|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   katera ženska nikole ne more uživati v ma
12.11.2006 20:36:46   
Anonimen
Tole je članek Gordane Sredojević iz revije Lepa in zdrava:

citiram:

Hči me uči...No, ja. Mogoče me tega ne uči hči, ampak bolj žensek, ki jih videvam okoli sebe in jih pač ne morem razumeti. Ni jih zelo veliko, vsaj ne med mojimi znankami in prijateljicami, jih je pa nekaj, ki jih poznam, vsaj tako na videz ali prek službe. Saj veste, tiste, s katerimi občasno spregovorim nekaj besed.

...katera ženska nikoli ne more uživati v materinstvu

1. Ženska, ki ne uživa že med nosečnostjo.
2. Ženska, ki med nosečnostjo in takoj po njej premišljuje o nabranih kilogramih.
3. Ženska, ki se ji zdi, da zdaj, ko ima otroka, nima čisto nič časa zase. (nima ga za frizerja, za manikiro, pedikuro, za nakupovanje, kino in vse druge "pasje" procesije).
4. Ženska, ki mora ob svojih otrocih vedno imeti videz manekenke z modne piste in na žalost otrok tako oblači tudi njih.
5. Ženska, ki se ne zanese na pomoč svojega moža, mame, tašče, očeta, sestre, brata, tasta.
6. Ženska, ki se nenehno pritožuje nad utrujenostjo.
7. Ženska, ki ji je vsako odpovedovanje lastnim užitkom na račun otroka nekaj najhujšega, kar se ji je v življenju lahko zgodilo.
8. Ženska, ki ne želi "špilati" klovna svojemu novorojenčku.
9. Ženska, ki ne preverja vsaj trikrat na noč, če njen otrok diha, če je z njim vse v redu, če ga zebe, če mu je vroče....
10. Ženske, ki že med nosečnostjo hujšajo (pa ne po zdravnikovih navodilih).
11. Ženske, ki se podvržejo lepotni operaciji med nosečnostjo ali takoj po porodu.

In še in še. In če mati ne uživa v materinstvu, kako naj otrok uživa v svojem zgodnjem otroštvu. Seveda so vse te kritike izključene v primeru poporodne depresije, bolezni. Ampak v normalnih okoliščinah me ob takih materah, iskreno, zmrazi. Tega ne razumem in mogoče sem preveč drastična, ampak takšno obnašanje me živcira tako zelo, da teh ljudi ne morem gledati. Želodec se mi obrača! Komentarji tipa: "Oh, saji si samo mesec po porodu vitka tako kot prej!" Ali pa: "Oh, kaj ti znova pričakuješ, pet mesecev po porodu? Halo???" Čustva, ljudje!!! Sočustvovanje!!! Razumevanje človeškega telesa, prosim. Osnovna biologija! Nekaj, kar smo se učili v osnovni šoli.

Ne, vse to zame nima opravičila, razen da nekaterim ljudem močno manjka ČUSTVENE INTELIGENCE!!!

P.S.: Pa prosim za odzive, napade, strinjanja in nestrinjanja.

Konec citata.

Mene je ta članek globoko razočaral. Ne morem verjeti, da se je kot glavna in odgovorna urednica spustila tako nizko. Menim, da s tem člankom tvega izgubo naročnikov. Jaz kot  mati  se počutim prizadeto.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: katera ženska nikole ne more uživati v ma
12.11.2006 20:52:08   
kofetek2010
mislim, da se vsaka mati kdaj pa kdaj znajde v vsaj eni od teh 11. točk in če zaradi tega ne more uživat v materinstvu, tud prav...user posted image

mi prav dol visi mnenje te avtorice, čeprav bi jo zelo rada spoznala, to "super perfekcionistko", ki zgleda, da je čist zdeprimirana user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
12.11.2006 20:53:27   
Magi*
a to je članekuser posted image

