|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pravilno dihanje med popadki
23.12.2006 21:33:45   
Anonimen
Zdaj smo ravno končali s šolo za bodoče starše in ko nam je babica pokazala pravilno dihanje, sem ugotovila, da je pravzaprav čisto drugačno kakor sem si ga predstavljala. Gre torej za čisto plitko in hitro dihanje, če dobiš preveč kisika pride do mravljincev in slabosti. Iskreno povedano se mi zdi tole dihanje kr malo zakomplicirano, se mi zdi da bi me hitro zvilo, mogoče še bolj zarad astme.

No zanima pa me, ali ste ve med popadki točno tako dihale kot so vam pokazali v šoli ali se tega niste tok držale? Pa katero dihanje vam je blo boljše, tisto kjer samo izdihavate ali kjer plitvo vdihujete in izdihujete? Vam je dihanje pomagalo prebroditi popadke? Tiste z EA seveda odpadete. user posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pravilno dihanje med popadki
23.12.2006 21:42:06   
Anonimen
No zanima pa me, ali ste ve med popadki točno tako dihale kot so vam pokazali v šoli

Pojma nimam user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
23.12.2006 21:45:27   
lelaval
V 1 nosečnosti sem v MŠ dihanje spustila ven (ke je bilo skupaj s telovadbo, te pa nisem opravljala, ker sem že drugače moala počivat). Da se nisem učila dihanja, sem ugoovila komaj v porodni sobi. user posted image  A  sem kljub temu preživela porod (saj sama vidiš, kako moraš dihat, pa še babice pomagajo). In sem še 2x rodila (rtako brez učenja dihanja).

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
23.12.2006 21:46:42   
Gordana-3
pri prvem pupi so mi takoj dali umetne popadke, vendar sem kmalu bila že tako odprta, da sem morala že pritiskat in na dihanje niti nisem mogla študirat. praktično nekih orng popadkov sploh nisem imela. še babica mi je rekla, da je računala, da bom rodila čez kakšni 2-3 ure, jaz pa sem že čez pol ure imela dojenčka v roki. v drugo pa so bili tisti pravi popadki. dihala sem tako, kot so me učili - pri tistih ne tako hudih bolj počasi, pri tistih hudih pa plitvo in hitro. ampak v tistem trenutku sem se skoncentrirala samo na dihanje in popadke sem prebrodila zelo lahko. res pa je tudi, da je spet vse skupaj trajalo le eno uro user posted image  - tokrat brez umetnih, malo pred šesto uro zjutraj sem se vlegla na porodno posteljo, pred pol sedmo smo pa že v drugo zibali, spet pupo. jaz ti svetujem, da se resnično skoncentriraš na dihanje, ker resnično pomaga - vsaj meni je, čeprav mi po prvem porodu ni bilo čisto jasno, kdaj in kako bi morala dihat user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
23.12.2006 21:51:17   
Kalina
Ma ja kaksno pravilno dihanje, jst sm dihala kokr sm se spomnla, ce sm se sploh spomnla od tistga soka in bolecineuser posted image SAm je blo res fajn, komi cakam spet.user posted image

...potem so mi jo otrplo in jokajočo položili v naročje.
Prvič sem jo stisnila k sebi in jo poljubila.
Instinktivno se je umirila in me popolnoma zasužnjila s svojim laskanjem moji moči.

(odgovor članu Gordana-3)
Neposredna povezava do sporočila: 5
23.12.2006 21:52:52   
Blejka26
user posted image jaz nisem nič prej hodila v šolo,tko da mi je dihanje šele potem m.sestra pokazala,toda ko sem dobivala popadke sem pozabila,popadki so me kar precej boleli zato se na dihanje nisem kaj preveč skoncentrirala.

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

Neposredna povezava do sporočila: 6
23.12.2006 21:56:15   
Gordana-3
jaz imam, kot sem že napisala, dobre izkušnje z dihanjem. ko sem pri prvem popadku videla, da dihanje resnično pomaga, sem se pri vseh naslednjih popadkih še bolj skoncentrirala nanje in prav čutila sem, kako ob mojem intenzivnem dihanju popadek popušča.

(odgovor članu Blejka26)
Neposredna povezava do sporočila: 7
23.12.2006 21:59:28   
rainbow
Jaz sem pri drugem porodu dosti bolj to upoštevala; če se dobro spomnim, je tak, da pri manjših popadkih globoko dihaš, oziroma do viška popadka, potem pa, ko najbolj boli, plitko in hitro; če se seveda da, a ne.
Pri tistih najhujših pa sem jaz kričalauser posted image

aja, pa, ko dete že prihaja, je treba globoko dihat, potem pa push.

saj to je nekje vse razloženo, v kaki reviji ali knjigi;
morda je fajn malo vadit, da potem nisi čist v šoku.

