|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   je to delanje razlike
22.1.2007 14:14:05   
Anonimen
Imam 8 let mlajšega brata. Sama sem študentka a ne živim več doma. Sem pa prijavljena doma. No in ko sem rabila nov avto nisem nikomur nič rekla saj imata starša nizke dohodke (v bistvu bolj jamrata da so nizki) in sem si ga kupila sama(bolj bogega pa vendar). Jaz z mojim živim s prihodki okoli 200 tisoč tolarjev mesečno.
No moj brat pa je v roku 2 let dobil poleg vseh drugih stvari tudi 2 stvari katera ena stane okoli 600-700 tisoč sit, v bistvu bi rabil samo eno ampak je sitnaril še za drugo. Moj vedno teži, da naj doma vendar kaj rečem, saj sem tudi odnesla od doma samo svoja oblačila in ničesar drugega. Meni se ni zdelo to nikoli kritično, saj sem se dejansko od doma odselila. In oni pričakujejo od mojega partnerja, kako me bo zalagal z denarci.

Rekla absolutno ne bom doma ničesar, kaj pa si naj mislim, je to res delanje razlike? Mislite da bi moji lahka stisnili kak tolar meni, kljub temu da ne živim več z njimi. Drugi sorodniki namreč svojim otrokom na veliko opremljajo stanovanja in ne vem kaj vse še, jaz pa sem včasih kar malo otožna. Je pa res da imata svojega vnuka zelo rada in mu večkrat kupita kakšno malenkost.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: je to delanje razlike
22.1.2007 14:28:31   
tulip
Mogoče smatrajo, da si ti že 'velika' in da jih ne potrebuješ več kot tvoj mlajši brat. Po drugi strani jih finančno očitno res ne, bolj te moti to, da so njemu nekaj velikega kupili, tebi pa ne, kot da te zato imajo manj radi. Vendar mislim da ni tako, če bi tudi ti malo 'pojokala', bi se sigurno tudi zate potrudili, a ti ni potrebno.

