|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kupovanje oblačil vnukom
12.1.2007 22:29:01   
Anonimen
Jaz in moji starši nimamo enakega okusa. Svojega otroka rada oblačim, kot je meni všeč. Večkrat so že kupili oblačila za vnukinjo, na začetku sem bila tiho, potem pa sem enkrat vseeno rekla, da rajši vidim, da sem zraven, ko se kupujejo oblačila, ker vem, kaj imam za kombinirat, vem katera je prava št., kaj otrok potrebuje itd. Rezultat tega pogovora je bila velika užaljenost mojih staršev, češ, oni niso imeli ničesar, ko so bili toliko stari kot vnukinja in ji z veseljem kaj kupijo. Ok, saj ji kupujejo knjige in igrače, stara je skoraj tri leta, vendar ji občasno še vedno kupijo kaj za oblečt. Dostikrat se zmotijo v št. in potem so ji žametne hlače prav npr. sredi poletja.
Danes je bila pri njih v varstvu in je domov prišla z novimi čevlji. Brez da bi mene kdo karkoli vprašal, so šli in ji kupili nove čevlje, čeprav sem bila doma in bi šla lahko z njimi. Pa sigurno ne bo izbrala enakih, ker so čisto fantovski, modri, brezvezni. Vem ,da se podarjenemu konju ne gleda v zobe pa vseeno, žal mi je denarja, bil je vržen proč, ker ji teh čevljev ne mislim obuti. Ko sem izrazila svoje mnenje, tako kot pišem sedajle tole, je bila moja mami zelo užaljena, na koncu pa mi je rekla, naj se malo manj preseravam, da lahko kdaj pride tudi do tega, da ne bom mogla toliko izbirati. Ok, samo, a ni škoda denarja, čevljev sploh ne potrebuje, ima ene super škorenjčke, na pošti pa čaka paket s supergami, ki sem jih naročila, onadva sta za ta paket vedela, pa je šel moj oče vseeno kupit čevlje z vnukinjo,
lahko da sem nehvaležna in presrana, samo cel večer imam pokvarjen, ker vem, s kakšnim veseljem ji je kupil te čevlje, sedaj bom pa prah z njih brisala, še podariti jih najbrž ne morem, ker me bo sigurno vprašal, zakaj jih ne nosi.
Kaj mislite o vsem tem? Vem, da je moja težava malenkostna napram vsem stiskam, ki se dogajajo na tem forumu, pa vseeno se počutim neprijetno, na čase pa tudi jezno, kako ne morejo razumeti tega, da za hčerko rada sama kupujem oblačila in obutev?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kupovanje oblačil vnukom
12.1.2007 22:34:51   
darja72
Saj si si že sama odgovorila (glede čevljev), preseravaš se. To je to. lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
12.1.2007 22:40:46   
žarnica
Kaj pa vem. Meni tudi ni vse všeč kaj stari starši kupijo hčerki, ji pa vedno oblečem. Recimo vsi dobro vedo,da midva hčerki ne kupujeva čist roza stvari in ena babica kot nalašč vedno kupi roza hlačke, majico,.... Dosti je dobila trenerk, ki niso bogve kaj, pa vse ponosi. Če ne za drugo, za doma. Vse prav pride.
Čevljev pa res niso kupovali.

Mogoče res ne bi smela tako odreagirat. Lepo bi se zahvalila, rekla,da res ni bilo treba kupovat čevljev,saj jih ima dovolj.... obula bi jih pa lahko za doma, za po dvorišču...

Nevem,to je samo moje mnenje

(odgovor članu darja72)
Neposredna povezava do sporočila: 3
12.1.2007 22:41:04   
Anonimen
Ne mislim, da se preseravam, Ne kupujem firm, rada pa oblečem sebe in otroka lepo. Kam naj potem dam modre fantovske čevlje, če so to edina modra stvar, ki jo hčerka ima? Če ne bi imela dovolj za oblečt in obut se najbrž ne bi branila.

(odgovor članu darja72)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
12.1.2007 22:41:47   
Anonimen
Nama je tud tašča kupila sicer lepe žametne hlače, za user posted image  ki se še ni rodila, v velikosti za 6 mesecev. Pa sem ji lepo rekla, da so sicer fajne, sam škoda je, ker kaj pa vem kdaj ji bodo prav. 6 mesecev bo stara ravno poleti. user posted image  Pa ni zamerila. Moji mami sem pa tud že lepo povedala, da imam raje če mi da denar al pa gremo pa skupi kupimo, da midva izbereva, ker je res problem s kombiniranjem potem. Pa smo se tud čisto lepo zmenili, brez problemov.
Te pa čist razumem, da ti je hudo, men bi blo tud, če bi zapravljali nekaj kar nam ne bi prav prišlo, sploh ker vem da težko dajo.
Probaj jima lepo razložit, še enkrat pač.

