|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Koliko se dotikate?
29.1.2007 20:36:11   
Anonimen
Se radi dotikate (telesno) drugih ljudi? Prijateljev, znancev, sodelavcev? Kaj vam pomeni "naključni" dotik? Je prijeten? Vas spravi v nelagodje?

Kako pogosto objemate svoje otroke kar tako, brez razloga?

Pomeni pomanjkanje dotika pomanjkanje ljubezni ali le pomanjkanje pozornosti v odnosu s partnerjem? 
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Koliko se dotikate?
29.1.2007 20:48:09   
Anonimen
Jaz se na splošno ne dotikam. Partnerja že, to mi je domače, tujih ljudi, prijateljev, znancev pa tudi staršev pa sploh ne. Le pri otroku je drugače. Mogoče tudi zato, ker vem, kako je dotik lahko pomemben. Zato, pa tudi čisto iz potrebe, se ga ogromnokrat na dan dotknem tudi kar tako mimogrede. To mi je ful lepo in se mi zdi pomembno in potrebno.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
29.1.2007 20:48:38   
Magi*
dej no Mič, tole je čisto preveč težko za ponedeljkov večer user posted image

jaz tamalo skoz objemam in lupčkam, z možem se skoz neki bockava, tudi sicer imam navado ljudi "malce potrepljati". to navado imam najbrž po fotru, ki je balkanc in zanje je značilno, da bolj krilijo z rokami in "trepljajo" sogovornike user posted image user posted image user posted image

dotikanje in spuščanje v osebni prostor je bolj kulturna pojava kot pa kako pomanjkanje ljubezni. različni narodi in celo ljudje si ljubezen izkazujejo na različne načine. pa s tem ne mislim na rek, koji se bije taj, se voli. enostavno smo podalpski homo sapiensi bolj zadržani od mediteransko-balkanskih:) - jap, tako odprta pa spet nisem user posted image

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
29.1.2007 20:51:23   
mojčika
Otroka in moža zelo veliko, tiste resne prijatelje tudi, če se po dolgem času spet vidimo... sicer pa ne, je dovolj topla beseda, ljudje, ki preveč silijo vame, mi niso všeč...

S partnerjem sva oba rada stiskava, najina 9 mesečna pikica pa se tudi rada mucka, štejem ne, je pa sigurno zelo veliko, recimo vsaj enkrat na uro...torej nam je lepooooouser posted image user posted image  brez tega nam ni živeti...

4. 4. 2006 je posijalo sonce z imenom MAYA MARINA
16. 3. 2009 je posijalo še drugo sonce z imenom LUCIJA JULIJA

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
29.1.2007 20:59:28   
lenika
Moža in sina zelo veliko, ostalih pa ne.

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
29.1.2007 21:00:08   
total
Svojega Nika skoz,če jaz ne njega pol on mene,ker se zelo rad cerklja,dragega morem,ker mi je pol dolgcajt....user posted image ,se skoz neki dotikava,kr paše,domače svoje vedno objamem,znance na cesti ponavadi pozdravim,dolgo če nekoga ne vidim dam roko in se tako pozdravimo,dobre prijateljice objamem....

Kaj naj rečem...srečna sm!!!

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
29.1.2007 21:07:41   
LARIKA
Hmm zanimiva tema user posted image
Svojega moža se itak full rada dotikam in zelo rada vidim da se on mene dotika. Dotiki prijatelic mi niso nelagodni, zelo rada jih objamem- še posebej če se dolgo ne vidimo in ob odhodu tudi. Ravno tako jih rada primem pod roko na sprehodu- če nisem z možem. Ravno tako mi veliko pomeni stisk roke, če sem v stiski, ali če vem da je prijateljica v stiski in ji moja bližina veliko pomeni. Našega malega lumpka- nečaka od moža itak obožujem, objemam ga, lupčkam, stiskam k sebi- in mali ve da ga imam neznansko rada. Aja pa tudi svoje starše rada objamem- vedno.
Kar se pa tiče drugih ljudi pa malo manj. V gužvi me živcira če se me popolni tujci dotikajo, se počutim nelagodno. Ampak preživim user posted image .
Edino strašno me živcira če me kdo po laseh boža oz. mi šari- brrrrr me kr zmrazi (edino frizer ima dovoljenje user posted image ), pa mož seveda. Drugim pa ne pustim.

