|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septemberke 2007
8.2.2007 12:15:37   
lemavrica
No tudi pri nama se je poznalo da mi že dva dni ni blo treba WC školjke objemat. Je bil tud moj piki presrečen user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 751
8.2.2007 12:55:25   
helenav
Ojla vsem

Meni ej pa še vedno grozno slabo....najhuje je zjutraj, ko je trebušček še prazen in gre za samo eno velikonapenjanje. Ven pa ne gre nič.. Čez dan jem, pa bruham, pa je m in bruham. Včeraj sem ugotovila katra hrana mi ne obrne:-))) user posted image  pohan sir in pomfri user posted image user posted image user posted image  o ja ja...same zdrave stvari..ampak kot sem že prebrala, nisem edina ki ji diši taka hrana.

včeraj sem se na eni fešti najedla pršuta , ker mi je ful pasal..pol pa grozno ugotovila, da sem čisto pozabla, da take stvari - surove - se ne sme jest..oziroma ni priporočljivo..Upam, da ne bo kaj narobe, sicer p amislim, d aga ni kaj dosti ostalo v trebuhu.

Imam eno težavo, odkar mi dela tako slabo zelo težko popijem dovolj tekočine. Namreč več kot pijem vode, bol me žene na wc ( bruhat). zdej se m ugotovila da mi  pašejo gosti sokovi..ampak če tako nadaljujem, z tako pijačo in hrano, bom kamlu dobila +++ kg:-)))

Drugače pa se tudi meni pozna trebušček. Pred tem sem bila vedno v pasu kot manekenka, ne glede na kile meni gre vse v ta zadnjo....trebušček je pa vedno raven, zdej pa se e napihnil ko žogica. v službi moram prav pazit kaj se oblečem, d as mi ne opazi...

Lepo se imejte

(odgovor članu lemavrica)
Neposredna povezava do sporočila: 752
8.2.2007 16:27:24   
sandra85
lepo pozdravljene souser posted image
js sem pa danes bila z dragim in z najino "kuzlo"-psicouser posted image na sprehodu po portorožu, pa na vročo čokolado sva šla...
ma ne mislit, da imamo lepo vreme na obali-prav ne!
2 minuti se sonček pokaže, pol je spet čist črno...sam ne dežuje, tko da sva izkoristla...
po dolgem cajtu....
drugače....slabo....zvečer okoli polnoči mi je vsak dan slabo...zjutraj malo, dokler ne pojem...pol pa je ok....
srček ful lepo-čestitam da ti je uspelo razveselit dragega user posted image user posted image
js nimam problemov-mam rada te igrice, tko da vse potrpim za to user posted image

(odgovor članu helenav)
Neposredna povezava do sporočila: 753
8.2.2007 20:18:45   
september 07
Čao punce.Ful vas je.user posted image
Sem nosecka in to prvič. Datum 4.9. Naslednji pregled mam sele 19.3. Na nuhalno sem se ze narocila 23.2. komaj cakam.Skoz mi je sik pa do kerega tedna to traja?user posted image       Ali je se katera z Vrhnike ali okolice?

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 754
8.2.2007 21:58:22   
guppy
SEPTEMBRKE 2007

29.8. Nikki24 (potencialna septembrka, hihihi)

1.9. CUKRČEK, 2n (dvojčki), okolica Ljubljane
1.9. Marelica, 2n
1.9. Lili17
2.9. lumpa6, 5n, Ljubljana 

3.9. Anonimna 3ROŽICE
3.9. guppy, 1n (dvojčki), Ljubljana
3.9. Pikica pokica, 2n
4.9. surya, Posavje
4.9. bodoča, 1n

4.9. september 07, 1n, Vrhnika 
5.9. Rožica*, 1n
5.9. ursy, 2n, Ljubljana
5.9. nejka7
5.9. Žabonka, Ljubljana

