|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   hrenovke
26.9.2006 21:42:31   
renata79
Ja,hrenovke.......naša mala je stara 15mes in se je sedaj ko je začela gospodična sama jest odločila da bo jedla samo hrenovke.....poleg da v usta še kakšen košček posebne,poje jogurt,puding,smokije...tu se pa njen repertuar razširi.Do pred kratkim je jedla še čisto vse-zelenjavo,ribice,meso,juhe in zato se mi bo verjetnouser posted image ,ker je vsa zgoraj našteta hrana blazno nezdrava.user posted image  v hrenovkah je itak sama svinjarija.
Svetujte mi kaj naj naredim?Bila je že brez vmesne malice,kosila se ni dotaknila(ozr.se je drla ko zverina) ker ni bilo na krožniku hrenovk......Men se bo res zmešal.....

vsi so rekli da sem drugačna.....
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: hrenovke
26.9.2006 21:50:03   
dskubin
jaz pa nisem mnenja, da je v hrenovkah sama svinjarija. Vsaj v onih svežih e, ki ne trajajo dolgo in jih kupiš na kilo.

(odgovor članu renata79)
Neposredna povezava do sporočila: 2
26.9.2006 21:54:37   
sjug
user posted image user posted image user posted image ja ja hrenovke, hrenovke, hrenovke. Ne vem, kaj je tako čarobnega v njih, ampak moja oba jih mlatita kot ne vem kaj. Slaba tolažba vem. Starejša pri 4,5 še vedno najraje je hrenovke ali pa pohano piško. S tem, da sama sploh ne jem mesa. Čim večkrat ponudi na koščke narezano sadje, zelenjavo, sir, morda tofu. Kakšna reč ji bo zagotovo všeč. Pri nas recimo gre vse vrst sadja, bučke (npr. pohane), surov paradižnik. 

Never Ever Give Up!

(odgovor članu renata79)
Neposredna povezava do sporočila: 3
26.9.2006 21:57:34   
renata79
sem bila prisotna pri izdelavi hrenovk v slovenskem podjetju....ne,hvala

(odgovor članu sjug)
Neposredna povezava do sporočila: 4
26.9.2006 21:57:45   
NTS
mislim da je kar dosti, ker od znanke je fantek star dve leti in pol pa ne je drugega kakor čokolino.
Mislim pa da je to samo faza. Zdrži user posted image , kot vsaka faza bo tudi ta minila.

lp
nataša

Naši Nikiti se je pridružil bratec Patrick ! ! !

(odgovor članu dskubin)
Neposredna povezava do sporočila: 5
26.9.2006 22:53:00   
lelaval
Ne vem, kdaj si bila prisotna pri izdelavi hrenovk, da praviš, kakšna svinjarija je v njih. In, kako si jih potem sploh dala svojemu otroku za jest? user posted image
Sama poznam osebno 2 mesarja in kolega dela v mesnici in vsi so mi rekli, da je v hrenovkah in pariški najboljše meso. In, da je to, da so iz svinjarije narejene, le predsodek (navadno starejših), ki ne vedo poteka izdelave. Nenazadnje pa hrenovki ne morejo dodat začimb (kot npr. čevapčičem in suhim ali katerim drugim klobasam, kjer prevladujejo začimbe in pravega okusa ne zaznaš, pa še barva ne bi bila tako svetla, če bi bilo res vse najslabše zraven).
Sicer pa jih tudi moji otroci obožujejo (jaz pa prav tako user posted image ), pa nimam nobene slabe vesti, da jih jim ponudim. user posted image

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu renata79)
Neposredna povezava do sporočila: 6
26.9.2006 23:50:01   
* Mateja *
To je sam trenutna faza. Moj jih je tud jedel ko je bil mlajši, zdej mu jo pa nikakor ne morem več dat. Se mi zdi, da je hrenvka za kako malico ali večerjo enkrat na teden neškodljiva.

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 7
27.9.2006 7:01:49   
renata79
tako je Mateja,enkrat na teden,ne pa nonstop.Lelaval-pa ti res dejansko misliš,da dajo v hrenovke najboljše mesouser posted image ?Tvoja stvar.....Enkrat si kupi pariško ali pa posebno v kosu in si oglej deklaracijo (sami Eji)Pa nisem tak tip,da bi skoz to čekirala gor na izdelkih,dejstvo je.

