|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  137 138 [139] 140 141   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke
15.1.2007 9:55:33   
Sibil_
Dobro jutro!

Kaj ni nobene gor, še vse spite al kako?user posted image

LP,
SIbiluser posted image

_____________________________

Moja dva srčka:

angelček Patrik - 13.10.2004 - 05.04.2011
Lukas - 28.02.2007

(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 3451
   RE: Marčevke
15.1.2007 10:05:52   
dolgolaska
KATERI NAJ POŠLJEM ZASEBNO SPOROČILO Z MOJO TEL.ŠT.????
 
Jaz pa komaj čakam sredo ko bova še zadnjič,preden se rodi videla najinega malega sončka(sicer samoplačniški UZ,ampak vseeno....)
 
Tako me peče zgaga,sedaj več ne samo ponoči,ampak tudi čez dan,ravno sem iz trgovine sem si morala kupiti sodo bikarbono,da jo popijem,da bo vsaj malo boljše!
Kako pa ve mirite zgago????Ali vas ne peče????
 
Ponoči zelo slabo spim,ko se obrnem iz enega boka na drugega rabim celo večnost,tok da se čist razčujem,potem me že nekaj dni trebuh boli(ampak ni trd)...in ko bi že lahko zaspala nazaj,pa moj takoooooooooooooo smrči,da ni varjante!KAP!!!!!
 
Drugače pa je vse ok,do sedaj sem se zredila 14kg...kar veliko...,tolažim se edino z tem da sem velika 176cm,in da se ta kilaža pri meni ne vidi tako...G mi zaenkrat ni še nič rekla,kar se tiče tega!
 
...potem imate že več ali manj vse pripravljeno???
Jaz sem včeraj zašila še eno posteljnino za zibko(blago sem kupila že pred 2 mesecema.....ampak ni bilo volje...sedaj pa je bil že skrajni čas...)Ta teden grem še v Lj.po neke malenkosti...kozmetika,pleničke(katere pa boste ve kupile pleničke-Pampers...Lumpi...??????,vložki,varuško,dekico......(TINAAJA a potem se splača kupiti Angelcare??????Katerega si ti vzela?)in pa seveda voziček moram še naročiti,pa še vedno ne vem katero barvo naj vzamem!!!
 
NO ŠE TO:
 
JUTRI IMAVA ŽEEEE 31 TEDEN!.....še malo!!!
 
 
LP!user posted image

(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 3452
   RE: Marčevke
15.1.2007 10:09:19   
Boni3
Javljam veselo novico,po petkovem preplahu,da imam cukr v urinu,sem morala danes še enkrat nesti urin na kontrolo in če ne bi bil ok na glukozo......Pa je blo okuser posted image user posted image user posted image user posted image  Sem ful vesela in sem mogla še vam povedat. Aja,pa še eno vprašanje,tiste,ki ste že dobile papirje zaCSD, v katerem tednu ste jih dobile? Jest sem od prejšnjič že vse pozabilauser posted image

Lepo se imejte,pa kaj se smejteuser posted image

(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 3453
   RE: Marčevke
15.1.2007 10:11:03   
freya
Oj,

Sibil, si me prehitela user posted image .

Jaz sem že s pregleda, vse ok, po 14 ali 15 tednih končno spet UZ. Je bil mali/a postavljen na glavo. A katera ve, a se zdaj še obrača ali je že približno to to (glede na to, da smo že v 34t) ? Včasih se mi namreč zdi, da je postavljen prečno, ker mi tako razteguje trebuh na obe strani, da mi je že čudno, da bi se tako pretegoval user posted image .

Počasi sem že začela pripravljat stvari, ta teden me čaka šivanje posteljnine, pranje+likanje bo pa verjetno počakalo na februar.
Zdaj približno se mi že nekaj sanja o oblačenju user posted image , bi vas pa vseeno prosila za mnenje glede zimskega pajaca. Po eni strani mi je brez veze kupovat majhnega za cca. 2 meseca (marec, april), po drugi strani bi se pa zgubil v velikem (če bi vzela takega za še naslednjo zimo). Zdaj pa ne vem, a pustit ta nakup čisto za na konec, da bo ati to kupil v času pred odhodom iz P (ko bomo vedeli, al bo punca al fant, koliko bo velik, kako bo mrzlo ....) ali je glede na čas to sploh smiselno, in bi ga bilo boljše toliko več oblečt v druge stvari in ful zadekat. Kakšen nasvet?