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu Blejka26)
Neposredna povezava do sporočila: 8
23.12.2006 22:36:46   
Sonrisa
Jaz sem čisto na koncu pogruntala, kako je najbolje dihati in mi je bilo kar škoda, da sem potem hitro končala. user posted image  Na materinsko šolo sem sicer hodila, vendar mi tisto dihanje sploh ni odgovarjalo, ker ga je še moj mož bolje izvajal kot jaz. user posted image  

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 9
23.12.2006 22:49:17   
eya
Joj, meni tudi tisto plitko in hitro dihanje nikakor ni šlo, ko sem doma malo vadila-se mi je moj prav režal.

No, pri popadkih so mi na začetku fajn prišli enostavni globoki vdihi skozi nos in izdihi skozi usta.

Ko pa se je začelo bolj zares, mi je pa babca pokazala, kako naj diham, sicer se ne spomnim čisto dobro, ampak ni bilo tisto plitko dihanje-pa je šlo čisto ok. Tako, da ti bojo že v porodni povedali, kako pa kaj.

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu Sonrisa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
23.12.2006 22:52:59   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: hothien

No zanima pa me, ali ste ve med popadki točno tako dihale kot so vam pokazali v šoli ali se tega niste tok držale?

Odkrito povedano, sem vesela, da je bil mož v materisnki šoli, kjer se je "naučil" predihavanja. Med samimi porodom sem bila tako zmešana, da nisem več vedla, kako in kaj. Potem pa sem samo možu rekla "DIhaj" in je začel, jaz pa kot papiga za njim.user posted image  Očitno je dobro obvladal....

Če mi je dihanje pomagalo? Ne vemuser posted image . Meni je bilo po 12 oz 13 urah poroda že čisto vseeno... In ko sedaj tako razmišljam, se enostavno ne spomnim.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
23.12.2006 23:10:08   
til
Jst nisem hodila v materinsko šolo tako da nisem znala dihat in mi je babca šele pol pokazala ampak mi tud na pamet ni prišlo da bi dihala po šolsko. Tako da sem dihala tako da je blo meni dobro in da je čim manj bolelo pa morem rečt da ni blo sile. 

NE JE NAJPOGOSTEJŠA BESEDA MOJEGA SINA :-(

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
23.12.2006 23:49:57   
Anonimen
ne tisto dihanje mi ni pomagalo.Dihala sem po svoje in tako bi mogla vsaka ženska

(odgovor članu til)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
24.12.2006 3:03:43   
A-N-J-A
Jaz sem se neki matralauser posted image ,najtežje mi je blo pasje dihanje.Ko sem mela svoje popadke je še šlo,na koncu ko so mi dodali umetne,so bili pa le te tako dolgi,da sem se nekje nasredi popadka zgubila in potem ni šlo več.
Ti pa babca itak pomaga.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
24.12.2006 9:18:16   
x_srečka_x
Jaz sem dihala tko kkr je men pasal, po pasje je šlo par sekund potem pa neuser posted image

(odgovor članu A-N-J-A)
Neposredna povezava do sporočila: 15
24.12.2006 9:31:51   
Maxica

No zanima pa me, ali ste ve med popadki točno tako dihale kot so vam pokazali v šoli ali se tega niste tok držale? Pa katero dihanje vam je blo boljše, tisto kjer samo izdihavate ali kjer plitvo vdihujete in izdihujete? Vam je dihanje pomagalo prebroditi popadke? Tiste z EA seveda odpadete. user posted image

Prvič sem itak po popadkih na nekako 3 minute dobila EA, tiste pa sem komot predihavala. Drugič so mi pa sprožili porod in sem dobila zelo zelo boleče umetne popadke, pri katerih pa mi nobeno predihavanje ni niti malo pomagalo. Ker sem prvič rodila z EA, sem tisto dihanje, ki so ga nas učili v šoli za starše, že zdavnaj pozabila, je pa itak zraven skoz babica in ti kaže, kako moraš dihati. Vendar, kot pravim, meni ni to nič pomagalo, morda le malo v psihi, ker se kao osredotočaš na dihanje, pa malo pozabiš na user posted image user posted image user posted image bolečino. No, k sreči sem 15 minut pred porodom dobila EA, kar mi je edino pomagalo proti bolečini.user posted image
Vglavnem, hothien, prav nič ti ne zavidam.user posted image

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
24.12.2006 9:47:19   
kofetek2010
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica

No zanima pa me, ali ste ve med popadki točno tako dihale kot so vam pokazali v šoli ali se tega niste tok držale?