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
12.11.2006 20:55:02   
Anonimen
Hja, meni tudi ne zdi glih najbolj všečen članek. Mogoče ima v kakšni točki prav, ampak precej pretirava. Samo zato recimo, ker se sekiram zaradi kil ali ker tamale ne preverjam 3x na noč, če diha, pa res vseeno uživam v materinstvu. Drgač pa revije itak še nikol nism brala.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
12.11.2006 21:03:17   
Anonimen
In v tej isti reviji promovirajo dieto z jogurtom s katero izgubite 3kg...user posted image  (sem ravno zadnjič slišala reklamo)

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
12.11.2006 21:09:01   
Primoza
Gordane Sredojević

http://www.rtvslo.si/blog/entry.php?&id=101

Dobro, mnenje gospe je najverjetneje subjektivno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
12.11.2006 21:13:33   
Anonimen
Ja, sej vsebuje cel kup drugih člankov, ki so totalno v "neharmoniji" s člankom same odgovorne urednice revije. 

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
12.11.2006 21:14:21   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: caffee

9. Ženska, ki ne preverja vsaj trikrat na noč, če njen otrok diha, če je z njim vse v redu, če ga zebe, če mu je vroče....

Tu sem sigurno spadam. Utrujena sem, pa če je to zaradi otroka, dela ali moje starosti....-kaj pa vemuser posted image , preverjam pa otroka ponoči ne, ker SPIM. Sem egoistična rit, ki očitno ne uživa v materinstvuuser posted image

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
12.11.2006 21:21:28   
sazi
Jaz se pa z avtorico članka popolnoma strinjam.
Nekatere ženske reeeees pretiravajo. Mogoče samo en ali dva butasta brimera, ki mi najprej padeta v glavo:
1. zadnjič v trgovini sem gledala mamico z enoletno (cca) hčerkico. Spedenana v nujo z več kot centimetrskimi nohti. OK, lepo, da se ženska zruhta in uredi - prav verjetno je, da se za službo tudi mora. mapak nohte ima pa lahko urejene in tudi dolge, pa še vseeno primerne za rokovanje z otrokom. Ni mi jasno, kako lahko popedena polno stavri z otročkom, če ima take kremplje.
2. je bila pre dmano pri pediatrinji ena mamica, ki je ravno odhajala in je razlagala sestri, da kako je pa grozno, ker je ona morala tisti dan hčerko peljat na cepljenje, ker njena mama ni utegnila. Vedno jo namreč vozi mama, ker ona pa ne more poslušati, kako se otrok dere, ko ga cepijo.
zame 2 primera, ob katerih teh dveh mamic ne razumem in ju verjetno tudi nikoli ne bom

Sama se pa v večini točk ne najdem, je pa res, da od prvega (ali pa mogoče 2.) meseca dalje re ne hodim preverjat, kako sinko spi. Skočim do postelje, ko grem spat sama into mi popolnoma zadostuje. Za kilograme je pa tako, da bi se mogoče sekirala, če bi imela ta problem, pa ga k sreči nimam (brez kakih diet in hujšanja - je bilo zame 2 meseca nespanja dovolj), ampak tega pač ne bom izvedela, razen mogoče pri naslednjem otroku.

Članek je sicer mogoče res malo oster, ampak sem mnenja, da je potrebno ženske, katerim so pomembne vse zgoraj naštete zadeve opozoriti, da je materinstvo malo drugačeno (vsaj zaželjeno je, da je) - ker otrok potrebuje mamo in ne sperfekcionirane manekenke, ki ji je bolj pomembna nova modna muha kot pa spremljanje kakšne nove vragolije malega nadebudneža.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
12.11.2006 21:26:14   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: primoza

Gordane Sredojević

http://www.rtvslo.si/blog/entry.php?&id=101

Dobro, mnenje gospe je najverjetneje subjektivno.

Pa, sej je tudi meni (BILA) simpatična. Njeni članki v tej reviji so (BILI) vedno "ljubki" in povezani z njeno hčerkico...Tale pa...subjektivno ali ne, razočarana sem. In kot bralka, naročnica, ženska in mati, užaljena.

