Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Slike lepih hiš - prilepite tukaj 17.9.2006 11:26:25
|
|
|
|
rija
|
Ja, haas dom, model bellevue. Samo po moje bi ji manjkalo nekaj: duša stare vile...
|
|
|
|
RE: Slike lepih hiš - prilepite tukaj 17.9.2006 11:27:46
|
|
|
|
bumerang
|
Ne, mislim da ni Haas, ampak katerakoli je - se strinjam s tvojo ugotovitvijo.
|
|
RE: Slike lepih hiš - prilepite tukaj 18.9.2006 8:17:42
|
|
|
|
AnBan
|
Soncica, ne nobena od teh ni nasa...bo pa nasa tudi v takem stilu. Kje pa je Ladja....pojma nimam
|
|
|
|
RE: Slike lepih hiš - prilepite tukaj 18.9.2006 8:34:58
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz bi imela pa tako v stilu Pike Nogavičke. V Kranju je nekje ena stara, podobna. Ful dobra. Jaz bi tako samo obnovila, zamenjala, kar je potrebno, ampak zunanji izgled bi pa pustila ****stnogavičkast. To bi bila moja sanjska hiša.
|
|
|
|
RE: Slike lepih hiš - prilepite tukaj 18.9.2006 10:54:45
|
|
|
|
m76
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa Midva sva bla že čist odločena da gradva tako, sam ta je montažna od marlesa in bi dala načrt delat. Pa nama niso pustl zarad strehe, zato bo zdaj taka:
|
|
|
|
RE: Slike lepih hiš - prilepite tukaj 18.9.2006 16:45:16
|
|
|
|
Poka
|
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang Ko bom kje kakšno našla, bom prilepila, zdajle se mi ne da po netu preganjat. Imam po dveh tednih končno nekaj časa, da si forum preberem... Sicer pa sta mi všeč dva stila hiš: - stil starejših vil z mogočnim vhodom (v dve nadstropji), alejo, ki pelje do hiše, in vstopno vežo, dvostranskimi stopnicami v galerijo, take, kot jih večinoma vidiš v Firencah, oblečene v rdečo opeko, - novejše enonadstropne (ali največ mansardne) atrijske hiše s položno streho (ne ravno!), razgibanega tlorisa, veliko steklenih površin, open space bivalni del, enovita fasada v svetlih, nevpadljivih barvah. Pri vseh pa je pomembna tudi in predvsem okolica. Lepa hiša, umeščena v nič ali v neurejeno okolje, mi ne bo nikoli všeč. Tista prva... Maš podoben okus kot jaz, sicer pa, ja kdo nebi če bi si lahko privoščil. Pri nas- če že lahko zgradiš takšno hišo- pol ko moraš pa plačat davek te pa mine. Po mojem bi mogla bit oba direktorja :) Je ena podobna, nova gradnja v starem stilu v naših koncih, ampak lastnik je en podjetnik- gradbeništvo, pol si itak lahko tako hišo zastonj postaviš.
|
|
|
|
RE: Slike lepih hiš - prilepite tukaj 22.9.2006 22:25:56
|
|
|
|
BlankaT
|
m76 kje si pa to hiško staknila, full je lepa . Mi je skoraj žal, da že imava papirje urejene . Naša pa bo takšna http://www.pin-mb.si/html/projekt_c13.html, če jo je katera že kje videla, bom zelo vesela, če mi pove kje, da si jo greva z možem ogledati .
< Sporočilo je popravil BlankaT -- 22.9.2006 22:32:42 >
|
|
RE: Slike lepih hiš - prilepite tukaj 23.9.2006 0:29:48
|
|
|
|
m76
|
Ojla. Je tipski načrt od Ingre iz Črešnjevcev ( Gornja Radgona) Hiša pa tudi stoji tam v bližini. Zaenkrat je samo ta narejena, ena se še zida a ne vem kje , tatretja je pa ta ki jo bova zidala midva (okolica Kamnika) Ima pa ingra full lepih tipskih načrtov, pa še vso dokumentacijo vam zrihtajo in to po NENORMALNI UGODNI CENI, v primerjavi z drugimi biroji. http://www.ingra.si/maniframe.htm Tud vajina ni od muh, sploh razporejenost notranjih prostorov mi je všeč.
