|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pomoč staršev?
4.11.2006 18:05:16   
Anonimen
Koliko vam vaši starši pomagajo pri skrbi za otroka?
In nasploh? Pri ureditvi stanovanja, podpori v kriznih trenutkih...
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pomoč staršev?
4.11.2006 18:11:52   
Anonimen
Ja, zakaj pa naj bi starši pomagali. Oni imajo svoje življenje in svoje potrebe. Mi mladi pa če smo se odločili iti na svoje, je prav, da starše s tem ne obremenjujemo. Ne razumem pa res ne nekaterih, ki samo čakajo kdo jim bo kaj pomagal in kaj jim bo priletelo iz lufta.
Pa brez zamere ampak tko je!!!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
4.11.2006 18:13:25   
Anonimen
Če želimo varstvo, ni problem za kašen dan ali pa večer.. ampak tega se poslužejeva zelo malo, saj je vendar najin otrok... ko izrazijo pa željo, ga pa tui peljeva na počitnice, drugače pa skrbiva sama zanj in ga tudi imava v varstvu..

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
4.11.2006 18:18:23   
tulip
Po obojestranskih željah in močeh.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
4.11.2006 18:32:06   
hubi
Za anonimno 1: isto kot pri tulip, za anonimno 2: zakaj pa takoj v napad? Saj pomoč staršev ni zmeraj prelaganje odgovornosti ali pa izkoriščanje.

(odgovor članu tulip)
Neposredna povezava do sporočila: 5
4.11.2006 19:08:27   
soncece24
Koliko meni pomagajo starši:
- finančno še kr precej, pri skoraj vsaki večji stvari mi kdo od obeh kaj "primakne zraven"
- nekje 1x na teden smo na kosilu pri enih od staršev
- ata kdaj posodi avto, če rabim za v trgovino
- dobim kake stvari z vrta, tašča mi da kaj za v skrinjo (njami, je super kuharica)
- pri opremljanju stanovanja so nama precej finančno pomagali vsi, moj brat pa precej pri izvedbi (montaža, nošenje po stopnicah, še čistit mi je pomagal)

Jaz sem zelo hvaležna za kakršnokoli pomoč od staršev, trudim se, da ne izkoriščam in da usluge tudi vračam, pač na svoj način, priskočim na pomoč ko kaj potrebujejo, jih kam peljem itd.

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu hubi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
4.11.2006 19:18:31   
Anonimen
Pri renovaciji in opremi stanovanja nama je v veliki meri pomagala mami. Kupila sva ga sama z pomočjo kredita. Ta denar je bil v bistvu dediščina po pokojnem očetu.
Pomagajo pa mi tudi tako da dobiva zelenjavo z domačega vrta in včasih kakšno zamrznjeno kosilo. Ja pa na kosilo greva včasih k moji mami oz. k njegovim.
Drugače pa več ali manj vse sama.
Ko bova imela user posted image sem prepričana da bodo z veseljem kdaj priskočili na pomoč.
Pri nama je tako da raje za vse poskrbiva sama in nikoli za nič ne prosiva. Se pa sami radi ponudijo.
Vedo da sem jim zelo hvaležna in rada priskočiva na pomoč pri npr. pobiranju in sajenju krompirja, košnji okoli obeh hiš, če belijo....ipd.
Nama ni nikoli težko.
So nama pa ogromno pomagali tudi prijatelji ko sva prenavljala stanovanje. Posebej pri nošenju stvari v četrti štukuser posted image .
Se mi sploh ne zdi problem v tem da si ljudje med seboj pomagajo. Saj smo vendar družina oz. prijatelji. Jaz z veseljem vsakemu priskočim na pomoč če le zmorem.
Mi je pa zelo grdo da ljudje pričakujejo ne vem kaj od svojih staršev čeprav vedo da si oni ne morejo privoščit niti počitnic. Mislim da vsak starš rad pomaga otrokom, seveda vsak po svojih zmožnostih.

(odgovor članu soncece24)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
4.11.2006 19:42:41   
Anonimen
Koliko vam vaši starši pomagajo pri skrbi za otroka?
In nasploh? Pri ureditvi stanovanja, podpori v kriznih trenutkih...

varstvo...veliko in HVALA jima zato. Sta vsa vesela in blažena, če jima ga pripeljem. 

ureditev stanovanja....ko sem urejala stanovanje mi ni bilo treba plačevati stroškov doma, kljub dokaj visoki plači. Pa na koncu sta kupila še vse gosp.aparate (pečico, hladilnik,..).