(odgovor članu Primoza)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
12.11.2006 21:32:44   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu sazi)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
12.11.2006 21:53:16   
Seven*
Moralistk ne maram. Sama verjamem, da se vsaka mama (razen redkih izjem) trudi za svojega otroka. Ene na en nacin, druge na drugi. Vcasih sem se z mislimi kaksno "obsodila", pa so me kasneje moji otroci streznili, ker sem se kmalu nasla v podobnih situacijah.

Po njenih trditvah spadam med zelo slabe mame. Pogosto potozim, da sem na smrt utrujena, dostikrat si zazelim trenutkov brez otrok, trenutkov v tisini. Kaj pa vem, kaj ti pomaga mama, ki je nenehno na razpolagu otroku, cel dan laufa za njim z zlico, ga previje se isto minuto ko je pokakan, ce pa je mogoce zaradi vsega tega posesivna, mu ne pusti dihati.. Vsaka plat ima svojo zgodbo.

Mislim, da bi bilo najlepse, ce bi se slovencki pocasi zaceli brigati zase. Najprej pometati pred svojim pragom.. Vcasih so me tukaj skoraj kamenjali, ker sem bila "trpeca" mama, ce bi pa imela dolge nohte, bi pa bila spet prevec urejena.

Za skozlat. user posted image   Glih se rabim kaksno taksno pametno novinarko, da mi ob kaksni redki prosti minutki nabija slabo vest. user posted image user posted image

Gospa sem.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 12
12.11.2006 22:31:26   
rainbow
seven, kot vedno zadela v črno;

ta "članek" je menda uvodni blabla, tokrat; sicer te revije ne berem, ampak vedno preberem vse uvodnike v katerikoli reviji pač; in ta je res obupen;
sploh pa se drugi del vsebinsko ne sklada z  drugim, tistimi komentarji drugih ljudiuser posted image

in potemtakem sem jaz tudi bila slaba mamauser posted image  (ne sicer v zvezi z urejenostjo, ampak tistimi o utrujenosti)

en velik kiks z njene strani v glavnemuser posted image user posted image user posted image

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
12.11.2006 23:19:45   
karmy
jaz sem tudi ena izmed egoističnih mam, ki ponoči spi user posted image user posted image user posted image ma pa da tamalega zbudim s tem skakanjem okol njega me še po otroško nekam pošle naj ga pustim pr mer k spi user posted image

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 14
13.11.2006 0:55:06   
Anonimen
Razmišljam, kaj naj...
Tole je članek Gordane Sredojević iz revije Lepa in zdrava:
1. Ženska, ki ne uživa že med nosečnostjo.

Iskreno povedano - nič kaj pretirano nisem uživala:
- pekla me je zgaga
- trgalo mi je trtico
- ker sem od nekdaj suha, sem se zaradi teže komaj premikala
- nisem si mogla odpočiti, ker je mali gospodič non-stop brcal (pa spi, če moreš user posted image )
- z nizkim pritiskom sem ves čas gledala srebrne pikice pred sabo in se držala za glavo zaradi vrtoglavice
Tista, ki uživa v tem, je mazohistka.user posted image
2. Ženska, ki med nosečnostjo in takoj po njej premišljuje o nabranih kilogramih.

Seveda sem razmišljala o kilogramih. O tem, da se (po mnenju ginekologinje) premalo redim in o tem, da je zame (kot za večno suhico) to še vedno preveč. Sem zato samovšečna? Tudi prav - pa sem.
3. Ženska, ki se ji zdi, da zdaj, ko ima otroka, nima čisto nič časa zase. (nima ga za frizerja, za manikiro, pedikuro, za nakupovanje, kino in vse druge "pasje" procesije).

No, tega pa res nisem nikoli rekla. K frizerju ne hodim že dolgo časa (pa ne zaradi otrok), na manikuri še v življenju nisem bila, na pedikuri tudi ne, v shopping grem pa z otrokoma.
4. Ženska, ki mora ob svojih otrocih vedno imeti videz manekenke z modne piste in na žalost otrok tako oblači tudi njih.