|
|
|
|
RE: Slike lepih hiš - prilepite tukaj 23.9.2006 0:31:55
|
|
|
|
m76
|
Naša pa bo takšna http://www.pin-mb.si/html/projekt_c13.html, če jo je katera že kje videla, bom zelo vesela, če mi pove kje, da si jo greva z možem ogledati . IZVIRNO SPOROČILO: BlankaT V biroju vpraši, ponavadi povejo kje v naravi že stoji določena hiša. Vsaj nama so.
|
|
|
|
RE: Slike lepih hiš - prilepite tukaj 23.9.2006 0:54:45
|
|
|
|
rija
|
M76 upam, da se nisi odločila za tako barvno kombinacijo fasade kot je na sliki...ker v živo je za skozlat
|
|
|
|
RE: Slike lepih hiš - prilepite tukaj 23.9.2006 0:55:49
|
|
|
|
LuLu
|
Meni je tak stil dober, samo si jo v glavi na 3-4 dele razdelim, da je bolj realno
|
|
|
|
RE: Slike lepih hiš - prilepite tukaj 23.9.2006 10:14:38
|
|
|
|
m76
|
Tako je rija, u živo je za bruhat. Hvala, hvala, hvala, za potrdilo, da to ni moja kaprica ampak da imam vsaj malo okusa. Ne fasada bo naravno rumena, kakršen je pesek ( če bo teranova ) ali pa nekakšn topel odtenek rumeno oker... pa NIČ zelene Pa tudi sicer sva jo kr dost spremenila, mal stebrov sva ven zmetala, bo veliko nižja, ker bo klet vsa v zemlji, potem teh knauf škatel ne bo okoli strehe, pa okna mal drgačna in ne BELA ker so mi bljak. Drgač bo pa ...jaa.. hm.. ja čist taka ja
< Sporočilo je popravil m76 -- 23.9.2006 10:19:01 >
|
|
|
|
RE: Slike lepih hiš - prilepite tukaj 26.9.2006 13:50:10
|
|
|
|
Poka
|
Uh, men se zdijo te hiše ogromne... Men so sicer všeč ogromne hiše, ampak drugo je potem kdo bo potem to čistil. Jaz imam trenutno probleme že s 60 kvadrati... Koliko stanovanjske površine pa sta potem ti dve vajini hiški? A bosta imeli točno take načrte ali boste kaj spremenili?
|
|
|
|
RE: Slike lepih hiš - prilepite tukaj 28.9.2006 12:02:45
|
|
|
|
m76
|
Ja, mere so 14x15, se pravi prb. 210m2. pa tri etaže. (klet, pritličje, mansarda)Uf šele zdele mi je kapnil, da bo res velik za pospravljat. No ja, bomo že...sam da bomo enkrat na svojem. Notranje prostore ne bova kaj veliko spreminjala, saj sva midva hiše (tipski načrt) iskala predvsem na čimboljšo razporeditev notranjih prostorov. Mogoče kakšna predelna stena ali kakšna vrata so preveč, drugač pa ostane isto. Drugače pa je z zunanjo podobo hiše, bo pa kar krepko spremenjena. Nama je bolj všeč bolj tak domač stil. Kot so bile včasih tiste pristne kmečke hiše (predvsem na gorenjskem)
|
|
|
|
RE: Slike lepih hiš - prilepite tukaj 28.9.2006 16:08:53
|
|
|
|
Poka
|
No recimo, da klet pol odšteješ pri pospravljanju, samo tu in tam. Sem si pogledala te hiške, res so ful dobre nekatere. Men je tud recimo všeč tista od marlesa, vila se ji reče, sam ima nekaj okrog 280 kvadratov, to še ni tako grozno... Ampak na zunaj zgleda pa ful večja. Take so mi ful všeč. In tudi razporeditev prostorov je super. Midva si jo bova sicer sama narisala, ker je moj projektant. In imava tudi nekoliko drugačen okus, kar ni preveč fajn... On hoče majhno hiško, men se pa zdi, da če greš v mal večjo hišo od stanovanja, je pol brezveze jo sploh gradit. S starši sem prej živela v hiši, visoka pritlična gradnja, okrog 250 kvadratov, pa se mi je zdelo, da se kr zaletavamo na vsakem koraku... Sicer smo imeli res samo eno nadstropje zrihtano, ker imamo paraplegika v hiši in je eno nadstropje ostalo za enega od naju z bratom.