Lepo se imejte,
Freya

_____________________________

PDP 2. 3. 2007

(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 3454
   RE: Marčevke
15.1.2007 10:15:43   
freya
Pa druge ste me tud prehitele, ko sem tipkala. Ni čudno, če mi je pa spet ratal cel roman user posted image .

Ko omenjate probleme, jaz imam ponoči čisto mravljinčaste in otečene prste, ful težko stisnem pest. Nisem ziher, ampak sumim, da me je to noč krč v dlani, ker sploh nisem mogla nič prstov nazaj dat. Sem se zbudila od bolečin. Moja G pravi, da naj samo Magnesol pijem, pa bo. Pa ne pomaga preveč. Bomo pa preživeli, definitivno!

(odgovor članu freya)
Neposredna povezava do sporočila: 3455
   RE: Marčevke
15.1.2007 10:27:28   
Sibil_
GSM številke meni, kdor pač hoče na seznam.

Freya za pajaca bi jaz kupila majhnega-recimo za velikost 3 mesecev, ker je vseeno dobro da je novorojenček na toplem.PA saj niti niso tako dragi, to pač reskiraš, pa četudi ga potem ne uporabljaš glih pogosto.Aja-pri bundastem pajacku je dobro, da ima dve zadrgi spredaj, jih samo odpreš in položiš noter novorojenčka, potem pa samo zapreš.Drugi patenti za tako majhne niso praktični.user posted image

Pleničke zta enkratno uporabo sem zadnjič kupila v Mullerju in sicer Pampers New Baby, rumen paket.Kupila sem en paket najmanjših in en paket večjih, potem bomo pa že dokupili kar bo treba-bo pač ata bolj leteč po trgovinah.user posted image

Freya mravljinčasti prsti so znak za zatekanje, jaz sem jih imela tudi na koncu prve nosečnosti in to se na žalost samo še stopnjuje.Nič ne moreš, ti pa svetujem, da ne ješ slanega in sladkega, ker to še pospeši zatekanje.Meni so na koncu zatekale tudsi noge in to kar ornk, s prsti na rokah pa itak težko kaj delaš, ko so zatečeni (recimo ful je zoprno kaj rezuat al pa držat, ker so prsti tko trdi).Kaj lahko prosim napišeš mere iz uz?Pa težo-ocenjeno?Drugače pa se ponavadi več ne obračajo, če so v 34 tednu na glavo, ampak nikoli ne veš-če ima še dovolj placa se ti še lahko obrne.Meni se v prvi nosečnosti ni nič kaj dosti obračal, je bil zadnjih 10 tednov kar na glavo obrnjen.

Boni čestitam za cuker, samo da je vse ok.user posted image

LP,
Sibiluser posted image

_____________________________

Moja dva srčka:

angelček Patrik - 13.10.2004 - 05.04.2011
Lukas - 28.02.2007

(odgovor članu freya)
Neposredna povezava do sporočila: 3456
   RE: Marčevke
15.1.2007 10:45:14   
A-N-J-A
Ufffff,pa smo preživeli praznovanje!Bilo je kar naporno,sploh včeraj,ko smo bili 4 pari z enako starimi otročki,od štirih mamic smo tri nosečke ena nas je pa prehitela in ima že 3 m staro punčko(ki pa se je merkala pri babici).Predstavljajte si 4 1.5 letnike,ki skačejo po postelji in se kregajo čigav je Nodi(narisan je na steno)user posted image .
Moje počutje je danes čist na nuli.Boli me grlo,medenico mi najbrž skup držijo samo še par nitkuser posted image ,sem ravno včeri reklauser posted image naj mi s cvingam mal skup zategne medenico.
Danes bom cel dopoldan samo ležala,da bom mela vsaj malo energije popoldan za Elo.
erna14 prav gotovo ni nič narobe z user posted image .Sploh pa če ga čutiš.
malička čestitke za user posted image
tejčica teli deci a?Dejmo jih še mal šimfat,da se jim bo kolcaluser posted image .
PLENIČKE jaz bom kupila Fixsis.Sem jih mela že pri Eli in so mi bile ful všeč,ker so nizke in imajo izrezano za popekuser posted image .Ampak pridejo v poštev samo ko jih široko previjamo,potem pa kar hitro drekec ven uide.No potem pa Pampers New born(rumene).Ko pa preraste te pa Pampers Activ fit(vijolične)Samo te imajo samo od velikosti 3 naprej.Pa seveda morajo bit Pamperske z Mullerjauser posted image .
Boni3 jaz sem mela tud enkrat v urinu cuker(takrat nisem bila noseča)Pa je rekla sestra da sem nabrž prejšni dan velik cukra pojedla.Papirje pa sem jaz dobila v 28 t,od takrat naprej naj bi jih tudi dajali.
freya bajr da začnejo kontrolirat od 35 t naprej,če je postavljen na glavo.Obrnejo pa ga od 37 t naprej,če bi se ravno začel porod,da ne bi bilo prezgodaj.
O oblačenju bom jaz tud doktorirala(pa mam že eno domauser posted image ).Jaz sem tudi hotla kupit kombinezonček(samo ne zimskega,kakšnega s flisa),pa sem potem rajši kupila jaknico.Saj zunaj bo itak v košari pokrit z dekco,pa še košara se čisto zapre.
Mogoče bi bilo res boljše da počakaš da rodiš,pa ti potem user posted image kupi če bo potrebno.