Odvisno, kam grem. Rada sem urejena, ampak urejena po svojem okusu, ne po zapovedih iz Cosmopolitana, Elle ali kakšne podobne revije. Moja otroka pa še v življenju nista bila manekena. Sta prej za v centrifugo. user posted image
5. Ženska, ki se ne zanese na pomoč svojega moža, mame, tašče, očeta, sestre, brata, tasta.

Pomoč "moža" in tašče sicer imam, a se nanjo en zanašam. Kakor ima ena RR-ovka v podpisu:"Zanesem se samo nase, pa še to ne vedno."

Non-stop sem utrujena, ja, ampak na srečo drugih se pa ne pritožujem non-stop nad utrujenostjo. Bi se pa lahko, če bi imela kaj od tega (kaj manj utrujenosti, npr.).
7. Ženska, ki ji je vsako odpovedovanje lastnim užitkom na račun otroka nekaj najhujšega, kar se ji je v življenju lahko zgodilo.

Jaz bi sama zase lahko omenila cigarete in seks. user posted image  Temu dvojemu se zaradi otrok nisem odpovedala. Tisto, čemur sem pa sem, sem se pa prostovoljno, torej ni nobenih muk.
8. Ženska, ki ne želi "špilati" klovna svojemu novorojenčku.

Kako pa to narediš? user posted image

Tukaj se pa podpišem pod Marogico. Se opravičujem, ampak - SPIM. In otrok tudi. A zdaj ga naj grem pa budit? user posted image
10. Ženske, ki že med nosečnostjo hujšajo (pa ne po zdravnikovih navodilih).

Nikoli nisem hujšala (ne med nosečnostjo ne na splošno). Poskušam se zrediti, pa tudi po sveh nosečnostih nisem dobila niti kilograma gor. Pravijo, da gre v tretje rado. user posted image
11. Ženske, ki se podvržejo lepotni operaciji med nosečnostjo ali takoj po porodu.

Med nosečnostjo res ne, ampak po njej... zakaj pa ne? Je pa tudi odvisno, seveda, o lepotni operaciji ČESA govorimo. Jaz jo imam bv planu že nekaj časa in bi šla takoj po porodu (takorekoč), ampak me finance bašejo. Tako, da bom šla takrat, ko bo kaj v denarnici (pa porod gor ali dol).

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
13.11.2006 7:41:01   
Anonimen
Pravijo, da papir vse prenese.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
13.11.2006 8:16:10   
srki
Mogoče pa ona sploh ni mama in pojam nima, kaj pomeni materinstvo. Jaz se pa v nekaterih točkah najdem, pa vem, da uživam v materinstvo. Mogoče bo nekoč, ko bo mama, pisala članke v drugem stilu......sicer pa, jaz se na raziskave veleumnih ljudi požvižgam, kar se tiče vzgoje in še marsičesa drugega.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
13.11.2006 9:00:41   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: srki

Mogoče pa ona sploh ni mama in pojam nima, kaj pomeni materinstvo. Jaz se pa v nekaterih točkah najdem, pa vem, da uživam v materinstvo. Mogoče bo nekoč, ko bo mama, pisala članke v drugem stilu......sicer pa, jaz se na raziskave veleumnih ljudi požvižgam, kar se tiče vzgoje in še marsičesa drugega.

Je mama. Ima ljubko hčerkico Milo, o njej večkrat piše ljubke zgodbice.

(odgovor članu srki)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
13.11.2006 10:30:27   
Jutra
Teh 11 točk je pa tako zastavljenih kot znanstvena teza za dobro oz. slabo mamouser posted image

To, kar avtorica obsoja pri mamah, je bolj odraz njenih prikritih nagnenj, ki jih pri sebi ne odobrava. In tak članek naredi več slabega kot dobrega med bralkami.