Ne ležita na denarju a pomagata. Včasih mi je težko vzeti denarno (materialno) pomoč, a na koncu se vedno zamislim češ, da jaz bi tudi svojemu otroku ponudila in dala vse kar bi lahko in mu pomagala pri teh stvareh. Seveda pa je tukaj pomembno to, da ni to nek izkoriščevalski odnos, kjer "zlobna hči" izkorišča starše, ampak nek spoštujoč odnos, kjer smo veseli drug drugega, ko se vidimo, ko skupaj jokamo od sreče in žalosti, ki smo res prava DRUŽINA.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
4.11.2006 19:58:40   
lelaval
Jaz niti ne pričakujem, da nama bodo kaj pomagali. Nama do sedaj niso, pa verjamem, da se v prihodnje situacija ne bo spremenila.
Otroke sva vozila v vrtec (kadar je bil  kateri bolan, ga je pazila tašča, če si midva nisva mogla pošlihtat v službi), finančno pa niso nikoli pomagali. Sva prej midva tašči in tastu. Je pa res, da je tas vedno, kadar sva potrebovala avto (ko sva imela le enega) posodil, ali celo sam šel po otroka v vrtec.
Tudi za RD so oz. sta morda res samo 2x v vseh letih dobila darilo, pa jaz nisme pričakovala, da morajo kaj kupit, tako, da mi je vseeno, če dobijo kaj ali ne.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
4.11.2006 20:12:35   
lojzika
Pri nas tudi glede varstva ni problem, tašča pomaga tudi finančno, naši pa z delom in pridelki z vrta čeprav mi je to nekako samovnevno, da namesto da korenje gnije ga vzamem jaz user posted image user posted image user posted image , moj oče pa malemu non stop nekaj kupuje. Ja pa ko smo na obisku pri obojih vedno tam tudi jemo, kosilo oz. večerja, če to šteje

Fehtamo ravno ne, se bolj sami ponudijo

Moja 2 sta bolj taka da vsem kar nekaj tiščita (s tem ne mislim financ ampak majhne stvari ki pridejo zelo prav)

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 10
4.11.2006 20:42:10   
eya
Glede varstva-zaenkrat se je mali le parkrat čuval pri tašči, še ni bilo potrebe po kaj več...
Nama pa tašča in tast pomagata tako, da plačujeta vse stanovanjske stroške. Saj mi je kar malo nerodno to priznat user posted image  Živiva v zgornjem nadstropju pri njih in nočeta nič za stroške, čeprav sva jima v teh 3 letih, kar imava svoje stanovanje že vsaj 5x rekla, naj povesta, koliko naj prispevava za stroške. Pa skozi pravita, da zdaj še ne, da kasneje. Res pa je, da sem jaz brez službe (no, čeprav sem na faksu skoz delala in dobila dobrih 100 tisoč vsak mesec), moj pa tudi nima neke bajne plače. Onadva imata pa denarja tudi dovolj.
Sicer pa nama nikoli nista dajala denar za opremo stanovanja ipd, včasih kaj kupita malemu.
Moja starša pa mi data kaj z vrta, pa malemu dostikrat kaj kupita.

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu lojzika)
Neposredna povezava do sporočila: 11
4.11.2006 20:50:24   
didi1
Meni pomagata, pa hvala bogu!Upam da bom jaz tudi svojim otrokom lahko tok pomagala koker meni moja starša, pa jih ne izkoriščam!!!

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 12
4.11.2006 21:56:36   
total
Zelo pomagajo eni in drugi in sm za to zelo veselauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Kaj naj rečem...srečna sm!!!

(odgovor članu didi1)
Neposredna povezava do sporočila: 13
4.11.2006 22:08:58   
Gina
Pri skrbi za otroka popolnoma nič nobeden, ker so stari starši predaleč in prebolani. Prispevajo finančno nič, razen morda poleti kako blitvo in za rojstni dan kako malenkost. Pri tem nam tašča zameri, ker ji ne pošiljamo denarja vsak mesec, ker ne zaslužimo boljše (mi je ravno ta teden povedala bogica). Ona bi sicer vse dala za nas, pa nima.Pri stanovanjskem problemu  pa mi je oče precej precej pomagal. No, posledično seveda žal mami, ker je umrla, ampak tudi oče se je odpovedal svojemu deležu stanovanja v najino korist z bratom. POdporo v kriznih trenutkih sem daleč največjo imela pri mami, zdaj tega ni več, no, pa tudi fotr vedno najde kak pameten nasvet, se lahko nanj zanesem. Tašča bolj rabi našo pomoč v kriznih trenutkih kot obratno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
4.11.2006 22:09:25   
MojcaG
na svoje starše se lahko v vsakem trenutku obrnem in bom dobila pomoč in podporo, tako čustveno kot finančno (če bi bilo treba). enostavno VEM, da sta mi brezpogojno kadarkoli pripravljena pomagati - seveda kolikor je v njuni moči in zame je že ta občutek zlata vreden. takšen starš si tudi sama želim biti.

(odgovor članu total)
Neposredna povezava do sporočila: 15
4.11.2006 22:10:56   
rija
Nama pa najini veliko pomagajouser posted image  

In hvaležna sva za to.

In ne jemljem tega tako, da so mi dolžni, kot je napisala ena anonimna. Zakaj le? Saj jih ne prosiš.
Malo se zamislite nad takimi izjavami: a vi pa svojim otrokom ne boste pomagali ali kajuser posted image  Če bodo šli na svoje, jih boste pa enostavno odžagali, pa naj se znajdejo samiuser posted image

Ja, potem pa boste res fajn starši!

