|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   igre, ki smo se jih igrali starši
14.6.2006 10:50:17   
san
živjo!

Mene pa zanima katere igre ste se vi igrali, ko ste bili majhni?

Jaz sem živela v blokovskem naselju in smo se skupaj igrale vse generacije tam od 5 let pa do 16 ali več npr. skrivalnice, pa Ravbarje in žendarje, nogomet, smo se lovili,...
Mlajši smo se šli še Zemljo krast, pa ristanc, skakali smo gumitvist, LJ-ZG-BG-stop, pa eno igro z žogo, za katero ne vem več celega besedila: Okoli morja, okli sveta, poljub, pozdrav, z eno roko, z eno nogo,... - če se kdo še spomne kako gre besedilo se priporočam!!!
Pa z rokami smo se šle punce "John marion iz Londona", pa eno, za katero nismo nikoli znale pravilnega besedila - vsaj meni se zdi (andel delejbi user posted image - po moje je bolj pravilno under the...), pa z vrvjo smo z rokami neki počel, pa so nastajale različne oblike - to še znam, samo ne vem kako se temu reče.

Dajte no, prosim malo napisat, da dobim še par idej, kaj lahko še hčero naučim.

Lp, S
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: igre, ki smo se jih igrali starši
14.6.2006 11:08:13   
Anonimen
Plus gnilo jajce.
Med dvema ognjema.
Nemce in partizane user posted image
Frnikole.
Frače.

(odgovor članu san)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
14.6.2006 11:17:32   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu san)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
14.6.2006 11:19:29   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
14.6.2006 11:20:51   
san
IZVIRNO SPOROČILO: BAGI

Kako se pa že reče tisti igri, kjer si narišeš neke kvadrate, mečeš kamenček in po eni nogi skačeš?user posted image  

to je ristanc.

kako se pa gre kaladont in gnil paradajz?

zdej sem se spomnila še Kdo se boji črnega moža, pa okamenele.

Lp, s.

< Sporočilo je popravil puncica -- 14.6.2006 14:43:49 >

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 5
14.6.2006 11:22:51   
Anonimen
Gumintwist.

(odgovor članu san)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
14.6.2006 11:47:06   
Anonimen
Bela bela lilija, v krogu pleše deklica....
Med dvema ognjema
Gumitvist
Skrivalnice
Pepček
.
.
.
.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
14.6.2006 12:07:53   
copka
- zemljo krast
- gumitvist
- avioncek ( kamencek in skaces z eno nogo- kako ste ve rekle?)
- a se spomnite ko je bila teniska zogica privezana na elastiko in smo potem nabijali ko zmesani, saj itak ni mogla dalec
- pa skrivali smo predmete in potem govorili Vroce-mrzlo

hmmmmmmuser posted image , ne spomnim se vec...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
14.6.2006 12:51:34   
Luni
Barve (rečeš eno barvo in jo morajo ostali v naravi najti)
Gumitwist
Ristanc
Skrivali smo se noro radi
Zemljo krast
LJ-ZG-BG stop
.
.
.
.

(odgovor članu copka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
14.6.2006 12:58:32   
hariba
Zemljo krast, gnilo jajce, petelinčka zbijat, kraljica koliko je ura... Pa zelo radi smo se šli, da sta dva vrtela kolebnico, tretji pa je mogel teci spodaj ne da bi se dotaknil. Pa ne vem več kako se temu reče. Pa seveda skrivalnice in gumitvist.

(odgovor članu Luni)
Neposredna povezava do sporočila: 10
14.6.2006 13:05:04   
amadeusa
Evo san mislim, da je to to: OF brez gibanja, brez smejanja, ena roka, ena noga, poljub, pozdrav, križem rok, križem nog, dotik srca, dotik tak,okoli sveta, okoli morja in žogica pade na tla.  Ja to so bili res naši zlati časi.user posted image

