Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Pri nas se ne premakne!!! 22.9.2006 21:52:11
|
|
|
|
Jančika_
|
Brez panike. Vasja je bil avgusta 2 in tole so njegovi "stavki": Ati je kaku. Nin tam pi. (=Dojenček/Kajetan spi tam.) Ti to tak taaaaam!!! (=Jaz bi imel tole in s tem bi počel to in ono.) Mami tete. Se ati tete. Se ti tete.(=Mami teče. Tudi ati teče. Tudi jaz tečem.) Dober, ne . Sicer mi gre na jetra, da ga sploh ne morem vprašat, kaj je počel v vrtcu, ker mi ne zna odgovoriti, skrbi me pa ne. Se mu vidi, da je bister fant, samo govorno je pač bolj zadaj.
|
|
|
|
RE: Pri nas se ne premakne!!! 22.9.2006 21:53:55
|
|
|
|
Jančika_
|
Aja aja, taboljš mi je pa njegov izraz za dojenčico: nin pupa . Nin zato, ker je njegovemu malemu bratrancu, ki bo zdajle star pol leta, ime Janin, tako da so vsi dojenčki pač nin.
|
|
|
|
RE: Pri nas se ne premakne!!! 22.9.2006 21:54:25
|
|
|
|
nataša k
|
Jnčika, pa si ti sigurna, da nimaš našega Leona??? Ker pri nas je POPOLNOMA ENAKO!!
|
|
|
|
RE: Pri nas se ne premakne!!! 22.9.2006 21:57:01
|
|
|
|
viv_
|
Sam ne potem čez 3 mesece pisat, da do besede ne pridete ... Naša tudi ni skoraj nič govorila pri dveh letih, zdaj je pa ni za ustavit. Mogoče je pomagalo, ker je njena prababica molila, da bi otrok spregovoril
|
|
|
|
RE: Pri nas se ne premakne!!! 22.9.2006 21:57:47
|
|
|
|
Marogica
|
Pilar, mene pa zanima, če dosti "govori"-torej spakedravščino, ki je noben hudič ne razume, ali skoraj nič? Naš bo tudi dec. star 2 leti, pa se ne moremo ravno pohvaliti z besednim zakladom, čeprav pa non-stop nekaj govori. Tako, da upanje ostaja....
|
|
|
|
RE: Pri nas se ne premakne!!! 22.9.2006 22:00:02
|
|
|
|
Pilar
|
IZVIRNO SPOROČILO: Jančika Sicer mi gre na jetra, da ga sploh ne morem vprašat, kaj je počel v vrtcu, ker mi ne zna odgovoriti, skrbi me pa ne. Se mu vidi, da je bister fant, samo govorno je pač bolj zadaj. Evo - isto. Sicer ni v vrtcu....je pa podobno...ga , recimo, vprašam, kaj je videl in pol imamo cel živalski vrt, da se zmenimo....ma res mi je že malo hudo..
|
|
|
|
RE: Pri nas se ne premakne!!! 22.9.2006 22:04:00
|
|
|
|
Pilar
|
IZVIRNO SPOROČILO: viv Sam ne potem čez 3 mesece pisat, da do besede ne pridete ... Ko bom to napisala Viv - takoj me opomni na ta post!!!!
|
|
|
|
RE: Pri nas se ne premakne!!! 22.9.2006 22:06:30
|
|
|
|
Pilar
|
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica Pilar, mene pa zanima, če dosti "govori"-torej spakedravščino, ki je noben hudič ne razume, ali skoraj nič? Naš bo tudi dec. star 2 leti, pa se ne moremo ravno pohvaliti z besednim zakladom, čeprav pa non-stop nekaj govori. Tako, da upanje ostaja.... Ja, spekedravščine je kar nekaj....videti je, da bi rad nekaj povedal, pa mu ne uspe, potem pa kar z jezičkom nekaj gruli ...
|
|
|
|
RE: Pri nas se ne premakne!!! 22.9.2006 22:07:08
|
|
|
|
nataša k
|
Ko jaz našega vprašam, kako je bilo v vrtcu, mi odgovori 'v redi'. Ga vprašam, če so se kaj igrali. 'Ja'. Kaj ste se igrali? 'Am, auto...' - tri pikice pomenijo: mama, uporabi domišljijo .
|
|
|
|
RE: Pri nas se ne premakne!!! 22.9.2006 22:15:58
|
|
|
|
Marogica
|
Torej nič ne skrbi, Pilar. Ta "spakedravščina je dober znak Jih boš še poslušala.... in si želela, da bi mu lahko baterije ven vzela. No, vsaj meni je tako-pri ta starejšem.
|
|
|
|
RE: Pri nas se ne premakne!!! 22.9.2006 22:21:08
|
|
|
|
nataša k
|
Ja, seveda. Ti strokovnjaki so verjetno govorili že pri treh mesecih. Svojih otrok pa verjetno itak nimajo. Joj, me kr jeza zgrabi ob takih člankih.
