|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   MAČKE...4.DAN (SADNI)
4.9.2006 7:50:50   
mojcaziga
Dobro jutro!

Kako ste kaj? Jaz super, čeprav tehtnica ne kaže nič kej dosti manj. MOrm pa povedat, da sem včeraj zvečer grešila user posted image user posted image user posted image user posted image  Namreč, namesto sladkega, sem jedla kar testenine z zelenjavno omako. Ker pristaš sladkega pa res nisem, pa še ostanek kosila me je premamil user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Danes pa bo na jedilniku sadje (nektarine, hruške, jabolke)

Ti sadni dnevi bodo zame najtežji, ker surovo sadje in zelenjavo moj želodec  zelooooooooooo slabo prenaša, v kuhanem pa ne vidim (vitaminskega) smisla user posted image user posted image user posted image

Lepo se imejte, mOJCA
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: MAČKE...4.DAN (SADNI)
4.9.2006 7:54:08   
Urša
Kaj bo dobrega danes?
Pri meni bo takole:
Z:grozdje (super za prebavo)
M:banana (za energijo)
K:popečene bučke
M:ananas
V:paradižnikova solata (vem,da naj bi bila na S dan dovoljena kuhana Z, ampak jaz sem tudi s solatami lepo shujšala) 

In pa voda (s katero se moram žal silit...user posted image , ker nisem nič žejna).

Lp, user posted image  Urša

P.S.Mojcažiga, ne se tehtat vsak dan, ni učinka-enkrat tedensko je več kot dovolj.user posted image

Osrečujejo me zakladki Nika, Jaka in mali Izak:-)

(odgovor članu mojcaziga)
Neposredna povezava do sporočila: 2
4.9.2006 8:07:29   
flecker1
Jaz pa imam voooooooodni dan, user posted image user posted image No ne vem če bom zdržala cel dan samo vodo pit, pa zeliščne čaje user posted image
Sedaj glih grem spit kavo z mlekom, potem veliko vode srkat...Jutri se pa vam pridružim po dnevih. Čau

(odgovor članu Urša)
Neposredna povezava do sporočila: 3
4.9.2006 8:24:08   
tejč
danes:

Z: likat (hehehehehhehe)
kava brez
grozdje

M: ne vem še-sadje

K: paradižnik (surov!)

M: sadje

V: sadje

(odgovor članu flecker1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
4.9.2006 8:29:00   
facka
Zdravo, po mojih izkušnjah iz prejšnje runde diete ti povem, da so mi veliko težji sadni dnevi kot pa vodni dan. Pri vodnem nisem bla nikol lačna, pri sadnem pa kar naprej. bom pa tudi sedaj pri sadnih dnevih jedla solate, samo da bom izpuščala škrobne stvari kot so koruza, fižol.... Kako pa si začinite solato?

"Posadil bom drevo zlata"
(komentar našega 7 letnika, da mu ne bo treba služit denarja)

(odgovor članu flecker1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
4.9.2006 8:33:45   
Lumpi
Jutro!!!

z: banana (edino po njej me ne boli želodec)
k: paradižnik
v: grozdje

Kdor ne zapusti obale, nikoli ne spozna skrivnosti oceana.

(odgovor članu facka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
4.9.2006 9:08:04   
Barbs
Jutro, muceuser posted image

mene je včeraj zvečer tako bolel želodec, da sem bila že čisto na meji, da bi pojedla kos kruha, ker mi je mož rekel, da mi bo pomagalo - pa ga nisemuser posted image  Danes je ok, vendar ne upam preveč eksperimentirat - zato sem pravkar pojedla hruškov kompot, ki sem ga sama skuhala - brez sladkorja, samo hruške in voda.

Za kosilo bom pojedla dve nektarini, banano si šparam za popoldne, če bo sila. Zvečer pa melona.

Imam občutek, da bo tudi zame sadni dan najtežji - pa ne zato, ker ne bi marala sadja...se mi zdi, da je ravno danes mala krizica... Najbolje bo, da grem čimprej ven, na sonce...Pa kavo bom najprej spila, čeprav cvikam zaradi želodca...

