|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nasilnost -ljubosumnost otrok!!
9.2.2007 22:54:33   
Anonimen
S starejšo hčerko imam neprestano probleme,ker je tako nasilna do vseh ljudi okrog sebe,kjub temu,da živi v urejeni družini in se z možem ne kregava.Do tega je prišlo,ko smo dobili še enega družinskega člana. Vsi smo se trudili,da bi jo ljubosumnost minila in bi spoznala,da jo imamo še zmeraj radi. Sin je imel res več pozornosti,ker je bil hudo bolan in je potreboval operacijo,da je lahko preživel,a smo se ji takrat poskušali drugače oddolžit.Sedaj je sin star že dve leti,stanje pa je iz dneva v dan slabše. Ko ju ne vidim,ga kar naprej tepe,on pa ji je seveda zaćel tudi vračati in tako imam popoln kaos v hiši.

Danes pa se je zgodilo nekaj hudega.Ko je sin tekel k meni,ga je sestrica potisnila,da je padel. Z glavo je zadel v rob omare in naenkrat je bilo vse v krvi.Takoj smo šli na urgenco,kjer je dobil pet šivov in pa nafilali so ga z antibiotiki zaradi njegove prejšnje bolezni,kajti ob vsakem posegu mora dobiti antibiotik,da mu zaščiti srce.  Ko se prišla domov sem se full jokala.user posted image user posted image

Res ne vem,kaj nej še storim,saj sem poskušala in spraševala že veliko,pa je vedno hujše,kjub vsem našim trudom.

Prosim svetujte mi,saj se kaj kmalu lahko zgodi še kaj hujšega,jaz pa sem obupana.

P.S.:Pa pri psihologu je tudi bila,ampak je bila tam kot angelček.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: nasilnost -ljubosumnost otrok!!
9.2.2007 23:06:21   
Pupica
ojejuser posted image
so mi kr solze stopile v očke.
ne znam si predstavljat.
Tia včasih Galu vzame kako igračo, pa ko ji rečemo, da je žalosten, mu prinese kup drugih.In skoz ga objema in lupčka,...
Kaj pa če šla oba k psihologu, da bi vidla interakcijo med njima?
Kako pa je prenesla bratovo kri, ko je vidla, da ga je resno poškodovala?
Koliko pa je stara?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
9.2.2007 23:10:50   
plenicka
Grozno. Koliko pa je stara? Očitno je, da je ljubosumna in mislim, da rabi pomoč. Težko rečem kakšno, ker nisem strokovnjak. Tudi nimam takšnih izkušenj. Vse, kar lahko rečem, je to, da se obrnite na strokovnjake, še preden bo prišlo do česa hujšega. In srečno!

Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno. (Mali princ)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
9.2.2007 23:11:11   
dix
hja, podobno stanje pri nas. Le da še ni prišlo do česa tako hudega, smo že sicer tudi videli kri iz glave, ampak šivat na srečo ni bilo treba. Sem pa bila še toliko bolj posrana ker se je zgodilo to na morju.

Jaz pravim za našega da je po karakterju rojen za edinca. Stara sta pa 2,5 in 4,5. Če mi še kdo reče da je 2 leti razlika idelana ga pokličem malo k nam na obisk user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
9.2.2007 23:22:17   
Anonimen
Pri nas je razlika v letih še večja,saj je hčerka stara 7,5,sin pa 2,5. Ko je videla kaj se je zgodilo je pobegnila v svojo sobo,nakr sem jo jaz poslal k sosedi,ker smo morali na urgenco. Po prihodu domov sem jo lepo vprašala kako je z njo in če ji je kaj hudo pa mi je odgovorila,da se je bala če jo bova kregala,ker je ponavadi kregana ko ga tepe. Na zunaj ni bilo videti sočutja do bratca,kaj se pa v njej dogaja pa ne vem.
Nisem pa je mogla niti skregat,tako sem bila psihično izčrpana,saj sem bila namreč zraven v operacijski ko so mi šivali sinauser posted image user posted image ,pa še samo lokalno je dobil,tako da mu je bilo še huje. Samo jokala sem se,pa mi je rekla,da ve da je ona nesramna do bratca...

(odgovor članu plenicka)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
9.2.2007 23:34:23   
Marogica
Pri nas sicer ni tako dramatično, kot pri tebi, anonimna. Ta starejši sin je star (skoraj) 6, ta mlajši malo več kot 2 leti. Naš bratca sicer ne tepe, ga pa kar pogosto izziva, mu jemlje tiste igrače, s katerimi se ponavadi igra ta mlajši sin, čeprav se jih prej  že leta ni dotaknil in ga niso zanimale.