(odgovor članu darja72)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
12.1.2007 22:44:07   
Anonimen
se kar strinjam s svojo predhodnico!

mislim, da če ni na tvoji hčerkici vse tipi topi, kot ti izbereš je pa joj. res ne vem v čem je bil zdaj tukaj problem, lahko bi se jim sam zahvalila nič drugega. bodi raje srečna, da ji to nudijo.
pa mogoče se skušaj mal boljše oz. lepše pogovorit z njimi o tej temi. ker predvidevam, da si kar skočila v zrak, ko si videla druge čeveljčke dans na svoji pikici. če bi jaz bila tvoja mama bi ti odgovorila kar enako. ker pretiravaš!

(odgovor članu darja72)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
12.1.2007 22:46:37   
Anonimen
Hvala hothien, ker me razumeš. Meni ni vseeno, da zapravljata denar za nepotrebne stvari, lahko bi npr.denar namesto za čevlje, vrgla v njen šparovček ali kaj podobnega, ji kupila knjigo. Ona je itak vesela malih stvari, dan ji najbolj polepša kakšna lizika, ker ji jih jaz ne kupujem in je vsa srečna, ko jo dobi. P danes me je res zabolelo, ko mi je mami rekla, da sme presrana. Ker vem, da nisem.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
12.1.2007 22:46:41   
Anonimen
moram še komentirat na odgovor hothien. ker imam občutek, da si to z mal lepšim tonom dopovedala babicam in dedkom. iz posta prve anonimne, pa čutim prav tisto jezo.

no vsaj moje mnenje

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
12.1.2007 22:48:55   
Anonimen
To ni nobeneno preseravanje. Tudi jaz rada lepo oblečem svojega otroka, po mojem okusu.
Tudi meni se zdi neumno kupovati stvari, ki jih otrok ne potrebuje, sploh pa take, ki jih potem res nimaš kam oblečt.
Probaj se zmenit s starši, da boste v prihodnje skupaj hodili po nakupih, ali pa naj ti dasta denar, pa potem sama kupi. Jaz sem tako zmenjena z mojo taščo, je nekako sama pogruntala, da raje sama kupim, pa še zdaleč nisem kak izbirčen človek.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
12.1.2007 22:51:45   
Anonimen
Kam naj potem dam modre fantovske čevlje, če so to edina modra stvar, ki jo hčerka ima?

Nam jih pošlji. Na kavbojke in roza hlače bodo čist fajn pasale user posted image .

Res se preseravaš. Pri nas so bile čisto vse podarjene nove obleke ok, ene lepše, drugo malo manj, vse pa daleč od tega, da bi z njih brisala prah.

Pa saj tudi sama ne kupim oh in sploh oblek; z nekaterimi sem bolj zadovoljna, z drugimi manj. Da bi se pa pri otroških zmrdovala, ki so itak hitro premajhne....škoda časa, če drugega ne.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
12.1.2007 23:21:19   
shooo
za okoli hise bojo prav fajni!

23.1.06-Neža
21.4.08-?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
12.1.2007 23:23:46   
shooo
pa se  nekaj! se mi zdi da je tvoje dete bilo zraven ko so cevlji kupljeni a ne? se pravi da je verjetno izrazila svoje mnenje o grdih mordih fantovskih cevljih. mogoce so pa njej vsec?ali si ni upala povedati svojega mnenja? ali ni bila vprasana?

23.1.06-Neža
21.4.08-?

(odgovor članu shooo)
Neposredna povezava do sporočila: 12
12.1.2007 23:29:03   
rija
prva anonimna: jaz pa te razumem.

Jaz za svojega otroka najraje kupim sama, tisto, kar je meni všeč. Si privoščim to veselje, ker čez dve, tri leta bo otrok tisti, ki bo nase zvlekel vso kramo, pa naj mi bo všeč ali ne. Upam, da bo žmah za oblačenje herbal po atiju user posted image

Kako sem jaz to rešila?
Enostavno sem dala znati, da mu cunje kupujeva midva, cekinčki pa so dobrodošli.

In gre mi na jetra, ko mi nekdo prinese nekaj za oblečti, kar mi ni niti najmanj všeč in kar je pač nekje bajdevej kupil in potem letam po trgovinah in zamenjujem...da ne govorim o številkah, ki res pridejo zimske stvari poleti...

In ja, dosedaj sem brez trohice slabe vesti vse podarjene cunjice, ki mi niso bile všeč ali pa številke niso pasale,  zamenjala...

In če se s tem  preseravam, se pač.