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 8
27.9.2006 7:45:39   
darjatimci
Če že ravno govorite o sestavi hrenovk.V hrenovkah je zdravo oziroma neškodljivo le meso,vsi ostali  dodatki pa so res močno vprašljivi.Tako kot z večino izdelkov,tudi s hrenovkami ni za pretiravat.Sicer pa vemo,da imajo naši otroci obdobja,ko eno stvar jedo bo onemoglosti,drugega pa tudi ne povohajo ne.

(odgovor članu renata79)
Neposredna povezava do sporočila: 9
27.9.2006 8:07:11   
Tiamo
moja se kar trese k jih zagleda...imam pa srečo, da se trese k vidi, karkoli je povezano z mesom.

jaz ji dam hrenovke tudi do 2krat na teden, kupim konjske in to je to.

ne bom se sekirala kaka nezdrava hrana je, v vrtcu tudi dobijo hrenovke in kaj naj rečem, mojemu otroku jih pa ne dajte user posted image

Poznam punčko, ki je do svojega 3 leta živela skoraj samo na smokiju, pa je zdrava.

< Sporočilo je popravil Tia74 -- 27.9.2006 8:10:13 >

(odgovor članu darjatimci)
Neposredna povezava do sporočila: 10
27.9.2006 8:34:10   
simone
renata, E-ji so vidni na deklaraciji pri pakiranih hrenavkah. Kako je pa s tistimi, ki so odprti oz. kupljeni na kg.?

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 11
27.9.2006 8:35:49   
nanka
Ja, hrenavke so zakon, pravi moja najstarejša 15 letna hči. Hrenavke s kruhom si pripravi za zajtrk, za večerjo pa kruh s hrenavko, aja pa kdaj je poli za popestritev. Hrenovke ima rada že od malega in jih je še danes. Pa je zdravo in veselo dekle. Kaj je to sadje in zelenjava ? To so njene besede. Nikoli ni jedla ne sadje in ne zelenjave. Dolgo sem se trudila in jo prepričevala, da je dobro in zdravo, nekje na poti odraščanja pa sem obupala. Danes mi pravi, da zelenjave ne bo jedla nikoli in da mi je hvaležna, ker je nisem silila, da bi jo jedla.

< Sporočilo je popravil nanka -- 27.9.2006 8:39:10 >

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 12
27.9.2006 9:09:17   
nuala
Kot pravijo druge; to je faza. Otrok se začne zavedat, da te v nečem lahko komandira in nekako najlažje je to pri hrani.

Mi vsi obožujemo hrenovke, trudim pa se, da kupim kvalitetne. Jih kar nekaj pojemo.

Poskusi ji še naprej ponujati raznovrstno hrano, enkrat jo bo že premamila.
In nikar ji ne ponujaj take hrane, ki se ti zdi nesprejemljiva, da potem ne boš imela težav z odvajanjem. Če se ti zdijo hrenovke grozne, jih enostavno ne kupi več.

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
27.9.2006 11:15:05   
MH0
Tudi naša mala še ne 15 mesečna gospodična že nekaj časa gloda hrenovke. Dobro, ni nora na njih in jih ne je vsak dan. Pa seveda vegetarianske, saj meso ni hrana, a ne. user posted image  Torej vegi hrenovke pojdi kupit. user posted image

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 14
27.9.2006 11:26:06   
bskrle
No naša je pa ene pol leta jedla le hrustke, tiste čokoladne, ki se lepijo na zobke. Hrustek za zajtrk, za malico za večerjo ...
Potem se včasih pozabila kupiti hrustke, no sedaj se pa komaj še spomni nanje.
Vem,d a sem redno hodila v Špar, kjer so bili hrustki precej cenejši kot v drugih trgovinah.
Bo minilo!

Naše imajo k sreči rajši klobase kot hrenovke.user posted image

(odgovor članu MH0)
Neposredna povezava do sporočila: 15
27.9.2006 11:56:27   
srki
Če bi bil moj obseden s hrenovkami in bi jih hotel non-stop jesti, mi jih enostavno ne bi ponudila, dokler jih ne bi pozabil.

ko bo lačen v pravem pomeni, bi tudi kaj drugega spravil vase, ne samo hrenovke.

