|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kdo jih daje spat ?
19.1.2007 22:00:09   
Meggi
Seveda otroke!

Naše bibe, so zvite, da že imam vsega dost in se za lahko noč pol de.... vsi. Pa cel dan jim pedenaš, eno lulat, drugo previt, ena žejna, druga že kakat, ena zaspana, druga bi rada risala, pa večerja, pa cape,.. in seveda si že konc dneva "dijo-mijo", in te čaka, še uspavalna turneja. Ena bi rada še risanko pogledla, ok drugo takrat v pižamo, spet prva pravljico, druga v postli že vstane (minuto za tisitm ko jo položim v postlo), drugo položim,  če je to mami seveda bo zahtevala še "mamino papo", se že prva zmisl da jo lulat,... pravljico preberemo, si zmisl da bi mami šla zravn spat. Rečem ok pridem, ko bom to in to,.. reče pol pa nikol ne prideš, se mala še kr glasi in spet vstane v postlejci.....
Komu se tuki ne zrola.

A ja seveda ne če imaš samo enega in še tistega si delita dva skupaj z nalogami in skrbjo zraven in pri tem, nima M nobenga drugega dela (v delavnici,...)

Na poti v raj norišnice me vleče,..............
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kdo jih daje spat ?
19.1.2007 22:06:14   
Primoza
Spat daje ankaa, če kdo iziljuje potem je "kazen", da jih dam spat jaz. Seveda je postopek pri meni hitrejši. Tako smo v nekem ravnovesju.

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
19.1.2007 22:06:36   
trixi
mi smo v fazi:me bo tata spravu spaaaat
                     me bo tata pelju u vrtec
                     me bo tata pršu iskt u vrtec

moram zelo lepo prosit in moledovat, da pridem na vrsto,aja, star je tri leta pa pol

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
19.1.2007 22:11:27   
Meggi
in zakaj pol skor vsi najbolj "testirajo" mamice, ko so že itak zmozgane,.............user posted image user posted image

(odgovor članu trixi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
19.1.2007 22:20:07   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Meggi)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
19.1.2007 22:24:48   
Anonimen
Mi, ko gremo spat, gremo spat. Je sicer stara šele 1 leto, vendar jo striktno položim v posteljo, dam flašo, navijem pojočo igračko, ugasnem luč in zaprem vrata. Nič "hočeš, nočeš". Če pa jo daje spat ati bi se pa še igrala, skakala, žgečkala,...nič čudnega da noče zaspat, kadar jo on daje spat.

Pravljice (pesmice zaenkrat) poslušamo med večerjo, med igranjem ali celo med umivanjem. Potem pa v posteljo in...se vidimo zjutraj!
Po izkušnjah mamic, ki imajo raznorazne rituale(branje, božanje,ležanje zraven otrok...)pred spanjem (in po svojih izkušnjah, ko sem bila varuška dvema razbojnikomauser posted image ) začnejo mulčki dobesedno izkoriščat. Pa to pravljico, pa uno pravljico, nočem večerjat nisem lačen in potem ko leže v posteljo:"jz bi jedel, lačen sem", pa zobke še enkrat umit, ker se mu zdi da jih je slabo umil, ne more zaspat, ker ne najde **** igračke,  pa lulat ga že 5-ič, pa hrbet ga srbi in se ne more popraskat, in pižama mu leze v rito....

Sem morala na čase kar ostro nastopit, in potem mi nekega večera reče ta starejši: "bom vse atiju povedal!" Pa sem mu ponudila telefon in rekla:"kar pokliči ga in povej, da ob tej uri še ne spiš! Me zanima na koga bo bolj hud?" No, potem je pa revež zaspal user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil caffee -- 19.1.2007 22:27:01 >

(odgovor članu Meggi)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
19.1.2007 22:41:21   
kofetek2010
tamalo skopamo (največkrat jo kar jaz), v dnevni dobi flašo in gre spat v svojo posteljico - od kopanja do spanja je cca. pol ure in potem je mir v bajti (kar se nje tiče) user posted image  

tavelik je pa druga pesem... od 20h, ko gre tamala spat mu enih 10x rečem, da naj že gre pod tuš in ob 21h, ko ga imam že dovolj se končno spravi pod tuš in spat - tam nekje ob 22h najkasneje user posted image  

petek in sobota sta pa bolj na free in je še vedno pokonci in najeda po Skypu user posted image   ampak počasi ga imam že dovolj user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
19.1.2007 22:47:39   
Seven*
Nekje okrog 20h se vsi spravimo skupaj v spalnico. Jaz sede dojim Emo, BW lezi z Jakobom na postelji. Zapojemo pesmice (cel repertoar), povemo kaksno pravljico. Ko Ema neha vlect, jo dam v posteljco in grem ven, Bigwhale pa potem se Jakoba uspava in ponavadi se sebe. Ga grem potem budit.. user posted image user posted image

Gospa sem.

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 8
19.1.2007 22:51:47   
rija
Pri nas je ritual tak, da ga ati kopa, jaz pa ga dam spat.
Zaspi relativno hitro, edino zadnjih 10 dni me vleče nase in ga moram poljubčkati na ličko....user posted image  če neham, me zagrabi in tako nadaljujeva minuto, dve, potem zaspi.....

...vox populi...