Naj bo lep ta dan, bodi nasmejan:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
13.11.2006 11:45:42   
Anonimen
Joj, joj, joj, prejoj, kaj naj pa zdaj? Občasno se znajdem skoraj v vsaki točki. Jejhata, ja, nisem popolna mama. Jok in stok, pa hop na drevo. user posted image user posted image user posted image

Težko je, če človek ni zmožen priznati, da ni popoln, da vsakemu kdaj prekipi, da vsak kdaj obupa, da ima vsak kdaj take in drugačne probleme, .... da je ČLOVEK.
Nisem superwoman, pa se nič ne sekiram. In ja, čeprav sem kdaj utrujena, pa nima časa zase, pa ne vstajam trikrat na noč in preverjam, če hčerka ne diha,... vseeno uživam v materinstvu. Ne vsako sekundo, večino časa pa. Pa prav nič mi ni nerodno reči, da je včasih vsega preveč.
Če pa me kdo zaradi tega ne razume ali me pomiluje - to je zgolj ogledalo njega samega - boji se sebe in tega, da ne bi bil popoln.

(odgovor članu Jutra)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
13.11.2006 20:42:44   
Anonimen
jih je pa nekaj, ki jih poznam, vsaj tako na videz ali prek službe. Saj veste, tiste, s katerimi občasno spregovorim nekaj besed.

Tole je eno navadno tračanje. Komentarja si ne zasluži.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
13.11.2006 22:08:14   
iva01
Med nosečnostjo res nisem najbolj uživala sej je bila finta in to, ampak najprej bruhanje potem utrujenost, potem zgaga, in na koncu tisto neokretno in težko premikanje- priznam res nisem v tem uživala, sam vseeno uživam v materinstvu.
Rada se uredim, imam spedenane nohte in frizuro ko mi le čes dopušča, včasih si kr tako za doma naredim frizuro in make up, ja in!!!!
Ponoči spim, sej na začetku sem kdaj pa kdaj pogledala če je vse ok zuser posted image , ampak zdej pa se ne zbujam.
Trudila sem se tudi z hujšanjem po porodu in še zdaj se da, pa vseen uživam v materinstvu.

A to pomeni da tista mati uživa v materinstvu ki je totalno zapuščena, nikamor negre, sam skače okol otroka mu špila klovna ,oponaša živali poje pesmice, zlaga kocke, pegla,čisti kuha-sej res da sem mama, ampak tud jaz imam življenje in sem človek, ki ima svoje potrebe.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
17.11.2006 20:56:29   
Moyca_
IZVIRNO SPOROČILO: Tašonka

Hja, meni tudi ne zdi glih najbolj všečen članek. Mogoče ima v kakšni točki prav, ampak precej pretirava. Samo zato recimo, ker se sekiram zaradi kil ali ker tamale ne preverjam 3x na noč, če diha, pa res vseeno uživam v materinstvu. Drgač pa revije itak še nikol nism brala.

se podpišem

Lp, Mojca
"Življenje nam vrača samo tisto, kar dajemo drugim"
Plačano oglasno sporočilo:
www.atrium-nep.si

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
17.11.2006 21:04:54   
Naja31
Ženska, ki mora ob svojih otrocih vedno imeti videz manekenke z modne piste in na žalost otrok tako oblači tudi njih.

In to ravno na napiše, ki vedno zgleda tipi-topi.

Mah ne vem, meni tako moraliziranje urednice ene leve revije sploh ni všeč.
Kako naj se potem počuti mamica, ki se najde v njenih točkah?

Zaradi tega, ker imam od poroda še vedno 10kg plusa, sigurno ne vpliva na moje občutenje materinstva. Kozlarija.
Jaz vsekakor nisem uživala v nosečnosti, pa nimam niti najmanjšega občutka, da to vpliva na moje občutenje materinstva.

Sicer pa zakaj ji ne napišemo maila, saj je v P.S. napisala, da  čaka odzive?

(odgovor članu Moyca_)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   [Brisano sporočilo]
17.11.2006 21:14:29   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Naja31)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?