paris
|
Uf, sem kar malo pretresena nad tvojo zgodbo - pa nisem ravno dva dni na svetu! Sama imam 17 letnega sina in če pomislim, da bi mi takle počel, mi gredo kar kocine pokonci! Od jeze, ne od strahu! Velikokrat sem že razmišljala, takole ko se pogovarjam s prijateljicami o vzgojnih problemih, kako, da včasih starši tako zgrešimo pri vzgoji? Ali je to preveč ljubezni?Ali premalo? Razvajanje? Pretirano zaščitništvo? Ali se pač nekaterih otrok ne da vzgojiti in vkalupiti? Ker zanimivo je, da je lahko pri hiši več otrok, pa so recimo trije "v redu" eden je pa črna ovca! Pa so imeli vsi enako vzgojo! Ma ne vem no! Mislim,da je zdaj že malo pozno za vzgojne ukrepe, da bi moral tvoj oče sestro vreči na cesto že prej- oziroma obe, če sta taki! Ko sta bili stari 18 let, če sta že takrat takle špilali, bi ju jaz postavila na cesto, pa ljubezen gor ali dol! Da se spravita na mamo in jo tepeta! Mah, če bi bila jaz namesto tvoje mame, bi zagrabila prvo stvar, ki bi jo videla in mahnila smrkljo po buči, da ji ne bi nikdar več na misel prišlo! Pa prekinila bi vse stike z njima, dokler se ne bi skulirali! Saj odrasli otroci velikokrat izkoriščajo " starševsko ljubezen" v nedogled, samo zame to ni ljubezen, to je kvečjemu skrivanje pred problemi, zanikanje in slaba vest! Kje iskati pomoč, ne vem ravno, s takim problemom se še nisem srečala. Mislim si, da bi bilo dobro problem razširiti navzven, morda poklicati na kakšen Sos telefon- oni verjetno vedo, kje poiskati pomoč- samo se bojim, da tvoja starša ne bosta želela, da preveč ljudi ve kaj se pri vas dogaja- ker ju je sram- in to je velika napaka! Tvoji sestri se tega še preveč dobro zavedata! Ti kot starejša sestra očitno tudi nimaš kakšnega vpliva nanju, ali pač? Otroci itak prej kot slej morajo iti od hiše in, če je to prej , jah no, pač je! Jaz sebi nikdar nebi dovolila, da bi se moj otrok tako obnašal do mene! In moj sin to ve! Vidiš, tukaj je po moje pomembna razlika! Moj sin točno ve, da se lahko zanese name, ve, da mu bom pomagala v krizi, ve kako rada ga imam- ampak dobro pa tudi ve kje so moje meje, da meni pač nihče ne bo hodil po glavi- niti lastni sin! Jaz pač nisem zagovornica tega, da je otrok alfa in omega v mojem življenju, otroci so nam dani na posodo- pridejo in gredo in tako je prav! P.S. sem tako dolgo "packala"odgovor, da so ti punce že večino stvari napisale, se strinjam z njimi!