Po pisanju sodeč te je na 'delanje razlik' pravzaprav opozoril tvoj partner in tebi se do njegovih besed niti ni zdelo tako. Ni prijetno, če moraš zagovarjat lastne starše, pa čeprav pred partnerjem.
Mislim da je to to, starša ta imata  ravno toliko rada kot brata!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
22.1.2007 15:25:43   
Anonimen
D0efinitivno to je delanje razlik!za moje pojme....
Zdej pr teb, kasneje pri vnukih.
Dost jih je, ki potem tiste, ki ""so ostali doma" na veliko obsipajo, in jim je samoumevno da vse dobijo, tisti, ki se pa odselijo, so pa že "tuje blago".
In men gre to najbolj na jetra. Če te kdo ne mara Ok, ampak da se kao fine delajo, da imajo vse enako radi, potem pa taka razlika.
Jaz k sreč sem edinka, te razlike nisem občutila,babice sem imela pa ful dobre, saj so vedno enako delile. Mi je zdej tolk bl hudo k gledam, kakšne razlike delajo med vnuki! Pa še bl k me jezek boli k ga tišim za zobe, ko bi včasih najraj rekla, da tut tiste malenkosti ne bi blo trebauser posted image user posted image user posted image bi lažje prenesla, da bi pozabili na  kot pa da serjejo z kakšno mini stvarjouser posted image
A kaj v tvojem primeru?  Jaz ne bi rekla. Sem preponosna. Pa preveč samostojna. Vedno sem se sama znašla. In če bi vidla, da nekomu več dajo, OK, bom jaz mela manj dela z vami. Sem namreč tak človek, da potem če mi nekdo nekaj da, ful odgovornost čutim.
Glede otrok, pa sedaj sem še tiho, sej ne vedo da se delajo razlike, ko jih bodo občutili, bom pa definitvno rekla, ali pa namensko pozabila podarjeno stvar pri njih doma, in jim s tem dala vedet kok mi pomen njihov mini prispevk, ter da vidim njihov maxi prispevek za druge vnuke!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
22.1.2007 15:48:25   
lea23
anonimna, tudi pri meni je tako!
jaz sem se odselila leto dni nazaj, k fantu s katerim sva bila najprej podnajemnika, zdaj je on kupil majhno stanovanje za naju oz. nas, pričakujeva dojenčka. preko študentskega servisa sem zaslužila vsak mesec povprečno 120.000 sit. sama sem si kupila 1 leto star avto, to je vse kar je trenutno moja lastnina. dragi je star 29 let in zaenkrat lepo shajava, res pa je da ima visoko plačo.
stara sem 23 let. brat je 2 leti mlajaši. srednjo šolo je dokončal izredno 1 leto nazaj, in od takrat je dobil resno službo tako da ima mesečni prihodek cca 140.000 sit. oči mu je plačal šolanje ker se mi enostavno ni dalo več hodit k pouku vsak dan 7 ur. kupila sta mu skoraj novega puntota ker je svoj avto razbil po svoji krivdi. 1 leto nazaj je dobil nov računalnik. živi doma, stroškov na mesec nima čisto nič razen računa za mobitel, registracijo avtomobila in kar porabi za bencin za avto.
ko sem bila jst še doma sta mi tudi marsikaj kupila, ne pa za take vsote kot zdaj njemu. bilo je tako da če sem jst dobila nov glasbeni stolp, je on dobil recimo dvd predvajalnik. ampak enkrat je pa tudi treba it na svoje.
evo edino kar jst zdaj dobim od staršev:
- za rojstni dan gotovine 50.000 sit
- darilo za božič v vrednosti cca 5.000 sit
- poleti brezplačen dopust, imamo pač dol apartma.
to je vse. on pa se preserava. pa moji starši nimajo majhnih dohodkov, komot bi tudi meni prispevali kakšen tolar ko sva opremljala stanovanje in ko sm kupovala avto. pa se ni noben on njiju javil, fehtat pa tut nisem hodila.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
22.1.2007 15:52:55   
Mariposa
Ti povem moj primer...isto študentka, ravno tako že dve leti ne živim več doma, tam pa je ostal 10 let mlajši brat. Sicer delam preko ŠS normalno 8urni delavnik, samo mi vseeno še finančno pomagajo doma, predvsem pri stroških stanovanja, pa tudi drugače vedno pazijo, da dobiva enako (recimo gre družinski kolega na Japonsko, tamal mu naroči iPoda, denar nafehta pri mami(čeprav ima svojega) in zaradi tega ona kliče mene, če ga želim tudi jaz). Mene pa to na momente moti, ker se mi zdi, da pridejo leta, ko se mora otrok osamosvojit od staršev in postati neodvisen,..jaz tako še pri 25tih packam fax (letos bo končno padla diploma) in to samo zaradi tega, ker mi je bilo tako lepo, da se mi ni nikamor mudilo...user posted image Kolikor sem razbrala imaš družino in se mi zdi, da te starši jemljejo kot odraslo osebo, ki je sposobna poskrbeti sama zase, konec koncev je enkrat potrebno prerezat popkovinouser posted image Saj ti starši že na ta način, da vnuku kaj kupijo "prikrito" pomagajo.

Ko tonemo, je najbolje, da potonemo prav do dna,
saj se lažje odrinemo kvišku, če se najprej dotaknemo tal.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
22.1.2007 17:53:59   
Anonimen
Bolše tako, kot pa da kasneje gojite zamere in metanje polen pod noge oz. nevoščljivost. Bodite srečne s tistim, kar imate, brez da vam pomagajo drugi, kasneje v življenju boste lažje prišli skozi, ker ste tega zdaj vajeni. In tisti, ki vedno nekaj dobijo od drugih, ko teh ljudi več ne bo, njim bo kasneje v življenju zelo težko, ker jim nekako ne bo šlo skozi...

