Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: IVF, ICSI - Januarčice, februarčice 11.1.2007 9:17:56
|
|
|
|
čiška
|
Čarna-drži se!Zdele te mogoče že matrajo upam,da ne bo preveč bolelo in da bo velikkkkkkkk foliklov!!!!Pikovit,joj kolk sem te vesela.Kako je bilo v dominikanski?Tam itak ne more bit slabo,po mojem sta uživala (palmice,morči,ribice,hrana,.......)Jest bi šla kar še enkrat.Kdaj pa se tebi postopek začne?Javi se še kaj.Saša,Mojca,Elysabeth,hvala za lepe želje-živčki me dajejo,saj so samo še 3 dnevi,da zvem ,če je kakšen zarodek ratal!Citrončica,tebi želim eno debelo ,Anabanana,tebi pa želim,da se tele komplikacije nehajo in da prideš čimprej v postopek, še boljš bi pa bilo,da ti rata brez tega!Pozdrav ,tudi vsem drugim puncam,morm it, moj lubi me že spet dol meče iz računalnika!LP
|
|
|
|
RE: IVF, ICSI - Januarčice, februarčice 11.1.2007 13:44:38
|
|
|
|
anabanana
|
Čiška, najlepša hvala za lepe želje, ampak žal po naravni poti ne bo šlo, ker so mi ob zadnji operaciji odstranili oba jajcevoda in en jačnik (pri 26ih-imam pa res srečo ne?). Tako, da je ivf moje zadnje upanje. Držte se borke, da bomo kmalu vse .
|
|
RE: IVF, ICSI - Januarčice, februarčice 11.1.2007 15:18:32
|
|
|
|
Crnitulipan
|
No, pa je tudi famozna punkcija mimo....Ja, Čiška so me kar namatral.... Tebi čim mirnejše dni, vsem ostalim SREČNO. Malo sreče pa tudi potrebujemo, navkljub lepim celicam, dobri hrani, nevemkakšnim prehrambenim dodatkom... na koncu je pomembno, a se jajčece oplodilo, potem koliko jačec se je oplodilo...nakar : a, je vgnezdil ali ne.. in, ko pridemo do uspešne vgnezditve, nas čakajo novi strahovi...kako bo potekala nosečnost v prvih mesecih, se tresemo, ko hodimo v WC preverjat 'situacijo'..., po tem : a se bo srečno izteklo... Vsem nam želim, da bi imele čim prej te zadnje skrbi. Na punkciji nas je bilo kar precej. Moram rečt, da je bilo kar OK, vmes me je dvakrat grozljivo zabolelo - še zdaj boli - pa mi je, ne vem kdo je ta ginekologinja z rdečimi kratkimi lasmi, povedala, da imam folikle bolj zadaj, ker je tudi maternica bolj zadaj in je zato tako zabolelo.. Moram rečt, da ni ravno 'zabavno', je pa bilo za preživet. Pridelala sm 11 foliklov, zdaj pa upam, da se jih bo vsaj nekaj oplodilo in pridem do transferja..... Grem počivat.... čist utrujena... Pozdravček, Čarna
|
|
|
|
RE: IVF, ICSI - Januarčice, februarčice 12.1.2007 7:05:50
|
|
|
|
pika74
|
Punce, jest odštevam... samo še dons (čez 5 minutk ) pa še 2x se piknem, pol pa UZ v Lj Sam pol dobim pa še en nov komplet igel za naprej... in te bojo še hujš kokr tale Suprefact Ma bomo že zdržal - še marskej smo, pa tud to bomo pa-pa se grem mal zafiksat
|
|
RE: IVF, ICSI - Januarčice, februarčice 13.1.2007 10:35:24
|
|
|
|
Elysabeth
|
Da se oglasim še jaz...vidim pa, da nismo nič kaj zgovorne... No, včeraj sem imela punkcijo in zdaj veselo čakamo še na transfer. Juhu!!!!!!!! Kok sem vesela, samo da je "najhuje" za mano, ker sem res kar malo "trpela" od vseh teh hormonov. Sama punkcija je bila pa prava mala malica, res (kar sem pa itak že vedela, če sem tam enkrat že bila)! Sedaj pa samo še transfer damo čez, pa bo! za vse!