Po drugi strani pa je zelo zaščitniški do njega, če sem kdaj huda na ta mlajšega, mi ta starejši takoj reče, da ne smem biti huda nanj in da ga bo on branil(joj, kako sladko).

Osebno mislim, da to ljubosumje izhaja iz tega, da ima ta prvi otrok pač občutek, da naenkrat ni več deležen celotne pozornosti staršev in njihovega časa. Kar je tudi logično. Mogoče ima celo občutek, da ga imamo starši manj radi, ker se pač več ukvarjamo z mlajšim, ki to tudi potrebuje.

SEm nekje brala, da bi bilo dobro, da bi se naj svak dan s ta strejšim otrokom ukvarjali kakšno uro. In to samo z njim, kar pomeni, da bi naj ta mlajšega v tem času  čuval ati, babica... in da ima otrok res občutek, da si za tisti čas samo "njegov". Jaz to prakticiram, dokaj redno, če drugo ne, da mu v sobici preberem pravljico ali pa se o čem pogovarjava, greva v mesto, igrava igre,  vendar nimam občutka, da se je situacija zaradi tega kaj spremenila.

Je pa res, da je ta strejši na splošno zelo zahteven otrok, ki si želi, da bi se z njim ukvarjali dan in noč-klub sobi, polni igrač.

Anonimna, upam, da se sinku rana čimprej zaceli.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
9.2.2007 23:43:55   
Pupica
A že toliko je stara? No ali pa šele toliko je stara....Kakor vzamešuser posted image

preberi...smo bili na tem:

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1297151&mpage=1

Jaz sem bila čisto zaprepadena, pa je bilo v bistvu šele drugič, da je resno poškodovala Tio. Sicer sem vmes opažala, da je hvaljenje drugih ljudi povzročalo agresivnost do Tie, ki pa je bila bolj v smislu puljenja igrač, rahlega suvanja, čemur pa nisem posvečala pozornosti, saj sem punčki popolnoma zaupala, ker to je pa le ena taka starost...
Epilog je bil, da sem mamo punčke vprašala, če ji je povedala, kaj je bilo, ker jaz takrat nisem imela časa razčiščevat. Na miren način, čist tko iz radovednosti, da bi izvedela kja je sploh bilo....Mama je začela nekaj v smislu, da sta obe poškodovani, pa da je Tio kuža podrl, pa kr nekaj.No ker sem bila takrat med vrati, sem vidla le Tio na tleh, in punčko zraven. Psa ni bilo nikjer. Ker sem zaključila debato predno bi padla v slabo voljo, je mama to opazila in slišala sem kot že prej, ja je še mejhna, 8-letnik ne ve kaj dela. Ja, a 2,5 letnik pa ve, da ne sme bratca tepst???
Pa sej razumem da se zgodi, najbolj me je razjezilo, da so vsi dajali potuho starejši, da še ne razume, kaj dela. Da bi nekdo rekel, da se je pogovoril, al pa kr koli...ne to pa ne!

Vsekakor mislim, da tvoja starejša ve, da je to narobe, ampak da je enostavno tolk v tem, da si sama ne zna več pomagat.Rabi pomoč!Če ne bo le še huje!Lahko se spravi nanj, ko boš le za sekundo odsotna.

Vsekakor ti nisem fouš, tvoja situacija je izjemno težka, sploh ker imaš oba rada.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
10.2.2007 0:39:54   
Anonimen
Pupic@,to pa imaš poplnoma prav,da 7,5 letniki vedo kaj delajo in tudi že mlajši vedo. Najbolj me boli to,ko vidim,kako ima moj sinek rad sestrico.On bi dal od sebe svojo zadnjo slaščico,samo da bi bila sestrica vesela. večkrat gre k njej in jo poboža,v glavnem zelo je prijazen in nežen do drugih,tudi do našega najmlajšega 3-mesečnega sinčeka.
Saj sploh nisem najbolj zbrana,neprestano podoživljam današnji dogodek in vsakim pet minut planem v ponovni jokuser posted image user posted image

Razmišljam o njegovi bolečini in kako je bil žalosten v bolnici,ko je povedal da mu je to storila sestrica.user posted image

Sinček je sicer doma,ker v štirih urah ni prišlo do nezavesti ali bruhanja ali pač česa podobnega,ga pa moram naslednjih 24 ur budno opazovat. Jaz to delam dobesedno,saj mislim,da ne bom zatisnila očesa dokler ne bo teh 24 ur minilo. Joj,tako si želim,da bi bilo vse v redu...

