|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Sedenje brez opore
8.2.2007 12:45:12   
ElaM

Naša je stara 7 mesecev, v naročju, med nogami in ob opori zelo lepo sedi, ni nič kriva. Sem jo poskusila včeraj posesti, da bi sedela sama, je pa takoj padla. Sicer je ne posedam, samo sem hotela videti, če se bo ujela na roke.
Kdaj so samostojno sedeli, brez tega, da bi bili kam oprti z rokami ali hrbtom?

:)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Sedenje brez opore
8.2.2007 13:18:54   
L & L
Moj ta večji pri 6m, je že prau lepo sedeu, brez opore, ta mau pa zdaj pri skoraj 6m tut že neki probava sam ni še čist stabilen je še mal pijančka, naj bol ga heca to da ga tako kot ti praviš nese na nos.
Sicer se pa ne sekirej eni prej eni kasnej, tako kot vsaka stvar pri user posted image .

Patrik 24.6.2005
Loris 14.8.2006
Orson 15.4.2009
I & L 26.6.2004

http://patrik-loris.moj-album.com/

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 2
8.2.2007 15:56:36   
lojzika
Pri 9 mes naj bi otrok samostojno sedel brez opore

(odgovor članu L & L)
Neposredna povezava do sporočila: 3
8.2.2007 16:59:04   
sašaš
Meni je v razvojni rekla, da je povprečje pri 8,5 mesecih. user posted image

(odgovor članu lojzika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
8.2.2007 17:15:33   
Seven*
Punce, upam da veste, da se kot sedenje smatra, ko se otrok zna sam iz lezecega polozaja posest. Vsaj tako je v razvojni zadeva definirana. Takrat je osvojil sedenje.

Gospa sem.

(odgovor članu sašaš)
Neposredna povezava do sporočila: 5
8.2.2007 17:16:05   
Seven*
Aja.. In glede na to, da se mora sam posest, je verjetno povprecje res okrog 8 meseca.

Gospa sem.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
8.2.2007 18:17:42   
eya
Če smo ga mi posedel, je sam sedel lepo, brez krive hrbtenice pri 6,5 mesecih. Sam se je pa usedel kasneje, ko je začel postavljati na kolenčka, nekje pri 7,5 mesecih.

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
8.2.2007 19:08:56   
mehurčica
Prvič se je iz ležečega posedel pri 8m in 5dneh, istočasno, kot se je potem kar ob opori vstal na noge. Tako, dA SE JE PA IGRAL SEDE...s tem, da smo ga mi posedli, pa prej.

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 8
8.2.2007 22:24:29   
bini
hm... tale definicija, da se sam usede in šele takrat sedi je men zeloo čudna...
ta velika je sedela in se lovila, ko je rotirala naprej in nazaj že pri 6 mesecih, ampak sama usest se pa sigurno ni znala prej kot pri 1 letu...user posted image

naš ta mali, ki je reden gost terapij na isti način stabilno sedi in se ulovi, ko se za čim stegne ali nagne od 8,5 meseca... sedaj je star skoraj 10,5 meseca pa se še vedno ne usede sam iz ležečega položaja... ampak naša terapevtka to definira, da zares SEDI takrat ko ne omahne in ne pada več user posted image ... tako da tele definicije so kar nekaj... konec koncev pa je važno samo to, da napredujejo, četudi malo počasneje user posted image

Svet je lep!!

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 9
8.2.2007 22:35:01   
Anonimen
hmm..kako naj pa bi se usedel sam? a tako da trebušnjak nardi? ker moja tamala se usde sama iz ležečega na hrbtu tako da se najprej prevali na trebuh pol pa na kolena in pol se iz kolen vsede, al pa vstane ob opori. a je tko ok? ker trebušnjaka pa še ne naredi

(odgovor članu bini)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
9.2.2007 11:20:04   
bini
točno tako kot opisuješ Lara... itak da ne delajo še trebušnjakov user posted image  - sej ga še ti komej user posted image user posted image  tacga tapravga....
ampak naš tud tega prek kolenov še ne obvlada... pa bo že.user posted image

Svet je lep!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
9.2.2007 12:30:21   
lenika
Nekje okoli 7. meseca je začel sedet, da pa se res nikoli ni prevrnil pa šele enkrat proti 8. mesecu, pri 8,5 meseca pa se je začel sam posedat.

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 12
11.2.2007 0:59:57   
Seven*
Lara.. user posted image user posted image user posted image Ni vazno KAKO, vazno je, da se posede sama. user posted image

Gospa sem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
14.2.2007 10:25:56   
pikicaa
Pri 8. mesecih

4.6.2006 je prišla na svet najina največja sreča z imenom Maja
18.1.2008 smo dobili še sončico Klaro.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?