|
|
|
|
RE: IVF, ICSI - Januarčice, februarčice 13.1.2007 11:26:05
|
|
|
|
pika74
|
Bravo Elysabeth Sem vesela, da te ni tolk bolelo Kolk jajčk je pa blo, če ni skrivnost? Držim pesti, da se jih čim več oplodi, ti pa mirno počivaj do transferja
|
|
RE: IVF, ICSI - Januarčice, februarčice 13.1.2007 12:25:23
|
|
|
|
Elysabeth
|
Sem vesela, da te ni tolk bolelo Sploh ni bolelo, dobesedno eno olajšanje sem čutila po punkciji, ker me je dobesedno že vse tiščalo in čist "napihnjena" sem že bila. Iz "operacijske" sem dobesedno nasmejana prišla...in sem prov ponosna nase, da se ob takih situacijah lahko tako psihično pripravim in moji glavi dopovem, da pač moram dati to čez in da mi bo lažje če bom sproščena. Torej dekleta...čimbolj sproščeno tam gor na mizi in lažje vam bo! Punkcja res ni noben bav bav! Pridelala sem pa 8 (baje zelo lepih) celic in povedali so mi, da je tudi moževa sperma bila dobra (naj povem, da je vzrok pri nama pri moževih plavalčkih). Upam, da je to dober znak za naprej, ker zadnjič mi niso tudi omenili ne izvida od moža - tako, da upam, da je tokrat sreča res na najini strani! Ker sedaj pa res ni nič več odvisno (no, vsaj mislim tako) od naju...upam, da nama je tokrat res namenjeno! Kok daleč si pa ti Pika? Vem, da imaš v ponedeljek UZ in da dobiš še novo dozo zdravil...in koliko sem na hitro preračunala te potem čez cca. 14 dni (konec meseca) že čaka punkcija, ne? In ostale? Kako ste kaj?
|
|
|
|
RE: IVF, ICSI - Januarčice, februarčice 13.1.2007 13:52:37
|
|
|
|
pika74
|
Elysabeth ti si carica 8 je kar lepa cifra in držim pesti, da se vsi oplodijo . Povej mi samo še to, kaj so ti dali proti bolečinam pred punkcijo? Meni so nazadnje dali en ketonal v tazadnjo in mislim, da so ble še ene tabletke večer pred punkcijo, če se ne motim. Jaz sem danes 4. dan ciklusa... in ja nekje v 14 dneh bi morala bit punkcija, če prav računam...potem pa samo še čakanje...in odštevanje . Se mi pa čudno zdi, da zdaj, po M nimam nekih strašnih stranskih učinkov po Suprefactu. V bistvu me mogoče samo malo glava boli proti večeru. To je vse. Najbrž pridejo reakcije potem, ko bom začela z drugimi inekcijami (pomoje bo Menopur ali pa Gonal F). A ni potem tko, da je treba še nekaj vsak dan kri zjutraj dajat ob UZ? Al kako je že to? Vem, da so punce pri dolgem postopku vedno nekaj čakale in imele kontrolo krvi. Pri kratkem ni blo nič kontrole krvi... Noja, saj bom vidla. To se bo najbrž zdaj začelo dogajat - drug teden. Lp
< Sporočilo je popravil pika74 -- 13.1.2007 13:53:25 >
|
|
RE: IVF, ICSI - Januarčice, februarčice 13.1.2007 16:38:39
|
|
|
|
Elysabeth
|
Ooo, hvala za lepe želje! Pika, brez skrbi. Kakšne pol ure oz. uro (odvisno, kdaj zjutraj prideš na kliniko in seveda kdaj si na vrsti) dobiš Ketonal injekcijo v ta zadnjo (na izbiro imaš pa tudi Ketonal tabletko - ampak injekcija sigurno bolje prime, kar je tudi namen . Zraven dobiš tudi 2 antibiotika in pa tabletko proti bolečinam za domov. Nekatere ženske antibiotik vzamejo kar takoj (torej pred punkcijo), vendar nekaterim je zaradi tega rado slabo. Jaz sem kakšno uro po punkciji vzela antibiotik in tabletko proti bolečinam (ker poznam moje telo - če pravočasno vzamem tabletko, praktično nimam bolečin). Se spomnim, da sem v prvem postopku prepozno vzela tabletko doma in me je potem tako bolelo, da je blo kar hudo. Tokrat pa ne, pa sem imela več celic . Pika, praviš, da nimaš nekih strašnih stranskih učinkov. Pa to je super!!! Kdaj si pa daješ injekcije? Ker če si jih daješ zjutraj imaš sigurno več stranskih učinkov in posledic. Sigurno se jih je bolj dajati zvečer, ker greš potem spat in te "učinke" prespiš. Samo zdaj na sredini pa ravno ne moreš spreminjati tega. Mogoče informacija za naslednjič...saj zdaj boš itak zanosila in rodila in boš šla v naslednji postopek Kateri postopek pa je to zate? Pa še glede krvi in UZ. Ja to je pa kar malo neprijetno, jaz sem ta teden cel teden hodila na UZ in na kri (z izjemo četrtka, ker sem imela v sredo stop injekcijo). A tistim, ki so v kratkem postopku tega ni treba, al kaj? Blagor njim.... Če te pa še kaj zanima (ali pa mogoče kaj bolj podrobnega) pa kar z vprašanjem na plan. Bom z veseljem pomagala. Mejte se!