...vox populi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
12.1.2007 23:44:11   
muki1
Joj, joj, joj, kakšna težava.
Te razumem. Jaz sem sicer bolj racionalna, pa rada vzamem če mi nekdo kaj podari in potem dokupim in pokombiniram. Moji mami in tašči občasno obdarovanje z cunjico predstavlja neizmeren užitek in zadovoljstvo. Ko vidim, s kakšnim žarom mama kupi neko stvar za svoji vnukinji se mi kar smili, saj vem, da nima ravno ne vem koliko denarja. Zato ji potem tudi naredim veselje in mali večkrat to oblečem, čeprav mi ni ravno najbolj všeč.
Pa tudi tašča je, naprimer, zadnjič za Miklavža kupila vsaki eno kapico. Nista nič posebnega, jaz sem jima kupila pred kratkim dosti lepše user posted image , ampak vseeno, ko gremo k tašči, jima pač tiste kapice nataknem na bučo, saj itak vem, da je zgolj iz dobrote in z veseljem kupila to stvarco. Ko pa se gremo šminkirat, pa pač dam na glavo kapice iz H&M. Pa smo na koncu vsi veseli.

< Sporočilo je popravil muki1 -- 12.1.2007 23:45:15 >

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 14
13.1.2007 0:27:04   
Anonimen
Mah, ne vem, no, meni se zdi brezveze zaradi oblekc kregat. Pri nas naša dobi vse možne barvne kombinacije, pravzaprav je še več fantovskih oblekc, ker imamo pač sposojeno od enega fantka, ampak da bi zaradi tega komplicirala? Saj jih itak hitro prerase. Če je danes v modrem, jutri v roza, je pa tudi vseeno. Jaz sem vesela vsakega, ki kaj prinese. In grdi modri čeveljčki pašajo k večim oblekam kot lepi roza. Ko bo zrasla, pa ne bo hotela več samo punčkastih barv nositi, ker se jih bo že naveličala. In potem si bo zaželela ene čevlje v grdi modri barvi ...

(odgovor članu muki1)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
13.1.2007 1:19:22   
lelaval
Pošlji svoje starše k meni, ker mojim otrokom stari staši ne kupujejo oblačil (cekinčkov pa tudi ne primaknejo v zameno). In se ne rabim sekirat, da so zgešili moj okus. user posted image
Sicer pa stvari, ki jih dobijo od znancev, porabimo doma, pa za v peskovnik, kakšno packarijo in barvanje oz. "svinjanje do onemoglosti" - ko otroci lahko brez slabe vesti mažejo oblačila. 

se mi zdi da je tvoje dete bilo zraven ko so cevlji kupljeni a ne? se pravi da je verjetno izrazila svoje mnenje o grdih mordih fantovskih cevljih. mogoce so pa njej vsec?

Jaz tudi mislim, da so hčekici bili všeč.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
13.1.2007 1:24:57   
Anonimen
Moje mnenje: user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Drugega kot smejati se, na to res ne morem. Pa kaj, če mojemu otroku nekdo podari nekaj, kar mi ni všeč. ko gremo tja na obisk mu oblečem  - volk sit, koza cela. Čeprav pa moram priznati, da ne moji ne od moža starši cunj svojemu vnuku res ne kupujejo (so bojda naši okusi zelo različni). Me mami, če mu želi nekaj kupiti, vzame s sabo v trgovino in jaz izberem, ona pa plača. Čeprav se je uveljavila neka stalna praksa, da mi da cekinčke za plenice, seveda tu in tam. Tašča pa - če mu kaj kupi, ni ravno za dol pasti, ampak, ko ona gre z njim ven na sprehod, pa mu zanalašč to oblečem, ker potem vsaki sosedi razlaga, da mu je pa to ona kupilauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

Prijatelji pa moj okus tako dobro poznajo, da se ne morejo zmotiti. Se je že zgodilo, da smo kupili enake kavbojke ali pa enako majico ali pa enako jopico (pri nas je večji problem, da se stvari podavjajo).

Ah, mimogrede: Dragi priajtelji, havla, ker ste mi oblekli sina za njegov RD.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
13.1.2007 8:45:15   
klepetka
muki 1 ,,če dovoliš,se podpišem pod vsako tvojo besedo.user posted image user posted image user posted image
Tudi jaz točno tako to  "prakticiram",pa je volk sit in koza cela

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
13.1.2007 8:58:43   
Udb
Ja moj sinko je nazadnje od tašče dobil puloverček - na katerem jasno piše dekliški pulover...pa lepo ma roza trakec v kapuci in s svetlečo roza barvo piše gor Big girl! user posted image user posted image user posted image user posted image Sem povedala, da mu tega pa ne mislim oblečt...razen mogoče za doma, če ne bo drugega! user posted image Ji je blo ful nerodno...prej sploh ni opazila da je dekliško.