5.9. *Marty* (PP 31.1.), 2n

7.9. Carmy (PP 31.1.), 2n, Domžale
7.9. lemavrica, 1n, Ljubljana 
7.9. Anonimna  ZVEZDICA (PP 31.1.), 1n
8.9. Anonimna user posted image  NEBESA, 2n
8.9. misska, 2n, Ljubljana 
9.9. nestrpnica, 2n, Ptuj
9.9. manca79, Kranj
10.9. LEVASI (12.2.)
10.9. nefretiti, Celje
11.9. Zoya27 (UZ 26.2.), 1n, Izola
12.9. jst86, Škofja Loka
12.9. srček, 1n, Strunjan 
13.9. Anonimna user posted image user posted image , 2n 
13.9. sandra85 (PP 20.02.), Portorož
14.9. duskamb, 3n, Maribor 
15.9. nora, 1n, Ljubljana
15.9. Anonimna D, 2n, okolica Doba
16.9. cuma, 2n, Koper
16.9. naja07 (PP 2.2.)
16.9. nova169 (PP 6.2.), 1n
16.9. TheAngel, 1n, Kranj
19.9. *ribica*, 2n, Murska Sobota
20.9. kajča, 2n, Kranj
20.9. buškica, 1n, Medvode
21.9. žarnica, 2n
23.9. dorotea (UZ 28.2.), 1n, Severna Primorska
24.9. tianna (PP 14.2.), 1n, Postojna
25.9. Rozmarinka, 1n, Ljubljana
26.9. sevenka (PP 14.2.), 1n, Domžale
26.9. taček
?.?. helenav, 1n, Izola
27.9. tanja981 (PP 13.2.), 2n
28.9. jacklyn, 4n, Logatec
28.9. andreja32 (PP 5.3.), 4n, okolica Kamnika 
30.9. Tanja Lina, 1n
??.9. katjuša79, 2n 

user posted image  user posted image user posted image  nove nosečke: Nikki24 (jo vzamemo za svojo), september 07

Trenutne težave večine septembrk: slabost, boleče prsi, smrdi, mozoljčki, nekaterim se že pozna trebušček, knjige še posebej smrdijo, če se je treba učit user posted image

Kandidatke za Tečaj za zgodnjo nosečnost (21.2., Ljubljana):
lemavrica, nora, TheAngel, guppy

Če katera želi, da jo odstranim s seznama, pa se ne bi rada izpostavljala, mi lahko pošlje ZS.

(odgovor članu september 07)
Neposredna povezava do sporočila: 755
8.2.2007 22:00:51   
guppy
nefretiti, je ostalo kaj sladkarij zame? user posted image

lumpa6, kaj te ponoči matra? A se je to dogajalo že pred nosečnostjo ali to zdaj na splošno bolj slabo spiš? Kako si?

Jaz sem mela dan bolj tako-tako. Včerajšnje nočne slabosti so se potegnile še v dan, tako da sem bolj boga. Še najlepši del dneva mi je bil, ko je prišel brat na obisk - takrat on udriha po klavirju, jaz pa zraven krulim opere. Kok sva se smejala user posted image  user posted image  user posted image

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 756
8.2.2007 22:02:57   
lemavrica
Čer,
danes sem pa jest boga, sem ravno nazaj iz WC-ja. Sem jedla sladoled pa me je štrafalo user posted image .
Nespečnost pa tudi mene matra, že cel teden ne spim.

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 757
8.2.2007 22:09:18   
guppy
lemavrica, danes sem pa jaz tukaj, da tebe tolažim.
Si kako lahko pomagaš? Kakšen čaj, rupurut, kokakola, skorja kruha...?

Neposredna povezava do sporočila: 758
8.2.2007 22:14:23   
lemavrica
Zaenkrat je ok, edini kar je je da imam ogaben okus v ustih kljub temeljitemu čiščenju zobuser posted image . Ma sej če bo prov hudo se bom sam spat pobrala. A ti lahko normalno spiš al te kej nespečnost daje?

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 759
8.2.2007 22:19:55   
guppy
Meni ni problem spat, če zaspim... in dokler se ne zbudim.
Ponoči enkrat ustanem, da grem lulat, drugače pa kar ok spim... teh 5 ur ali kolikor nanese vsega skupaj.

