|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ekološka hrana
2.11.2006 13:12:41   
Anonimen
Zanima me če katera izmed vas gleda na to,da kupuje ekološko pridelano hrano? Kaj si mislite o tem načinu pridelave in ali vam je pomembnejše da je hrana zdrava(neškropljena) ali raje kupujete tisto ki je cenejša,vendar ne tako zdrava.Rada bi slišala vaša mnenja. Lep pozdrav.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ekološka hrana
2.11.2006 13:17:47   
Anonimen
Bio hrana = larifari. Precej dražje, ja, to ja, precej bolj zdravo pa ne.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
2.11.2006 13:27:45   
triša
Jaz pa mislim da če je res bio, brez kakršnih koli umetnih škropil, gnojil... da je vredu. Čeprav se mi pa zdijo cene previsoke. Zato je pa faj če imaš kakšen vrtiček in sam kaj pridelaš.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
2.11.2006 13:40:46   
Yskra
Jaz veliko dam na zdravo prehrano, ker mislim, da je naše zdravje v veliki meri odvisno od tega, koliko strupenih snovi pojemo. Sploh pa je pomembno za otroke, ki so še toliko bolj občutljivi. Veliko zelenjave k sreči dobim pri moževih starših, ki imajo majhno kmetijo, tako bolj zase in gledajo na to, da je zdravo - ne špricajo in podobno. Kar pa kupim, pa rajši dam več denarja, pa da je vsaj malo manj strupenih snovi notri. Tudi v trgovini si vzamem čas in pregledam izdelke, pa kupim take, kjer notri ni raznih E-jev.

Lep pozdrav

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
2.11.2006 13:52:23   
nuala
Če bi imela možnost, bi kupovala samo ekološko pridelano sadje in zelenjavo. Pa ostale izdelke tudi. Meso, mleko, žita, kruh,...
V realnosti pa pri nas jemo vse. Dražji izdelki niti niso tak problem, ampak ker veliko delamo in potujemo, pojemo pač tisto, kar je trenutno na voljo.

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu Yskra)
Neposredna povezava do sporočila: 5
2.11.2006 16:46:43   
nanica
Jaz verjamem v višjo kvaliteto živil, pridelanih na ekološki način. Najkvalitetnejši način ekološko pridelane hrane je Demeter. Če se da, kupujem samo tako pridelana živila, razliko v ceni pa "pokrijem" s tem, ko ne pijem kave in ne kadim in tako kar veliko prihranim. SE pa strinjam, da so včasih cene eko hrane previsoke, posebej v Kalčku, če primerjam nekatere cene povsem enakih izdelkov v Trstu.

nanica

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 6
2.11.2006 21:24:35   
Anonimen
Eh, jz se zanesem edino na pridelek iz mojega vrta. Če ga prej ne pojedo voluharji ali črvi.  Slednje je 100% zagotovilo, da je zares bio user posted image

Ma ja, zdej se greste nekaj o zdravi prehrani in bio izdelkih. Potem je pa v košari Becel margarina, rastlinsko olje za cvrtje "brez holesterola",  light jogurt, sokovi in marmelade brez dodanega sladkorja in lahka piščančja salama user posted image user posted image user posted image user posted image in...bleščeča, lepa "bio" jabolka!
.....mi je kar smešno....

(odgovor članu nanica)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
2.11.2006 21:37:31   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO:kupuje ekološko pridelano hrano?

Eko hrano samo narabutam na sosedovem zapuščenem vrtu, na katerem hrana zraste le s pomočjo sonca in dežja.

Letos so bile to češnje, smokve, marelice in včeraj še nekaj granatnih jabolk. Ampak z granatnimi jabolki je bilo bolj slabo....vsega ostalega pa je letos rodilo v izobilju.

Ostale so še olive; ampak za te ne vem, kako naj jih pripravim user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
3.11.2006 14:48:42   
Anonimen
Kupujem jo ne, jemo pa jo. 

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
4.11.2006 11:10:40   
Anonimen
90% jemo ekološko pridelano hrano. Kupujemo je ne, ker jo dobim pri mami, ki ima eko kmetijo že od leta 1994

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
6.11.2006 16:58:04   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Kristina

90% jemo ekološko pridelano hrano. Kupujemo je ne, ker jo dobim pri mami, ki ima eko kmetijo že od leta 1994

UUU user posted image user posted image a se lahko k vam priselimo? user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
6.11.2006 18:02:49   
Primoza
Če živite v Sloveniji razen v kakem Mašunu ne živite dovolj bio, da bi se uživanje bio hrane izplačalo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   [Brisano sporočilo]
6.11.2006 19:27:36   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Primoza)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
29.4.2007 16:32:48   
MAJDA22
Ko kupujem hrano včasih res pogledam ali je ekološka, ne morem vedno, saj so nekatere cene kar zasoljene. Drugače pa imam doma mal ekološkiga sadja, za lušte.