Pa še to. user posted image  v meni mi ni dal miru in sem , trapa, stopila zjutraj na vago... ker dolg ksihtuser posted image  Niti deka nisem shujšala... No ja, morda pa sem vago postavla narobeuser posted image  Začuda me to sploh ni potrlo, kot sem mislila, da me bo - nasprotno. Kolegica mi je rekla prej po telefonu, da pa mogoče sploh ne bom tako hujšala, ker da sem verjetno tip človeka, ki je zasvojen z OHuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  in bi morala VSE OH črtat, da bi se mi kaj poznalo....
Ok, vredu no.... jaz pa đankiuser posted image

Bomo videli.... grem mal z vozičkom okrog laufatuser posted image

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu Lumpi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
4.9.2006 9:16:09   
facka
Pa saj je šele 4. dan punca, nč se sekirat, mislim pa tudi osebno, da bi se blo najbolj pametno vagat 1x tedensko, pa se bolj bolj razveseliš vseh dekagramovuser posted image user posted image

"Posadil bom drevo zlata"
(komentar našega 7 letnika, da mu ne bo treba služit denarja)

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 8
4.9.2006 9:45:56   
pokica_
Dober dan mačke!

Današnji dan je takle:
Z: kava z mlekom in ena banana
M: jabolko
K: pečene bučke...se mi danes bolj lušta zelenjava kot sadje
M: breskva, če bo lakota
V: se mi lušta cvetačno-brokolijeva juhca, da mi malček ogreje bauhija
Drugače bom pa pila ogromnooooo mareličnega nesladkanega čaja, me že čaka kuhan v kuhniuser posted image .

Lep sadni dan!user posted image

< Sporočilo je popravil pokica_ -- 4.9.2006 9:59:26 >

Pa smo dočakali najino največjo srečo...sinka Aneja

(odgovor članu facka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
4.9.2006 9:55:37   
BlankaT
Pri meni pa bo nekako tako potekal dan

Pred zajtrkom sem sina odpeljala v šolo, ubogi reveš bi šel raje v vrtec kot v šolo,pa saj bo bolje.
Za zajtrk sem pojedla 2 banani za energijo, ker imam danes pralno-sušilni-likalni dan user posted image user posted image user posted image user posted image .  Pa seveda veliko kahlo kave user posted image , brez je pa res ne gre.
Kosilo bo grozdje pa mogoče še kakšna nektarina, za večerjo pa nektarine.

Koliko sadja pa se sploh lahko pojemuser posted image ?

Aja pa še to, da mi bo malenkost lažje, vstaviti -kg/+kg (upam,da ne bo nobene) bi vas prosila, če mi jih v petek lahko  pošljete na ZS, hvala vam.

Lp, Blanka

Ni lepšega kot, če te pogledajo otroške oči in ti rečejo "Mami, rad te imam!"

(odgovor članu facka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
4.9.2006 10:08:35   
Anonimen
Ojla

Najprej sem spila 2x po 4 dcl vode potem pa je banana zaplavala v želodcu.

Za kosilo sem misila jesti pečen paradižnik, a kaj ko mi brez jajčke ne gre po grlu. Bomo videli.

Drugače pa sadje in voda čez dan. Je hladilnik poln sadja.

(odgovor članu BlankaT)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
4.9.2006 11:06:51   
Anonimen
punce, jaz mam pa eno vprašanje..

ravno gledam deklaracijo na eni juhci.. in piše tkole:

B: 13,1 g
OH: 61,9 g
maščobe: 5,9 g

a to pol pomeni, da lahko jem na OH dan ali ne??

podobno je z mlečnim rižem in tko naprej..

aja pa še to: ali lahko npr. za malico kak jogurt in musli??

(odgovor članu mojcaziga)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
4.9.2006 11:22:12   
Barbs
Ne.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
4.9.2006 11:25:55   
katis
Ojla!