Neposredna povezava do sporočila: 760
9.2.2007 0:52:40   
TheAngel
Tudi meni ni problem spati. Ponoči podnevi - od kar pomnim. Ko se uležem je to to.
Sploh (sedaj se še da) na trebuhu pa eno nogo stegnejno eno pokrčeno - mmmm

A ste že probale ta novi jogurt ki je - gozdna jagoda pa vanilija pa girote je en... 10% maščobe
njami je dober

to je to
sicer vse po starem in "krasno"vreme

Kako lepo je biti v troje...

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 761
9.2.2007 0:54:53   
TheAngel
aha še nekaj
tu na prvi strani čvek v pričakovanju spodaj je en forum nosečniški cukrčki

grozljivo malo vpisov - a se res nič ne pocrkljamo?
ne sprostimo pa uživamo? a samo ne pišemo o tem?

(odgovor članu TheAngel)
Neposredna povezava do sporočila: 762
9.2.2007 6:26:46   
guppy
Evo, pa sem oddelala današnjo kvoto 5 ur. Ponoči je spet bila klasika - bruhanje, ustajanje, kislina ... Bogi možek, ki spi zraven in mora potem še v službo user posted image . Že nekaj časa mi ljubkovalno pravi, da sem žabica, ker non stop kolcam, ko mi je slabo... že meji na "kwaaaaak, kwaaaaaaak, namesto hiiiiiik, hiiiiiiik". No, malo humorja je pa treba ohranit. Zato sem danes posebej za to priložnost oblekla majico Crazy Frog user posted image

Cukrčki...? Mene na vsake dva dni možek pocrklja tako, da me namaže s kremo iz L'Occitana, ki mi jo je prinesla prijateljica - 100% karitejevo maslo. Baje je zelo učinkovito pri preprečevanju strij. Koža po tej kremi je dva dni tako svilnata, da ... mmmmmmm user posted image

Uuuu, danes ponoči se mi je pa takoooo sanjalo o rezancih z jurčki v smetanovi omaki.... Uuuuuuuuuuuuuuu. user posted image  user posted image  sta zgleda lačna :)

(odgovor članu TheAngel)
Neposredna povezava do sporočila: 763
9.2.2007 9:06:11   
LEVASI
pozdravljene user posted image . po dolgem času sem našla malce časa da se oglasim. danes se moj dan ni začel najboljše. zjutraj sem bila lačna in ko sem se oblačila v kopalnici mi je ratalo tako slabo, da se mi je zavrtelo, sem se hitro usedla na kado in odprla mrzlo vodo in se shladila po obrazu. me je kar zmanjkovalo, čisto sem se ustrašla. največji problem pa je ker doma še nič ne vedo, mojega pa tudi ni bilo da bi mi lahko pomagal. grozno sem se počutila in čisto brez moči. zdaj sem sicer malce boljše, ampak zgleda da bo današnji dan težek. imam nizek pritisk in mogoče je bil tudi to razlog da se mi je zvrtelo. saj se mi je že prej včasih če sem prehitro ustala, danes je bilo pa grozno. se je še kateri v takšni obliki zgodilo?
no da bo mera polna sem imela pa ponoči čudne sanje, kako probavam neke nove vložke user posted image , sem zjutraj takoj na wc-ju gledala če ni kaj priteklo. pismo ... me vsake take stvari pretresejo.... drugače pa komaj čakam ponedeljek ko imam PP in takrat upam da bo vse ok in da se malo razveselim, ko bom videla srčka.

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 764
9.2.2007 9:16:08   
CUKRČEK
IZVIRNO SPOROČILO: september 07
  Ali je se katera z Vrhnike ali okolice?

Jutrouser posted image

Ja, jaz sem iz okolice Vrhnike.

Drugače sem pa jaz danes lepo doma..sem si izborila dopust. V službi sicer še nisem povedala za nosečnost....bom najbrž nasl. teden povedala. Da potem počasi na dopust popokam in pa na bolniško, ker ful težko sedim 8 ur skupaj.

