Anonimen
|
drage so , malo sem vas prišla pofirbcat in obujat spomine, kako je bilo prve tedne... Lepo nam je, kajne, ne glede na razne slabosti ipd. Meni je bilo še najslabše ob kakšnem čudnem ravnanju moje zdravnice... Tudi jaz sem želela, da bo moj prisoten pri UZ in bo tudi on deležen te sreče, vendar je najbolje se spustiti na realna tla in zakapirat sistem: G (vsaj moja) sicer pravi, da "dovoli partnerja na pregledih" (to ti pol za nazaj pove!), vendar pa ko sem skoz spraševala, kdaj lahko pride, je to UZ okrog 20.tedna. Prvič vam potrdi , naredi vaginalen UZ. (to je pri večini nekje okrog 8-10 tedna). Pri naši je to okrog 12 t, zato sem dobila tudi že prvo ! slikico našega fižolčka. (in edino) nato lahko greš na samoplačniške teste - merjenje nuhalne svetline (cca 11 - 14t). S tem testom določajo verjetnost downovega sindroma. Zelo, zelo lepo je, ker pregled plačaš in se ti tisti zdravnik veliko bolj posveti, kot "navaden". Zopet vidiš pikico in to je bilo meni full lepo. Slaba stran tega pa je, ker npr. dr. Strahova (domžale) full rada daje naprej na še ene preiskave (more money..) in pol si lahko en teden full živčna... Svetujem vam, da odmislite tole monetarno politiko, daste 12.000 in greste gledat pikico. Ene dobijo tudi slikice in posnetek - filmčke na CD-ju. Pri vaši G nato sledi nekaj pregledov, kjer daješ kri/vodo/posluša srčka od dojenčka... malo izmenično, včasih vse... (na cca 1 mesec) vedno vam tudi izmerijo pritisk in vas tudi stehtajo! Pazite na kg v prvih mesecih! Meni je bilo skoz slabo in sem se že takrat zredila kot pujsa, pa čeprav do 4m lahko dobiš cca 1kg! mene so tudi opozarjali, pa jih nisem poslušala, zdaj bom pa na > + 20 kg, v današnji moderni dobi pa dovoljen + cca 6-10 kg! No, nazaj k pregledom... v celotni nosečnosti imate 2-3 UZ pri svoji G Tisti, kamor je vabljen partner je morfologija okrog 20 tedna. Midva sva pričakovala preveč, dobila nič.. Zelo, zelo vam priporočam, da se odpoveste sladkarijam in spravljate dinarčke (12.000,-) za 3-dimenzionalni ultrazvok, ki ga (kdor ima tako mašino) delajo nekje 25-30 tedna. Tukaj je pa res za zjokat lepo. Jaz sem imela partnerja zraven in sva bila presrečna! Imamo slikice (cca 20 kom) in 3 filmčke.... Ugotoviš, da kjer plačaš, si lepo sprejet, drugod številka... ampak punce, to je naša nosečnost, ne smemo se pustit birokraciji, normam ipd.... Uživajte, ampak res! Jejte zdravo, veliko se gibajte (seveda lahko tudi ), in predvsem - bodite srečne! vaša sreča raste v vas samih!!! p.s. - se opravičujem, če sem bila predolga ali če sem vam s plonk listkom malce pokvarila raziskovanje
|