Anonimen
|
S tem postom, ki ga bom napisala zdaj, je z moje strani ta debata zaključena, zaklepala pa je ne bom. Če želi, naj to naredi RR Team. To, da polovica RR-ovk 99% mojih postov (ne samo na Dobrodelnosti, ampak tudi drugje) razume narobe, vem že dolgo. Če bi se obremenjevala s takim razmišljanjem, bi z RR že davno odšla. Enkrat sem to tudi že nameravala (kakor se tiste, ki so dalj časa na RR, verjetno še spomnijo), vendar sem si premislila. In mi še do tega trenutka ni žal, da sem si. Če bi takrat odšla, ne bi mogla narediti vsega, kar sem. Ne glede na to, kaj si kdo misli, sem samo jaz tista, ki dejansko ve, kaj sem naredila na RR in za RR (ali pa za določene članice RR). In to mi je popolnoma dovolj. Na javnem forumu se ne ve za najmanj polovico vsega, kar sem naredila. Večina je bila zasebno. Brez "pompa", kakor pravite nekatere. In če bi bila jaz tista, ki bi želela samopromocijo, ploskanje in vse ostalo, kar mi nekatere očitate, potem bi bilo vse javno. Pa ni in tudi ne bo. Akcija za Blaževo družino je bila z moje strani in pod okriljem RR zadnja akcija, ki je bila izpeljana. Ja, izpeljana je bila daleč stran od profesionalnega, ampak tudi mi smo daleč stran od profesionalcev (za kar se tudi nikoli nismo imeli). Smo samo navadni ljudje, ki smo želeli pomagati drugim, ki pomoč potrebujejo še bolj kakor mi sami. Način, kako smo akcijo izvedli, ni bil edini možni način, je bil pa kljub temu tak, da se je akcijo (kljub zapletom) dalo izpeljati. Večina stvari in denarja je predanih, preostalo bo naslednjo soboto, ko tja odpelje Cmokec (kolikor mi je do sedaj znano). Kar je bilo pod mojo organizacijo, pa je opravljeno. Ne glede na to, da sem se uštela pri času v potovalnem planu in ne glede na vse, kar se nam je zgodilo po poti, so Vaše stvari in Vaše kuverte prišle v prave roke, kar lahko vsaka posebej od Vas preveri sama, saj imate popolnoma vse naslov te družine. Prav iz tega razloga sem se odločila, da svoje verzije poti sploh ne bom opisala. Ne tukaj ne kje drugje, ne zdaj ne kdaj kasneje. V kolikor katerakoli od tistih, ki so v akciji sodelovale, ne verjame v predajo stvari, naj se pozanima direktno pri Blažkovi družini. Pisno, osebno, telefonsko - kakor želi. Tokrat pa naj povem še to, da nikjer po Sloveniji ni bila posneta niti ena fotografija - ne pri darovalcih, ne po poti, ne pri Blažkovi družini. Tako, da fotoreportaže ne bo niti nimam fotografij jaz za svojo evidenco. Ocene svojega dela konec koncev ne potrebujem. Jasno je, da se zahvaljujem vsem, ki so akcijo (in s tem tudi mene) podprli tako ali drugače, istočasno pa se (morda nekoliko cinično, ampak vseeno) zahvaljujem tudi vsem dvomljivcem, kritikom in žaljivcem. Vsak ima pravico do svojega mnenja. Jaz pa sem tista, ki sem stvar organizirala (čeprav ne profesionalno) in brez hvalisanja lahko rečem, da močno dvomim, da bi se zgodilo kaj takega, kot se je, če ne bi tega organizirala jaz. Vsa čast pa tistemu, ki bi to storil namesto mene ali pa tistemu, ki bo kaj takega naredil v prihodnje pri kom drugem oz. za koga drugega. Forum Dobrodelnost ostaja. In kot moderatorka ostajam tudi jaz. Ja, priznam - svoje nekajkrat ponovljene besede jemljem nazaj. Vendar bo od sedaj naprej malce razlike. Od sedaj naprej bom samo moderatorka in nič več organizatorka. Kar pomeni, da se ukvarjam samo še s stvarmi na forumu: pregledujem teme, jih prestavljam, brišem, popravljam in podobno. Moje osebne angažiranosti ni več oz. ni predvidena (bom raje tako rekla). Popolnoma vsi lahko na tem forumu prosto objavljajo vse, kar jim srce poželi. Če tema ne bo primerna, jo bom premaknila na primernejši forum. Če besede ne bodo primerne, jih bom cenzurirala. Če bo potrebno zaklepanje teme, jo bom zaklenila. Ko ne bo več aktualna, jo bom izbrisala. In to je vse. Kot neke vrste predstavnica RR ne bom več zastavljala imena portala za nikogar. RR kot portal ne bo več stala za "mojimi" akcijami in to zato, ker jih ne bo več. Kar pa seveda ne pomeni, da se ne smejo dogajati. Prav vsaka od Vas lahko počne vse, kar ji srce poželi (v znanih mejah). Lahko organizira, dostavlja, išče, posreduje - karkoli, kar sem do sedaj počela jaz. Jaz se v to ne bom (več) vmešavala. Seveda bom spremljala na forumu, ampak to je pa vse. Če bom pa komurkoli želela osebno pomagati (kar z RR nima nobene povezave), pa bom to tudi storila. Kakor sem tudi do sedaj. Če koga še karkoli zanima, naj vpraša tukaj in zdaj. Zame je zadeva zaključena, ker vem, da sem zadevo izpeljala tako, da je bil dosežen njen namen.
|