Aja naročila sem se na uz k Pušenjaku.Mam ga 30-ga.Komaj čakamuser posted image .
 

(odgovor članu freya)
Neposredna povezava do sporočila: 3457
   RE: Marčevke
15.1.2007 10:51:34   
*sonchek*
Jutro še od mene user posted image

Najprej mere z zadnjega UZ (pri dopolnjenih 31 tednih):

GV/TT/BPD 78
HC 286
AC 268
FL 60

ocenjena teža ok. 1800 g

Drugače pa pridno nakupujemo - od oblekic imava vse (žabice, benkice, kapice, rokavičke, copatke, kompletki itd.), naročila sva posteljico in voziček, kupila posteljnino... Previjalno dobiva še ta teden, banjico sva si sposodila, kupit pa morava še vso kozmetiko, pleničke in podlogo za previjalno. Naslednji teden začneva s preurejanjem sobice - najprej pleskanje, potem pa limanje Medvedka Pu-ja na stene user posted image  Nato me čaka še pranje in likanje vsega, tako da računam, da bo do konca prve polovice februarja vse pripravljeno - če nas slučajno kaj prihiti...

Danes grem do g. po potrdilo o PDP-ju. Mogoče katera ve, kako je z napotnico za rešilca - a to pripada vsaki? user posted image

Ta teden bom šla s papirji na CSD, potem pa je to več ali manj to. Aja, ta teden je moj zadnji delovni teden user posted image user posted image user posted image

Čuvajte se user posted image

(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 3458
   RE: Marčevke
15.1.2007 11:24:19   
erna14
ojala
hvala za vse vase odgovore.ja otroka uredu cutm in takoj po padcu se je dobr premikal ravno tako vceraj in danes ampak vseen ostaja tisto kaj pa ce.....?tako da pomoje bom popoldan kar svojo g.poklicala da vidm se njeno mnenje kako in kaj.

lp

(odgovor članu *sonchek*)
Neposredna povezava do sporočila: 3459
   RE: Marčevke
15.1.2007 11:33:21   
Boni3
Erna,sej veš beseda ni konj. Jest rajši malo zapaniciram pa je pol ok,kot obratno.
Hvala vam tudi za podatke o papirjih.
Kar se pa oblačenja tiče smo mi pri tavelikem (februarček) naredili tako,da smo ga malo bolj oblekli(kako bolj debelo jopico počez,v košari je imel pa ovčko in smo ga zadekal,pa jasno kapo in je bil zmeraj topel ko polhek,tudi,ko je bil zunaj minus. Tudi zdaj ne bomo komplicirali,jaz kombinizončka ne bom kupila. Sicer pa sej veste kako je stvar navade. Eni otročki so tudi bolj zmrzljive sorte,eni pa koj zašvicajo.

Lpuser posted image

(odgovor članu erna14)
Neposredna povezava do sporočila: 3460
   RE: Marčevke
15.1.2007 11:35:19   
Boni3
Aja Sonchek,napotnico dobi vsaka,se mi zdi,da takrat kot papirje? Točno ne vem kdaj,sigurno jo pa dobi vsaka. Npr,če ti doma odteče voda,je najbolje kar rešilca poklicat.....