|
|
|
|
RE: Pri nas se ne premakne!!! 22.9.2006 22:28:12
|
|
|
|
srki
|
Ne sekiraj se, vse ob svojem času. Naš je začel sicer zelo zgodaj govorit, zdaj sploh lepo govori, pa mi vseeno ne zna povedati, kaj so delali v vrtcu. Vem samo to, da je vsak dan za kosilo "zupika" (juha oz. župca), pa da je **** otrok ugriznil Ladjo, namesto Nadjo . A veste kaj je reku atiju? "Ati je pdnu, pujs"
|
|
|
|
RE: Pri nas se ne premakne!!! 22.9.2006 22:29:23
|
|
|
|
nataša k
|
IZVIRNO SPOROČILO: srki A veste kaj je reku atiju? "Ati je pdnu, pujs"
|
|
|
|
RE: Pri nas se ne premakne!!! 22.9.2006 22:30:12
|
|
|
|
Pilar
|
IZVIRNO SPOROČILO: Seven Moj Jakob je stra dve leti in tri mesece, pa govori ZELO MALO. Bo zee.. A Ema že kaj govori? Pri nas pravijo, da bo Leja prej spregovorila kot Jure ...pa je 16m mlajša.....
|
|
|
|
RE: Pri nas se ne premakne!!! 22.9.2006 22:34:40
|
|
|
|
Seven*
|
Pilar. Saj to je pa najvecja ironija. Ema ze obvlada par besed, pa se ni stara 13 mesecev. Pa se mozgansko operacijo je imela na mestu kjer je center za govor. Bravo tamala!
|
|
RE: Pri nas se ne premakne!!! 22.9.2006 22:36:22
|
|
|
|
sanasan
|
moja bo tudi kmalu 2, govori ko strgan dohtar (po mami ), ogromno pa je 'spakedranih' besed pid-pridi, vala-hvala, peja-peljala, u a-lula, ku a-kuha...najboljša pa je, ko pri pesmici reče kura! namesto hura! in v slaščičarni 'mami, kavo, ja!' meni se zdi, da glede govora ni treba skrbeti do 3.leta, če vsaj malo žlobudrajo...pri tamali v vrtcu so sedaj vsi stari okoli 2.leti, ne/govorijo pa zelo različno včasih pa pomaga, da otroka vzpodbudiš, da ga ne 'razumeš' takoj, kaj hoče...se bolj potrudijo... moja sestra je bila tak primer...do 3.leta je spregovorila le kakih 10 besed in je vedno samo pokazala s kretnjami....zdravnica je svetovala, naj se naredimo 'neumne', po parih dneh je začela tekoče govorit in to cele stavke!!!...aja, njen IQ je pa nad povprečjem
|
|
|
|
RE: Pri nas se ne premakne!!! 22.9.2006 22:39:53
|
|
|
|
Gina
|
Jaz sem se tudi sekirala pri ta malem, ker ni do skoraj dveh let govoril skoraj nič. Se mi zdi da morda kakih 10 besed ali manj. Niti spekedravščine ni govoril. Res sem se spraševala, če ni že kaj narobe, sploh če računaš, da sta prva dva začela govorit pri enem letu in pri letu in pol čvekala ko strgana dohtarja. Potem je pa en mesec pred drugim rojstnim dnem začel, in v roku treh mesecev govoril v stavkih, dolgih po 5 besed in več. Danes ga ni za ustavit. Vse razloži in pove, pa razume se ga tudi po telefonu - celo babi in dedi, ki ne slišita čist ok. Tako da nič skrbet. Boš videla, da se mu bo kar naenkrat odprlo. Ni več veliko za čakat, kmalu bo ta čas napočil.
|
|
|
|
RE: Pri nas se ne premakne!!! 22.9.2006 22:40:20
|
|
|
|
srki
|
IZVIRNO SPOROČILO: Seven Pilar. Saj to je pa najvecja ironija. Ema ze obvlada par besed, pa se ni stara 13 mesecev. Pa se mozgansko operacijo je imela na mestu kjer je center za govor. Bravo tamala! Bravo, Ema
|
|
|
|
RE: Pri nas se ne premakne!!! 22.9.2006 22:46:02
|
|
|
|
Pilar
|
IZVIRNO SPOROČILO: Seven Ema ze obvlada par besed, pa se ni stara 13 mesecev. Pa se mozgansko operacijo je imela na mestu kjer je center za govor. Bravo tamala! Tole me pa zelo veseli.
|
|
|
|
RE: Pri nas se ne premakne!!! 22.9.2006 22:47:52
|
|
|
|
nataša k
|
Vse čestitke Emi!!! Bravo punca, samo tako naprej!!!
|
|
|
|
RE: Pri nas se ne premakne!!! 22.9.2006 22:50:08
|
|
|
|
Pilar
|
No, malo tolažbe se prileže...hvala vam... Saj ne vem, ampak se mi zdi, da sem temo o negovoru mojega otroka odprla vsaj že 2x. Upam, da bo naslednji naslov "spregovoril je"!!!!!!!!
|
|
|
|
RE: Pri nas se ne premakne!!! 22.9.2006 22:56:17
|
|
|
|
Jančika_
|
Me prav zanima, kaj bo njegov prvi stavek . Vasja je pri vsej svoji molčečnosti prvi stavek spravil skupaj pri kakih 16 mesecih, ko je smrtno resno izjavil: "Mama (=tisti čudoviti zvok ob bruhanju)". Jah, sem bila noseča in sem kozlala, res je .
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki 7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...
Prehlad, gripa ali angina?Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?