Počutje je drugače OK....še vedno veliko spim in to mi je kar všeč. Zredila se nisem še nič...treušček pa že čutim, če ležim na hrbtu. Prav tako lepo se čuti, da je nekaj fletnega notri.

lep deževen dan (čeprav bi bilo mnogo lepše, če bi bol sonček)

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu september 07)
Neposredna povezava do sporočila: 765
9.2.2007 9:17:21   
Anonimen
Jutro!

Ojoj Levasi....to pa ni dobro. Upam, da se bo zboljšalo. Nekaj moraš po moje ukrenit, da si dvigneš pritisk. Na pamet mi seveda pride samo kava. Jaz jo kljub vsemu pijem, ampak res eno, supermaksimalno dve.
Tiste, ki smo na progesteronu: slednji znižune pritisk, zato toliko spimo in od tod vrtoglavice.

Jaz sem kar dobro preživela včerajšnji dan, sicer sem si brez predsodkov pred celo žlahto odprla gumb na hlačah, ampak mi verjetno ni nihče zameril.
Danes pa imam možeka doma in mi je obljubil, da greva danes malo v trgovino. Grem v HM gledat, če imajo kaj zanimivega za nosečnice.....aaammmm, bom raje zamenjala hlače, kot pa, da sem kot kak stari pijanec čisto razpeta.

Gupy: tortice je zmanjkalo v šusu, ostalo pa je še polno mesa. Pohanega, šunke, pečenke,....kar češ. Danes bova mlatila meso.

No pa en lep dan, brez težav želim vsem!

(odgovor članu LEVASI)
  Neposredna povezava do sporočila: 766
9.2.2007 9:23:41   
LEVASI
nefretiti sem šla takoj zjutraj na kavo in pojedla sem eno sirovo štručko da pridem k sebi... malce je bilo boljše, ampak še vedno čutim da nisem čisto taprava... tudi jaz bi lahko bila danes na dopustu, pa sem rekla, škoda dopusta pa še petek je... pismo zdaj mi je pa žal, bi lahko vsaj spala doma... upam da bo kaj boljše, ne da se mi pa čisto nič, sedim kot ena reva in bulim v ekran. komaj čakam da bo čas da grem domov.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 767
9.2.2007 9:31:41   
Anonimen
Živjo punce.

Našla sem telefonske številke za NS. Mislim, da vam bo prišlo prav. Delo ni povsem moje, pač pa sem jo povzela od pridne uporabnice foruma iz lanskega leta.

Naj vam bo v pomoč.

Ginekologi, ki opravljajo NS:

POSTOJNA:
Dr. Reš -   05/ 726 – 55 – 71

DOMŽALE:
Dr. Strah (ZD Domžale) – 01/ 724 – 51 – 00
Dr. Šelih - 01/ 72-44-300

MARIBOR:
Dr. Japelj (porodnišnica in fontana)
Dr. Ksenija Pelkič (porodnišnica in privatna ambulanta Gregorčičeva
Dr. Veingerl (ZD Adolfa Drolca – Vošnjakova)

PTUJ:
Dr. Rošič (Ptujske toplice)

DRAVLJE:
Dr. Pušenjak – 051/321-224  in 01/ 510 – 68 – 00 (4D)
Dr. Završnik
Dr. Antonič Babnik

GROSUPLJE:
Dr. Trampuž

JESENICE:
Dr. Tratnjek

ZD NOVO MESTO:
Vsak dan med 7. in 13. uro na tel. št. 031/ 295 – 422

ROGAŠKA SLATINA:
Dr. Franič - tel: 03/ 581 - 55 - 50

Neposredna povezava do sporočila: 768
9.2.2007 10:10:13   
lemavrica
Jest sem pa spet tako slabo spala, pa še zjutraj nisem mogla naprej spat ker me je dež motil ( imava mansardo in ful ropota po strehi ). Upam pa da slabosti danes ne bo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 769
9.2.2007 10:19:39   
TheAngel
IZVIRNO SPOROČILO: nefretiti