(odgovor članu Boni3)
Neposredna povezava do sporočila: 3461
   RE: Marčevke
15.1.2007 11:39:43   
Encijan
Joj, punce, ups user posted image , kako čas hitro teče. Jaz kar ne dojemam, da je do PDP-ja še manj kot 2 meseca oz. še 8 tednov. No, saj zdaj se je gnezditveni sindrom začel dogajati tudi  meni. Potem ko sva spravila pod streho previjalno mizo, sem bila kar nesrečna, ker se ni takoj začelo dogajati naprej. Trenutno sva tako naredila generalko v spalnici z beljenjem vred, pa svoje obleke sva malo pregledala in jih kar precej odstranila (nekaj za stran, nekaj za podarit), jaz sem pomila vsa okna, oprala zavese, začela šivati brisačke in krpice iz tetra blaga, ki menda - poleg navadnih plenic - zelo prav pridejo. Naredila bom še eno večjo brisačo s kapuco za user posted image , frotir bom lepo samo zarobila z robnim trakom, sem dobila kar veselje za šivanje, samo mi gre počasi, ker nimam dosti prakse... Pa cele škatle cunjic sem dobila, ampak na prvi pogled sem bila zelo razočarana, ker se vse skupaj precej sprano in se ponekod ne vidi niti številke, tako da še ne vem, koliko bom uporabila in koliko ne, kako bom pa sortirala glede na velikost pa še manj. Najbrž bom od vsake številke kupila vsaj po en body in potem primerjala. Ali kaj naj naredim? Zraven je tudi precej bodyjev s kratkimi rokavi, pa ne vem, če bodo sploh prav prišli, marca mora imeti  user posted image še dvojen dolgi rokav, potem je treba obleči še dvoje benkice, al kako? Ma, sem čisto obupana glede teh cunjic, najraje bi vse skupaj nakupila. Sicer nisem še vsega pregledala, ampak mi je kar voljo vzelo zadnjič...

Prejšnji teden sem imela pregled in je v glavnem vse OK, razen tablete železa sem dobila, ker mi je hemoglobin še malo padel, pa G je nekaj sumljivo gledal trebuh (kot da je malo majhen) in mi potem zmeril razdaljo SF, ki pa je čisti normalna, tako da imam sedaj ta teden še UZ - upam, da je z bebico vse OK, saj drugače pridno brca. Premer trebuha imam 100cm, koliko pa je kaj vaš, meni se zdi to že kar veliko, glede na to, da se je povečal že skoraj za 40 cm. Če se primerjam s slikami nosečnic po mesecih, ki so objavljene v revijah, mi trebuh res  ne izstopa toliko, samo drugače nisem suhica in sem se zredila bolj enakomerno, na žalost tudi drugam...

Papirje za CSD sem tudi že oddala, pa pozabila vprašati, če dobim kako odločbo ali obvestilo. No, bova vprašala, ko bo papirje oddajal mož, če do takrat še ne bo nič.

Zdaj pa na delo, samo ne vem, česa naj se lotim: sortiranja cunjic, šivanja, likanja, branja, kuhanja kosila. Strašna dilema! Ma, najprej grem še malo ven, je tak lep sonček, bom potem boljše volje...

Lep sončen pozdrav od Encijan

< Sporočilo je popravil Encijan -- 15.1.2007 11:42:39 >

(odgovor članu *sonchek*)
Neposredna povezava do sporočila: 3462
   RE: Marčevke
15.1.2007 12:34:57   
tejčica
Ojla!

Jaz sem se danes že naletala po opravkih. Sva z mojim šibala po bankah za kredit za obnovo hiše. Ima katera kakšno koristno informacijo glede tega? Upam da se bomo še v tem letu selili. Do takrat bomo pa štirje v tem stanovanju. Sicer bi nam kakšen m2 več prišel prav, ampak ni panike. Važno da se dogaja.user posted image

No, jaz sem se do danes že pomirila, moj je pa videl da ga je res malo posral. Mogoče mu bo celo uspelo prestaviti praznovanje na naslednjo soboto, odvisno od službe. V nasprotnem primeru pa pač šoping v Lj odpadeuser posted image , oblekice mi bojo moji morali dol pripeljat. Vse je rešljivo,  samo meni hormončki malo nagajajo in včasih preburno odreagiram. user posted image  SIcer pa je nam user posted image  vse odpuščeno.user posted image  Edini problem je, kako naj Taji razložim, da en mesec ne bo šla na njeno Gorenjsko.