|
|
|
|
RE: IVF, ICSI - Januarčice, februarčice 13.1.2007 19:19:54
|
|
|
|
pika74
|
A tako praviš . Drugače pa si jaz dajem inekcije vsako jutro nekje med 7 in 7.30h, ker vem, da potem v Lj pridejo ti pregledi in UZ ravno zjutraj in hkrati ponavadi dobiš še kakšno novo porcijo (inekcijo), zato sem se odločila, da si jih tudi jaz dajem zjutraj. Saj veš, da ni potem prevelike razlike, če si naslednjo dam doma . To je moj drugi postopek. Vendar nikoli ne stavim preveč na rezultat. 30% in nič več. Nočem biti preveč razočarana, saj vem, da je tukaj veliko odvisno tudi od sreče. Zdaj grem pa še mal štrikat Smo na vezi
|
|
RE: IVF, ICSI - Januarčice, februarčice 13.1.2007 20:25:06
|
|
|
|
Neža81
|
No, pa da se še jaz javim. Odsotna sem bila dva dni, ker me je iz četrtka na petek ponoči (po inekciji) tako hudo bolela glava, da sem šla k zdravniku po inekcijo. Mislila sem, da mi bo glavo razneslo . No, potem pa sem včeraj šla še na kontrolo za roko, pa so ugotovili da se mi spet voda nabira v zapestju in sem tako morala na punkcijo! Bolelo ko sv . Drugače pa je ostalo po starem... glede vetrov mislim . Najbolj trpita moja rit in moj , ki pa jmu gre iz dneva v dan bolj na . Pika, si že zaštrikala mojmu gas masko?
|
|
|
|
RE: IVF, ICSI - Januarčice, februarčice 14.1.2007 9:54:32
|
|
|
|
pika74
|
Ja Neža81 a ti si imela pa še punkcijo na roki... ti imaš pa res zadnje čase en kup punkcij... Zdaj štrikam za GoYino punčko copatke (enga že imam narjenga) , tako da bo mogla tvoja maska mal počakat... al bo treba pa neki spremenit (mogoče ukinit fižol na jedilniku ). Elysabeth... ravno prej sem brala ena navodila glede OBMP, kjer piše, da se Suprefact v bistvu jemlje od 22. dne ciklusa, pa nekje skoraj do punkcije ... a tako dolgo? Nekje 7. dan oz. kot določi G, pa se Suprefactu začne pridruževati še Gonal oz. nekaj podobnega... Se pravi bo treba zdaj po dve inekciji na dan (madonca bom čist prešpikana ). Potem pa pride še Stop inekcija, to je pa tako , kot je bilo že pri kratkem postopku. Kaj pa Cetrotidi? A to tud pride pri dolgem postopku? Najbrž a? Ma se bomo najedle teh inekcij a ... za cel življenje jih bo zadost . pa-pa
|
|
RE: IVF, ICSI - Januarčice, februarčice 14.1.2007 11:09:52
|
|
|
|
pika74
|
pismu... dons se mi pa ful spi po tej inekciji Sm čist adijo
|
|
RE: IVF, ICSI - Januarčice, februarčice 14.1.2007 19:12:04
|
|
|
|
citrončica
|
Ojla,punce, ja, pri dolgem postopku začneš 22 dan ciklusa s Suprefactom, potem ponavadi še ena pride, potem pa cca.14 dan uporabe Suprefacta dobiš še Gonal F (Menopur),potem pa imaš 10 dan Gonala UZ, pa ti takrat povejo, za koliko dni dobiš še špike(Suprefact in Gonal imaš potem do Stopke), lahko samo par dni, jaz sem imela še en teden, potem pa Stopka, pa punkcija, pa ET, pa 14 dnevno čakanje......no, jaz še 8 dnevno čakanje....in to je to..... Upam, da bo kateri v pomoč!!! Pozdravček