Gupy: tortice je zmanjkalo v šusu, ostalo pa je še polno mesa. Pohanega, šunke, pečenke,....kar češ. Danes bova mlatila meso.

nefretiti a mam kak % možnosti da mi recept za tortico napišeš
HVALAAA

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 770
9.2.2007 10:50:02   
žarnica
punce,meni je pa tako slabo danes. Ponoči ob 2h sem se zbudila in dobesedno šla na balkon,na svež zrak. Še zdaj ne morem nič jesti, se mi želodec obrne ko samo zavoham hrano, kaj šele,da bi poskusila. Zdaj sem fantu naročila prepečene,če mi ga bo uspelo pojesti.user posted image Zvija me, sliši se mi pretakanje,....

Sem pa v 8.tednu.

(odgovor članu TheAngel)
Neposredna povezava do sporočila: 771
9.2.2007 10:52:34   
lemavrica
Bošček. Najbolje je da poješ prepečenec in se greš malo uležt.

(odgovor članu žarnica)
Neposredna povezava do sporočila: 772
9.2.2007 11:19:56   
cuma
Daan!

Korajžno punce, še par tednov, pa nam bo boljše! Upam user posted image .
Jaz se pridružujem klubu podočnjakaric....sem tekala na wc namesto, da bi spala. Moj začaran krog: zapeka - driska se ponavlja. Sreča v nesreči je, da me običajno matra ponoči, ko tamala spi in je mož doma. Čez dan, ko sva veliko sami, bi bilo težje.

Me pa drugi teden čaka "prijetno opravilo" in sicer puljenje modrostnega zoba user posted image . Ja, pri vseh zobih, se mi je ravno tam naselil karies in ga moram spravit ven. To bo moje prvo slovo od modrostnih zob. Ostali bodo še malo počakali.

Pogruntala sem, da mi je čez dan veliko manj slabo, če ne jem zjutraj sladkega (marmelade). Zdaj sem na toplih kruhkih s sirom, krekerjih, jabolkih...kosila pa pojem po mojem ravno toliko kot moja 14 mesečnica user posted image  - z razliko, da me ni treba pitati in lahko jem tudi brez igračk, knjigic ali risanke user posted image .

Držite se!

Lp Cuma

Neposredna povezava do sporočila: 773
9.2.2007 11:22:00   
lemavrica
Vidim da nisem edina ki poje ful malo. Me sicer že skrbi da pikica ne dobi vsega, samo če bi pa kej več pojedla bi šlo pa vse iz mene. Sem shujšala za 3kg od začetka nosečnosti.

A je kakšna od vas iz Mengša in okolice? Bi bilo fajn kdaj kako srečanje Septemberk ob kavi organizirat.

< Sporočilo je popravil lemavrica -- 9.2.2007 11:23:53 >

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 774
9.2.2007 11:47:02   
guppy
lemavrica, nič ne skrbi!!! Ginekolog, sestra in tudi osebna zdravnica so me prepričali, da izgubljanje telesne teže v začetku nosečnosti nima vpliva na razvoj zarodka. Hudo je, ko ti gre raven elektrolitov in drugih pomembnih snovi zelo proti minimumu, samo takrat bi že vedela, da si za v bolnico. user posted image  že vzame zase kar rabi, tako da zanj ne skrbi, raje poskrbi zase, da se boš dobro počutila.

Na koncu bomo verjetno še vesele, da smo izgubile na začetku nekaj kilogramčkov, čeprav se sliši neverjetno. Kdo ve, koliko bomo nabrale do konca :)

Uuu, jaz bi tudi bila za kako srečanje, samo da nas minejo tele slabosti. Zdaj nisem za nikamor.

Aja, pa če katero zanima. Na National Geographic bo kmalu oddaja In the Womb (razvoj dojenčka v maternici:

11. februar:
21:00 V maternici: Dvojčki, trojčki, četverčki

12. februar:
01:00 V maternici
05:00 V maternici
06:00 V maternici: Dvojčki, trojčki, četverčki

Neposredna povezava do sporočila: 775
Stran:   <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?