Če mi je dihanje pomagalo? Ne vemuser posted image . Meni je bilo po 12 oz 13 urah poroda že čisto vseeno... In ko sedaj tako razmišljam, se enostavno ne spomnim.

isto user posted image  

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 17
24.12.2006 9:55:36   
Anonimen
No, sej zanima me koliko dihanje pomaga, da se nanj osredotočiš namesto na bolečino. Ker proti bnolečini dihanje itak ne pomaga. Namen tega dihanja je pravzaprav v tem, da se med popadki vse mišice malce skrčijo in user posted image  ne dobi dovolj kisika in s pravilnim dihanjem pa naj bi ga. Sem še vsa pametna, ker sem ravno končala z MŠ. user posted image

(odgovor članu kofetek2010)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
24.12.2006 10:17:21   
Naty*Taja
Jaz sem pa pri obeh dihala kr tako kot mi je takrat pasalo in si v glavi dopovedovala, da ne boli user posted image  pa je res pomagalo! Gre pa tudi po moje samo bolj za preusmeritev pozornosti in sproščanja, da se ne zakrčiš ob vsakem popadku in potem res boli ko user posted image .
Je pa meni ful pomagalo kroženje  in mencanj z boki user posted image , pa še mala sem hitrej ven zrinila user posted image .
Ti se kr nič ne obremenjuj, er ko boš rojevala boš najbolj vidla kako in kaj - pa še babico imaš tam ravno zato, da ti pomaga in svetuje!

MONTIGNAC

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
24.12.2006 12:45:06   
Gordana-3
pa kakšen prag bolečine imaš, če je bolj nizek, bo bolj bolelo ....

(odgovor članu Naty*Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 20
24.12.2006 15:16:05   
Strawberrie Cherrie
No, glede na to, da je samo teden dni nazaj kar sem rodila -> DIHANJE JE FUL POMEMBNO in je popadek ful lažji, če pravilno dihaš - sem občutila oboje, ker sem najprej trmasto stisakala zobe, ker sem mislila v smislu: stisneš zobe in je user posted image user posted image -> mah user posted image , ful je pomembno tole plitvo dihanje, kot kuža na hitro -> se mi zdi, da je še popadek bil prej mimouser posted image ; tako da punce, le upoštevajte to, kar vam babica govori, kajti resnično deluje.
Aja med popadkom pa sem popolnoma sprosti in dihaj normalno, ful počivaj....

Neposredna povezava do sporočila: 21
24.12.2006 15:28:14   
Anonimen

Ne, jaz nisem, ker nisem bila sposobna misliti na nič. So me ful presenetile te bolečine, sem mislila, kako visok prag bolečine imam ...user posted image
V glavnem, po moje kakor katera, čisto različno. Jaz sem vedno upala, da bom lahko ves čas med porodom mislila na otročička, da bom delala tako, da bo njemu lažje. In ko sem spraševala okoli, če se to da, so mi malo muzajoč vsi rekli, da jaaa, seveda se da. No, pa se ni, vsaj pri meni ne.

Tako da, poskusi, vsekakor je bolje nekaj narediti, če veš, da bo pomagalo. Če boš lahko, res poskusi.

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
24.12.2006 15:40:17   
klaja
Meni dihanje ni pomagalo čisto nič, pa naj bi bilo globoko ali plitvo. Imela sem občutek, da se pač med popadkom skoncentriraš na dihanje in bi naj ublažilo bolečino, pa pri meni to ni delovalo. Meni bi pomagalo, če bi imela kaj za grizenje, moj pa mi je vztrajno izmikal roko. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
24.12.2006 16:45:03   
Anonimen
dihanje med popadki? Pozabi. vsaj tako je pri meni bilouser posted image  Mene je dihanje še bolj oviralouser posted image

klaja, pri meni pa niti grizenje ni pomagalouser posted image

< Sporočilo je popravil URSKA -- 24.12.2006 16:48:06 >

(odgovor članu klaja)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
24.12.2006 17:38:25   
Anonimen
Mene je bolečina preveč obvladovala in dihanja nisem bila sposobna niti najmanj kontrolirat. Sem bila komplet na umetnih popadkih, ker so mi sprožili porod. Pa sem od začetka še mislila, ah sej to je pa kul, to je pa res za zdržat, mogoče pa sploh EA ne bom rabla. Japajade. Ko so mi dozo povečal, je bolečina postala tako huda, da sem sploh kakorkoli komaj dihala, kaj šele da bi mi dihanje pomagalo. Mogoče me je res preveč presenetilo, nekak tako kot Splišni. Hvala bogu za EA. Sem se že do takrat, ko sem jo dobila, fejst namatrala.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Velikost prsi po dojenju.
пеперутка16

Ali so vaše dojke po dojenju ostale enake ali so manjše/večje kot pred nosečnostjo in dojenjem?

Manjše. (75%)

Večje. (25%)

Število vseh glasov: 4

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!