|
Banalen problem, gvantki za v vrtec 25.9.2006 14:18:31
|
|
|
|
Pia67
|
Živjo! Ja, res je, ne vem več kako naj oblečem mojo malčico? Ker gredo po 10. uri ven, jo pripeljem oblečeno v trenirko ali pa kake hlače, ki imajo že nekaj pečatov preteklih dogajanj . Kak madežek od zajtrka, sprehoda, igranja na igrišču. In vedno povem, da je rezervna obleka pripravljena v vreči za umazana oblačila (v nahrbtniku pa so še rezerve) in da je mala oblečena že za na igrišče in da je v žabah, ki naj jih potem slečejo, ker bo prevroče (če ne drigega, ko jo pridem iskat, telovadiva v garderobi in ji slečem žabe). Varuhinja sama je pametno omenila, da otroka ne oblačim preveč lepo, da naj gre na igrišče v oblačilu, ki ga ni škoda. In kaj se zgodi? Varuhinja preobleče malčico predno gredo na igrišče v čista oblačila , ko pa se vrnejo, pa me po kosilu ponavadi pričaka v žabah, ker je oblek kao škoda in da je vroče, grrr . Logična posledica je, da imam naenkrat najmanj dvoje umazanih oblačil, saj ni panike, jaz sem vesela, da je otrok umazan, ker je to znamenje, da so se veselo podili po igrišču. Ni mi pa jasno kako naj oblečem otroka? Punčka ima pač bolj nove stvari, ki pa bodo nekoč, če jih ne bo prerasla (itak jih bo , mal zmahane. Ne oblačim jo punčkasto, raje imam fantovska oblečila, ker sva ogromno zunaj, trenirke in kavbojke so temne. Naj jih namenoma malček uničim, popackam s šmirom, prebarvam, raztrgam. Verjamem, da imajo zaposleni v vrtcih slabe izkušnje glede oblačil, ker pa vsakič omenim, da se vse da oprat, da imam pralni stroj (v šali) in da ni blema. Ne morem pomegat, če se malčica še plazi in oprijemlje opor, da hodi. Torej, kako v rokavicah prepričat varuhinjo, da naj si ne da dodatnega dela(ker je mala že pripravljena) in da po potrebi punčko preobleče v rezervne obleke. imate kako pametno idejo?
|
|
|