Jaz vem, da bom mojemu dokler bom živa in če bom lahko, pomagala, kolikor se bo le dalo. Tudi če bo star 50 let, bo še vedno moj otrok.user posted image

(odgovor članu total)
Neposredna povezava do sporočila: 16
4.11.2006 22:33:15   
ElaM
Nam pomagajo po svojih zmožnostih eni in drugi. In res sem hvaležna za to.user posted image

:)

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 17
4.11.2006 22:40:14   
Anonimen
Ja, so mi že pomagali moji, zelo. Zdaj pa ne več. Če bi za kaj nujnega rabila, pa sem prepričana , da bi mi. To mislim iz finančnega vidika. Kar se pa varovanja Tiborja tiče, pa nikoli ni bilo niti najmanjšega problema.

(odgovor članu ElaM)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
4.11.2006 22:41:00   
sneška_
Jaz vem, da bom mojemu dokler bom živa in če bom lahko, pomagala, kolikor se bo le dalo. Tudi če bo star 50 let, bo še vedno moj otrok.
IZVIRNO SPOROČILO: rija

Rija  pod to se potpišem 
Moji so daleč od naju pa imam samo čuvstveno podporu in ne pričakujem več tudi od mojega user posted image  so enih 150 km stran od naju pa tudi od njih ne pričakujem preveč.Lahko pomagamo in mojima in njegovim staršem kolikor se da pomagat.
Vse do zdaj kar smo naredili in hišo in pohištvo in vse kar je notri v hišo in avto  ni nama nobeden pomagal tudi nisva pričakovali

Najdojenček

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   [Brisano sporočilo]
4.11.2006 22:48:32   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
4.11.2006 22:56:18   
KODA
Tudi meni sta veliko pomagala in mi še.Denarno in glede varsta.Zato sem jima zelo hvaležna.user posted image user posted image
Tašča pa dostikrat pride iz Maribora,če je kateri od otrok bolan,da jih pazi.

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu sneška_)
Neposredna povezava do sporočila: 21
4.11.2006 23:01:24   
Anonimen
Sama še stanujem doma.Za hrano,stanovanje,počitnice,internet,faks...in podobne stvari trenutno še ne rabim nič primaknit zraven.Kaj se pa tiče oblačil,čevljev,kozmetike,izpolnjevanja lastnih želja,žurov,mojih položnic(mobi,revije,faks),zapiskov za faks...-pa vse financiram sama.Že dolgo.In ne prejemam žepnine.Mi dajo tud nekaj denarja,ampak večinoma se zmenimo tak,da če mi kaj posodijo,da tudi vrnem.In tako se mi zdi najbolj fer.Imam,kolikor sama naredim zato.In ne pričakujem od drugih,da me bodo financirali.Sicer pa ne znam šparat.kar imam,porabim.In to je ena izmed stvari,ki jo želim popraviti v prihodnosti...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
5.11.2006 8:54:57   
LARIKA
Otrok še nimava, tako da nama tukaj ne morejo nič še pomagat.
Pomagajo pa nama pri opremljanju stanovanja. Prav tako so nama pomagali pri nakupu. Oba očeta sta nama šla za poroka na banki, da sva lahko dobila kredite. Prav tako nama bo tast kupil kuhinjo. Verjetno tudi vse vgradne elemente. Pa sta njegova oba že v penziji. Prav tako nama ni treba dajat nobenega denarja za stroške, ker še vedno živiva pri njegovih. Greva p vsak mesec 1x v nabavo in prineseva hrane, kozmetike, sokov,... za več kot 40.000. Tako da tudi midva nekaj prispevava v gospodinjstvu. Se nama ne zdi pošteno, da bi vse stroške krila onadva. Prav tako vse svoje stroške sama krijeva. Vse položnice so najina skrb. Si ne znam predstavljat, da bi nama še to plačevali. Že tako ali tako nama res precej pomagata. Pa če nama kdaj pa kdaj zmanjka denarja, nama vedno brez problema posodita. Seveda vse vrneva pri plačah. Žal njegova sestra ni takšna. Hja to pa je že druga zgodba,...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
5.11.2006 9:58:50   
Anonimen
Ne vem,na tole vprašanje bi morala moja hči odgovorit.
Po moje,ji stojimo ob strani in ji pomagamo toliko,kot je v naših močeh.
Osebno sem prilagodila svoje življenje hčeri in vnuku. Res.da sem težka kot cent,rada godrnjam za moje pojme takrat,ko imam prav.Če to ni dovoljuser posted image
Meni so moji straši pomagali in očka še pomaga totalno.

(odgovor članu LARIKA)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
5.11.2006 10:09:54   
Anonimen
Nič mi ne pomagajo, finančno in pri otroku. Ni potrebe pri meni in želje pri njih.
Želim si, da bi lahko računala na njih, če bi kaj težkega prišlo. Žal sem v takih trenutkih dobila le brco v rit in zmerjanje.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?