(odgovor članu Pupica)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
10.2.2007 1:15:26   
nejcko
Pri nas je situacija dokaj podobna, le da je sin starejši, star 5 let, in mlajša hčerka, stara 2,5 let. No, situacija je podobna kot pri Marogici, ker je tudi naš sine zelo zahteven, torej zahteva 100% pozornost in ukvarjanje z njim. Na prvi pogled ima sestrico zelo rad, veliko ji pomaga, ful jo pogreša, če je ni, in je včasih do nje skrajno zaščitniški ... toda po drugi strani ji jemlje vse iz rok, se cufa z njo, ter je do nje včasih prav grob (no, tudi ona mu ne ostane dolžna in tudi ona ga zna kar krepko izzivati), najhuje pa je, ko včasih opažam, da je prav nesramno privoščljiv; včasih se mu kar smeji, če jo kaj kregamo, ali se potuhnjeno smeji, če se mala udari in joka itd. V bistvu ima taka nihanja od blazno skrbnega bratca do hudobnega bratca - mi pa nikakor ne uspe ugotoviti, kaj je tisto, kar ga obrne v tako negativo.

Danes je tamala fejst padla po njegovi krivdi, čeprav ni bilo nalašč. Nisem ga imela namena kregati, sploh ne, ampak ko sem dvignila tamalo in ga pogledala, se je tako potuhnjeno smejal, da mi je živce vrglo iz plafona, in ko se je hotel nekaj stiskati, sem ga poslala starn. Vem, da ni bilo prav, ampak tista privoščljivost me je razkačila do amena. Mali je bil pa potem užaljen sto na uro, kot da se je njemu in samo njemu zgodila najhujša krivica. Takoj za tem sem mu čisto na miren način povedala, da je zdaj končno videl, kaj se zgodi in zakaj sem ga glede te stvari že 10000000x prej opozarjala, pa me sploh ni hotel poslušati in je še nesramno odgovarjal.

Tudi jaz opažam kot Dix, da je naš rojen za edinca, ker dejansko je samo on, on in še enkrat on, in me to zelo boli. In evo - primer velikega EGA (to se nanaša na eno debato na AP) - otrok se dejansko tak po karakterju že rodi. Naš namreč nikoli ni bil bog in batina naše familije, tudi ko še male ni bilo v načrtu, nikoli mu nisva v vsem ustregla, nikoli ga nisva nosila po rokah in se mu podrejala, pa je vseeno tak, kot je.

Še to. Moja opažanja so taka, da če našega kregamo, je ful užaljen in se začne še huje obnašati. Če mu na lep način dopovedujemo in mu hkrati izkazujemo prijaznost in ljubezen, je pa, kot bi pluvali v morje - nobenega haska nima in bo čez 10 min isto stvar naredil - torej on je absolutni zmagovalec. Jaz sem na momente tudi že čisto obupana.

< Sporočilo je popravil nejcko -- 10.2.2007 1:22:17 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
10.2.2007 2:21:45   
Anonimen
Sem bila pri malem,ker je full jokal zaradi bolečin,pa sem mu dala zdravilo in zdaj je zaspančkal.Joj,upam,da bo vse v  redu in se ne bo nič pokazalo v prihodnjih urah.Tako mi je hudo....user posted image user posted image

Nejčko,vidim,in da nisem edina,kiobupujem pri teh stvareh. Jaz bi se včasih o tem rada pogovorila s kakšno kolegico,jnjej a pa imajo vse "angelčke",in tako sem sama v tem in me skrbi in obupujem,sedaj celo jokamuser posted image

Jaz sem sedaj po tem dogodku spoznala,da ne morem več sporov reševati z besedami,saj se gre za sinovo življenje,lahko bi padel malo drugače in potem je prepozno za vse besede ali ukrepe.Šla bom makar na konec sveta,obrnila cel zdravstveni dom,moram najti pomoč,moram....

Niti pomisliti ne upam,da se to kdaj ponovi ali pa še kaj hujšega.