Simpl k pasulj.user posted image

(odgovor članu Mariposa)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
22.1.2007 18:11:49   
Dashenka
In oni pričakujejo od mojega partnerja, kako me bo zalagal z denarci.

user posted image Čudni starši.
V svetu, v katerem živim, bi si normalen starš želel oz. od svojega otroka pričakoval, da bo samostojno znal poskrbet zase in za svoje potrebe. Ne pa da bo cuzal partnerja za denarce.

Drugi sorodniki namreč svojim otrokom na veliko opremljajo stanovanja in ne vem kaj vse še, jaz pa sem včasih kar malo otožna.

user posted image user posted image user posted image
Še bolj čudno. Na kraj pameti mi ni padlo, da bi mi starši kupovali avtomobile, stanovanja, jih opremljali in podobno. Pa sta oba imela krepko nadpovrečne dohodke.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
22.1.2007 19:02:34   
Anonimen
Imaš 200 tisoč prihodkov, sej to sploh ni slabo, če pa se že odseliš glih tako kot ne moreš pričakovat od partnerja da te zalaga z denarjem tako tega več ne moreš zahtevat od staršev, sej si se prostovoljno odselila.
Ne razumem a bi ti starši moral celo življenje plačevat rento al kaj.
Sicer pasta z partnerjem sedaj v svojem goospodinjstvu, torej sta dva in dva morta za gospodinjstvo tud prispevat, ne pa starši, tvoji al njegovi. 

(odgovor članu Dashenka)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
22.1.2007 22:00:51   
Anonimen
Oba skupaj imava 200 jurjev

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
22.1.2007 22:11:03   
Anonimen
tvoj brat že zna poskrbeti za svojo ritko
poskrbi še ti, na enak način. JAMRAJuser posted image user posted image user posted image
Ker drugač ne bodo ničesar dali, saj si se že odselila in si v njihovih očeh že samostojna. Po inštrukcije pa pojdi k bratu, ke on to očitno obvlada.
Pa veliko srečeuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
23.1.2007 0:17:07   
nejcko
IZVIRNO SPOROČILO: Mariposa

Ti povem moj primer...isto študentka, ravno tako že dve leti ne živim več doma, tam pa je ostal 10 let mlajši brat. Sicer delam preko ŠS normalno 8urni delavnik, samo mi vseeno še finančno pomagajo doma, predvsem pri stroških stanovanja, pa tudi drugače vedno pazijo, da dobiva enako (recimo gre družinski kolega na Japonsko, tamal mu naroči iPoda, denar nafehta pri mami(čeprav ima svojega) in zaradi tega ona kliče mene, če ga želim tudi jaz). Mene pa to na momente moti, ker se mi zdi, da pridejo leta, ko se mora otrok osamosvojit od staršev in postati neodvisen,..jaz tako še pri 25tih packam fax (letos bo končno padla diploma) in to samo zaradi tega, ker mi je bilo tako lepo, da se mi ni nikamor mudilo...user posted image Kolikor sem razbrala imaš družino in se mi zdi, da te starši jemljejo kot odraslo osebo, ki je sposobna poskrbeti sama zase, konec koncev je enkrat potrebno prerezat popkovinouser posted image Saj ti starši že na ta način, da vnuku kaj kupijo "prikrito" pomagajo.

Mariposa, se ne bi mogla bolj strinjati in si res super napisala. Tvoja zgodba je zelo podobna moji - tudi sama sem razvajen otrok skrbnih in pravičnih staršev in imam prav tako razvajenega  brata. Lahko rečem, da so moji starši tako meni kot bratu vedno pomagali in nama še zdaj in čeprav njuna pomoč na prvi pogled ni bila enakovredna, se sama zavedam, da sta vedno pomagala tistemu, ki je v danem trenutku pomoč potreboval in na način, kot je to potreboval. Meni osebno to nikoli ni delalo nobenih preglavic, mojemu bratu pa zelo velike, ker tega enostavno ni sposoben dojeti. In tako je iz vsega lepega, kar bi lahko vsi dobili, nastala situacija, ob kateri mi gre na jok. Zaradi ljubosumnih izbruhov mojega brata, se je naša celotna družina znašla v neiskrenosti, prikrivanjih in zatajevanjih. Edini brat, ki ga imam, me nima za sestro, ampak v meni vidi tekmico, grožnjo, nekoga, ki mu odžira materialno zaledje, starševsko pozornost in čas. Žalostno, res žalostno, kajti jaz si bolj kot vse želim, da bi imela brata v pravem pomenu besede, pa ga žal nimam (ok, sva si tudi sicer karakterno zelo različna, pa vendar).
In verjemi, anonimna, imeti življenje, samostojnost in brata/sestro je neprecenljivo in največ, kar lahko starši dajo svojemu otroku - škoda, ker si ljudje delamo probleme tam, kjer jih ni.

