Anonimen
|
Več kot poklicati policijo ne vem kaj bi se dalo ukreniti. ODgovornost najbolj nosi motorist... Glede na to pa da se skrivaš za anonimnostjo tako nima smisla razglabljati kdo stoji ob strani in kdo se ne upa ukrepati.. Glede na to, da si ne upaš pisati svojega mnjena pod svojim izmišljenim vzdevkom.. Nisem kritizirala tebe - nikakor ne..kje pa. PRVI DEL JE BILO POPOLNO IN ZAVESTNO POSPLOŠEVANJE. Šele drugi del se je nanašal na tvoj pošt o tem kako policija ni nič naredila. Posploševanje pa zato ker me znervira, ko se pri takšnih in podobnih temah vedno znova spravimo ljudje (ne konkretno ti - spet posplošujem) na ljudi, ki bi po našem mnenju morali ukrepati pa niso. Policaji, učitelji, raznorazni javni uslužbenci so vedno na tapeti (ponavadi kot leni in nesposobni). Ampak dejstvo je, da je v večini poklicev velika večina ljudi, ki delo opravljajo s srcem in veseljem (tu pa tam kak slab dan, še nobenga ni pokopal), se pa vedno najde tudi tista manjšina, ki meče slabo luč na vse ostale. Tud jst ne rečem, da so vse trgovke, frizerke, šivilje, natakarce visoke in prepotentne, itak da je kak procent tudi takih, vsi ostali pa so prou fajn ljudje. In jih mam prou rada. Malo manj mam pa rada policaja, ki mi napiše položnico, ker sem prehitro vozila, ampak konec koncev je to njegova služba, tako kot je moja sedet v pisarni in neki delat pač. In tako kot jaz verjamem, da z mojim delom pomagam ljudem in zanje naredim nekaj dobrega, grem stavit da zase misli tudi velik procent policajev, učiteljev, inšpektorjev itd... Sam ne zdi se mi lepo 'obsojat' kar neki tja v tri dni, ker enostavno ne veš kaj je bilo odzadi tiste nepomoči. Kaj pa če je moj mož, brat, oče, fant bil tisti, ki je stal na vrhu AC in čakal okrepitev (morda od tu ideja o anonimnosti)? Kaj pa če nisem tako zelo anonimna, pa marsikdo poveže nik z mano? Pa ve kdo je bil tisti, ki je samo stal in nič naredil. Saj bi ga linčali, anede? Pa še to... Policija je bila klicana in patrulja je prišla. Ampak so čakali okrepitve. V tem času so se že začeli razhajat tako motoristi kot tudi firbci. In menda je v tem trenutku otrok zapeljal prek ceste. In pravim menda, ker me ni bilo tam, da bi z gotovostjo trdila. Lahko pa verjamem na besedo. S tistim o vzgoji sem pa hotla samo to povedat da smo mi vsi samo rezultat vzgoje naših stršev (no po nekih teorijah, po drugih so pa itak vsega okolje pa geni krivi). Pa ne bi nadaljevala s tem in smetila teme. Če te moti anonimnost ti lahko tudi na ZS pošljem obrazložitev, če ta zanima kdo je bil, kaj in kdaj, a je prav?
|