Imejmo se radi

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
29.1.2007 21:14:32   
lojzika
Partnerja in malega ja kar veliko.
Ostalih nikoli. Neprijetno mi je ko me kolegica objema, če mi kdo kaj razlaga in me ob tem treplja po rami ali po nogah in nerada se rokujem ko koga srečam.

(odgovor članu LARIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 8
29.1.2007 21:18:17   
Anonimen
Jaz se pa dotikam sam mojga dečkota.
Očitno sem čudna.
Ampak res mi ne gre to "vdiranje v osebn prostor".
Objamem prijatelje ja, sam tako za roj. dan, če je komu hudo ipd. ne pa kar za brezveze.
Za tuje ljudi mi gre pa sploh na živce če "plezajo" po men.
Pa sm drugač ful carkljivček, ampak sam doma. Prej doma me je pa lahko sam ati cartou, njemu sm pa še pr 20ih na kolenih sedelauser posted image .

Drugače pa res rajš vidim da smo si na določeni razdalji. V nasprotju tega pa ne morem it mimo žvalce brez da bi jo počohala in pocartalauser posted image , pa ni važn al je naša al sosedova al iz kjerkoli že.

Čudakinja očitnouser posted image user posted image , še sreča da sm si istga čudaka najdla, k ma o tem isto mnenjeuser posted image

(odgovor članu LARIKA)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
29.1.2007 21:20:35   
Anonimen
Vsakič več, pa ne vem razlage za to!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
29.1.2007 21:23:00   
Anonimen
Magi*

dej no Mič, tole je čisto preveč težko za ponedeljkov večer user posted image

Spliška je "guilty". Je takooooo lepo napisala nekomu, naj objame svojega otroka [smajli objem].

A spet ne delajo smajliji user posted image

Jaz se pa full rada dotikam ljudi; se takoj počutim bolje, če se nekoga dotaknem ali se kdo dotakne mene, tudi tako mimogrede. Najbrž imam  res nekaj balkanske krvi, sem se nalezla od Mičice user posted image .

Samo kaj če s tem koga motim?

Tiste, ki se ne dotikate rade, kako reagirate in pokažete, da vam to ni všeč? A enako do moških in žensk ali različno glede na spol?

(odgovor članu Magi*)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
29.1.2007 21:23:58   
Seven*
Ej Mic, krasna tema! user posted image user posted image user posted image

Jaz se zelo rada dotikam ljudi,, ki so mi zelo blizu.  To so partner in moji otroci. Zelo nerada pa se dotikam ljudi, ki jih ne poznam.Tudi objem bliznjega znanca, kolega mi ni cool. Mi je pa hudo, ker smo se v druzini zelo malo objemali. Pravzaprav se ne spomnim, kdaj bi me mama nazadnje objela. user posted image Otroke pa skoz nekaj stiskam in zulim in crkljam.

Gospa sem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
29.1.2007 21:29:14   
rija
Jaz pa se rada dotikam ljudi. Seveda tistih, ki jih poznam, ki so mi blizu. Najraje sem se stiskala k mojemu dediju.....ko sva šla spat, sva vedno rekla: hrbte skupaj! In to je bil zame tako nepopisno čudovit občutek user posted image

Bližje mi je človek, večja je pogostost dotikanja.

In če se ti ljudnje dotikajo mene, tega ne jemljem kot vdora v osebni prostor, pač pa kot izkazovanje ljubezni, spoštovanja, prijateljstva.