< Sporočilo je popravil nejcko -- 23.1.2007 0:19:43 >

(odgovor članu Mariposa)
Neposredna povezava do sporočila: 11
23.1.2007 7:07:37   
srki
IZVIRNO SPOROČILO: Mariposa

Kolikor sem razbrala imaš družino in se mi zdi, da te starši jemljejo kot odraslo osebo, ki je sposobna poskrbeti sama zase, konec koncev je enkrat potrebno prerezat popkovinouser posted image Saj ti starši že na ta način, da vnuku kaj kupijo "prikrito" pomagajo.

Se strinjam in tudi s postom od nati.

(odgovor članu Mariposa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
23.1.2007 9:14:18   
fuzzy
Ja, to je delanje razlik in se mi zdi zelo grdo od staršev. Na tvojem mestu bi se pogovorila z njimi, ker bi me zanimalo, kaj se dogaja. Mogoče se njim zdi, da tebi pomagajo na druge načine, kaj vem. Najslabše bo, če se bo stvari začelo skrivati in delati na potuhnjen način. To pelje v tako žalostno situacijo, kot pravi Nejcko, da je pri njih (Ampak tudi za to so krivi starši, ne brat. Pri nas bi se lahko vsi postavili na glavo, pa starši ne bi dovolili skrivanja, kdo je koliko dobil.).
Skratka, pri nas najbolje deluje poštenost in odkritost. Vsi vemo, koliko je kdo dobil in tega nihče ne skriva. Nekdo dobi prej, drugi kasneje (pač odvisno od tega, kdaj rabi), ampak dobimo pa vsi enako.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 13
23.1.2007 9:43:04   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: fuzzy

Ja, to je delanje razlik in se mi zdi zelo grdo od staršev. Na tvojem mestu bi se pogovorila z njimi, ker bi me zanimalo, kaj se dogaja. Mogoče se njim zdi, da tebi pomagajo na druge načine, kaj vem. Najslabše bo, če se bo stvari začelo skrivati in delati na potuhnjen način. To pelje v tako žalostno situacijo, kot pravi Nejcko, da je pri njih (Ampak tudi za to so krivi starši, ne brat. Pri nas bi se lahko vsi postavili na glavo, pa starši ne bi dovolili skrivanja, kdo je koliko dobil.).
Skratka, pri nas najbolje deluje poštenost in odkritost. Vsi vemo, koliko je kdo dobil in tega nihče ne skriva. Nekdo dobi prej, drugi kasneje (pač odvisno od tega, kdaj rabi), ampak dobimo pa vsi enako.

Imaš srečouser posted image , da imaš takšno družino, no niso pa vse take.

Tudi pri naši se delajo razlike, potegne takratko pa vedno tisti otrok, ki je pošten in neizkoriščevalski, čeprav bolje rečeno takim se reče TEPCI. Sem sama med njimi, ko sem hotela starše razbremeniti s tem, da sem se odselila in sama služila svoj kruh, naj končno začneta uživati življenje, če prej nista mogla, ko so bili otroci doma.

