ob meni ekipa zd. delavcev,ki jim 100% zaupam,da bosta na svet prijokala še naša tretja dvojčka.
Srečno,dodi

(odgovor članu Sandra*)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: ginekologi v kr
5.2.2007 11:38:46   
Tia27
imajo pa ful časa tile ginekologi v Kranju, da berejo RR, najbrž so ful stručkoti:))Men je Urh najboljši v Kr porodnišnici.LP

(odgovor članu dodi)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: ginekologi v kr
9.2.2007 22:32:00   
Anonimen
Ja dodi, kolk maš pa ti otrok?!?
Dvakrat dvojčki = 4
Štirikrat enojčki = 4
Skupaj = 8 otrok
In še dva na poti. Torej boste imeli 10 otrok?!

(odgovor članu Tia27)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: ginekologi v kr
10.2.2007 20:08:58   
dodi
Ja,če bo vse kot mora bit jih bo maja 10.user posted image user posted image
Vem,da se zdi malo nemogoče a tako je in ni tako hudo kot si nekateri to predstavljajo.Ne bi več zamenjala teh mojih malih bučkuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
lp,dodi

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: ginekologi v kr
10.2.2007 20:11:24   
Anonimen
Bravo Dodi,dobra si,vsaka čast.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dodi)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: ginekologi v kr
10.2.2007 20:13:59   
Sandra*
Dodi, pol mate pa veselo doma? 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: ginekologi v kr
17.2.2007 1:09:48   
Anonimen
Z dr. Gregoracem imamo prav slabe izkusnje.

Ko sem junija slutila, da sem noseca in je test pokazal negativno, sem se odlocila, da za vsak slucaj se preverimo na UZ. Ker je bila moja ginekologinja na dopustu, sem klicala v pordnisnico in sestre so me narocile pri dr. Gregoracu. Odsla sem na UZ, ga sama placala in dr. Gregorac se je iz mene cel pregled delal norca z raznimi opazkami v stilu.. se vam domislja, da ste noseci... le kaksne so te zenske danes, da niti testov ne znajo delat ipd... Tudi sestra se mu je pridruzila rpi oapzkah.... UZ je seveda pokazal, da nisem noseca.  Priznam, da sem prvic iz ambulante odsla objokana, ampak ne zato, ker po njihovo nisem bila noseca, ampak zaradi njihovega odnosa do mene kot cloveka.
Cez 4 mesece, ko smo bili 20. tednu, sem morala zopet oditi k njemu na UZ, ker imajo v porodnisnici baje boljsi UZ. Tokrat je sel moj dragi z mano. Opazk je bilo malo manj, se vedno pa so bile neprijetne in nevredne cloveskega dostojanstva. Moj dragi ga je poskusal malo ustavit, ampak sva takoj videla, da nima smisla. Ko sva ga vprasala za spol, nama je povedal, da to itak ni vazno,... Ko sva ga ob koncu pregleda, poskusala se par stvari vprasat... nama je odgovarjal osorno... Sestra, ki je bila v ordinaciji, nama je poskusala pomagat in se je se nje lotil z raznimi opazkami.... Skratka same slabe izkusnje s tem ginekologom.

Trenutno smo v 35. tednu in verjetno bomo rodili v kranjski prodnisnici, ker stanujemo zelo blizu. In to je tisti nejgov neotrok, iz katerega se je delal norca....
Ce bo on ravno takrat dezuren, ko bomo mi rojevali, zagotavljam, da v tistem trenutku poberemo sila in kopita in gremo v Ljubljano.
Cisto vseeno mi je, kdo bo tole prebral... lahko tudi dr. Gregorac osebno... Kljub visoki strokovnosti, ki mu jo ljudje pripisujejo, so najvecji ljudje tisti, ki se do drugih ljudi obnasajo spostljivo. In v tem oziru dr. Gregorac gotovo ni eden teh ljudi....


Najbolj smesna stvar, ki sem jo prebrala na tem forumu, je pa izjava, da moramo pazit, kaj  napisemo, ker v porodnisnici berejo forume. Ce lahko neka porodnisnica pade tako nizko, da potem, ce slucajno prepozna zensko s foruma in pride k njim rodit in zato  ne dobi primerne oskrbe, bi morali tako porodnisnico v hipu zapreti..

(odgovor članu Sandra*)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: ginekologi v kr
17.2.2007 20:44:01   
smotka lonib
Pozdravljene!
Ko sem prebirala vaše zgodbe sem se tudi jaz spomnila na določene ginekologe v Kranjski porodnišnici. Pred 13 leti sem imela SS v 7 Tednu. Najprej se je začelo z majhno krvavitvijo v 6 T. Moja ginekologinja iz Šk. Loke me je poslana v KR v bolnico. tam sem dobivala neke tablete za ohranjanje nosečnosti. Vsak dan sem bila na UZ, ki ga je delal dr. Rizner. Ker mi je pregled delal vaginalno, sem mislila, da mi bo tista palica skozi usta pogledala ve, ztako mi je tišal noter, da bi ja videl, srček. To so mi delali 4 dni, vrečka pa je bila prazna. 5 dan oziroma ponoči sem jamrala, da me križ boli in imam krče. Ena sestra mi je dala inekcijo, vendar ni bilo nič bolje. Po nekaj urah, ko sem šla na WC, pa mi je plod padel ven. Naslednji dan (bila je sobbota) pa so mi morali naredili še abrazijo. Naredil mi jo je dr. Gregorač. Ko sem prišla domov, sem naslednji dan doma dobila visoko vročino (40C). Ker dežurna zdravnica ni vedela, kaj bi to lahko bilo, me je poslana na LJ. Tam so dva dni delali preiskave. Nazadnje so mi naredili še ginekološki pregled. Tisti G mi je povedal, da imam neko vnetje v maternici, da je potrebo sčistiti. Ko sem povedala, da sem imela SS in kako so me nekaj dni delali UZ-je in niso videli srčka, mi je rekel, da bi mi morali oni takoj narediti splav, ne pa da sem se matrala in na wc-ju splavila. Ko sem takrat prišla iz Kranja domov, mi niso dali nobenih napotkov, če bi bilo kaj narobe oziroma kakršnihkoli zapletov po čiščenju nisem pričakovala, ker sem pač mislila, da bojo še sčistili še tisto malo kar je ostalo. Mislim, da je to zelo malomarno. Od takrat naprej imam svojega G v Novi gorici (sva povezana s sorodstvom), rojevam pa v Ljubljani, čeprav vem, da se napake lahko dogajajo v vseh porodnišnicah.


Lep pozdrav!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?