Anonimen
|
Pred parimi dnevi sem dala Alex-a v vrtec. Začuda ga je ful dobro sprejel in rad hodi tja. Že pred vpisom pa mi je vzgojiteljica rekla, da otroci niti niso tako radi dolgo brez staršev, da v bistvu še mi trpimo 8 ur v službi, kaj šele oni. Da je najbolje da ga čim kasneje pripeljem in pridem hitro iskat. Da je še najbolje če ga pripeljem po 9 uri,vzamem pa tudi kar čimprej, najraje ob 13h, saj je tako za otroka najbolje. Sem si mislila, ja ziher je to zate najbolje .V skupini jih je 12, tako da valjda manj jih je, več časa imajo za čvek. Da ne omenjam, da mi je rekla,da kadar so prazniki ali kaj podobnega, so načeloma otroci v vrtcu, le če jih res nimam kam dati, najpametneje pa je, da so s starši takrat. Saj jaz sama vem, da so med prazniki otroci s starši, samo moj je ima tak posel, da mora delati tudi med prazniki.Saj jaz ga itak ne bi dala med prazniki v vrtec, le moti me, ker mi je dala vedeti, naj bo otrok v glavnem čimveč časa doma in je tako zelo poudarjala, kako je bolje, da je čimmanj časa v vrtcu. Zakaj ga pa potem sploh dajem v vrtec, če naj bo tam le od 9-12h. Ta čas ga imam lahko tudi doma. No, problem je sledeč.Ni glih problem, le vaše mnenje me zanima. V petek je Alex prišel iz vrtca prehlajen, iz noska mu je malo teklo, pa sem rekla, o se je tu prehladil. Ne, kje pa, tam se ni. OK, one imajo prav, no čez vikend smo ga čuvali in zdravili, danes mu je pa še malo teklo iz noska, morda kaka kapljica, skoraj nič! Ko sem prišla ponj (ob 12h me vedno naročajo, čeprav ne vem zakaj, saj je rad v vrtcu), je sedel tam sam, s prazno flaško, žejen, ista vzgojiteljica je pa rekla, da je FUL prehlajen, da mu FUL teče iz noska, naj bo kar doma par dni ali pa cel teden, ker jaz imam itak MOŽNOST DA JE DOMA IN VELIKO ČASA, tako da je lahko KOMOT doma.Naj povem da sem na porodniški, toda niti pod razno nimam veliko časa, imam 4 mesece staro punčko in z njo veliko dela. Prideva z Alexom domov, tamal živahen, vse je pojedel (če je bolan noče jesti), šel ven, brcal žogo do večera. Zdaj pa razmišljam da mi je v bistvu trapasto, da je tamal doma, samo zato, ker se je tako odločila taista vzgojteljica, ki želi, da je Alex čim več doma. Saj je otrok zdrav, tudi iz noska mu ni doma čisto nič teklo. (če bi mu FUL, kot je rekla, bi ga sama pustila doma). Vprašanje se glasi: Ali naj poslušam vzgojiteljico in naj otroka pustim par dni doma, ali naj ga vseeno peljem v vrtec, saj doma ni smrkal, popolnoma zdrav je in se mi zdi brezveze, da je doma. Jaz imam doma dojenčka in res nimam časa, da se posvečam Alexu tako kot bi si zaslužil, zato pa sem ga dala v vrtec v končni fazi. Ali je možnost, da se vzgojiteljicam zameriš, če jih ne upoštevaš, in se potem znašajo nad otrokom' Res nimam pojma kako stvar v vrtcih deluje, kot sem rekla je tamal notri šele 6 dni, zato prosim za nasvet. hvala
|