< Sporočilo je popravil Udb -- 13.1.2007 8:59:09 >

(odgovor članu klepetka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
13.1.2007 9:15:32   
Angellina
IZVIRNO SPOROČILO: raho

Tašča pa - če mu kaj kupi, ni ravno za dol pasti, ampak, ko ona gre z njim ven na sprehod, pa mu zanalašč to oblečem, ker potem vsaki sosedi razlaga, da mu je pa to ona kupilauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

Crkneš user posted image  pr nas je enako! Ne bom rekla, da ni za dol past, ker je lepo..štrikane garniturce, sam men to ni no...zato je v to oblečen, ko gre tja. Pol se pa ziher govori, da drugega nima za oblečt user posted image ...revček.

Pr drugih je pa tko, da kupijo premajhno al pa daleč preveliko, tko da so mu zimske stvari prav poleti in pol so užaljeni, ker moram zamenjat...le kako sem lahko taka, pa tako lepo podloženo pižamico je dobil, toplo, da ga ne bo zeblo-sredi poletja user posted image . Mama je zadnjič jokala kot dež, ker je šla peš v center ob dveh, čakala pred trgovino dve uri, da se je odprla, pol pa kupila en bodi št 62 in zimsko pižamico št 80. Star je pa pol leta..julija bo eno leto. Pa sem šla zamenjat, pa niso meli nič robe...Men se je srce trgalo, ker si je tako želela nekaj mu podariti, ker se je tako potrudila, ker je s takšnim žarom v očeh prinesla darilo...Pa ji govorim: Ko mu boš želela kaj podariti, povej, pa te peljeva v H&M, al pa pojdi zraven, ko greva midva ali daj nama denar...pa ne tega noče. Raje da za trenerko, ki je neprimerljiva z designom v H&M, 20 eurov več, kot pa da bi v H&M za ta denar kupila res luštno trenerko, pa še kaj za zraven. Hoče takrat ko jo piči, pa ni važno kaj. Tko je na truc šla po pižamico v trgovino, kjer mu jo je kupila tudi moja mami. Pa je prinesla domov dve za 2 leti starega otroka in me prepričevala, da mu bo prav. Sem se prijazno zahvalila in rekla, nič hudega, saj bo počakalo...ona pa ne ni res, sem zmerila, vem da mu je prav...ko si stran gledala sem pomerila ono pižamico in vem! Se je sploh ni dalo premaknit, dokler ga nisem oblekla...pa še pol je rekla, da mu bi kr blo user posted image

Kaj češ...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
13.1.2007 9:19:55   
Anonimen
jaz ti nič več ne bi dala...bodi vesela da ti pomagajo

(odgovor članu Angellina)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
13.1.2007 9:34:48   
Anonimen
Če kupiš nekomu darilo ali pa če si ga izbere sam, je za nekatere ogroooomna razlika. Tudi zame. Meni je fino kupovat nekaj, kar je meni všeč. Pa nekakšno presenečenje naj bi  bilo. Včasih sem na ta način ful cunj kupovala nečakinjiam, ko še nisem imela svojih otrok. Ne vem, ali je bilo sestri všeč ali ne, po moje ji je bilo, ker imamk enako stari najbrž podoben okus, le da navdušena pa res nikoli ni bil. Po moj ker sta imeli itak že vsega preveč. Ampak me ni ganilo, jaz sem še kar kupogala in kupovala.user posted image
Hočem reči, da pusti staršema veselje, če se jima ne da dopovedat, da greste skupaj kupovat. Pa naj kupujeta, saj verjetno pa tudi kda kaj koristnega pade zraven. Pa res lahko take stvari, ki ti niso ravnmo najbolj všeč, porabiš tudi za okoli hiše ali pa, ko gre k njim v varstvo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
13.1.2007 9:38:55   
bamby

Glede številk, da bodo punčki prav, se lahko sama zjasniš pred starši. Sicer pa ne vem, zakaj modri čeveljci ne bi pasali k roza, rdečim ali morda rumenim oblačilomuser posted image  In ko bo punčka starejša, bo verjetno kot že večina, sama povedala, kaj bo oblekla in kaj ne, tudi glede tvojega okusa. Pa kaj, če imaš še toliko čevljev na zalogi? Jo boš lahko večkrat preobula. Bodi zadovoljna, da ti starši pomagajo. Sama pa lahko rečeš samo to, da če sta že pripravljena kaj kupiti, naj kupita to in to in tako številko.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   [Brisano sporočilo]
13.1.2007 9:47:43   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
13.1.2007 11:25:22   
karmy
Moja hčerka ne bo imela nobene roza obleke na sebi ker se meni zdi popolnoma grda barva za punčko...in modra je zelo lepa barva user posted image

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?