Absolutno pa nimam rada dotikanja neznancev. Že od nekdaj mi postane kar slabo če se me kdo dotakne, po možnosti še s prepoteno roko, bljak, bljak, bljak....zato tudi nimam rada nobene gužve, kjer je tako dotikanje neizbežno.

...vox populi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
29.1.2007 21:45:44   
Magi*
IZVIRNO SPOROČILO: rija

Bližje mi je človek, večja je pogostost dotikanja.

no ja, saj tako je bilo tudi pri meni mišljeno. glih vsakega z ulice se ne dotaknem user posted image  

imam pa dobro prijateljico - primorka - ona ravno tako rada "treplja ljudi" med pogovorom. najbrž sva si tudi zato tako dobri.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 14
29.1.2007 21:47:15   
plenicka
Jaz se neskončno rada dotikam svojega sinčka, ga objemam, lubčkam, držim za rokico...vsi ostali dotiki so mi v glavnem zoprni. Vsaj trenutno. Objamem tiste ljudi, ki jih imam resnično rada, vendar ne vedno, samo takrat, ko se mi zdi, da so potrebni objema. Rada pa sem objeta, ko mi je hudo. Ne maram, da me objema bivši, ki ga moram srečevati zaradi otročka in to mu jasno povem. Če se me kdo drug želi dotakniti, se včasih odmaknem, drugič rečem, da naj se me ne dotika....čisto enostavno, poveš ali mi/ji kako drugače pokažeš, da so ti ti dotiki zoprni. Verjetno se ne objemam (bolj všeč mi je izraz objemati kot dotikati) zelo rada, ker se doma nikoli nismo...svojega sinčka pa bi rada navadila, da mu iskreni objemi ne bodo tuji...predvsem mamice. 

Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno. (Mali princ)

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 15
29.1.2007 22:05:03   
madela
Tudi jaz se objemam in cartljam s svojo družinico,drugje pa samo ob posebnih priložnostih,kot so rojstni dnevi ali pa božič....
Me pa večkrat objame moja mami,a mi je nekako neprijetno,ker tega pri njej nisem vajena,namreč v mojem otroštvu se ne spomnim,da bi me toliko objemala kot me sedaj.
Jaz pa svoje otroke neprestano cartljam, sina sem tako razvadila,da ga sploh ne morem nikjer pustit malo v varstvu,saj se noče cartljat pri drugih,pa je že dve leti star.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
29.1.2007 22:31:13   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Mič

[Tiste, ki se ne dotikate rade, kako reagirate in pokažete, da vam to ni všeč? A enako do moških in žensk ali različno glede na spol?

Jaz sem čisto skulirana, niti trznem ne. Obvladam čustva "u nulo". Navzven, seveda. Vaja dela mojstra, pa geni tudi. Ampak to ni nič dobrega, vsaj na dolgi rok ne.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
29.1.2007 22:35:18   
Anonimen
Crkljanje doma je na dnevnem redu (torej s Kamikazo in obema mulčkoma), drugače pa nisem ravno človek dotika. Prijateljic in prijateljev ne objemam na veliko. Raznorazna praznovanja so seveda izjema, pa kakšna by-the-way roka na rame med sodelavci tudi, drugače pa spadam očitno med veliko večino RR-ovk, katerim se to zdi vdor v osebni prostor. Istočasno tudi ne maram ljudi v vrstah, ki mi dihajo za ovratnik (pa čeprav me gneča na splošno me moti), v lokalu ne morem sedeti na sredini, ker ne prenesem, da mi nekdo hodi za hrbtom in ga jaz ne vidim - pa še nekaj takšnih stvari je. Pravzaprav se držim preprostega načela - pustim ti dihati in pusti mi dihati. Če pa kdo to mejo prekorači, pa ponavadi reagiram popolnoma drugače, kakor bi se morda pričakovalo - še bolj ga stisnem kot on/a mene, potem se pa odmaknem in rečem:"Ne mi več tega delat, prav?" user posted image

(odgovor članu madela)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
29.1.2007 22:37:49   
soncicaT
Odvisno kdo se me dotika...enostavno ti kdo ne paše...s partnerjem in otrokom valjda se dotikamo, z drugimi pa bolj redko..