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 11
14.6.2006 13:13:00   
san
jaaaa, to je ta user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu amadeusa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
14.6.2006 13:31:34   
nejcko
- Zemljo krast
- med dvema ognjema
- ristanc
- pepčka zbijat
- gumitwist
- z vrvico in prstiuser posted image
- ravbarji in žandarji (Nemci in partizani)
- Kdo se boji črnega moža?
- ali je kaj trden most - kakor kamen, kost
- hula hup
- kolebnica
- telefonček
- skrivalnice
- ugibanje oseb
- en kovač konja kuje
- ena žabica je umrla, ali pojdeš na pogreb?
- gnilo jajce
- pa še eno igro, ko se neke kazni delijo (nakaj šteješuser posted image miže, potem ko se ustaviš pa rečeš:"Tisti, ki je, naj npr. naredi 10 počepov) kot najstniki smo se šli to s poljubljanjemuser posted image - vem, da ima igra neko ime, samo se ne morem spomnitiuser posted image

Uf, je bilo lepouser posted image

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 13
14.6.2006 13:33:30   
nejcko
Pa še:
-  vroče - mrzlo
- leti, leti (pa smo dvigovali roke)

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 14
14.6.2006 13:51:51   
Anonimen
Uuu, me je prav nostalgija prevzela user posted image .

Vse te igre, ki ste jih naštele, smo se tud mi igrali.

Spomnim se tud iger s prsti - izštevanke:

- Ena račka je umrla
- Pikica in Tonček
- En kovač

Pa plezali smo po drvesih, tekmovali, kdo prej gor in dol pride user posted image
Pa iz kakšnih odpadnih al pa čist novih desk smo zbijali skupaj hiške, avtomobile....
Liste leske smo uporabljali za denar, ko smo se igrali trgovine user posted image
Pa še in še...

(odgovor članu nejcko)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
14.6.2006 14:04:18   
pravljica
vse to, kar ste naštele se otroci še zdaj igrajo (vsaj naši user posted image )...edino zemljo krast sem jih mislila nekaj učit in ne vem več točno, kako je šlo
pa gumitvist sem si kar nakaj zmislila - a so kje na netu kakšna pravila in zaporedja skakanja...mogoče katera od vas kaj več ve?

yeah, thats me ;)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
14.6.2006 14:54:24   
san
Ja, sej pri nas se jih tudi v šoli grejo, no večino, ampak na igrišču, kjer živimo pa ne, saj tudi otrok ni toliko, ne vem če jih lahko preštejem na prste ene roke, sploh se pa tavečji nikakor ne bi igrali s tamalimi.

No, ene par, ki ste jih napisale, se jih sama nisem spomnila, tako da user posted image .
Lp, S.

(odgovor članu pravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 17
14.6.2006 14:59:36   
cukerček
gumitvist
ravbarje in žandarja
skrivalnice
kičkanje
odbojko
zemjo krast

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 18
14.6.2006 15:00:21   
cukerček
Pozabla sem napist da vse kar ste druge napisaleuser posted image user posted image

(odgovor članu cukerček)
Neposredna povezava do sporočila: 19
14.6.2006 16:07:37   
coolbabe
u zdej sem pa ugotovila da je un "andel delejbi" ki ga omenja San dejansko kr pokvrjena pesmica, ki pa smo se jo vsi ob ploskanju z rokami veselo drli (znam ploskat še danes in to ful hitr - sem probala user posted image ), še dobr da takrat ni znalo dost folka angleško: Under the lady, under the sea BUM BUM BUM .... pol naprej mi pa besedilo ne znese ampak vprašanje če je kaj bolj nedolžna zadeva.

Sicer so bli pa pred 25 let tud taki cajti da imam bratranca na kaseti posnetega ko poje pesmico ki so se jo naucili v vrtcu: "Ranjen milo prosi, skopljite mi jamo, vanjo položite mojo zvesto puško... itd." In to se prov veselo dere. Si predstavljate d a vaše dete s tako pesmico danes domov pride...Takrat pa nobeden ni paniciral

(odgovor članu cukerček)
Neposredna povezava do sporočila: 20
14.6.2006 20:43:15   
Anonimen
aja mi smo pa eno kolo k je ena noter stala al kaj vem kaj plesali. Besedilo je šlo nekak tako:

Rdeče češnje rada jem,
črne pa še rajši,
v šolo tudi rada grem,
vsako leto rajši....

pol pa še tri kitice, ki si jih nisem zapomnila.

Pa sosedov mulc (francoz za eno poletje pršu na obisk) je prnesu eno plosk izštevanko, ki je šla nekako tko...

lkok lkok kesk tufejt...