No jaz sem že zmazala dve jabolki ter 2 kavi brez vsega+natrenuser posted image to je pač obvezna oprema v službi user posted image

No dve jabolki me še čakata za kako malico, če bo kriza. Zraven pa seveda ena flaša radenske...

Za kosilo, hmmm user posted image , verjetno paradižnikova solata z radičem. Pa morda še kak juhica z brokolijem in korenjem, ali pa brstični ohrovt kuhan v sopari. Nekaj takega no...user posted image

Za večerjo pa še ne vem - po vse verjetnosti anasev kompot pa še kakšno jabolko zravenuser posted image ...mnjama

Ja na današnji dan lahko mešamo sadje in lahko tudi zelenjavo. Jaz nisem delala problemov in sem jedla tako presno kot kuhano kot tudi v pečici pečeno zelenjavo ali sadje. Pa so šle kilce vseeno lepo dol...user posted image

19.07.2007 je na svet pokukal naš Bor ...
23.10.2010 pričakujemo še enega fantka

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
4.9.2006 11:34:33   
April
Zaenkrat sem pojedla 2 banani, grozdje in košček lubenice.

(odgovor članu katis)
Neposredna povezava do sporočila: 15
4.9.2006 11:34:47   
katis
Punce, ne kupovat teh juhic, pa tega, ker itak te deklaracije so eno, tale sistem ločevalne pa drugo.

Pravzaprav ni živila, ki bi imel izključno samo OHje al pa beljakovine...pa itak škrob je tudi neke vrste OHjev...

Gre bolj za to, da beljakovine bolj živalskega izvora damo na en dan (meso, jajca, mleko), ostalo pa na druge dni. Od tega kot škorb tretiramo predvsem raznovrstne stročnice in gomoljnice, kot OHje pa pšenico, predelane zadeve (polenta...) ter testenine.

Če bomo gledale deklaracije, nam gre npr. soja pod B in ne pod Š, ampak v Rini jo imajo pod Š in jaz se držim tega sistema... ne berem deklaracij, ampak te osnovne delitve, kot sem jo opisala zgoraj.

Kar se pa tiče jogurta za malico. NE! Ni po sistemu, sploh pa ne dopoldan, ko prekinemo obdobje čiščenja telesa. Po ločevalni bi naj imeli tri dele dneva :
12:00 - 20:00 obdobje hranjenja
20:00 - 04:00 obdobje prebavljanja
04:00 - 12:00 obdobje čiščenja
Zato v tem jutranjem obdobju dieta dovoljuje le sadje, ki bi naj pomagalo telesu, da se izčisti, da odstrani nesnago po prebavljanju in da se spet pripravi na hranjenje.

Jaz dopoldan pijem poleg sadja le čaj, vodo ali kavo (brez vsega). In tega se striktno držim. In vam povem, da imam doma ob 16:00, pred kosilom, na vagi dnevni minimum, kljub temu da popoijem 1,5 litra tekočine in jem sadje dopoldan... in to kljub relativno počasni prebaviuser posted image

19.07.2007 je na svet pokukal naš Bor ...
23.10.2010 pričakujemo še enega fantka

(odgovor članu katis)
Neposredna povezava do sporočila: 16
4.9.2006 11:48:01   
tjaska
Živjo
Mani gre danes prav super zjutraj je tehtnica pokazala 1 kg manj tako da sem danes zelo vesela in mi sploh ni do hrane.
Če zdržim zjutraj bo ok popoldne pa imam oprevke, tako da za hrano ne bo časauser posted image
Čez dan pa bom jedla gozdje in breskve pa seveda VODO
lp se tipkamo
user posted image

(odgovor članu katis)
Neposredna povezava do sporočila: 17
4.9.2006 12:54:51   
Suzi*
Dan mačke!

Danes zelo pester jedilnik:user posted image user posted image user posted image
Z: kapučin in malo pozneje hruška
M: ribezov sok
K: malo študentske hrane
M: hruška
V: verjetno solata

Pa premalo pijem user posted image  ....moram nadoknadit!!!!!

Vedno imej pred očmi nekaj lepega,
pa čeprav je to le marjetica v kozarcu od marmelade!