Pa ne vem zakaj bi se morali?Nimam te potrebe.Zaenkrat, no. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
29.1.2007 22:43:31   
Slončica
Tud jst se rada dotikam mojga deca pa sevedauser posted image  pa peseka, drgač pa so mi naključni dotiki čist mim zato tud ne maram hodit na sejme pa na koncerte kjer ti vsi po nogah hodjo pa še švic cele dvorane prneseš domov, al pa kake atraktivne razprodaje???!!!Mam kr kurjo kožo ko to vidm.Na banki si pa itak zborim svoj prostor tko da non stop maham z ruzakom na hrbtu al pa kako marelo sučem ipd..če pa kdo ne ve kaj pomen tista zelena črta na tleh mu pa razložm.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
29.1.2007 22:50:36   
Anonimen
Jao - mam čist preveč primorske krviuser posted image user posted image user posted image .
Jst še sodelovcu vrat zmasiram....user posted image user posted image user posted image user posted image ... pa obratno.
Pa kako sodelovko objamem tko...BTW... in obratnouser posted image user posted image user posted image ...

Če se pa mamo tolk radi user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Slončica)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
29.1.2007 22:50:43   
Anonimen
očitno med veliko večino RR-ovk, katerim se to zdi vdor v osebni prostor

Zdaj ste mi pa dale mislit. Večine prijateljev in sodelavcev se dotikam, s  Primorci in Primorkami se večinoma objamemo in to tudi med sodelavci. Ne vem, če je olajševalna okoliščina vsaj to, da je tri četrt sodelavcev moških....user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
29.1.2007 23:35:21   
Anonimen
Z možem, tamalo in našima kužkoma se non stop dotikam, crkljam, objemam, lupčkam, sploh tamalo kar naprej mečkam. Pa z mojima ljubima prijateljicama se ponavadi objamem, ko se vidimo, kar je itak zelo redko, sicer pa dotikanja ne maram. Že z drugimi domačimi ne, npr. s starši ali tastom in taščo (ta dva sta pa ravno kontra od mene in mi gresta na živce), dotikov od tujcev pa sploh ne prenesem. Sem ful alergična na vdiranje v moj osebni prostor in imam kar širok pas. Zdaj če mi kdo vdre not po naključju, potem ignoriram vse skupaj, če je seveda to trenutno, sicer pa najprej dam vedeti z obnašanjem, če pa človek ne pokapira, pa stegnem jezik. Edino pri starših in tastu in tašči še držim jezik za zobmi, čeprav z obnašanjem nazorno kažem, da grejo preko meje, ker se stalno umikam in grdo gledam ter godrnjam. Pa niti ne vem, zakaj sem tiho. Preveč vljudnosti tudi ni vedno dobro.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
29.1.2007 23:44:13   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Mič
Ne vem, če je olajševalna okoliščina vsaj to, da je tri četrt sodelavcev moških....user posted image

Pri meni pa vsi. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
30.1.2007 0:19:47   
polona2
Jaz ne prenesem, če kdo rine v moj osebni prostor. Dobim pike.  Mi je zelo neprijetno in to pokažem, vsaj grdo pogledam, če ne še kaj drugega. Najhujše je okrog novega leta, ko si vsi voščijo, ni hujšega. Ni me treba celo poslinit, ja, tudi jaz vam želim srečno in zdravo...bljeah... Ali pa za rojstni dan, tudi ne prenesem poljubljanja ob voščilu. Krepak stisk roke mi pomeni veliko več.
Skratka, če me kdo želi pripeljati do živčnega zloma, lahko to naredi tako, da me za eno uro postavi na "plac" na Trbižu, kjer me bo lahko oblajal vsak "cigo", ki ima sekundo časa. Ker tam mi je pa samo za umret...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?