In kaj to pomeni, starši bodo otrokom pomagali kolikor bodo lahko, le da bodo tistemu otroku, ki je bolj "potreben" pomoči pač pomagali še bolj, ne glede na to kako je do tega prišlo. Se pravi tisti, ki mu " nevidno" izsiljevanje ni tuje in z levo roko na spreten način obrne starše pod pretvezo" joj sem bogi" bo dosegel več kot tisti, ki prav tako potrebuje pomoč, pa za to ni izkoriščevalski in upa, da mu bodo starši vseeno pomagali, pa potegne takratko.

In prav nam je vsem, ki smo taki, pošteni, odkriti in dobrosrčni, sicer lahko zaspimo mirne vesti a nam ni vseeno, zakaj starši, ki ne vidijo milimetra pred sabo kaj jim drugi otrok dela, avtomatsko naredijo vse, da otrok ne bo česarkoli prikrajšan. Zato pa prikrajšajo drugega, ker vsem otrokom v isti meri ne morejo dati, ker so situacije različne.
Pri starših je tako, naredili bodo tisto, kar bo njih najmanj bolelo, ne pa otrok in dandanes ni več vzgojnih lekcij, ker se nam otrok preveč smili, ne zavedamo pa se da delamo sebi uslugo in ne otroku. Čustva premagajo razum, zato pa se to dogaja.

Moj oče mi je nedolgo tega nazaj rekel, da sem sama kriva, da sem dobrota, ki pa na koncu ostane sirota. In prav ima.....

(odgovor članu fuzzy)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
23.1.2007 11:44:41   
Sita
Tule na Koroškem pravijo nekako takole, da je treba jambravcu vzet, bahavcu pa dat.
Različno sporočamo svetu in tako tudi dobimo. Tudi v družinah je tako.
Moja najstarejša hči bi na primer rada zmeri tisto majčko, pa tiste hlače in pri tem milo prosi v trgovini in me milo gleda in ji seveda kupim, če morem.
Druga ne reče nič, pa ji kupim le, kar mislim, da rabi. Tretji pa sploh ne kupim, ker lahko nosi za prvima dvema in se s tem kar strinja, no včasih pojamra, zakaj je tazadnja.
Pa kaj tu storiti? Naj kupim ta srednji nekaj, za kar ji ni dosti mar, ker je skromna, pravi, da ji ne pomeni kaj dosti moda, važno je da ima kaj za obleči?
Ali naj kupujem najmlajši, če ima že tako polno omaro za obema večjima, denarja pa nimamo - v bistvu moramo pazit na vsak cent?
Kaj pa največji, ki mi vsak dan govori, kako so druge sošolke bolj raznoliko oblečene, ona pa nima, ji pa to ogromno pomeni?

In tako neizogibno pride do razlik. Vendar pa ta druga dobi kaj drugega, včasih kaj, kar sploh nima veze z materialnim, pa tamala tudi.

In vse to sploh ni merilo, da bi imela najstarejšo najraje - še zdaleč ne. Ona mi itak dela najbolj sive lase, saj se ne uči in ne izpolnjuje svojih obveznosti in je trmasta ..... pa največ dobi. Tadruga, na primer, ki je skromna, mi je najbolj blizu. Rada imam pa vse, vsako po svoje, in bi za vsako dala svoje življenje, če bi bilo treba. Pa vendar .... ne vem pa, kako one razmišljajo, ali se jim godi krivica? Pravijo, da ne. Pa je to res? Jaz tudi mislim, da ne.

Tako - povej staršem, če kaj rabiš, bodi odkrita. Lahko tudi pojamraš, da bi rada imela to in ono, pa si ne moreta privoščit ... Probaj, če ti to veliko pomeni oziroma meniš, da se ti godi krivica. Potem boš pa videla odziv.