(odgovor članu nejcko)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
10.2.2007 9:26:18   
lojska
Moj brat je 4 leta starejši od mene in ko sem se jaz rodila je bil grozno ljubosumen oz. celo sovražil me je kar mi je povedal in pokazal kadar je le mogel. Ko sem bila majhna me je davil, dušil pod kovtrom, zapiral v majhne prostore, tepel in skratka nagajal mi je kadar je le mogel! Starši mi niso dosti pomagali, ponavadi so naju puščali veliko sama skupaj! Kasneje ko sva bila starejša mi je priznal, da me je tako sovražil, da bi me lahko ubil. K sem bila stara 10 let on pa 14. se nama je rodila maljša sestrica in to je od vsega začetka tudi sovražil in še do 27 ega leta dokler se ni odselil od doma.
No danes pa sva najboljša prijatelja. Brat je v resnici zelo dober človek, vedno pamaga komur koli kadar koli, jaz sem mu oprostila. Z znašanjem nad mano je prenehal nekje pri mojih 16ih letih
Pri nas je bil po mojem problem to , da si nas je moja mama vse popolnoma privezala nase. Z vsemi je tekmovala za našo ljubezen in ko sem se jaz rodila kar naenkrat ni bil več on v središču pozornosti ampak jaz in to je bilo prehudo zanj.
Upam anomimna, da ti je moja zgodba kaj pomagala in naj ti povem, da bo to slej ko prej minilo!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   [Brisano sporočilo]
10.2.2007 10:10:00   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu lojska)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
10.2.2007 12:08:57   
nejcko
Anonimna, tudi jaz poznam same take primere, ki imajo otroke angelčke in nobenih problemov z njimi. Včasih sem že čisto zafrustrirana, kaj za boga delamo tako narobe, da je pri nas taka situacija.

Če želiš, me kontaktiraj na zs, pa bova skupaj jamrali, če  si iz LJ, pa to lahko storiva celo v živouser posted image - res ogromno pomeni, da veš, da nisi edini v taki situaciji. Kar piši mi. LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
10.2.2007 12:33:56   
gamini
Anonimna in Nejcko, tudi sama imam podobne probleme s srednjo in najmlajšo user posted image ,
a se vama lahko pridružim pri pogovoru, sem iz Lj.,

lp obemauser posted image

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 14
10.2.2007 12:52:03   
mamsi
Premalo vemo, zato moj predlog ali pogled na tvojo situacijo ne bo pravi. Ampak ti ga vseeno napišem.

Paziti moraš, da zaradi neprimernega vedenja tvoje hčere ne boš imela za slabo osebo. Hitro se nam lahko zgodi, da se nam zdi nekdo slab  samo zato, ker se neprimerno vede. Po mojem se tako samo odraža pomankanje pozornosti pri njej. In bratca krivi, ker jo je deloma vzel. In to postane začaran krog. Kregana je, ker se slabo vede, tepe, je nasilna, ona nato rabi še več pozornosti, zato še bolj krivi bratca, je še bolj nasilna, ker ste ga crkljali, ko je bil poškodovan, nje pa ne... Vse je razumljivo, razumem tebe pa tudi hčerko. Jaz bi poskusila z druge strani.

Kaj si mislila, ko si rekla, da ste se hoteli drugače oddolžiti hčerki? Otrok je otrok, mislim, da ne zna sprejet oddolževanja. Rabi pozornost, tvoj čas in poljube, crkljanje, lepe besede, občutek, da je edinstven in pomemben. Vsak to rabi. Če nečesa primankuje, to skuša izzvat, pa čeprav na nasilen način.

Jaz bi v tem primeru jasno postavila meje dopustnega obnašanja.

- BOŽAMO, NE TEPEMO
- POVEMO, NE VREŠČIMO

- Vzela bi si čas in se ukvarjala po službi samo z otroci. Kuhanje in ostalo delo bi drugače organizirala, prestavila, poenostavila, lahko počaka. Sedaj so pomembni samo otroci.
- Prosila bi moža za prisotnost, da se bi lahko ukvarjala samo z enim otrokom naenkrat.
- Če bi prišlo do nasilnega vedenja, bi bila tako lahko zraven in skušala preprečit z izjavo, TO SE NE SME! ALI JE TEBI VŠEČ, ČE TE UDARIM PO GLAVI? Vedno in dosledno, dokler jima ne pride v kri.
- Otrokoma bi se vsak dan posvetila tudi vsakemu posebej, se igrala, pogovarjala, pela, šla na sprehod....Oba bi pridobila dovolj pozornosti in občutek, da sta pomembna.
- Uporabljala bi veliko pozitivnih besed, "ponosna sem nate, rada te imam, če poliješ, pobriši, poglej, kako si/znaš biti sposobna, prijazna, pridna si, prijetna,...", seveda, ko se s tvojo spodbudo za tako izkaže.
- Če bi kaj narobe naredila, bi povedala, kako bi bilo bolj prav in ne bi niti z besedico kritizirala njune osebnosti.

