borovnička
|
Evo, mami ma spet pauzo, Nik spi. Smo se dons prvič kopal... uuu je blo vpitja, je revčku skoraj glasu zmanjkalo. Ampak zdej pa tko lepo diška , bi ga kr pojedla, knofek mičken. Nikak, patronažna je tud men rekla, da bi ga mogla zbujat ponoči, pa ga hranit, pa ga jaz tud ne zbujam ponoči. Saj čez dan tolk poje, ponoči pa tko mirno spi, da bi ga bil greh budit. Saj če je lačen, se že sam zbudi. Srečka, pa te nič bradavičke ne bolijo od dojenja? Meni je že sestra v porodnišnici rekla, da ima Nik malo večjo potrebo po sesanju (močnejši sesalni refleks) in da me bodo začele bolet bradavice in naj mu zato dam raje dudico. Ker Nik tud nekaj časa je, pol se pa carta. Pa smo mu dali najprej silikonsko dudico, pa je bla pretrda in prevelika in je ni maral. Potem pa smo mu kupili od kavčuka (je bolj mehka), za novorojenčke, čist mičkeno in jo je takoj sprejel. Mamice, dajte mal pazit za te kapljice. Mal jih probajte, da niso presladke. Baje je zdravniško potrjeno, da nekatere kapljice, če so presladke, naredijo veliko škodo novorojenčkom, ker razžrejo črevesje in želodčke. Posebej pa odsvetujejo Kuminov sirup. Midva mu zdaj dajeva samo čaj, pa fejst ga masiramo pa slečeva ga do pleničke in mal telovadimo, pa baje kopanje tud pomaga. Mu pa tud ful paše, če mu dam roko na trebušček in mu ga s tem mal grejem. Se čist umiri. Upam, da te krči kmal minejo. Zdej pa hitr na sončka. Pozdravček
|