(odgovor članu tjaska)
Neposredna povezava do sporočila: 18
4.9.2006 12:55:38   
njelci
ojla...konec vikenda in začetek novega tedna:(
sem prav zadovoljna da je moj vikend šel mimo brez večjih prekrškov, grešila sem samo to da sem zamenjala Š in OH dan, pa še stehtala sem se zjutraj in imam -1,2kguser posted image  tako da sm dobila nova zagon za nov teden...
kako ste pa kaj vi?
današnji dan pa bo tako:
Z: banana, user posted image
M: grozdje user posted image

K: mislm da tudi kako sadje al pa mogoče kaka zelenjava ne vem še

V: sadje

pozdravček vsem user posted image

(odgovor članu tjaska)
Neposredna povezava do sporočila: 19
4.9.2006 13:02:01   
bini
no, še jest..
zajtrk je blo grozdje...
vmes 2 kavi
kosilo zdejle bo ena taka omaka iz pora, paradižnika in paprike - mal toplega bo pasalo... pol bom pa še eno banano čez pojedla..
malica bo najbrž pol ananasa
zvečer pa še ostalo polovico, če mi je ne bo mož pojedu user posted image user posted image

tud jest sm na višku motivacije, ker mam že 1kg manj user posted image ... ampak do cilja je še daleeeeeeeeč....

Svet je lep!!

(odgovor članu njelci)
Neposredna povezava do sporočila: 20
4.9.2006 14:28:54   
AKŠ
evo še mene.....

danes sem za fruštek najprej spila eno veliko dozo kafeta...hihihi

pol pa smo pristal na jabolčkih in breskvah....

mal razmišljam da si bom bučke spekla, ker se mi jih full lušta....

Opazujem te,kako mirno spiš,te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele,ko tvoja dlan leži v moji,opazim,kako zares majhna si.Tako si majhna-pomeniš pa mi ves svet.

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 21
4.9.2006 15:06:36   
bumerang
Katis, hvala za tabelco.

Barbs, jaz sem definitivno zasvojena z OH pa sem prejšnjič kar lepo shujšala. Tako da to ni razlog. Spovej se raje grehov. user posted image

Današji dan:
z: 4 breskve
k: 5 jabolk
m: se pravkar odpravljam na drevo po nektarine
v: jabolka

Jaz sadja tudi na sadni dan ne mešam. Vse sadje se ne prebavlja enako in po teorijah higienizma obstaja cela sistemizacija sadja. Cela znanost. user posted image

Tehtala pa se še nisem.

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu AKŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 22
4.9.2006 15:10:26   
Barbs
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang

m: se pravkar odpravljam na drevo po nektarine
.

si predstavljaš, kako bi ble suhe, če bi morale po vsako hrano na drevouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 23
4.9.2006 16:21:51   
dory
evo se mene...

z:kava z mlekom+banana
m:jogurt
k:popecena mesana zelenjava
v:jabolka

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 24
4.9.2006 16:23:12   
barba
Ojla!

No, včeraj ni blo vse čist tko kot sem mislila, da bo. Sem imela OH dan, ker se mi enostavno ni dal razlagat vsej žlahti zakaj tko jem. user posted image  Za večerjo pa ni blo časa. Je pa vaga dons zjutraj pokazala -1,2 kg in sem vsa v elementu.

Dons je pa tkole:
Z: 2 jabolka
M: 2 naktarini
K: 2 jabolka
M: 2 hruški
V: še nevem

Sej kar gre, sam naktarine me nekaj na skret gonjo. user posted image
Sem mislila, da je dons SAMO sadje na jedilniku, pa berem, da jeste tud zelenjavo. Itak, da ma ta tud vitamine. user posted image user posted image user posted image  Bom za nasledni (petek) vitaminski dan drgač zastavla.

Ne pozabit veliko pit!
LP, barba

LP, barba
9.4.2006 - moja punčka Meta
27.1.2009 - moj fantek Tine

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
Recepti: Potica na sedem načinov
Preverite sedem receptov za praznično potico nekoliko drugače.

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?