|
RE: Če se vam ljubi, odgovorite.... 14.10.2006 15:09:14
|
|
|
|
Gina
|
IZVIRNO SPOROČILO: muza Ali ste tudi v drugih vrtcih po SLO prejeli anketne pole za izpolnjevanje s temo....Ne. Zanima pa me tudi, kako v vaših vrtcih izročajo položnice za plačilo vrtca. Zelo diskretno ali zelo na velik zvon, tako da vsi že na daleč vidite, kdo je socialni primer in ne plačuje vrtca in obratno? V zaprtih kuvertah ti dajo v roko, ali pošljejo domov, če je otrok bolan ali odsoten. Ali vzgojiteljice zelo rade sprašujejo vaše otroke ali vas kakšen avto vozijo starši oz. ga imate vi, o premoženju otrokove družine, kako dobro plačano službo imajo starši,.......ali imate občutek, da se to zgodi res v zanemarljivem odstotku? Pojma nimam in mi je tudi vseeno. Načeloma se mi pa zdi, da same vzg. ne sprašujejo veliko, ker itak otroci sami zelo dosti razlagajo, ne da bi človek spraševal. Tako ti povem iz izkušenj, pa mene osebno sploh ne briga, kako kdo živi, niti ne sprašujem. Kar se tiče samohraniteljstva je vendarle jasno, da če otroka pripelje samo mama vedno, pa če očeta ne vidiš nikoli, da živita sama, a ne? Pa tudi večina mam to pove samih iskreno vzgojiteljici. Drugače je pa tako, da podatki o tem, koliko kdo plača vrtca, pridejo na vrtec, saj jih vendar računovodja mora obdelat, a ne. Vzgojiteljice se za te reči ne zanimajo ponavadi. Ne razumem, kaj sploh sprašuješ, a to, če se ve, da je nekdo prijavljen ko samohranilec, v resnici pa živita starša skupaj? Uradno do teh podatkov težko prideš, neuradno pa .... saj veš, svet je majhen. Če bi kdo hotel izbrskat, to ni ravno težka naloga po moje. Še nekaj izven tega. Mene je pa vseeno malo začudilo, ko je naša bejba letos dobila domačo nalogo, govorno vajo: Povej kje dela tvoja mama, koliko časa se je šolala, kakšen poklic ima in enako za tvojega očeta. Opiši tudi poklic! Meni se je to zdelo malo ne-ravno-v zakonskih-okvirih. No, teden dni kasneje dobi sin za nalogo: Napiši izdatke vaše družine po alinejah (določenih) in skupni proračun vaše družine! Halo! Briga me predmet gospodinjstvo. Ne morejo kaj takega zahtevat, a ne. Nesel je k očetu, ker mati ni bila zainteresirana sodelovat.
|
|
|