LuLu
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kuba A ti pa lahko omejuješ meni to svobodo, da ne morem biti na enem mestu - ker je tam kadilec? Se pravi, kadilci imajo svobodo da ga zapalijo kjer hočejo in drugi MORAJO to vdihovat. Če jim to ni OK pa naj grejo, kjer ni kadilcev Pa čeprav bo to v gostilni, kjer je prostor za nekadilce a se cigaretni dim vseeno voha? Če se lahko v nekem prostoru kadi, imam pravico kaditi. Dim bom pihala kak pač piham, v tla, ravno, gor, na stran... To je moja pravica v prostoru, kjer se lahko kadi. Ti mi je ne smeš omejevati. Čisto odvisno od posameznikov ali bo ali ne bo kadil v pričo otrok, nosečnice in kam bo dim pihal v kadilskem prostoru. To kako pa so prostori ločeni v lokalih, pa menda ja nismo kadilci krivi A ni lastnik lokala delal te ureditve??? Nas to valjda ne moti, če pa nekadilce moti, pač gre do lastnika in se pri njem pritožiš. Žal mi je, da se družiš z "nesramnimi" kadilci. Takšno okolico si si sama izbrala. Jaz takega nesramneža ne poznam. To, pa da zavestno pelješ otroka tja, kjer veš da se kadi, povdarjam tja, kjer je dovoljeno kaditi je pa tvoja odločitev. Ne vem zakaj bi pričakovala, da se bodo drugače obnašali kadilci, vas upoštevali, če ti, nekadilka prideš tja. V Sloveniji pa je res mali milijon lokalov in si lahko izbiraš kje se boš zadrževala. Otrok in gostilna pa meni itak ne gre skupaj. To, da je tvoj nono umrl od plučnega raka, pa res nimam jaz kot kadilka veze s tem. Sam se je odločil kako bo živel. Ne nas obremenjevat s svojim življenjem. To ni naša stvar, še najmanj pa naša krivda. Ti se te nehaj z avtom voziti, ker je moj kolega umrl v prometni... Mimogrede, "kultura" posameznika in kajenje, ta povezava, ki jo uparabljaš je tudi čudna. Kadi človek že nevem koliko stoletij... O kaki kulturi sploh pišeš? Bonton? Knjiga? Ples? V bontonu je napisano kako se kadi po bontonu, samo če se bontona nekdo drži, naj se ga na celi črti, ne pa samo posamezne dele. Torej, mene res boli đoni kdo je poleg mene, če kadim tam, kjer je kajenje dovoljeno. Ni to niti malo nesramno, je pa res, da ne bom pihala v otroka, če bo tam... pa itak v nobenega ne piham... se bom pa zgražala nad mamico, ki je otroka tja peljala. V naši lepi državici imaš svobodo izbire gibanja... to je zelo lepo. Torej greš tja, kjer ti paše. O javnih prostorih govorim... Eh, kadilci bi nekadilce morali razumeti... razumite vi nas tudi, pa bomo vsi srečni.
|