Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: TEŽAVE TRIMESEČNIKA-PREHITEVA 24.1.2007 19:10:08
|
|
|
|
juniorka
|
moja sestra-14 let mlajša- je pri petih mesecih držaje za obe roki lepo okol hodila. Prvezat je nismo mogli!! Pol je pri osmih m in pol shodila! Danes je postavna šestnajstletnica in ji nič ne manjka! Moja izkušnja...
|
|
|
|
RE: TEŽAVE TRIMESEČNIKA-PREHITEVA 24.1.2007 19:12:07
|
|
|
|
April
|
jaz mislim, da ne more bit nič narobe, če sam to zmore. Glej le, da bo imel dosti opore, pa da ne bo predolgo v tem položaju.
|
|
|
|
RE: TEŽAVE TRIMESEČNIKA-PREHITEVA 24.1.2007 19:21:44
|
|
|
|
BarbikaB
|
Če se usede sam (tega verjetno ne naredi), ni problema. Če pa ga vi posedete (ker to kao hoče), potem pa ni v redu. Verjetno misliš, da dvigne glavo pa noge - naj, a ga zato ni treba posedat.... Tudi hoja naokrog po rokicah ni hoja, ampak nekaj, kar se ne sme početi. Seveda enim otrokom to ne škodi, nekaterim pa ja. Več o tem je bilo napisano na MON forumu pediatrija...
|
|
|
|
RE: TEŽAVE TRIMESEČNIKA-PREHITEVA 24.1.2007 19:35:15
|
|
|
|
mtina
|
Po tvojem opisu sodeč, se naš sicer ne dviguje tako zelo, je pa pri nošenju tudi najraje pokonci. Sem pa zadnjič videla po kao "handlingu" en fin položaj. Če boš razumela: pravzaprav v naročju leži, le da je na boku in gleda navzven - v okolico. Našemu to tudi paše, tako da se na tak način nosiva, da ni pokonci. Pa je čisto lahko tako. Drugače je pa normalno, da ase dviguje, saj bo čez dober mesec že sedel in trenira mišice. Meni se zdi pomembno, da ni preveč v tem položaju, drugače je pa čisto ok. Pediatrinja je meni celo rekla, da ga lahko dam na svoje noge sedet, medtem ko jaz sedim, on ima pa pravokotno name ravno hrbtenico. Kot da gleda TV ... A razumeš? Pa je baje čist dober. seveda se ne sme v tem pretiravat. Lepe sanje, Tina
|
|
RE: TEŽAVE TRIMESEČNIKA-PREHITEVA 24.1.2007 22:00:46
|
|
|
|
ABC
|
ČE SI GA DAM V NAROČJE KO SEDIM(TAKO,DA OBA GLEDAVA TV),SE ON NAGINJA NAPREJ,TAKO DA SEDI. ČE PA LEŽI NA HRBTU,MU SPLOH NESMEM DAT PRSTOV,SE PRIME IN POTEGNE NAVZGOR V SEDEČ POLOŽAJ.
|
|
|
|
RE: TEŽAVE TRIMESEČNIKA-PREHITEVA 24.1.2007 22:14:18
|
|
|
|
eya
|
IZVIRNO SPOROČILO: BarbikaB Če se usede sam (tega verjetno ne naredi), ni problema. Če pa ga vi posedete (ker to kao hoče), potem pa ni v redu. Verjetno misliš, da dvigne glavo pa noge - naj, a ga zato ni treba posedat.... Tudi hoja naokrog po rokicah ni hoja, ampak nekaj, kar se ne sme početi. Seveda enim otrokom to ne škodi, nekaterim pa ja. Več o tem je bilo napisano na MON forumu pediatrija... Se popolnoma strinjam z zgoraj napisanim. A ko mu ponudiš roke, ga niti malo ne povlečeš gor? Če ne, potem je v redu, je pač prej utrdil mišice, ki so za to potrebne, čeprav je res zeeeelo zgodaj. Običajno sami sedijo šele okoli 6. meseca in kasneje. Pa še to-pravilno sedenje je, ko je hrbtenica ravna, ne sme biti upognjen v črko C.
|
|
RE: TEŽAVE TRIMESEČNIKA-PREHITEVA 24.1.2007 22:14:50
|
|
|
|
natalia
|
pri nas je bila ista situacija, je zelo hitro sedela,shodila pa je že tudi pri skoraj 11.mesecih. , če zmore ga ne zaviraj.