Daj hčerki vedet, da je pomembna, posebna, četudi ni bolna. Zdi se mi, da je vaš sin tako prijazen, ker je deležen vse prijaznosti in pozornosti, ki jo potrebuje. Vendar jo potrebuje tudi hči. V nobenem primeru pa to ne pomeni, da se kdorkoli lahko obnaša nasilno, za to ni opravičila. 

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 15
10.2.2007 12:57:43   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: mamsi

- BOŽAMO, NE TEPEMO
- POVEMO, NE VREŠČIMO

- Vzela bi si čas in se ukvarjala po službi samo z otroci. Kuhanje in ostalo delo bi drugače organizirala, prestavila, poenostavila, lahko počaka. Sedaj so pomembni samo otroci.
- Prosila bi moža za prisotnost, da se bi lahko ukvarjala samo z enim otrokom naenkrat.
- Če bi prišlo do nasilnega vedenja, bi bila tako lahko zraven in skušala preprečit z izjavo, TO SE NE SME! ALI JE TEBI VŠEČ, ČE TE UDARIM PO GLAVI? Vedno in dosledno, dokler jima ne pride v kri.
- Otrokoma bi se vsak dan posvetila tudi vsakemu posebej, se igrala, pogovarjala, pela, šla na sprehod....Oba bi pridobila dovolj pozornosti in občutek, da sta pomembna.
- Uporabljala bi veliko pozitivnih besed, "ponosna sem nate, rada te imam, če poliješ, pobriši, poglej, kako si/znaš biti sposobna, prijazna, pridna si, prijetna,...", seveda, ko se s tvojo spodbudo za tako izkaže.
- Če bi kaj narobe naredila, bi povedala, kako bi bilo bolj prav in ne bi niti z besedico kritizirala njune osebnosti.

To pri nas prakticiramo, kar si naštela, pa vseeno ne funkcionira, da ta večji ne bi bil ljubosumen.  Razen, da si ne morem vzeti časa cel popolodan in to vsak dan, ker me včasih tudi ni(delam) ali pa so dnevi, ko sva z možem preutrujena, da bi se ukvarjala izključno z otrokoma in to 100%. ENostavno ni energije. To je pač dejstvo.

Zanimivo pa je še to. To ljubosumje se je začelo kazati šele, ko je bil ta manjši otrok star nekaj manj kot dve leti. user posted image

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu mamsi)
Neposredna povezava do sporočila: 16
10.2.2007 13:00:33   
nejcko
Gamini, seveda se lahko pridružiš. S katerega konca Lj pa si? Jaz sem iz Šiške.

(odgovor članu gamini)
Neposredna povezava do sporočila: 17
10.2.2007 13:04:36   
gamini
Marogica, se podpišem pod tvoj post...

Nejcko, tudi jaz sem iz Šiškeuser posted image

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 18
10.2.2007 13:13:20   
nejcko
Mamsi, to je vse lepo in prav, kar si napisala, ampak žal ni vedno izvedljivo. Jaz sem ogromno sama z otrokoma, ker ima mož tako službo (npr. danes bomo do devetih zvečer sami) in če se želim posvetiti samo enemu, je drugi takoj zraven.  In bo treba tudi kaj skuhati, pa oprati perilo itd., žal ne morem vsega spustiti iz rok samo zato, da bom otrokoma na voljo.
Poleg vsega pa, kot sem že napisala, našemu sinu določene stvari že 4 leta na miren, nežen in ljubeč način dopovedujemo, pa ga še vedno "zanese" in enak je v odnosu do sestrice. Točno ve, da nečesa ne sme, ampak to vseeno naredi. In ko ga vprašamo, zakaj, pravi, da ne veuser posted image

In kot pravi Marogica - včasih enostavno zmanjka energije ... in pameti.

(odgovor članu mamsi)
Neposredna povezava do sporočila: 19
10.2.2007 13:16:47   
nejcko
Gamini, potem pa sploh ni problema, da se ne bi kdaj dobili in kakšno rekli.