Sibil, saj zato ker mi je G napovedal da me user posted image  lahko prehiti tudi za 2 tedna, sem včeraj tako paniko zagnala. Poškodbe med igro so pa tudi meni dobro poznane. Mi smo imeli največji problem Taji dopovedt, da mi ne sme več po trebuhu skakat. Je čist mahnjena na to.

Dolgolaska, ti se vsaj iz enega boka na drugega lahko prestaviš, jaz pa niti to. Mi user posted image  dovoli ležati samo na levem boku. Takoj ko se obrnem na desnega pa sledi tako bombardiranje, da ni šans, da tako ostanem. Pa ti nočni pohodi na wc... Ampak glede na prvo nosečnost mi gre sedaj še dobro, saj sem takrat spala pol sede, če bi se temu spoh lahko reklo spanje.
Pleničke bom pa jaz za začetek kupila najbrž Fixies, ker imajo luknjico za popek. Za naprej pa Pampers, so se pri Taji dobro obnesle.

Boni3, super za dobre izvide urina.user posted image  Papirje za CSD sem pa jaz dobila cca. 60 dni pred PDP-jem. Pri G sem dobila potrdilo o PDP-ju in šla s tem na CSD.

Freya, čestitke za pregled. Če je pri teh tednih user posted image  postavljen na glavico, naj se ne bi več obračal, ampak nikoli ne veš. Tudi naš user posted image  se je že postavil v pravo pozo.
Glede zimskega pajaca pa tudi jaz še razmišljam kako in kaj. Eni mi pravijo da ga sploh ne rabim, saj ko bomo začeli hodit ven ne bo več tak mraz, pa da naj raje kupim kakšen termo kompletek in user posted image  potem pokrijem še z dekico, drugi da brez pajaca pač ne bo šlo... Glede velikosti pa mislim da je bolje da kupiš za 3 mesece, kot pa da bo prav še naslednjo zimo. Ker če pomisliš bo treba za čez naslednjo zimo kupti pajaca za 1 leto (če pa govorim iz izkušenj pri Taji pa za leto in pol - je bolj velika). V tako velikem pajacu pa se bo user posted image  čisto zgubil.  Je pa tudi meni muka glede tega oblačenja. Taja je poletni otrok in so ji že v porodnišnici oblekli kratke hlače, tako da sem za zimski čas pri novorojenčku čisto izgubljena.

A-N-J-A, da naj ti lubi s cvingami skup zategne medenico!user posted image Sem se do solz nasmejala ob tej tvoji izjavi. Glede na opisano včerajšnje dogajanje, pa verjamem da je bilo naporno. Naj se ti počutje čimprej izboljša.

*sonchek*, glede napotnice za rešilca se mi pa sploh nič ne sanja. Prvič je nisem dobila. Sicer pa stanujem samo 2-3 km od Porodnišnice. Pa čestitke za pregled.

Encijan, ti si pa pridna s šivanjem. Tetra krpice pa res pridejo zelo prav. Jaz jih bom kar kupila, ker nisem ravno spretna za šivanje.
Sortiranje oblekic je bilo pa meni prvič tudi muka, ker nisem imela predstave kako in kaj (no, saj tokrat najbrž ne bo nič boljšeuser posted image , samo začela še nisem s tem). Jaz sem vse dobljene -oblekice pripravila in šele po rojs-tvu sem videla kaj mi bo prišlo prav in kdaj. Je tudi tako, da so si oblekice iste številke med seboj po velikosti dosti različne in ni rečeno da jih bo user posted image  nosil v istem obdobju. Benkice pa meni niso pravno pripravne. Če je široko povijanje še gre (jo zatakneš pod povijalno plenico), drugače se pa vse smuka okrog. Jaz sem raje uporabljala bodije na preklop, kljub temu da sem dobila vsaj 20 benkic (rabljenih). Kratkih rokavov pa nikar ne odpiši. Če bo šlo tako naprej, bomo marca bebice v poletne oblekice oblačili.user posted image

No, danes smo pa tudi na Obali po dooolgem času dočakali sončka!!! Grem malo ven uživat.

Pa pa! 
 

