Sita
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tjazy Sita.. Recimo, da se Zahi moti.. v bistvu ne vemo cist natancno al ise moti ali ne.. niti mi to ni pomembno.. ampak recimo ,da se moti in da iams ti prav? Od kje jemljes potrebo, da se bojujes za svoj prav? In hkrati si odprla temo.. Ljubezen.. sebicnost.. . Tole dvoje ta tvoaj potreba.. boj.. in ta naslov teme.. sta zlo povezana.. V bistvu se sploh ne bojujes z Zahijem ampak sama s seboj.. Zahi je samo sredstvo, da sama sebi ne izopades cudna, ker se kregas sama s seboj.. Ce ne bi bilo te teme.. bio nasla eno druge.. in enga druzga cloveka, da bi se lahko bojevala sama s seboj.. Tjazy, bojujem se zato, ker poznam in občudujem odlične športnice, ki so moške premagale, Zahi pa trdi, da je to nemogoče. Dejstva pa trdijo ravno o nasprotnem, kar pravi Zahi. In kot sem rekla. Bili smo tudi sami na regati in me je prijatelj mojega moža vprašal, ko smo prišli: "A ti boš pa kuhala?" Takrat nisem polagala na to nobene pozornosti in sem odgovorila: "Ne, ker ne kuham. Ravno tako bom jadrala." Se mi je pa zdelo čudno in šele kasneje sem dojela, češ, če sem samo zato zraven, ker bom kuhala (da ženske drugega nismo sposobne). In potem smo dosegli tretje mesto. In ko smo to dosegli, se je nenadoma vse spremenilo. Ljudje so nas začeli pozdravljati na vsakem koraku in so hvalili naše jadranje. To mi je preprosto čudno in pokazatelj, da moški običajno mislijo, da se ženske niso sposobne pomeriti z njimi. No, zdaj je drugače - ker smo dokazali o nasprotnem - in otroci so deklice, kot veš, ki so krepko delale. vsi vedo, da je zmaga zmeraj odvisna od celotne posadke, organizacije in usklajenosti ter seveda od skiperjevega znanja. Torej, moti me izjava, da ženske ne morejo doseči istih ali še boljših rezultatov kot moški. Nič drugega. Zato sem zagovarjala svoje, ne zato, da bi imela kaj proti Zahiju. On pa ima zdaj proti meni, a vidiš? Takoj označi takšne ženske za zakompleksane, da bi povzdignil sebe. Tako lahko se je drugim, ki mislijo drugače in vztrajajo pri svojem, posmehovati in jih žaliti. Samo to je zdaj njegov problem, ne več moj. Torej nimam se kaj bojevati proti sebi. Niti se nisem bojevala prioti Zahiju - ampak izključno proti njegovi primitivni izjavi. Da, primitivni izjavi. Nisem rekla, da je on primitiven, njegova izjava in miselnost o tem pa je skrajno primitivna in predvsem neresnična. Zmeraj se vselej borim za resnico in stojim za njo. Seveda, kadar sem prepričana, da imam prav, če ne, se pa umaknem in sem tudi zmeraj pripravljena priznati svojo zmoto.