Čeprav pa je to zdaj zelo občutljiva tema. Lahko ima kmet ekološko kmetijo, ne šprica s škropivi. Ampak sosed preko ceste pa nima ekološke kmetije in šprica s škropivi.
Povejte mi ali ima kmet s prve kmetije ekološko hrano???

LP!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 14
29.4.2007 17:11:08   
Anonimen
user posted image Moja mami živi kar blizu mašunuuser posted image

No jaz krompir, zelenjavo ipd. dobim pri mami. Jabolka, hruške...tudi. In tam vem da ni škropljeno.

Drugače pa kupujem "navadno" hrano, pazim samo, da ne jemo dosti salam, paštet, konzerv in v naprej pripravljene hrane.

Drugače pa se zavedam, da se vsem strupom ne da izognit. Tistim ki se jim lahko, se pa jim.

Obstajajo pa zelo dobre eko kmetije v slo. in če bi imela možnost bi pri njih tudi kupovala, oz. če nebi večino zelenjave dobila doma. Pri enem takem preverjeno ekološkem kmetu kupujem edino med in jabolčni kis.

Drugače pa eko kmetije vsakoletno pregledujejo(vzorce zemlje in prideljka), tako da če ne ustrezajo standardom ne dobijo dovoljenja.

Majda22 - če sosed škropi ne moreš imeti eko kmetije. Eko kmetija ne sme imeti v mislim da premeru enega kilometra(nisem ziher) okoli ekoloških površin soseda ki škropi ali prometne ceste.

Eko standardiuser posted image .

Več o tem si lahko prebereš na:

http://www.arsktrp.gov.si/

< Sporočilo je popravil karin24 -- 29.4.2007 17:13:43 >

(odgovor članu MAJDA22)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
29.4.2007 23:12:42   
Anonimen
Meni je zelo pomembno, da je hrana čimbolj ekološka in se trudim čimveč tega tudi kupovati. Žal pa proračun ne prenese, da bi kupovali izključno to, ker je pa res tu mač predraga. Še najbolj pazim, kaj dam v usta tamali, čeprav tudi ona ni izključno na ekološki hrani. K sreči pa zelo veliko sadja in zelenjave dobim od staršev, ki preverjeno nič ne špricata. Ko pa ni sezone, pa včasih tudi neekološko kupim, se pa trudim čimbolj izogibat temu. 

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
30.4.2007 20:22:45   
tosja
Vedno bolj gledam na to user posted image

Kupujem stvari, ki so pridelane ekološkouser posted image  tako vsaj piše!
Zelenjavo bom nosila z babičinega vrta -ki je 100% BIO
Če pa je možno pri tebi kaj kupit user posted image  pa pridem k tebi po nakup user posted image

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
30.4.2007 20:28:43   
Anonimen
Mi prideljujemo ekološko in moram reči,da so zelo strogi.Nenajavljeni pridejo pregledati zemljo,vzamejo vzorec in pokazati moraš izvor semen.Vse mora biti bio pridelano in netretirano.Ne moreš goljufati,ker če te dobijo so stroge sankcije.Res pa je,da daleč naokoli nihče ne škropi,zato lahko rečemo,da je hrana ekološka.user posted image

(odgovor članu tosja)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
30.4.2007 20:34:15   
tosja
IZVIRNO SPOROČILO: Dalija

Mi prideljujemo ekološko

user posted image  a to pomeni, da lahko pridem na nakup? user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
30.4.2007 20:34:58   
Anonimen
Do Maribora bo vse uvenelo.Sem z Gorenjske.user posted image

(odgovor članu tosja)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
30.4.2007 20:40:47   
tosja
user posted image  krompir pa že ne uvene, pa korenje tud ne, pa fižol tud ne....user posted image
Torej ne morem nič kupit user posted image  user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
30.4.2007 20:42:15   
Anonimen
Lahko,lahko.Če boš kaj rabila piši na ZS.user posted image user posted image

(odgovor članu tosja)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
30.4.2007 20:43:15   
tosja
user posted image  Hvala user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
30.4.2007 21:23:27   
Anonimen
Od kod pa si, Dalija? Kako daleč na Gorenjskem?

(odgovor članu tosja)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
1.5.2007 8:23:54   
Anonimen
Občina Radovljica user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?