(odgovor članu *sonchek*)
Neposredna povezava do sporočila: 3463
   RE: Marčevke
15.1.2007 12:48:04   
tinaaja
Dolgolaska, Anglecare je stvar odlocitve in tega,ce  zelis dat tok denarja za varusko. Midva sva vzela monitor dihanja in zvoka - ta drazjo opcijo, je bila v akciji za 28.000sit. Jaz bom tko bolj mirna in to odtehta ta denar. Vecina starsev se ne dloci za to, jaz jih imam par v blizini, ki so promotorji tega in sva se zato odlocila.
Freya, midva verjetno za zacetek ne bova jemala zimskega pajaca, ker sem narocila tole zadevo:
user posted image
Od spodaj in strani trocka cisto zavijes v dekico in je ful zasciten. Ce bi se pokazala potreba bi sla pol kupit. Take zadevica gor je ful topla (plis) podlozena in bomo sli v tem iz porodnisnice. Povem samo kot primer nadomestka, ki pa bo uporaben se kasneje.

Jaz tudi mislim, da napotnico za resilca dobi vsaka. Meni bo na naslednjem pregledu spisala vse zadeve. Se prej pa UZ user posted image

Tok me matra, kako je pika obrnjea, ker jo cutim zmeraj pod popkom. Zelo redko, da morda kaj nezno butne visje. Nazadnje je bila z glavo navzdol, ampak nekako imam obcutek, da bi znala bit zdaj z glavo gor, ker bi rekla, da so nogice tiste, ki jih cutim spodaj. Se pa ful pozna, da se zdaj bolj guzi v busi in ne vec tok brca (ko pa se spravi brcat, pa ohoho) user posted image

Druagce pa - jaz sem ful navdusena na solo za starse v LJ. Dopoldne je dost nepolno in mi je ful zanimivo. Pa babice so superuser posted image

Cestitke vsem za opravljene preglede, UZ, se malo pa bomo delale seznam otrockov, ki so prisli na svet user posted image

(odgovor članu Encijan)
Neposredna povezava do sporočila: 3464
   RE: Marčevke
15.1.2007 13:22:24   
A-N-J-A
Oooooo tinaaja,veš da sem ravno danes nate mislila.Jaz še nisem šla v materinsko.ker mi nekizdravje ne služi,vsa sem polomljena in raztegnjena pa se kar ne morem spravit.No pa saj v bistvu sem enkrat že bila,pa vse mam zapisano,samo prebrat moramuser posted image .
Ful je luštna tale"dekca za vajino pupico.Kako jo boš pa v lupinco spravila s to dekico???

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 3465
   RE: Marčevke
15.1.2007 13:28:46   
tinaaja
Anja, ja me nobena ni spominjala nate, tko da sem pogruntala, da te zgelda ni.

Tole z lupinico sem tudi jaz gruntala - ima eno luknjo zadaj ta dekica in sem bom spravila raziskovat, ko bova kupila lupinico. Sem jaz tudi o tem razmisljala, ampak ker nimam lupinice, se nisem mogla probat. user posted image user posted image  Ce se prav spomnim je na skatli od dekice slika otrocka v lupinici, tko da mislim, da je izvedljivo.

(odgovor članu A-N-J-A)
Neposredna povezava do sporočila: 3466
   RE: Marčevke
15.1.2007 13:29:07   
freya
Eni mi pravijo da ga sploh ne rabim, saj ko bomo začeli hodit ven ne bo več tak mraz, pa da naj raje kupim kakšen termo kompletek in potem pokrijem še z dekico, drugi da brez pajaca pač ne bo šlo...


Ma ja, saj glih to je problem. In potem imam še kupljeno blago za neke vrste zimsko vrečo za voziček, sem že mislila, da s tem rešim vse, pa so mi včeraj rekli, da bi morala za v lupinco naredit še ene luknje v vrečo za pasove user posted image . Tako da potem mi ni bilo pa nič več jasno (lupince nimam še doma, tako da bi že prej naumila kako je s pripenjanjem). Joj, kompliciram. Hvala vam vsem za vaše nasvete.

Za rešilca sem jaz tudi že dobila napotnico. Sem pa G vprašala, kaj naredit, če odteče voda (glede na to, da vsak ve drugače). Je rekla, da ni nobene panike, da se lepo vležeš na bok (z brisačo med nogami), da voda počasi odteče (ne da še malo počepaš, da hitreje gre - njene besede prosim), potem pa počasi greš, ni pa nobene panike glede strogega ležanja in vseh ostalih procedur. Tako da res vsak pove svoje.