|
|
|
|
RE: IVF, ICSI - Januarčice, februarčice 14.1.2007 21:01:57
|
|
|
|
Neža81
|
Čer! Ravno sem si pičla inekcijo... pod čudnim kotom in je booooooooooooleloooooo!!! Včeraj sem vzela zadnjo tabletko Femoden in sedaj čakam na M.Upam, da čimprej pride. Zanimivo .... dve leti sem jo odganjala, sedaj pa komaj čakam, da pride. Eno vprašanje.... sestra v ambulanti mi pri prevzemu inekcij Diphereline ni nič rekla kak je plan za naprej. Zdaj bom menda enkrat dobla M, na onem listu pa mi piše, da moram 18.1 po druge inekcije in sicer Gonal. Jutri bom poklicala in vprašala kako in kaj naprej. Ve mogoče katera kaj več, kot jaz! Pika, moj je reko, da ti da jurja oz. celo dva več, samo če prej nardiš njemu gasmasko, kot pa tisti copatek . Pismo, kake krče sem dobla po tej inekciji . In kaj delate, razen pike ki štrika?
|
|
|
|
RE: IVF, ICSI - Januarčice, februarčice 14.1.2007 22:59:24
|
|
|
|
pikovit
|
Čao,Čiška Ja kaj naj ti rečem Dominikanska-raj.Tja bom šla sigurno še kdaj ker me je zelo prevzela.Tu sem pozabla ne vse probleme.kar se pa tiče postopka pa še ne vem.Namreč porabila sem že vse 4 tako da sem samoplačnik.JE traba racionlno.2x sem bila na spontancu pa ni bilo nič tako da sem sedaj na pavzi.Nazadnje ko sem bila me je ful podrlo tako da si še sedaj malo ližem rane.Predvsem pa moram shujšat ker sem si v lanskem letu nabrala kar veliko kg tako da..... Želim ti veliko,veliko sreče in da ti tokrat rata ker je dost tega sra .
|
|
|
|
RE: IVF, ICSI - Januarčice, februarčice 15.1.2007 7:19:11
|
|
|
|
leli
|
Dobro jutro! Neža ko nehaš jesti moraš poklicati v ambulanto da ti povedo uro kdaj imaš 18.1.prvi ultrazvok in takrat dobiš še več inekcij dipherine in še gonal zraven.Nato se začne zares.Ali si imela kakšen stranski učinek dipherelina?Jaz imam rahlo krvavitev ampak na listu piše da je to čisto normalno.Upam! Držim pesti za vse ostale...........
|
|
|
|
RE: IVF, ICSI - Januarčice, februarčice 15.1.2007 8:00:42
|
|
|
|
Neža81
|
Hvala leli. Bom danes pokicala za ultra-zvok. In kaj bodo na ultrazvoku videli? Jaz bom najbrž takrat dobla M. Stranski učinki Dipherline: slabost, bruhanje, bolenje prsi, prevladujejo pa vetrovi - strašanski . Saj jaz še imam na zalogi 20 inekcij dipherline in si jih še vedno dajem. a si jih slučajno ne bi smela? Joj, ne me zdaj strašit , da sem kaj zamučkala .
|
|
|
|
RE: IVF, ICSI - Januarčice, februarčice 15.1.2007 8:02:23
|
|
|
|
Neža81
|
Še to leli: imam takšen rahel rjav izcedek. Ko sem ga prvič videla sem tudi čudno gledala. Bomo videli.
