Anonimen
|
Hmmm... saj niti ne vem dobro, kaj spada pod "vsakdanje stvari" in kaj pod "luksuz"... Osnovna kozmetika (šamponi, regeneratorji, geli,...) zame namreč spada pod prvo kategorijo, torej si tukaj nič ne privoščim. Tudi deodorante in roll-on-e bi dala sem zraven. In če potem že lepotilno kozmetiko dam pod "luksuz", cenovno ne zapravim veliko. Enkrat mesečno si kupim parfum Vanderbilt za 20 eurov, enkrat na tri mesece (cca.) si kupim kakšen kos ličila (puder, maskaro, barvico...) - en kos ni nikoli dražji od cca. 15 eurov. Kupujem večinoma kar v DM-u, ker imajo tam vse, kar iščem. Frizer je pri meni redkost (1x letno), ampak ko grem, grem pa v enega najdražjih (Stevo), torej bom to vzela kot "luksuz" (ne pridem skozi pod 60 eurov, pa še najmanj dve uri sem tam). Odkar si obleke kupujem (prej si jih 27 let nisem), sem kar pazljiva pri cenah - za en kos težko dam več kakor 20 eurov. Se mi ne zdi smiselno. In za čevlje velja enako. To je zame potrošni material. Veliko več zapravim za druge traparije, ki mi (pa razumi, kdor more) prinašajo tak ali drugačen užitek. Sem odvisnica od GSM-a in ravno danes so me "razveselili" z decembrskim računom za 200 eurov. Kamikazo je skoraj kap, ampak tudi on ni dosti boljši - 135 eurov. Pa gre ena tovarniška plača samo za Mobitel. Kar nekaj dam tudi za raznorazne časopise in revije - če k temu prištejem še naročnino za Internet, znese mesečno okrog 50 eurov, zagotovo. Zadnje čase imam tudi neko obsesijo na dišeče svečke in palčke in kadila in podobno - tudi okrog 20 eurov mesečno gre, se mi zdi. Če dam pod "luksuz" še pijačke v lokalih in kosila zunaj, pa dostavo na dom in McDonald'se, potem je tukaj še mimogrede 100 eurov mesečno, če ne več. Na nakit na srečo nisem mahnjena, ampak je pa res, da Kamikazo že vztrajno nekaj mesecev načrtno sprehajam mimo neke zlatarne, kjer imajo moj idealni prstan - zlatega, kačo (ovija se okrog prsta), namesto oči ima pa dva smaragda. Cena - "skromnih" cca. 300 eurov. Zakaj neki mi ga Kamikaza ne kupi? Aja, seveda, pa cigareti so "luksuz"... 1 škatlica je 2,20 eura (West rich blue)... x 30 dni v mesecu... Oh, ja...
|