In po mojem ga bo to minilo, seveda na ta način, da mu jih ne boš ponudila.

Kar se pa sestavin tiče, ne bom pametna, moj sošolec mi je samo rekel, da če bi enkrat videla, kaj je v hrenovkah, potem jih ne bi nikoli več jedela....

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 16
27.9.2006 12:00:34   
Dashenka
Čeprav so hrenovke daleč od idelane hrane za enoletnika, pa so še zdaleč najbolj sprejemljive od vsega ostalega naštetega.

Če ima hrenovke tako neznansko rada, naj jih pač je, saj jo bo verjetno minilo.
Ne razumem pa, zakaj ji sploh ponujaš ostalo packarijo, kot so smokiji, pa pudingi in podobno.

(odgovor članu renata79)
Neposredna povezava do sporočila: 17
27.9.2006 12:03:03   
Rožica I
poleg da v usta še kakšen košček posebne,poje jogurt,puding,smokije...
IZVIRNO SPOROČILO: renata79

Ja, v usta da lahko to, kar je v hladilniku! Torej tisto, kar ti kupiš! Ti določaš njeno prehrano s tem, ko to hrano kupiš, ne?
Vsake kvatre že lahko poje kakšno hrenovko, zato jo tudi le občasno kupi. Ne more pa 15- mesečni otrok določat kaj bo jedel! Oziroma lahko, če ji to dovoliš. Poizkušaj ji ponuditi različno, čimbolj zdravo hrano, večkrat. Tudi na okus se je treba privaditi.

ROŽICA

(odgovor članu renata79)
Neposredna povezava do sporočila: 18
27.9.2006 13:39:09   
BarbaraE
Naša princeska je tudi nekaj časa hotela jesti hrenovke vsak večer. Jih je iz hladilnika nosila in kar v zaprt ovitek ugriznila in potem ji je enkrat uspelo zadevo pregriznit in seveda smo morali hrenovke skuhat. user posted image  Trenutno pa na naše vpr. Kaj boš jedla? odgovori PICA. In še opis z našega včerajšnjega obiska pizzerie:

Rada gleda kako picopek peče pice, hkrati ji pa ne uide, da kelnar pico že nese proti naši mizi in hop iz očijevega naročja in v dir za natakarjem z glasnim ponavljanjem PICA PICA PICA. Pri mizi pa začne plezat na klop ter: Pica pica, am am, čiča čiča. Na srečo smo bili sami v gostilni, sicer bi ostali gostje mislili, da otroku že cel dan nismo dali nič jesti. In pa princeska bo naslednji teden dopolnila 18. mesecev. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Rožica I)
Neposredna povezava do sporočila: 19
27.9.2006 13:42:46   
Anonimen
ja hrenovke...so zakon

tole morm pa povedat...dietetik zdravnik nam je povedal v jeseniški porodnišnici, da so ARAŠIDI zelo alergena zadeva in naj jih otroci do 3. leta ne jedo, ker lahko vsak moment razvijejo tako hudo alergijo na njih, da jih naslednji en sam arašid lahko zaduši. in ARAŠIDI SO TUDI V SMOKIJIH!!!

(odgovor članu BarbaraE)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
1.10.2006 22:19:41   
heidi1
Punce...ce se le da raznovrstna hrana. To pomeni, da je tudi vnos hranil - vitaminov in mineralov raznovrsten in seveda cesar se vsi bojimo tudi raznih kontaminantov, ki se nahajajo v hrani. Od vseh ljudi, ki jih poznam, se najslabse prehranjujejo nekateri moji prijatelji, ki so vegeterjanci. Enovrstno hrano s premalo beljakovin. Groza, saj so vsi ob misicno maso ali pa so debeli, ker se morajo sopati s cokolado, da sploh pregurajo dan. Hrenovke, ki so na trgu morajo biti varne. Nekateri E pa so napisani le zato, da se na etiketi porabi manj prostora. Seveda pa so hrenovki le zato, ker tam opravljajo neko funkcijo in se to v dovoljenih kolicinah. Ali mislite, da jih proizvajalci zaradi lepsega not mecejo? Tudi proizvajalci so ljudje in imajo otroke. Seveda pride do kaksnih zlorab, ampak na sreco zivimo v Sloveniji, kjer tega ni ali ne namenoma. Ce otroci pac jejo veckrat hrenovke, nic hudega. Sicer bi bilo lepo, da bi jih premamili se s kaksno drugo hrano, sadjem in zelenjavo, zitaricami. Ampak vcasih pac nocejo.