Pa še mere z UZ (za 33t 7/7):
GV/TT/BPD 85
AC 300
ocenjena teža: 2430g
Glavico je merila, ampak nič vpisala. FL pa sploh ni merila.

Mejte se!

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 3467
   RE: Marčevke
15.1.2007 13:45:17   
tinaaja
freya,
glede odtekanja vode je danes razlagla v soli za starse:
ce odtece dosti pred rokom, je najbolje, da se ulezes, brisaca med noge in ali poklices resilca ali v avtu nastimas stol v lezec polozaj in te dragi, sosed, nekdo pripelje v porodnisnico. Ker je otrocek v 7,8, mesecu se tok mali, je moznost izpada roke, noge,popkovnice, zato je tukaj potrebna vecja pozornost. Definitivno pa ne vec hoje, kuhanja user posted image , tusiranja,..
Ce se zgodi okoli pdp, pa ponavadi glavica zapre porodni kanal in ni moznosti izpada cesarkoli in zato mirno, pocasi v lezecem polozaju v avtu v porodnisnico.
Vazna je tudi barva plodovnice ob odteku vode ob pdp - ce je cista, potem otrocek ni v stiski in je OK. Ce je plodovnica zelena, krvava potem je bolje klicat resilca, ker je vecja moznost, da je otrocek v stiski.

Se nekaj mi je bilo ful vsec, kar je povedala babica: da ce kaksna dobi popadke pred 37 tednom (za ljubljano in okolico), da ji priporoca, da pride rodit v Lj. V kolikor otrocek potrebuje intenzivno nego, ga bodo iz katerekoli druge porodniscince prepeljali v LJ (ce ni prostora celo v Mb), kjer bodo poskrbeli zanj. Mama med tem lezi v porodnisnici, kjer je rodila in ne gre z dojenckom. Jaz grem itak v LJ, ampak za tiste, ki ne greste, pa (bog ne daj) bi se porod zacel prej.

(odgovor članu freya)
Neposredna povezava do sporočila: 3468
   RE: Marčevke
15.1.2007 14:02:00   
freya
Aha, pol bomo pa mi to temo jutri obdelali na šoli za starše. Jaz sem G čist tko vprašala, ker me je zanimalo še njeno mnenje (za vsako stvar namreč pravi, da ni panike, da je vse normalno ...., no, saj v tem stilu je bil tudi njen tokratni odgovor).
Men se tudi ful dopade v šoli v LJ porodnišnici.

Kar se pa tiče lokacije za rodit, sem pa jaz že prej zaradi iste logike sklenila, da grem v LJ. Se mi zdi brez veze komplicirat in hodit nekam drugam, čeprav imam približno enako razdaljo do še dveh drugih P.

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 3469
   RE: Marčevke
15.1.2007 15:05:37   
A-N-J-A
tinaaja ta luknica je prav gotovo za v lupico pripet.No pol je pa to še bl super zadevauser posted image .
Glede odteka vode vam pa lahko jaz iz prve roke povem kako je.Men je pri Eli odtekla voda.Zjutraj sem vstala in sem mela na pižami en flekekec.sem mislila da je bel tok.No se zrihtam in grem na kavč še mal odležat,ker je bila ura šele pol šestih.Se vležem pa samo neki toplega med nogam.No pol sem šla pauser posted image zbudit,ki me je še 100-krat vprašu,če sem ziher.Men je pa vsakič,ko se je ta mala premaknila mal pricurilouser posted image .No tko je blo.

(odgovor članu freya)
Neposredna povezava do sporočila: 3470
   RE: Marčevke
15.1.2007 15:59:59   
Dajadada
Danes je na Babycenter portalu v akciji Philipsov baby phone http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=166195. A mislite, da se ga splača kupiti?
A ima katera več izkušenj s temi napravami? Do sedaj sem zasledila samo debate o Angelcare.
Nekaj bo treba kupiti, pa nimam pojma, kaj bi bilo najboljše. Se pa splača malo premisliti in dobiti kakšno mnenje mamic, ki kaj takega že uporabljajo.

(odgovor članu A-N-J-A)
Neposredna povezava do sporočila: 3471
   RE: Marčevke
15.1.2007 17:00:02   
Dajadada
Če vas zanima, kako naši user posted image  rastejo in se redijo v trebuščku http://www.babycenter.com/general/pregnancy/1290794.html?ccRelLink=&url=%2Fgeneral%2F1498740&xTopic=fetaldevelopment&bus=content.
Lahko primerjate mere in kg iz vaših UZ s povprečnimi.