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
19.1.2007 23:30:35   
x_srečka_x
Pri nas jo dajem spat samo jaz, ob omsih je ponavadi že skopana, v sobi dobi še flaško, ko poje jo dam v posteljo in ji dam dudico in ugasnem luč, od takrat se ne uglaša več.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
19.1.2007 23:41:49   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu x_srečka_x)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
20.1.2007 8:32:00   
kepa*
Pri nas je pa takole:
Umivanje od 18.30 do 19.00. potem večerja, potem kaka risanka ali pravljica, umivanje zobkov, ljubčka mami in spat v svojo sobico. Spi njakasneje ob 19.30. Če je ati doma, potem si z njim umivata zobke in ga on položi.

Aja, star je 2 leti.

Letos pa bo!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 12
20.1.2007 9:10:52   
san
pomoje, da jih še nima gleda na mladost (4 mesece)

lp, s

Neposredna povezava do sporočila: 13
20.1.2007 9:35:08   
muki1
Pri nas je tako, da starejšo dajem spat jaz, ker pod nobenim pogojem in niti pod razno ne pride v poštev, da jo da spat kdo drug. Pri mlajši je pa tako, da jo dajem spat jaz, ker ker pod nobenim pogojem in niti pod razno ne pride v poštev, da jo da spat kdo drug user posted image  .

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 14
20.1.2007 9:43:30   
polona2
Oba. Je pa to stvar minute ali dveh,
če seveda prej spalnice ne preuredimo v lutkovno gledališče in potem se zadeva zna zavleči...

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 15
20.1.2007 10:54:49   
srki
Po večini kar jaz.

Za umivanje sem rekla, da en dan jaz, en dan ati, pol pa skoraj zmeraj nanese, da ati nima časa in tako je umivanje skoraj vedno na meni,. Saj če je priden in pri miru, ni problem, ko pa se začne vrtet sem in tja, priamat milo, odpirat vodo na vse, polivat,.... pol pa njega pokličem, pa rečem, na zdaj se pa ti bori z njim. V plenico in pižamo ga spravi očka, za pravljico je ne vrsti mami (popularen je Nodi).

Neposredna povezava do sporočila: 16
20.1.2007 10:57:30   
Anonimen
Jaz.

(odgovor članu srki)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
20.1.2007 17:24:41   
viv_
Mirna: če sva oba doma, potem oba. Ker mora najprej eden povedat pravljico, pa potem drugi... Sicer pa ni važno kdo jo da, itak jo je dajalo spat pol žlahte, ker ji je nadvse fino, če gre za vikend lahko kam prespat user posted image

Zarja: zaenkrat vseeno, ali jaz ali pa mož. Ker ni nobenega uspavanja, je čisto vseeno, kdo jo položi v koš in ugasne luč user posted image

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
20.1.2007 20:52:07   
Luskan
IZVIRNO SPOROČILO: BAGI

IZVIRNO SPOROČILO: x_srečka_x

v sobi dobi še flaško, ko poje jo dam v posteljo in ji dam dudico in ugasnem luč, od takrat se ne uglaša več.

Zobke si nič ne umijete po flaški?user posted image

Verjetno še ni kaj umivati, glede na to, da je rojena septembra 2006.user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 19
20.1.2007 20:56:00   
eya
Ponavadi oba. Ob 7ih ima večerjo, sledi kopanje, a ne vsak dan, preoblačenje, dojenje in umivanje zobkov. Ob 8ih je v posteljici, načeloma takoj zaspi.

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 20
20.1.2007 21:06:16   
Anonimen
kakor pride enkrat eden enkrat drug. tamala gre spat že ob pol 7h..umivanje, previt. v pižamo v krevetka, flašo in spi ugasneš luč in greš ven. tavelka pa ob 8h, umivanje, pižama, v kevetka povedat pravljico zapet kako pesmico, šeenkrat lulat, pol ap nazaj v krevetka in grem ven iz spalnice, pustim vrata odprta da ima luč. postopek je enak al jo daje en al drug. ponavad pride šeene parkrat v dnevno ap jo samo nazaj naženemo. seveda pri tem uspavanju zbudimo še tamalo in pol še una kej poje, al pa joka, pa še njej morš pol ene 2x dudo popravt pol pa počas obe zaspita. ja tko je če vsi spimo v eno sobi! a se že lahko peselmouser posted image

(odgovor članu eya)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
20.1.2007 21:12:57   
Bubamaraa
Jaz jo skopam, jo porihtam ji dam lupčka in tudi vsi ostali...Pol pa gre sama Danaja v pojstlo in lepo zaspi....user posted image user posted image user posted image

...KO TI ŽIVLJENJE PRINESE LIMONE ,ZAPROSI ZA TEQILO,SOL IN SEVEDA ME POKLIČI…

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
20.1.2007 23:04:53   
KBM
Oba!user posted image

17.10.2005 ob 18.40 je na svet prijokala Karin in od takrat naprej je za naju življenje postalo še lepše!!

(odgovor članu Bubamaraa)
Neposredna povezava do sporočila: 23
21.1.2007 23:06:59   
Anonimen
Ker grem jaz zvečer delat, je uspavanje večinoma na Kamikazinih ramenih. Če je Gospod Otrok zelo utrujen, potem tako ali tako sam zaspi kmalu po Dnevniku. Če pa ni, se pa nekaj časa oba zafrkavava, na koncu pa ugotoviva, da je to nesmiselno in ga pač pustiva zbujenega, dokler se sam ne odloči, da je dovolj. Dalj kot do 23-ih skorajda ne zdrži (pustimo izjeme). Pa še zjutraj potem dalj spi. user posted image

(odgovor članu Meggi)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
21.1.2007 23:42:01   
Sonrisa
Večinoma jaz.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?