Mislim, da je original nekak tko: Le cocq, le cocq, qu-es'ce que tu a fait (se mi zdi)user posted image  no naša francoščina je bila izvrstnauser posted image

(odgovor članu coolbabe)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
14.6.2006 20:53:16   
Anonimen
Kako se igra "LJ-ZG-BG"?

Če se da komu napisat....hvala user posted image  user posted image

(odgovor članu san)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
15.6.2006 7:16:42   
san
nekako tako gre:
Eden od otrok miži, oziroma gleda stran in je obrnjen proti ostalim otrokom s hrbtom, ostali otroci pa stojijo okoli 10 m za njim. Tisti, ki gleda stran reče Ljubljana, Zagreb , Beograd - stop in se nato hitro obrne (medtem, ko on to govori se ostali otroci hitro premikajo proti njemu, ko pa reče stop se morajo ustaviti in biti čisto na miru)in tistega, ki se je še premilkal, izloči iz igre - torej tisti, ki niso takrat čisto na miru izpadejo. Potem se zopet obrne in se to ponovi. Igre je konec, če kateri od otrok prej priteče do mesta, kjer ta, ki govori stoji - potem se zamenjata in se začne od začetka, ali pa, ko vsi izpadejo iz igre. Ljubljana - Zagreb - Beograd - stop lahko otrok govori različno hitro - ali čisto počasi ali pa "zdrdra", tako da ostalim mal nagaja.
Mi smo z izštevanko izbrali tistega, ki bo prvi gledal stran. Ponavadi smo izbrali tako mesto, da je gledal oziroma mižal v drevo ali pa v steno.

Upam, da nisem preveč zakomplicirala in da je vsaj malo razumljivouser posted image .
lp, s

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
15.6.2006 7:22:09   
san
Rdeče češnje rada jem - nadaljevanje:

.... tu nam prostor dajte
za naše mlade dame,
da bo sijalo sončece
na naše mlado srčece.

ti si lepa, ti si lepa,
ti si pa najlepša

Otroci se postavijo v krog in plešejo v smeri urnega kazalca. Ena deklica hodi okrog v nasprotno smer. Pri besedilu Tu nam prostor dajte se otroci ustavijo in deklici dvignejo roke, da gre pod njimi skozi most in skozi krog na drugo stran. Ko zapojejo Ti si lepa, ti si lepa, ti si pa najlepša, se dotakne treh otrok, ki se primejo za njo z desno roko v kačo. Rajalna igra se konča, ko v sredini kroga ostane en otrok, ki lahko znova začne igro.

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 24
21.9.2006 23:21:25   
mickenaa

IZVIRNO SPOROČILO: coolbabe

u zdej sem pa ugotovila da je un "andel delejbi" ki ga omenja San dejansko kr pokvrjena pesmica, ki pa smo se jo vsi ob ploskanju z rokami veselo drli (znam ploskat še danes in to ful hitr - sem probala user posted image ), še dobr da takrat ni znalo dost folka angleško: Under the lady, under the sea BUM BUM BUM .... pol naprej mi pa besedilo ne znese ampak vprašanje če je kaj bolj nedolžna zadeva.

Sicer so bli pa pred 25 let tud taki cajti da imam bratranca na kaseti posnetega ko poje pesmico ki so se jo naucili v vrtcu: "Ranjen milo prosi, skopljite mi jamo, vanjo položite mojo zvesto puško... itd." In to se prov veselo dere. Si predstavljate d a vaše dete s tako pesmico danes domov pride...Takrat pa nobeden ni paniciral

Ja mene je mama naučila vse vrste teh partizanskih pesmi, Bilečanka, Ob tihem ognju, Počiva jezero v tihoti, Šivala je deklica zvezdo.. Pa mi nč ne manka user posted image prov nasprotno, zdijo se mi clo bl prikupne pa moralne od kšnih teh zdejšnih.

andl d lejbi smo se pa tud mi šliuser posted image če se prov spomnem je šla tkole: andl d lejbi andl d si bum bum bum fula fa meuri fula fa si bastjano meuri andl d lejbi andl d si BUM user posted image
a kdo ugotovi kaj vse to pomen user posted image

(odgovor članu coolbabe)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?