|
|
RE: TEŽAVE TRIMESEČNIKA-PREHITEVA 24.1.2007 22:17:35
|
|
|
|
Anonimen
|
otroku pusti toliko kot zmore sam, če se sam lahko pobere potem je že dovolj močan, če pa ne zmore sam pa ne smeš silit. otroka ne smeš in ne moreš nazaj dol tlačit še hoče bit pokonci in ne smeš ga dajat pokonci če tega še ne zmore sam. recimo moja 8 mesečnica sama vstane ob opori stoji in malo že prestopa to je ok in ne morem in ne smem jo zdej joooj ti si pa še premalo stara kr lepo klele sedi! ti še ne smeš hodit! . če pa bi komaj znala sedeti in bi jo jaz na silo postavljala na noge, to bi bilo pa zelo slabo!
|
|
|
|
RE: TEŽAVE TRIMESEČNIKA-PREHITEVA 24.1.2007 22:25:15
|
|
|
|
yaris
|
Jaz tudi poznam fantka,ki je star kot naš(8m).Pa je že pri 4.mesecih stal na nogicah in zdaj se že ful plazi.Naš pa se šele zdaj počasi na nogice postavlja.Pa se sploh nič še ne plazi.Res pa je, da je njen bolj suhcene sorte.Medtem,ko naš je pa mali požerušček.Eni so pač prej na nogicah,eni pa pozneje.Otroci so si različni.Važno je samo ,da so zdravi.
|
|
|
|
RE: TEŽAVE TRIMESEČNIKA-PREHITEVA 24.1.2007 22:42:37
|
|
|
|
sabini
|
Naš je star mesec in pol pa sam dviguje glavco, pase kravice ma pravi korenjak je, saj ne smeš ga silit to je pa tudi vse !Kar sam naredi je o.k. No je pa res da ima naš Jan 7 kg in je full močen l.p.
|
|
RE: TEŽAVE TRIMESEČNIKA-PREHITEVA 25.1.2007 12:10:41
|
|
|
|
Nixxon
|
Najin je isto prehiter. Midva mu pustiva, se ne da.
|
|
|
|
RE: TEŽAVE TRIMESEČNIKA-PREHITEVA 25.1.2007 16:39:30
|
|
|
|
S@nta
|
Pri nas bla ista fora,jaz sem se full sekirala,pa je pediater tud rekel,da če je sam tak daleč napreden, ga ne smem nazaj klačit. kriza je bla,ko se je ponoči spomnil,da bi on sedel in se je sred noči dvigoval
|
|
|
|
RE: TEŽAVE TRIMESEČNIKA-PREHITEVA 27.1.2007 21:05:30
|
|
|
|
Anonimen
|
Vse je odvisno od malčka. Naš se je pri treh mesecih dvignil sam v sedeči položaj - me je skoraj kap... Je pa bil zelo močen. Imel je 8 kg.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 27.1.2007 21:43:05
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 27.1.2007 21:45:24
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: TEŽAVE TRIMESEČNIKA-PREHITEVA 27.1.2007 21:55:12
|
|
|
|
Marogica
|
IZVIRNO SPOROČILO: nalin Abc, to kar opisuješ ni ok. Če sem sam iz ležečega položaja prekobaca v sedečega je ok, če mu pa ti daješ oporo, da se dvigne, pa ni ok, ker telo samo ni zmožno še najbolje prenašati dojenčkove teže. Ko bodo mišice toliko natrenirane, da se sam vsede, mu pusti sedeti, do takrat pa se temu čim bolj izogibaj, čeprav te dojenček prosi da ga dvigneš. Tudi če izgleda, kot da je zmožen sam sedet, dejansko ni tako, ker so samo določene mišice toliko razvite da ga držijo pokonci in ne vse. Se strinjam. Ni dobro, kot je napisala nalin.
|
|
RE: TEŽAVE TRIMESEČNIKA-PREHITEVA 28.1.2007 16:15:23
|
|
|
|
atteya
|
Zanimivo - po navadi se ljudje sekiramo in obremenjujemo, če neka zadeva ne gre v smeri, kamor naj bi šla, oziroma gre prepočasi, skoraj nikoli pa, če malce prehiteva. Bolj konkretno, starši se sekiramo, če je razvoj prepočasen, ne pa, če je malo hitrejši. Če se pri tem tvoj malček razvija hitreje kot ostali, potem se pri neki drugi stvari malce počasneje, ampak slej ko prej se bo vse izenačilo. Jaz bi se bolj sekirala, če bi bil na stopnji enomesečnika. Tud moj je malce višje na razvojni stopnji, pa kaj potem, dokler je tako, je že OK, razen, če bi se res pri petih mesecih pokazalo, da se razvija za enoletnika, to bi pa me skrbelo. Jaz bi rekla, da mu nikar ne brani razvoja, kakršnega si želi. Če ga boš ves čas tlačila navzdol, lahko dojame, da se ne sme sedeti ali pa kaj podobnega. In, če se ne bo poskušal usesti in sedeti (pa čeprav se včasih zvrne na bok), potem si tudi mišic, ki še niso povsem razvite, ne more razviti.
|
|
|
| Stran: [1] |
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?