nejcko
|
IZVIRNO SPOROČILO: Zahi dobra karierna pot pa pomeni varnejšo in boljšo finančno varnost celotne družine.. in če to terja boge 4 mesece časa.. pa naj bo.. saj ne pomeni, da gre desc na "lepše".. ali ga pač malo srat po Evropi.. na drugi strani pa to daješ v isti koš z nekim plesom .. .. vidim, da ti karierna pot ni čisto jasna.. in TI zelo egoistično gledaš na to.. mož bi se šel izobraževat.. ti bi pa to vrnila, da greš nekam plesat in se zabavat.. smešno.. IZVIRNO SPOROČILO: Naja31 Ja, valjda gradim kariero zaradi sebe. Za koga naj jo? Sigurno ne zato, da bi se moj otrok, ko bo večji, v šoli hvalil kaj njegova mama počne. Želim se uveljaviti še na kakšnem drugem področju, zato ker si JAZ to želim, zato ker sem JAZ ambiciozna, zato ker sem sposobna, zato ker nisem ena izmed tistih žensk, ki vidijo življenjsko poslanstvo v tem, da so samo matere. Pa ne mislim, da je to kaj slabega. Tista, ki ji to ustreza, prav. Meni ne. Za osebno samoizpolnitev potrebujem pač še nekaj. In to je moj poklic. Zahi, tudi tebi ni jasno, kaj sem hotela povedati. Preberi si še post od Naje. Govorim o graditvi kariere za in zaradi sebe. Ker nekoga to osrečuje, izpolnjuje, zadovoljuje - ker je nekomu to v bistvu hobi, pa na srečo še služba zraven (prijetno s koristnim). Torej moj hipotetični primer s plesom ni tako neumen - ker gre za učenje nečesa, kar me osrečuje, izpolnjuje in zadovoljuje. Kapiš. Samo pač ni še moja služba zraven - mogoče pa bi si lahko s tem čez par let (sam si rekel, da ne moremo prihodnosti predvideti) služila tudi kruh, you never know. Je pa bistvena razlika, ali moraš iti na izobraževanje po službeni dolžnosti ali ti služba to možnost samo omogoči, in je bistvena razlika med tem, ali ti bo to izobraževanje res prineslo tak napredek v službi, da se to splača za celo familijo, ali pa je to izobraževanje namenjeno bolj zadovoljitvi lastnega (službeno-hobijskega) interesa. Tega avtorica te teme ni navedla, zato se sama težko opredelim. Če bi šlo za prvo varianto, jaz kot žena ne bi komplicirala, če pa bi šlo za drugo varianto, bi pa z možem udarila eno resno in dolgo debato
|