Veš, starši tudi ne moremo vohat, smo samo ljudje, nam je treba povedat.user posted image

Ljubi svojega moža kot Boga in ti mož, svojo ženo kot Boginjo. Pri tem ni žrtev in nič nam ni težko.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
23.1.2007 12:08:56   
Anonimen
Sita, prav sem te razumela in lepo razmišljaš, vendar pa vseeno menim, da bi srednjo morala malo vzpodbuditi pri izražanju želja, saj si bo, ko bo res odrasla premalo sama privoščila, ker bo podzavestno mislila, da ničesar ne potrebuje a vsakdo nekaj potrebuje vsaj za dušo.(to je le moje mnenje user posted image )

Moj primer je malce bolj grob kot tvoj(no tvoj sploh ni)  , namreč moji starši so pomagali mojemu bratu, ko je bil v godlji z denarjem, niso pa vedeli, da gre denar za drogo, pa so mu ga dajali po 100 tisoč skoraj vsak drugi mesec poleg tega, da je imel stalno službo pa še stanovanje so mu dali,  vidiš meni pa, ki sem jih enkrat samkrat prosila za denar za šolnino, ker pač še nisem dobila plače, da bi lahko poravnala obrok, da sem šla lahko na izpit, pa so mi gladko rekli," ti imaš dobro plačo( imela sem 120 tisoč neto, šolnina je bila 100 tisoč), sama si plačaj šolo"!

Kaj ni to krivica?
Še danes me boli, ko se spomnim maminih besed, zatorej tudi nič nočem od njih. Pa kdaj pa kdaj tudi mene pestijo finančne težave a hvala bogu za prijatelje, da mi kdaj pomagajo, ker k staršem sem šla enkrat in upam, da mi tudi potrebno ne bo kdaj spet iti.

Brat je zašel v še večje težave, prodati so morali stanovanje zaradi njegovih zadolžitev in prišel je spet nazaj domov živet v hišo, brez kakršnihkoli obveznosti, jaz nimam niti svoje sobe več doma, ker sem se pač pred leti odločila iti s fantom v najem garsonjere pa večno ne bom mogla biti v podnajemniški garsonjeri, on pa uživa pri starših sam v 80 kvadratih, no meni pa ne morejo pomagati.

Žal sem pač dobrota sirota, neumna in poštena.

user posted image

(odgovor članu Sita)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
23.1.2007 12:23:50   
Anonimen
Sita, oprosti, ampak za moje pojme delaš svojim otrokom krivico (pišem samo glede na to, kar si napisala). Na tvojem mestu bi za vse tri hčere namenila mesečno enako vsoto denarja (ne do evra natančno, ampak saj veš, kaj mislim), potem pa bi za vsako pač kupila tisto, kar njej nekaj pomeni. Denar pa bi lahko tudi prihranile in bi jim kasneje kupila kaj večjega. Tudi srednja hči, za katero praviš, da je najbolj skromna, ima gotovo kake želje. Mogoče pa si želi kak tečaj ali potovanje ali pa kaj drugega. In to je treba tako razložiti tudi najstarejši, drugače bo celo življenje isto, samo da bodo v igri večje vsote in dražje stvari.
Grozno se mi zdi, kadar delajo starši razlike med otroki. Sploh pri denarju, ko je tako preprosto zadevo pošteno razdeliti (čustva so pač čustva in ne moremo kontrolirati, kdo nam je najbližje).

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
23.1.2007 12:25:22   
fuzzy
Prejšnje sporočilo je moje. Očitno sem pomotoma kliknila na anonimnost. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
23.1.2007 12:31:16   
Sita
Žal mi je za tvojega brata, anonimna. V bistvu imma on hude težave.

V tem primeru bi rekla, da so se najbrž sarši osredotočili na bratov problem, ker tebi zaupajo, da lahko vse sama rešiš in vedo, da si odgovorna. To je edino, na kar bi lahko pomislila, ker sicer ne poznam vaših odnosov. Ali si že prej - v otroštvu čutila, da delajo razlike? So njemu vedno več nudili?

No, kakorkoli že, če jih ne boš več prosila za pomoč, ti svetujem, da jim poskušaš odpustiti in misliš le na svoje življenje s partnerjem. Vprašanje je, kaj starši mislijo, zakaj pomagajo le tvojemu bratu in sama lahko oceniš, ali se lahko o tem z materjo ali očetom pogovoriš. Morda bi pa le poskusila s pogovorom, tako mimogrede?