|
|
|
|
RE: Slike lepih hiš - prilepite tukaj 28.9.2006 16:49:31
|
|
|
|
Peter167
|
Jaz sem pa bolj starokopiten. Tiste od Pikec0 so mi ekstremno grde. Kaj češ, sto ljudi - sto čudi. Zelo blizu mi je "slovenska" kmečka arhitektura. Pa nageljčki na oknu, pa kakšni srčki na balkonu. Sploh se mi zdi, da je zadnji dober arhitekt umrl kakih 100 let nazaj. Zdaj bi pa vsi izumljali toplo vodo.
|
|
|
|
RE: Slike lepih hiš - prilepite tukaj 28.9.2006 22:33:29
|
|
|
|
m76
|
|
|
|
|
RE: Slike lepih hiš - prilepite tukaj 29.9.2006 10:23:38
|
|
|
|
Poka
|
Uh veš, je še kar nekaj dobrih arhitektov v Sloveniji, stare šole... Samo poznat moraš. Pri nekaterih družinah je že kr tradicija, da so vsi arhitekti. So pa vsi ti, ki jih poznam stari tam okol 60, če ne več :) Drugače pa ja, ko pogledaš kake nove stavbe v Sloveniji, te lahk kr mine... Men je sicer po eni strani všeč moderni minimalizem do neke mere (ne čisto ekstremen), so mi pa po drugi strani veliko bolj všeč kake stare stavbe. Ampak trend je danes drugačen, pa ne samo ker bi bilo lepše, ampak ker je cenejše. Materiali itd... Če bi bilo po moje, bi imela hišo s 4 m visokimi stropi, sploh ne modernistične, ampak to žal finančno ni izvedljivo. Drugače pa imaš tudi načrte za te hiše, kopije kulturnih spomenikov, kot na kmetih ipd. ampak to je vse tako nefunkcionalno. Ful velike hiše in not čudna razporeditev in stopnišče zavzame pol bajte... Pride drago pa še ful je neizkoriščene kvadrature. No, men osebno ni všeč niti ekstremno moderen minimalističen stil, ker deluje nekako hladno, hiše npr. na gorenjskem (te ki so stare tam od 20- 30 let, katera pa mogoče še manj) so mi pa še bolj grde. Vse je v nekem lesu in deluje zelo temačno. Arhitektura sama je tud zelo nefunkcionalna, preveč stopnišča, pa še kaj. So mi pa všeč npr. te od marlesa, montažne, ampak bi imela eno podobno v klasični gradnji.
|
|
|
|
RE: Slike lepih hiš - prilepite tukaj 29.9.2006 19:19:49
|
|
|
|
Zasanjana
|
UAU! Kok so lepe!
|
|
|
|
RE: Slike lepih hiš - prilepite tukaj 30.9.2006 10:46:06
|
|
|
|
Anonimen
|
Enostavno: VSAKE OČI IMAJO SVOJEGA MALARJA. Lepite slikce, prosim.
< Sporočilo je popravil pikec0 -- 30.9.2006 10:49:13 >
|
|
|
|
RE: Slike lepih hiš - prilepite tukaj 30.9.2006 12:40:26
|
|
|
|
Anonimen
|
Še ena luštna Pa še ena Pa še ena Ta je tudi nekaj posebnega
|
|
|
|
RE: Slike lepih hiš - prilepite tukaj 11.10.2006 23:14:14
|
|
|
|
rija
|
Pa še nekaj hiš in detajlov, ki so mi všeč....
|
|
|
|
RE: Slike lepih hiš - prilepite tukaj 14.10.2006 22:56:04
|
|
|
|
copka77
|
Rija super, isti okus imaš kot jaz...LP
|
|
|
|
RE: Slike lepih hiš - prilepite tukaj 14.10.2006 22:57:47
|
|
|
|
rija
|
Me veseli.
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?