(odgovor članu Dajadada)
Neposredna povezava do sporočila: 3472
   [Brisano sporočilo]
15.1.2007 19:03:07   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Dajadada)
  Neposredna povezava do sporočila: 3473
   RE: Marčevke
15.1.2007 19:46:48   
*sonchek*
No, pa sem dobila papirje, in sicer 2x potrdilo o PDP-ju, napotnico za rešilca (očitno mi pripada user posted image ) in napotnico za sprejem v porodnišnico. Jutri oz. enkrat ta teden pa šibam še na CSD, da oddam vse obrazce, potem pa upam, da bo nekaj časa mir s temi papirji user posted image
Kombinizonček (kar dva) sva si midva sposodila. Enega imava št. 56, drugega pa 62, poleg tega pa še spalno vrečo (debelejšo) št. 62. Še dobro, da sva si ga lahko sposodila, ker ga drugače definitivno ne bi kupovala - user posted image bi topleje oblekla, pokrila z odejico in to bi bilo to.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3474
   RE: Marčevke
15.1.2007 19:48:26   
sezam
dolgolaska - jaz bom za začetek kupila plenice Fixies. Pri Ana sem imela pampers in smo dobili plenični izpuščaj, nato pa prestavili (po priporočilu pediatrinje) na Fixies in do sedaj nobenega problema. Rekla, da so bolj zračne in manj kemije je notri.  

Kateri ni predaleč, se po tetra plenice, pleničke za brisanje, palčke za ušesa, vložke,... splača iti direktno v Tosamo na Vir pri Domžalah.

Boni3 - user posted image user posted image  za dobre izvide. Potrdilo o PDP sem dobila tam nekje pri 27 t.

freya - mislim, da je malo možnosti, da se ti še obrene drugače. trebuh ti pa verjetno razteguje z nogicami, ki jih steguje. Jaz za začetek nimam zimskega pajaca, ampak sem že pri Ani en malo debelejši in podložen komplet - jopica in hlače. evilko imam pa 68. Ko boš kupovala je pa boljši tak, kot ti ga je Sibil opisala.

*sonchek* - kot vem, vsaka dobi nappitnico za rešilca, vendar velja do najbližje porodnišnice.

Encijan - user posted image user posted image  za tako vnemo pri šivanju. Male krpice iz tetra blaga res prav pridejo, Mi smo jih prvič kar veliko uporabljali, saj je Ana ful polivala in je bila takoj mokra. Je bilo obdobje, ko je imea cel dan podloženo to krpico, ker je skoz kaj nazaj prihajalo, drugače bi jo morala pa skoz preoblačit. Glede št. ti pa svetujem, da jih med seboj primerjaš in tiste, ki so enake velikosti na en kup, druge na drug,... saj tudi, če se številke vidijo, ni nujno, da vse enako velike user posted image . Benkic tudi jaz nisem uprabljala.
Glede velikosti trebuha, se ne sekiraj preveč, saj je pri vsaki drugače. Sestrina kolegica je rodila pred kratkim, in je imela manj trebuha kot jaz pri 7 M, rodila pa fanta težkega 4 kg. S tem da je ona drugače suhica user posted image . Iz CSD dobiš odločbe - mislim da 3 (ena za paket, druga za prvih 105 dni in tretji za nadaljno porodniško - kot se spomnim pride ta kasneje, ko je user posted image  že rojen)
A pri vas je pa sonček. Pri nas je bila pa cel dan megla user posted image .

_____________________________

Sreča ni v tem da počneš to kar rad počneš, temveč v tem, da imaš rad to kar moraš početi. (Sir.S.M.Barrie)

(odgovor članu Dajadada)
Neposredna povezava do sporočila: 3475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  137 138 [139] 140 141   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  137 138 [139] 140 141   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





FOTO: 13 osupljivih fotografij poroda
Fotografinja Leilani Rogers že skoraj pet let ustvarja fantastične slike poroda in dojenja. Delila je zbirko nekaterih n...
Zdravilni čaji za nosečnice in mamice po p...
Ali nosečnice lahko pijejo pripravke iz plahtice? Ali malinovi listi res lajšajo bolečine ob porodu? Kako zdrav je za no...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?