Pa se to: meso je meso in rastlinska hrana je rastlinska hrana. Najhujsi so taki proizvodi, ki skusajo imitirati meso - vegetarijanske hrenovke, polpeti, ipd...tam pa res morajo marsikaj dodati, da dobijo okus.

(odgovor članu renata79)
Neposredna povezava do sporočila: 21
6.10.2006 15:58:43   
lojzika
<jaz mu jih dam pa smokije tudi, kljub temu da vem kako alergeni so arašidi

(odgovor članu heidi1)
Neposredna povezava do sporočila: 22
11.10.2006 10:29:41   
Čupka
Lojzika, ja, arašidiuser posted image  Če nima alergije nanje, je nikoli ne bo imel. Moj najmlajši lahko umre, če v njegovi bližini kdo samo odpre vrečko smokijev in pride tisti prahec do njegovega noska ali ust. Nimaš kajuser posted image
Hrenovke imajo moji otroci zelo, zelo radi, ampak jih izredno redko kupim, tako kot tudi salame. Ne zaradi mesa, ampak zaradi vseh ostalih dodatkov, ki se jim raje čimbolj izogibam. Definitvino jih pa kupim, če gremo taborit na tak konec, da lahko kurimo in jih potem pečemo nataknjene na palice, pa krompir v žerjavki, pa do nedavnega koruzo...1.liga!

(odgovor članu lojzika)
Neposredna povezava do sporočila: 23
11.10.2006 12:26:53   
honey
Čupka, te lahkop vprašam, koliko je tvoj najmlajši star? Kako pa ste ugotovili, da ima alerijo na arašide? Naš mali je star 18-mesecev in sicer je vse, tudi smokije in zaenkrat ni nobenih problemov.

Glede hrenovk je pa takole: sicer jih ima zelo rad, vsakič, ko sva v trgovini in greva mimo delikatese vpije am am, ko vidi hrenovke in salame ipd., ampak enostavno jih kupim ne vem, 1x na mesec in takrat jih je. Ker ravno tega nočem, da mi bo jedel samo 1 vrsto hrane, ker je že tako bolj švoh jedec. Sicer pa itak poje recimo samo 1/4 hrenovke, ostalo je pa razdrobljeno okrog stola.

(odgovor članu Čupka)
Neposredna povezava do sporočila: 24
11.10.2006 20:08:13   
Čupka
Cio, Honey!
2 leti, je star moj mali srčko.
Z vsakim alergenom mora telo prit v stik 2krat, da odreagira. Ko je moj fantek prvič jedel smokije, mu ni bilo čisto nič. V njegovem organizemčku pa se je pripravljala strašna obramba na ta alergen.
Ko je prvič po tistem slučajno pri mojih starših dal en majceni arašidek v usta, ga dvakrat požvečil in izpljunil ven, ga je minuto za tem začelo dušit, začel je zatekat, vrgla sem ga v avto in odnorela na urgenco. H sreči sem bila zelo blizu, če ne...uh sploh ne morem pomislit...
4 dni je bil na alergološkem z izredno hudo reakcijo.
Zelo, zelo ga moramo pazit, saj so arašidi skriti alergen in jih imaš v čuda zadevah, o čemer se ti niti ne sanja, dokler se ne začneš ubadati s sestavo vsake kupljene zadeve.
Eh, upam da nam ga bo uspelo obvarovati pred vsem hudim...sploh v vrtcu in kasneje v šoli...

< Sporočilo je popravil Čupka -- 11.10.2006 20:09:02 >

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...
Prvi koraki k srečnemu otroštvu z Generali
Program Za srečen začetek zavarovalnice Generali mladim staršem ponuja ključne nasvete o negi dojenčka in malčka ter prv...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?