|
|
|
|
RE: IVF, ICSI - Januarčice, februarčice 15.1.2007 8:11:40
|
|
|
|
Neža81
|
Sem poklicala. Sestra mi je zadnjič pozabila povedati, da imam v četrtek ultrazvok . Še dobro, da sem poklicala. Hvala leli še enkrat. Samo to me še zanima, kaj pogledajo na ultrazvoku in zakaj gre potem zares? Jaz vedno ko je pri tem postopkiu kaj novega vzamem, kot da gre zares . ŽE ko sem bla na prvem razgovoru v ambULANTI, sem vzela zares , pol pa sem čakala na pošto iz konzilija 11 m.
|
|
|
|
RE: IVF, ICSI - Januarčice, februarčice 15.1.2007 8:36:26
|
|
|
|
Sulfinija
|
Neža! Nisi nič zamučkala kajti sama sem imela v prvem postopku tako terapijo kot jo imaš sedaj ti.Prve injekcije sem si potem daja skupaj z gonalom le ne dan prej sem jih nehala kot pa gomal-f.Na UZ preden ti dajo gonal preverijo,če maš vse ok notri,če ni kakih cist,....Pa pol dobiš špike,se sedem dni špikaš začneš drugi dan M in po sedmih dneh vidijo kok si jih pridelala in nato ti večajo dozo ali pa ostaneš na isti seveda.Po sedmih dnevih gonala pa imaš pač UZ bolj pogosto da vidijo kok rastejo tvoji folikli in tudi injekcije ti pol sproti dajejo. Neži drži se do konca držim ti močne pesti,mda bo na koncu vsega en velik in debel +,ki ti bo prinesel . LP Mojca
|
|
RE: IVF, ICSI - Januarčice, februarčice 15.1.2007 11:16:45
|
|
|
|
leli
|
Neža!Saj sem ti napisala,da si boš dajala dvojne inekcije.Vse je vredu,tolaži me da nimam samo jaz izcedka.Sem že mislila da je kaj narobe ampak saj je logično,v telesu se z temi hormoni marsikaj dogaja.Jaz jem Logest do sobote in v četrtek imam prvi ultrazvok.Komaj čakam.lp
|
|
|
|
RE: IVF, ICSI - Januarčice, februarčice 15.1.2007 12:35:18
|
|
|
|
Elysabeth
|
Sem si "drznila" kar seznam prekopirat in dopolnit seveda: 1) pika 74 - začetek špikanja 31.12., 2.IVF 2) Neža 81 - začetek špikanja 4.1., IVF 3) mekeke - punkcija februar??? 4) Taja 79 - začetek februarja, 2. ICSI 5) Vesna_2 - ??? 6) Elysabeth: začetek špikanja 31.12., punkcija 12.1., 2. IVF 7) Crnitulipan - začetek špikanja december, punkcija 11.1. 8) Mijavček: začetek špikanja 23.1 9) čiška - 2. IVF - 9.1. punkcija 10) Ursulca - dogovor o 2. ICSI 11) leli - začetek špikanja 11.1. 12) nenna - 15. posvet pri Rešu 13) Ninika1 - 15.1. začetek špikanja, ICSI 14.) citrončica - začetek špikanja december, ET 8.1.., TEST 22.1. Drugače pa sploh ne bi bilo slabo, da bi odprle temo pod imenom "Seznam IVF-jevk". Kaj pravite na to? Da bi imele ta seznam pri roki. No...samo predlagam. In kaj počnete?
|
|
|
|
RE: IVF, ICSI - Januarčice, februarčice 15.1.2007 12:41:52
|
|
|
|
citrončica
|
Elysabeth,lepo si se potrudila, ! Ja,jaz delam bolj malo, čakam pa, da mine še en teden!! Zdaj že mene matra, da bi kak test naredila, a vem, da bom le razočarana, ker je še čist prezgodaj!! Babji firbec, ne?.....še 1 teden........ pozdravček
|
|
|
|
RE: IVF, ICSI - Januarčice, februarčice 15.1.2007 12:46:56
|
|
|
|
Elysabeth
|
Citrončica - držim pesti , da boš čez teden dni zagledala ! Kako se pa drugače počutiš? Danes si 7. dan po ET, ne? Res bi bilo še prekmalu za test delat. In...verjamem, da te matra. Spomnim se sebe, ko sem bila prvič v postopku, dnevi so se mi zdeli kot meseci in močno upam, da tokrat ne bo tako in da bo ta čas čakanja hitreje šel mimo.
|
|
|
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?