Drugače pa itak veš, da si srečnejša od brata, imaš urejeno življenje in si lahko ponosna na to, da si odgovorna in neodvisna oseba. To šteje mnogo več, kot če si do grla v dolgovih in te drugi vlečejo iz njih.

Kar se tiče stanovanja, se bo pa sčasoma tudi gotovo rešilo. Veš mi smo tudi še zmeraj najemniki in še kar čakamo (pa so otroci že na koncu osnovne šole), da se bo morda pojavila priložnost, da pridemo do svoje hišice, vendar ni sredstev. To rešujemo tako. Nima smisla biti nesrečen, na toplem smo, bo že, ko bo, če bo. Pota usode so čudna in marsikaj se lahko zgodi. Le oči je treba imeti odprte, da nam priložnost ne spolzi.

Na druge (niti na starše - morda nanje še najmanj) se pa ni dobro zanašat. Jaz se držim tega pregovora: "Pouzdaj se u se i u svoje kjuse."  

Ljubi svojega moža kot Boga in ti mož, svojo ženo kot Boginjo. Pri tem ni žrtev in nič nam ni težko.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
23.1.2007 12:39:53   
Sita
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Sita, oprosti, ampak za moje pojme delaš svojim otrokom krivico (pišem samo glede na to, kar si napisala). Na tvojem mestu bi za vse tri hčere namenila mesečno enako vsoto denarja (ne do evra natančno, ampak saj veš, kaj mislim), potem pa bi za vsako pač kupila tisto, kar njej nekaj pomeni. Denar pa bi lahko tudi prihranile in bi jim kasneje kupila kaj večjega. Tudi srednja hči, za katero praviš, da je najbolj skromna, ima gotovo kake želje. Mogoče pa si želi kak tečaj ali potovanje ali pa kaj drugega. In to je treba tako razložiti tudi najstarejši, drugače bo celo življenje isto, samo da bodo v igri večje vsote in dražje stvari.
Grozno se mi zdi, kadar delajo starši razlike med otroki. Sploh pri denarju, ko je tako preprosto zadevo pošteno razdeliti (čustva so pač čustva in ne moremo kontrolirati, kdo nam je najbližje).

Srednja hči ljubi jadranje in se ga tudi udeležuje. Je športnica, ni afnica kot ta prva in ji je važno le jadranje in to mi tudi pove. In to tudi dobi - družinsko jadranje, kar gremo vsi, ona pa neznansko uživa, če lahko krmari.
Potem - vsi smo šli v Indijo. To je bila itak želja vseh.
In tasrednja zelo rada smuča in to ji je omogočeno. In rada hodi v gore in pleza. Ja, čisto športni tip je in če ji babica kupi verižico (kupi vsem trem), jo da kar dol in pravi, da jo samo moti in jo bo že kdaj imela. Ima pa še nekaj, kar ostali dve nimata: odlično igra flavto pri pihalni godbi in letos bodo šli igrat v Italijo in Francijo. To je njej življenje.
Najmlajša pa ima atletiko in se tudi rada lepo oblači, oblail sicer ne more dobit, ker ima celo omaro lepih za onima dvema, dobi pa MP4 in druge take stvari ....

Ne, ne delam krivice, to vem. Samo vsaka dobi kaj drugega - tisto, kar ima rada.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
23.1.2007 12:40:19   
nejcko
IZVIRNO SPOROČILO: Sita

In tako neizogibno pride do razlik. Vendar pa ta druga dobi kaj drugega, včasih kaj, kar sploh nima veze z materialnim, pa tamala tudi.

