Misek
|
IZVIRNO SPOROČILO: Zahi ni čisto tako lahko obrneva tudi takole.. kupim karto za ZOO (kupim motor).. dam karto mami, da ga pelje v živalski vrt, saj sva ločena in nimam toliko časa za otroka, kot bi si želel.. mama pelje otroka v ZOO (vozi motor) v katerem pade otrok v medvedovo kletko.. torej sem jaz kriv, da sem kupil karto?? Nimas casa za otroka ker si locen? Potem naj nevarne igrace kar oce pri sebi obdrzi in naj se otrok vozi z motorjem takrat, ko je pri tistemu starsu, ki je mnenja, da motor ni nevaren. Vsiljevati drugemu starsu aktivnosti za otroka, ki so po mnjegovem mnenju nevarne (in, ki so realno neprimerne in nevarne) ni nobeno sodelovanje, niti nekaj s cemer bi se lahko kateri koli stars pohvalil. Je pa neodgovorno in nepremisljeno. lej.. noben ni kriv.. tudi otrok ne.. saj mu ni kupil pištole s katero bi ustrelil soseda.. kupil mu je neko otroško obliko motorja ali avtomobilčka.. otrok se je vozil s to igračo.. in padel.. zakaj kriviti očeta? Ce je to taksna oblika motorcka, kot jo ima nas mali sosed je presneto nevarna rec, ne samo za njega. Motorcki na baterije, ki peljejo 2 km/h pa so malo premajhni za 8 letnega otroka. Na hrvaskem je ata za 17. rd svojemu sinu kupil Z3. Dete se je peljalo po makarski in ubilo dve punci. Ne more ata bit kriv ker je kupil avtomobil, ki nikakor ni primeren za dete pri 17.letih po tvojem. Tudi ce mu pistolo kupi, saj ne bo ata streljal, zakaj bi bil kriv... Tako sta dve zivljenji zgubljeni, kriv ni nobeden. Dete mladoletno, oce ni kriv - po logiki podobni tej, dete se odpravi v Svico v privatno solo, ker mu okolica povzroca traume. Ce se dete v vrtcu poskoduje, ker je naslo nozek, kdo je kriv? Bos vzgojiteljicam rekel, da nihce ni kriv, ali menis, da so odgovorne za vse kar otrok dobi v roke in kaj s tem naredi? Ali ce s tako stvarjo poskoduje drugega otroka? Nihce ni kriv, ali odgovornost za dogodek pada na tistega, ki omogoci otroku, da pride do nozka?
|