Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Gina Uf, jaz pa nikoli ne bi odpustila možu, če bi šel v tujino za 4 mesece. Z gotovostjo lahko to trdim, ker je moj bivši to naredil in mu nikoli nisem odpustila. Še danes ne razumem, kako je lahko trdil, da kaj so pa ti meseci, v primerjavi z življenjem. Jaz sem trpela ko žival in na koncu sem po petih mesecih rekla, da ne morem več in da ga zapuščam. Moje zaupanje vanj je šlo rakom žvižgat. Seveda me je prepričal, da sva ostala skupaj, imela otroke, ampak....bolje bi bilo, da bi šla že takrat narazen...zaradi različnih vrednot. Meni nikoli ni materialna varnost toliko pomenila kot njemu, pa vedno mi je fizična bližina pomenila ogrooomno, njemu pa skoraj nič. Torej gre tu za vrednote. Ne za to, da bi bilo nekaj prav ali narobe, ampak gre za potrebe, ki jih nekdo ima. Meni je vseeno, če bi on cel dan delal (v Slo ali kjerkoli, kjer lahko zvečer pride do doma), glavno da se ponoči celo noč tišči k meni. Mi je vseeno, če delam kot pri norcih, glavno da je tam, da ga lahko objamem, ko mi to paše. Meni je vseeno, če imamo malo manj denarja, glavno da mu stisnem dlan ali dam poljub ko to rabim.... In seveda je bilo z mojim bivšim točno obratno. Bilo mu je vseeno, če me kako noč ne stisne k sebi - glavno da bomo imeli lepo novo opremo v stanovanju, bilo mu je vseeno, če me ne more objeti tisti hip, glavno da bo čim prej odplačano stanovanje..... Saj pravim, ne gre za to, da ima nekdo prav, drugi pa ne...gre izključno za to, kaj kdo rabi. Če dva tako zelo različno razmišljata in čutita in različne reči rabita, imata problem. Kako ga rešit? Nimam pojma. Jaz sem ga rešila tako, da se ne zaljubljam več v ljudi z zelo drugačnimi potrebami, kot so moje. Moj bivši je dobil točno tako žensko, ki to 100% razume. NJene vrednote so drugačne od mojih. Nimata problemov s tem. A ni fajn! Lepo napisano Saj pravim ne vem kakšno vezo imata onadva nasploh. Mogoče pa njenemu možu tudi bolj pomeni fizična prisotnost, dotiki, poljubi, stiski,...ampak pač želi riskirat te 4 mesece in bo potem ko pride nazaj zaradi tega, še več časa s svojo družino, ker bo na boljšem delovnem mestu? Saj včasih je treba stisnoit zobe in se na koncu še bolj splača, včasih pa ne...to najbolj anonimna ve.
|