(odgovor članu gamini)
Neposredna povezava do sporočila: 20
10.2.2007 13:18:50   
gamini
OK, se bova kaj zmenili, trenutno sem v službi, pa "skačem" gor in doluser posted image   

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 21
10.2.2007 15:10:50   
dix
IZVIRNO SPOROČILO: nejcko

Še to. Moja opažanja so taka, da če našega kregamo, je ful užaljen in se začne še huje obnašati. Če mu na lep način dopovedujemo in mu hkrati izkazujemo prijaznost in ljubezen, je pa, kot bi pluvali v morje - nobenega haska nima in bo čez 10 min isto stvar naredil - torej on je absolutni zmagovalec. Jaz sem na momente tudi že čisto obupana.

totalno enako pri nas.

Ko sta sama sta dobra (ok, izpade trme odštejemo, to imajo itak vsi otroci), ko pa se vidita se prvih 5 minut razživcirata do skrajnosti. Vsem mojim kolegicam, ki imajo samo še enega otroka sem že odsvetovala imeti še enega. Ena me večkrat kliče in po telefonu sliči njuno cviljenje pa samo vpraša "a oba sta doma?" user posted image  

In tisti škodoželjni nasmeh.... dvigne mi pokrov tak da bi ga najraje vrgla skozi zaprto okno ven, ampak kaj drugega kot da kričim mi itak ne preostane, pomaga ne, dam pa svoj bes ven iz sebe. Mi je mož ravno prejšnji teden rekel, da če bi mi živeli v bloku, bi nas sosedje v roku 1 meseca izselili ker mala dva toliko kričita in cvilita. Dolgo je rabil da je to ugotovil, jaz to vem že 1 leto da bi nas vrgli ven user posted image

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 22
10.2.2007 15:33:23   
nejcko
IZVIRNO SPOROČILO: dix
Mi je mož ravno prejšnji teden rekel, da če bi mi živeli v bloku, bi nas sosedje v roku 1 meseca izselili ker mala dva toliko kričita in cvilita. Dolgo je rabil da je to ugotovil, jaz to vem že 1 leto da bi nas vrgli ven user posted image

Ha ha, če nas niso, potem verjetno tudi vas ne bi, ker mi namreč živimo v bloku. Priznam pa, da mi je včasih tako nerodno pred sosedi, da na hitro pozdravim in po hitrem postopku zginem stran, ker res ne vem, kaj si mislijo, čeprav se za enkrat še nihče ni pritožil. Jaz nas imenujem Adams family, čeprav smo bolj podobni Kremenčkovimuser posted image

(odgovor članu dix)
Neposredna povezava do sporočila: 23
10.2.2007 15:50:48   
mika
mater, punce sedaj ste me pa prestrašile.midva imava tudi v načurtu še enega , mogoče dva user posted image , ampak čez kakšno leto. po moji strani takšnih primerov ni bilo, po moževi pa. najhujše je bilo ko je možev bratranec sestrični(njegovi sestri) iz ljubosumja z nožem 'rezal' nogo. na srečo je imel nož narobe obrnjen. ko je zrasla jo je takoooo pretepal, da je večkrat ostala brez zraka. veliko je kriv stric, ki je to vzpodbujal in se smejal.
danes se pa zelo dobro razumeta.

anonimna, ne vem kaj ti naj napišem. mogoče se tako obnaša, ker s kreganjem dobi pozornost. povej ji zakaj je kregana, da se bojiš, da bi se zgodilo ravno to kar se je. povej ji, da jo imaš zelo rada. vsak dan si  vzami nekaj čas le zanjo, kot je že marogica napisala.

lp, mika

(odgovor članu dix)
Neposredna povezava do sporočila: 24
10.2.2007 16:05:26   
marcela
Moji user posted image  sta stari 8 in 12, user posted image 10 pa stepej, es arje sploh ne vmešavam več kadar ne posatne prehudo in začnejo nevarne predmete uporabljat, čez 5 minut so itak najboljši prijatelji, če 10 minut koga ni se že grozno pogrešajo. O tem kiloko predavanj user posted image  o nenasilnem vedenju in prijaznih medsebojnih odnosih sem jim že pripravla, pa raje sploh ne bi izgubljala besed. Seveda je najhujši mulc, razbesni ga vsaka malenkost.

Počni kar ti je volja, le poskrbi , da s svojimi dejanji ne prizadaneš drugih

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?