Fuzzy, ne vem, koliko otrok imaš, ampak sori, tako simpl pač ne gre. Ne moreš do centa natančno in pravično deliti ne denarja ne materialne vrednosti. Jaz res ne vem oz. se ne čudim, da je toliko klanja po sodiščih in kreganja, če ljudje tako ozko gledamo.
Kaj bi storila ti, če bi imela sina in hčer in bi jima šla kupit čevlje? Sin hoče take, hči take, razlika v ceni je pa 3 jurje??? No, kaj bi sorila, da boš pravična? A miališ, da bo sin jezen, če mu boš kupila želene, vendar cenejše čevlje, ali bo jezen, ker si mu kupila nekaj, kar mu je grdo, je pa dražje?
Enostavno se ne da biti 100% "pravičen". Imaš dva otroka - en hodi na karate, drugi trenira smučanje, pa vsi vemo, da je smučanje veliko dražji špas - kaj storiti? Prvega vpisati še k judu (ki ga ne veseli), samo da si bosta botuser posted image Ma nehajte, no, s takimi.

Če pa se vrnem na zgodbo od anonimne - ja, žalostno je in krivično, ampak ne boš verjela, koliko takih zgodb poznam. Zakaj do tega pride, pa žal ne vem odgovora. Rečem lahko le, da smo ljudje zmotljivi in delamo ogromno napak, ki jih mogoče niti ne vidimo. Tudi tvoji starši niso izjema, ampak taki pač so in težko jih boš spremenila; lahko jih sprejmeš take ali pa daš na off. Žal življenje ni potica.

(odgovor članu Sita)
Neposredna povezava do sporočila: 21
23.1.2007 12:50:14   
fuzzy
No, viidš, Sita, da ne delaš razlik. user posted image Se mi je že prav čudno zdelo, ko si tako napisala. Kolikor te poznam s tega foruma, se mi je zdelo čisto vesoljsko, da bi tako različno ravnala s svojimi puncami.

(odgovor članu Sita)
Neposredna povezava do sporočila: 22
23.1.2007 12:52:22   
Sita
Aja, Fuzzy, žepnine pa nimajo, ker včasih cel mesec sploh nimamo nobenega prihodka. Imamo obrt - enar pride in potem ga spet ni, smo pa skoraj zmeraj kaj v dolgovih. Ja, vse dužine ne morejo dati žepnin. Dam jim pa zmeraj, kar nujno rabijo in za njihove potrebe, tako da otroci ziher ne živijo v pomanjkanju. Prej jaz, ki si res že dolgo nisem kupila nič - ker ni.
Opa, mož mi je kupil včeraj šivalni stroj pri Hoferju, ker je bil poceni. Torej tudi jaz kaj dobim, le sama si ne kupim, ker imajo otroci in položnice zmeraj prednost. Je že tako .... In če otroke vprašaš, kako se počutijo brez žepnine? Rečejo, saj nekaj dobimo od sorodnikov, drugače pa ne rabimo, ker vse, kar rabimo, kupita mamica in ati. Po drugi strani imajo pa cele počitnice morja. Veš, različnim družinam so različne stvari prioritete.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 23
23.1.2007 12:55:06   
Anonimen
Sita,
meni je dovolj, da mi enkrat rečejo NE pa jih zato ne prosim več za pomoč. (če se vrnem k moji zgodbi, ko so rekli NE so imeli denar, če ga ne bi bi jih razumela). Vem da niso slabi, se dobro razumem z njimi, vse sem jim tudi že povedala koliko so razumeli ne vem ampak očitno se moram sprijazniti s tem, da je naš odnos pač tak. Tvoj pregovor pa je še kako resničen. user posted image

nejcko,
vse kar si napisala drži in tega se zavedam, upam pa le, da sama ne bom delala takšne razlike, ko bom mama, čeprav pravijo, da so otroci kopija staršev pa vendarle si tega ne želim,....

(odgovor članu nejcko)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
23.1.2007 13:02:16   
nejcko
No, na koncu itak vedno pridemo do tega, da vi isto mislimo, le drugače povemouser posted image Kar se razlik tiče, pa mislim, da se v večini družin dogajajo take "razlike" kot pri Siti, torej razlike, ki to niso. Problem nastane tam, kjer nekdo vidi samo materialno plat, vse ostalo pa zanemari.
Žal, pa se najdejo tudi taki starši, ki delajo resnične razlike, še huje, delajo jih zavestno.

(odgovor članu Sita)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?